Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارس نیوز»
2024-04-23@15:52:05 GMT

اسلامی : سوخت ۶۰ درصد را در دست تولید داریم

تاریخ انتشار: ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۰۳۵۳۷۲

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی سازمان انرژی اتمی ایران،محمد اسلامی معاون رئیس‌جمهور در نشست تخصصی مبنا با موضوع «تأثیر تدابیر راهبردی رهبر معظم انقلاب (مدظله‌العالی) در پیشرفت فناوری هسته‌ای» که عصر امروز به‌صورت مجازی برگزار شد، اظهار داشت: در عصر حاضر شاهد پیشرفت فوق‌العاده سریع علم و فناوری که پیوسته تأثیرات ژرفی را در همه حوزه‌ها به وجود می‌آورد، هستیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حوزه علم و فناوری حوزه قدرت سازی است و سازمان‌های بین‌المللی در سال‌های اخیر در بخش‌های هوا و فضا، فناوری هسته‌ای، فناوری اطلاعات، بیوتکنولوژی و نانوتکنولوژی شرایطی را فراهم کردند که این عرصه، قلمروی پیشتازی آن‌ها باشند و با ایجاد موانع به دنبال عدم دست‌یابی کشور‌ها و جمهوری اسلامی ایران به فناوری‌های نوین هستند.

وی در این نشست که به همت دفتر نمایندگی حفظ و نشر آثار حضرت آیت‌الله‌العظمی خامنه‌ای (مدظله‌العالی) در مشهد برگزار شد، گفت: نکته مهم در این فرایند قدرت پیش‌برنده اهداف ملی کشور‌ها و امنیت ملی آن‌ها است که در دیپلماسی متبلور می‌شود و پشتوانه دیپلماسی قدرت نظامی و اقتصادی است که به‌صورت مستقیم ریشه در علم و فناوری دارد و هرچقدر این پیشرفت در کشور‌ها باشد و بتوانند به‌صورت فرایندی از آن استفاده کنند؛ بیشتر توانسته‌اند نقش قدرت سازی خود را داشته باشند.

اسلامی گفت: ابرقدرت‌ها حتی قبل از پیروزی انقلاب که قرار بود برای کشور ما، تأسیسات ایجاد کنند به دلیل شرایط انقلاب، پروژه‌ها را متوقف کردند و تعهدات خود را انجام ندادند، اما مهم، چرخه سوخت هسته‌ای است که مقام معظم رهبری با ژرف‌نگری از سال‌ها پیش با ورود به بحث علوم پیشرفته از علوم و فناوری هسته‌ای حمایت کردند و حمایت‌های همه‌جانبه ایشان سبب شد تا با یک نگاه خودباورانه اقدام کنیم و نکته دوم نگاه باور جوانان است که بعد از اتمام تحصیلات توانستند وارد این عرصه شوند و این تکنولوژی‌ها را به‌صورت بومی عرضه کنند.

وی افزود: درواقع با باور جوانان و هدایت و حمایت‌های مستمر از این جریان توانستیم به ظرفیت پایداری برسیم و اکنون کاملاً در چرخه سوخت هسته‌ای خودکفا هستیم و بعد از خروج ترامپ از معاهده برجام یک‌مرتبه کشور توانست با یک حرکت جهادی ده‌ماهه مسیر ده‌ساله را در ظرفیت غنی‌سازی طی کند که این موضوع موجب دستپاچگی ۵+۱ شد و سبب شد تا آن‌ها مجدداً به مذاکرات برگردند تا ظرفیت هسته‌ای ما را متوقف کنند.

وی با اشاره به تأکیدات مقام معظم رهبری در بخش‌های اثرگذار فناوری هسته‌ای و برق اتمی گفت: ما باتوجه‌به تأکیدات رهبر معظم انقلاب در مسیر پیشرفت فناوری هسته‌ای حرکت کردیم و نکته مهم در برق اتمی این است که کشور‌های دیگر همکاری نکردند که بازهم با خودباوری باید همین حرکت را در دستیابی بیشتر به برق اتمی داشته باشیم.

رئیس سازمان انرژی اتمی گفت: تلاش دشمنان با انجام خرابکاری‌ها در حوزه فناوری هسته‌ای، آن را به خط مقدم جبهه تبدیل کرده است و دانشمندان ما با تأکید و انگشت اشاره مقام معظم رهبری که فرمودند خودتان بسازید؛ پای‌کار ایستادند و در موضوع سوخت ۲۰ درصد که نیاز رآکتور تحقیقاتی تهران بود، اقدام کردند و ما امروز نه‌تن‌ها سوخت ۲۰ درصد بلکه سوخت ۶۰ درصد را دست تولید داریم.

وی با اشاره به تولیدات بخش سلامت و رادیو دارو‌ها از حرکت به سمت پلاسمادرمانی خبر داد و به نقش بسیار مهم آب‌سنگین اشاره کرد که متأسفانه دشمنان با اتهام بهره‌مندی از آن در تولید سلاح هسته‌ای ما را از آن منع می‌کنند و اگر راهبرد‌های مقام معظم رهبری نبود و ما وارد فناوری هسته‌ای نمی‌شدیم اکنون خیلی عقب بودیم.

وی خاطرنشان کرد: برنامه‌های پیشرفت و توسعه کشور باید بدون وقفه حرکت کند و توان دانشمندان و جوانان کشور باید برای اهداف عالی کشور صرف شود و باید رنج و مشقت را تحمل کنیم تا به اوج قله برسیم.

منبع: پارس نیوز

کلیدواژه: ایران جمهوری اسلامی ایران سازمان انرژی اتمی معاون مقام معظم رهبری مقام معظم رهبری فناوری هسته ای کشور ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارس نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۳۵۳۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بهره برداری از مرکز پرتودهی گاما در اردبیل

نوبخت اژدری در گفت و گو با خبرنگار مهر، اظهار کرد: استان اردبیل یکی از قطب های مهم تولید انواع محصولات کشاورزی و دامی در کشور محسوب می شود به گونه ای که سالانه بیش از ۴ میلیون تن انواع محصولات کشاورزی در زیر بخش های زراعت و باغبانی و دامپروی تولید می شود.

وی با اشاره به اینکه اردبیل ۴ درصد کل محصولات تولیدی کشور را تامین می کند، خاطرنشان کرد: در راستای تحقق شعار سال مبنی بر «جهش تولید با مشارکت مردم» یکی از اولویت های کاری جهاد کشاورزی اردبیل تامین امکانات و زمین مناسب برای استقرار مرکز فناوری هسته ای و پرتودهی گاما در اردبیل است.

رییس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل با بیان اینکه با بهره برداری از این مرکز نه تنها استان اردبیل بلکه استان های همجوار نیز از خدمات آن در بخش کشاورزی بهره مند خواهند شد، افزود: با نگرش تخصصی به نحوه فعالیت و خدمات دهی این مرکز در اردبیل مصمم به راه اندازی مرکز فناوری هسته ای بخش کشاورزی در اردبیل هستیم.

اژدری روش کار مرکز فناوری هسته ای اردبیل را در سه محور تکنیک پرتودهی، تکنیک ردیابی و تکنیک اکتیو کردن اعلام کرد و گفت: دانشمندان این مرکز کنترل انواع آفات و امراض را با تکنیک پرتودهی انجام خواهند داد و با پرتو دهی گاما از زود جوانه زنی محصولاتی همچون سیب زمینی و پیاز جلوگیری خواهد شد.

وی با تاکید بر اینکه جلوگیری از زود جوانه زنی این محصولات فواید بسیار زیادی برای کشاورزان دارد، تصریح کرد: با پیشگیری از زودجوانه زنی محصولات مدت زمان ماندگاری آن در انبار افزایش می یابد و و تولیدکننده می تواند با توجه به فرجه زمانی مناسبی که در اختیار دارد بازاریابی مناسب و به صرفه ای انجام داده و محصولات تولیدی خود را به قیمت مناسب و قابل قبول به مصرف کنندگان بفروشد.

اژدری افزود: مرکز فناوری هسته ای کمک بسیار زیادی در راستای افزایش میزان ماندگاری محصولات تولیدی و همچنین حفظ کیفیت محصولات تولیدی خواهد کرد و در نتیجه این امر منجر به کاهش ضایعات محصولات کشاورزی و بهره وری مناسب شده و میزان تولید انواع محصولات کشاورزی افزایش خواهد یافت.

کد خبر 6083841

دیگر خبرها

  • رییس سازمان انرژی اتمی: نیاز به غنی‌سازی بالاتر داشتیم/ به دنیا هم اعلام کرده‌ایم که محل مصرف ما حوزه سلامت و پزشکی است
  • اسلامی: امنیت مرکزهای هسته‎ای کشور به‌طور صد درصد برقرار است
  • توجه ویژه صنعت هسته‌ای به فناوری‌های روز دنیا
  • اسلامی: ارزش سوخت فسیلی صرفه‌جویی شده در نیروگاه بوشهر ۸ میلیارد دلار است
  • اسلامی: ایران از قطب‌های اصلی تولید انواع رادیوداروها است
  • ایران از قطب‌های اصلی تولید انواع رادیوداروها است
  • دهقانی: زیست‌بوم دانش‌بنیان حامی سپاه درمسیر پیشرفت و اقتدار
  • برنامه‌ریزی برای تولید ۲۰ هزار مگاوات برق هسته‌ای
  • مرکز فناوری هسته‌ای کشاورزی در اردبیل راه‌اندازی می‌شود
  • بهره برداری از مرکز پرتودهی گاما در اردبیل