کره شمالی با آزمایش موشک بالستیک بینقارهای از بایدن استقبال میکند
تاریخ انتشار: ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۰۳۵۳۸۲
به گزارش همشهری آنلاین به نقل از رویترز یک مقام آمریکایی که خواست نامش برده نشود، میگوید آخرین اطلاعات نشان میدهد که کره شمالی میتواند آزمایش یک ICBM را به زودی در پنجشنبه یا جمعه انجام دهد.
انتظار میرود بایدن در روز جمعه وارد کره جنوبی شود و پیش از سفر به ژاپن، در طول چند روز با همتایان کره جنوبیاش به مذاکره بپردازد.
کاخ سفید هفته پیش اعلام کرد که بایدن قصد سفر به «منطقه غیرنظامیشده» در مرز با کره شمالی را هم دارد.یک آزمایش تسلیحاتی میتواند اهداف گستردهتر بایدن برای مذاکره درباره چین، دادوستد و سایر موضوعات منطقهای را تحتالشعاع قرار دهد و فقدان پیشرفت در گفتگوهای خلع سلاح هستهای را با وجود وعده دولت بایدن برای شکستن بنبست با رویکردهای عملی برجسته کند.
این آزمایش همچنین میتواند تلاشهای بینالمللی برای ارائه کمک به پیونگیانگ در هنگام نخستین شیوع تایید شده کرونا در این کشور را هم پیچیده کند.
سفر بایدن، نخستین سفر او به این منطقه در مقام رئیسجمهور آمریکاست و نخستین ملاقات او با یون سوک- یئول، رئیسجمهور کره جنوبی از هنگام رسیدن او به این مقام در ۱۰ مه (۲۰ اردیبهشت) است.
یون سوک یئول رئیس جمهوری کره جنوبی شد | دیدگاههای او درباره کره شمالی و آمریکا چیست؟یون وعده داده است که موضع سختگیرانهتری در برابر «تحریکات» کره شمالی اتخاذ کند و انتظار میرود خواستار اطمینانهایی از جانب بایدن برای تقویت «بازدارندگی گسترده» آمریکا بر ضد کره شمالی شود.
یک سخنگوی وزارت دفاع کره جنوبی در پاسخ به پرسشی درباره ارزیابی آمریکا از این آزمایش موشکی گفت که مقامات اطلاعاتی کره جنوبی و آمریکا چنین فعالیتهایی را زیر نظر دارند و از نزدیک با یکدیگر هماهنگ هستند و ارتش کره جنوبی در وضعیت آمادگی کامل است.
مقامات آمریکایی هشدار دادهاند که کره شمالی همچنین میتواند در حوالی این دیدار یک سلاح هستهای را هم آزمایش کند و وزارت خارجه آمریکا روز سهشنبه گفت انتظار نمیرود که شیوع کرونا مانع از سر گرفته شدن آزمایشهای هستهای کره شمالی شود که از سال ۲۰۱۷ متوقف شده بود.
ند پرایس، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در یک جلسه خبری گفت: «حتی در هنگامی که کره شمالی همچنان از دریافت واکسنهای اهدایی بسیار مورد نیاز کرونا اجتناب میکند، به سرمایهگذاری مبالغ نامعلومی در برنامههای موشکی بالستیک و هستهایاش ادامه میدهد که هیچ نقشی در تسکین مصیبتهای انسانی مردم کره شمالی ندارند.»
گزارش جدید «مرکز مطالعات بینالمللی و راهبردی» (CSIS) مستقر در آمریکا میگوید تصاویر ماهوارههای تجاری تداوم کار در یک سایت هستهای نشان میدهد که تونلهای آزمایش زیرزمینی آن در سال ۲۰۱۸ پس از اعلام ضربالاجل بوسیله کیم جونگ اون درباره آزمایشهای هستهای و موشکی مسدود شده بودند،ادامه دارد.
کیم از آن هنگام به بعد گفته است به علت پیشرفت نکردن مذاکرات با آمریکا دیگر تعهدی به این ضرب الاجل ندارد. کره شمالی آزمایش موشکهای بالستیک قارهپیما (ICBM) را از ماه مارس (اسفند) دوباره از سر گرفت.
بر اساس گزارش CSIS کارهای تعمیراتی و آمادهسازی در تونل شماره ۳ در طول سه ماه گذشته در حال پیشرفت بوده است و احتمالا به زودی برای هفتمین آزمایش هستهای اغلب مورد بحث آماده خواهد شد. CSIS میگوید: «زمانبندی این آزمایش صرفا در کنترل کیم جونگ اون است.»
پژوهشگران در «مرکز مطالعات منع گسترش جیمز مارتین» مستقر در آمریکا میگویند کره شمالی همچنین ساختن یک رآکتور هستهای مدتها در حال تعطیلی را هم دوباره از سر گرفته است که تولید پلوتونیوم برای سلاحهای هستهای با ضریب ۱۰ افزایش میدهد.
تحلیلگران میگویند حتی اگر کره شمالی آزمایش تسلیحاتی انجام دهد، کره جنوبی و آمریکا باید کمک بدونقیدوشرط برای کرونا در اختیار این کشور بگذارند.
رسانهها روز سهشنبه گزارش کردند که کره شمالی روزها پس از تایید نخستین شیوع کووید-۱۹ در این کشور برای گرفتن تجهیزات پزشکی به چین هواپیما فرستاده است، اما پیونگ یانگ هنوز به پیشنهادهای کره جنوبی برای کمک پاسخی نداده است. واشنگتن میگوید از فراهم آوردن کمک به کره شمالی حمایت میکند،اما در حال حاضر طرحی برای فرستادن واکسن به این کشور ندارد.
کد خبر 677471 برچسبها ایالات متحده آمریکا دفاع - آزمایش موشکی کره شمالی کره شمالی و کره جنوبی هستهای - بمب جوزف بایدن
تبلیغات در خبربان
منبع: همشهری آنلاین
کلیدواژه: ایالات متحده آمریکا دفاع آزمایش موشکی کره شمالی کره شمالی و کره جنوبی هسته ای بمب جوزف بایدن کره شمالی کره جنوبی هسته ای
درخواست حذف خبر:
«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را بهطور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کردهاست، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۳۵۳۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۰۰۲۲۱۰۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتیکه در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.
دریافت درگاه پرداخت فقط در چند دقیقه
حضانت فرزند در طلاق توافقی
فیفا در جام جهانی از هوش مصنوعی برای اعلام...
طراحی سایت املاک
آموزش بروزرسانی تقویم میزبانی
بهترین برند کولر چیست؟
پیش بینی قهرمان جام جهانی 2022 قطر ؛ ایران...
بهترین راهکار ذخیره سازی اطلاعات کدام است؟
آزمایشگاه تشخیصطبی پیوند
افزودنی های بتن چیست؟
تحلیل اختصاصی بازار با استفاده از دیتای آنچین (۹...
تفاوت کولر گازی و آبی
تهیه غذا
با انواع دستگاه های ذخیره سازی اطلاعات آشنا شوید...
کارتریج را شارژ کنیم یا تعویض
فراگمان قسمت 7 سریال محرمانه ؛ تیزر سریال تابستانی...
دوره دیجیتال مارکتینگ
انفجار قیمتها در بازار مسکن قابل پیشبینی بود
چطور بلیط لحظه آخری بخریم؟ دیجی چارتر 1401
در دوران کرونا از کولر آبی استفاده کنیم یا...
تفاهم ایران و کویت برای مقابله با گردوغبار
خبر هوشمند فهام
آیا میدانید چه مواردی در تلویزیون قابل تعمیر است؟
داربست
اخبار فناوری
کلینیک بتن ایران
آیامیدانید دمایمناسب برایپکیج در زمستان چقدراست؟
کولر گازی 36000 گری
معرفی بهترین اپلیکیشن رزرو هتل 1401
کتاب صوتی
ورود به خانه هوشمند با دستگیره دیجیتال فیلتا
فروش کفش
تعمیر فوری گوشی شیائومی
دومان سهند
اجاره کلبه چوبی
خبر بعدی:
اندیشکده آمریکایی: بایدن از سیاستهای تنشزا با ایران دوری کند
در یادداشتی در وبگاه اندیشکده آمریکایی «ریسپانسیبل استیت کرفت» درباره سیاستهای آمریکا در قبال ایران در آستانه سفر جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا به منطقه نوشت: رئیس جمهور بایدن قرار است هفته بعدی عازم عربستان شود که پیشتر وعده داده بود با آن مانند «کشوری مطرود» رفتار کند. گفته میشود قصد دارد در سفرش درباره تضمینهای امنیتی به این پادشاهی، از جمله درباره چتر دفاع هوایی گفتوگو کند. متاسفانه، پیشنهاد دولت آمریکا موجب تعمیق گرفتاری آمریکا در خاورمیانه و طولانیتر شدن مذاکرات هستهای ایران خواهد شد.
نگارنده در این یادداشت آورده است: در حالی که این اقدامات امنیتی و توافق مشترک عادیسازی روابط کشورهای عربی با اسراییل، به عنوان اقداماتی در راستای ایجاد ثبات در منطقه تبلیغ میشوند، واقعیت این است، «اگر» ایران که در حال حاضر به طور نگرانکنندهای چند روز با انباشت مواد شکافتپذیر کافی برای تولید یک بمب هستهای فاصله دارد و همچنان از مذاکرات درباره امنیت خاورمیانه کنار گذاشته شود، تاثیرات این اقدامات دقیقا برعکس از آب در خواهد آمد. اگر هدف بایدن ثبات است، دولت او باید تمامی ذینفعان عمده منطقهای را پای میز مذاکره بیاورد. علاوه بر این، واشنگتن باید به طور فعالانه مشوق مذاکرات دیپلماتیک میان ریاض و تهران باشد که در همین هفته پیشرفت داشته است.
اشاره این یادداشت به پیشرفت تازه در مذاکرات ایران - عربستان در پی این مطرح میشود که روز گذشته (یکشنبه)، روزنامه رای الیوم به نقل از یک منبع دیپلماتیک در ریاض نوشت که قرار است مصطفی الکاظمی، نخست وزیر عراق در سفر به شهر جده عربستان درباره مذاکرات ایران و عربستان گفتوگو کند.
در ادامه یادداشتی که در این اندیشکده آمریکایی منتشر شده، آمده است: اگر بایدن رویکرد فعلیاش را حفظ کند، به چند دلیل فقط باعث به انزوا کشیدن بیشتر ایران و ثبات زدایی در کل منطقه خواهد شد.
این یادداشت با مطرح کردن ادعاهایی در زمینه نقش ایران در منطقه، میافزاید: اولا، ایران به احتمال زیاد، در مواجهه با یک جبهه متحد آمریکایی-عربی-اسراییلی، به دنبال تقویت اهرم فشارش از طریق توسعه دادن برنامه هستهای خود، سرمایهگذاری بیشتر بر روی شبکه نیروهای نیابتی و انجام دادن اقدامات بیثبات کننده دیگری خواهد بود که اثباتکننده نفوذ منطقهای آن باشد. این استراتژی تازگی ندارد. ما شاهد این بودهایم که به انزوا کشیدن ایران چگونه میتواند نتایج معکوسی به دنبال داشته باشد.
در این راستا، در یادداشت ریسپانسیبل استیتکرفت آمده است: دولت دونالد ترامپ در تلاش برای به زانو درآوردن ایران از توافق هستهای خارج شد، تحریمهای اقتصادی «کارزار فشار حداکثری» را علیه ایران اعمال کرد، قاسم سلیمانی، فرمانده نیروهای قدس سپاه پاسداران ایران را ترور و سپاه پاسداران را در فهرست سازمانهای تروریستی خارجی قرار داد. نتیجه این تصمیمات به افزایش ۴۰۰ درصدی حملات علیه نظامیان آمریکایی در منطقه از سوی نیروهای نیابتی ایران شد.
این یادداشت در ادامه بدون اشاره به این که ساخت سلاح هسته ای در تضاد با دکترین دفاعی ایران است می افزاید: دوما، خروج آمریکا از برجام [توافق هستهای] هم نتیجه عکس داشت، چون طبق گفته کِلسی دِیوِنپورت، مدیر بخش سیاستهای عدم اشاعه تسلیحات اتمی در انجمن کنترل تسلیحاتی، ایران در حال حاضر میتواند «مواد هستهای کافی برای ساخت یک بمب را در کمتر از ۱۰ روز تولید کند، فرصتی بسیار محدود که اقدامات ایران در آن برای بازرسان بینالمللی قابل کشف نخواهد بود». چنین چیزی باید برای جامعه بینالمللی غیرقابل قبول باشد و تنها راهکار آن احیای کامل توافق و افزایش «زمان گریز»[هستهای] به حدود یک سال است، مطابق زمان قبل از خروج ترامپ از برجام.
به عقیده نگارنده این یادداشت، «نهتنها تقابل پنهانی میان ایران و اسراییل میتواند موجب بروز جنگی همگانی شود، بلکه پایانی قطعی برای برجام، میتواند منجر به در گرفتن رقابتی تسلیحاتی شود که ممکن است شرکای منطقهای آمریکا، مانند عربستان سعودی را هم درگیر کند که محمد بن سلمان، ولیعهد آن وعده داده است، «اگر ایران یک سلاح اتمی تولید کند، ما هم در اسرع وقت همین کار را خواهیم کرد.»
در ادامه این یادداشت مطرح شده است: سوما، ایجاد یک محور دفاعی آمریکایی-عربی-اسراییلی احتمالا موجب از مسیر خارج کردن مذاکرات عربستان سعودی-ایران خواهد شد. عربستان سعودی و ایران در سال ۲۰۱۶ روابط دیپلماتیکشان را قطع کردند. این دو کشور رقیب اخیرا برای حلوفصل اختلافات منطقهای، پنج دور مذاکره به میزبانی عراق انجام دادهاند. چتر دفاع هوایی آمریکایی-اسراییلی بر سر متحدان عربیشان به جای افزایش تنشزدایی میان ریاض و تهران که رقابتشان محرک بسیاری از تنشها در خاورمیانه است، موجب افزودن بر تنشها و افول چشمانداز ثبات خواهد شد. اگر واشنگتن قصد دارد ثبات برقرار کند، باید عقبنشینی کند و بگذارد عربستان سعودی و ایران زخمهای کهنهشان را بهبود ببخشند.
در این یادداشت با اشاره به نقش کنگره آمریکا در تعیین سیاستهای این کشور در قبال منطقه و تصویب طرحی دو حزبی در این زمینه آمده است: این طرح موجب تقویت یک ساختار امنیتی منسوخ و ناقص برای خاورمیانه میشود، ساختاری که هدف کشورهای عربی را به رقابت و تقابل با ایران وا میدارد و چرخه مناقشات منطقهای را تا همیشه فعال نگه میدارد. این طرح مالیاتدهندگان آمریکایی را ملزم به هزینه کردن بیشتر برای دفاع ملی عربستان سعودی میشود، آن هم در موقعیتی که سعودیها هیچ کاری برای افزایش تولید نفت نکردهاند که در نتیجه، موجب کاهش هزینه پرداختی این مالیاتدهندگان در جایگاههای سوخت میشود.
ریسپانسیبل استیتکرفت در پایان میافزاید: دنبال کردن سیاستهای منسوخی که موجب نزدیکی بیشتر آمریکا به برخی بازیگران قدرتطلب میشود، کوتهبینانه است و موجب بالا بردن تنشها با ایران خواهد شد. کاخ سفید باید در عوض، با پیگیری دیپلماسی با تهران و تشویق مذاکرات دوجانبه میان عربستان سعودی و ایران،به دنبال دوری از یک منجلاب بیهوده باشد. تنها این موقع است که روندی برای ایجاد ثبات در منطقه، ریشه میدواند.
311311
کد خبر 1647835