افت ۸۰متری سطح آبهای زیرزمینی دشت نیشابور
تاریخ انتشار: ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۰۳۵۴۲۶
دشت نیشابور ازجمله مناطقی در خراسان رضوی است که نزدیک به ۳۵سال است در زمره دشتهای ممنوعه قرار گرفته، با وجود این، اما بالا رفتن جمعیت، افزایش چاههای کشاورزی، ایجاد صنایع جدید آببر، برداشتهای غیرمجاز و همچنین کاهش نزولات آسمانی موجب شده دشت نیشابور در طول این سالها تشنهتر شود.
مدیر امور منابع آب نیشابور میگوید: در حال حاضر مقدار برداشت از منابع آبی زیرزمینی و سطحی در دشت نیشابور ۵۷۰میلیون مترمکعب در سال است که از این میزان ۳۹۳میلیون مترمکعب از منابع تجدیدپذیر تأمین میشود و با یک حساب سرانگشتی به این نتیجه میرسید که در سال حدود ۷۸میلیون مترمکعب با کسری مخزن مواجهایم که این میزان از ذخایر چندین هزارساله زیرزمینی تأمین میشود. سعید خجستهپور درخصوص میزان برداشت غیرمجاز آب گفت: این میزان برداشتهای غیرمجاز تا ۵- ۴ سال گذشته نزدیک به ۱۲۵میلیون مترمکعب بود که با نصب کنتورهای هوشمند به ۵۰میلیون مترمکعب کاهش پیدا کرده است.مدیر امور منابع آب نیشابور افت سالیانه منابع آبی زیرزمینی این شهرستان را به طور میانگین ۵۰ سانتیمتر اعلام کرد و افزود: البته این میزان در برخی نقاط که تراکم چاههای شرب و کشاورزی بیشتر است چیزی در حدود ۵/۱ متر است و هدفگذاری ما این است که تا سال ۱۴۰۵ آن را به صفر برسانیم.
مدیر امور منابع آب نیشابور تعداد چاههای غیرمجاز موجود و شناسایی شده در دشت نیشابور را ۴۰۰ حلقه عنوان کرد و افزود: این تعداد چاههای غیرمجاز چیزی نزدیک به هزارو۲۵۰ حلقه بود که با برنامهریزیی که صورت گرفت در حال حاضر به ۴۰۰ حلقه کاهش یافته است که در نظر داریم ۲۰۰ حلقه از این چاهها را تا پایان امسال پر کنیم. اما آنچه مسلم است آمار چاههای غیرمجاز شناسایی نشده زیاد است به دلیل اینکه در ارتفاعات و کنار رودخانهها اقدام به حفر چاه میکنند شناسایی سخت میشود که با در نظر داشتن این موضوع بیش از ۲هزارحلقه چاه غیرمجاز شناساییشده و غیر پروانهدار وجود دارد که ۷۰۰ تا۸۰۰ حلقه از این چاهها فقط در شهر بار حفر شدهاند.
خجستهپور میزان ورودی سد بار را پیش از بارندگیهای اخیر چیزی در حدود صفر اعلام و اظهار کرد: تا پیش از بارندگیهای اخیر در اردیبهشتماه تنها ۲۴۰ هزار مترمکعب میزان ورودی آب سد بار بود این یعنی هیچ، اما در طول بارندگیهایی که بهتازگی اتفاق افتاد یک میلیون و ۲۰۰ هزار مترمکعب آب وارد سد شده که با این حساب در حال حاضر ۵/۴ میلیون مترمکعب میزان ذخیره آب سد است که این نیز در قیاس با حجم ۲۳میلیونی مخزن رقم ناچیزی است.
افت ۸۰ متری سطح منابع آب زیرزمینی
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب نیشابور نیز با اشاره به افت قابل توجه سطح منابع زیرزمینی آب در این شهرستان گفت: سال ۱۳۷۷ که به عنوان مسئول بهرهبرداری مشغول بودم، برای حفر چاه در ۱۲۰ متری به آب میرسیدیم اما در حال حاضر برای اینکه بتوانیم از آب زیرزمینی بهرهمند شویم ۱۹۰ تا ۲۰۰ متر باید زمین را حفر کنیم این یعنی در طول همین ۲۵ سال ۷۰ تا ۸۰ متر افت سفرههای زیرزمینی آب در نیشابور اتفاق افتاده است. مشکل دیگری که به وجود آمده به دلیل برداشتهای بیرویه با پدیده رانش زمین مواجهایم که موجب میشود جداره چاههای فعلی دچار مشکل و خرابی شود. به طور مثال ما از ابتدای سال جدید تاکنون دو حلقه از چاههایمان به همین دلیل دچار مشکل شده است.
علیرضا اخویان تعداد مشترکان شهری و روستایی در شهرستان نیشابور را ۱۶۳ هزار مشترک عنوان کرد و درخصوص تعداد انشعابهای غیرمجاز نیز اظهار کرد: چیزی در حدود هزار انشعاب غیرمجاز در شهرستان نیشابور وجود دارد که بیشتر آنها در مناطق روستایی، باغویلاها و بعضاً دامداریهاست.
وی ادامه داد: به دلیل وجود ییلاقات در مجاورت شهر نیشابور که بیشترین تعداد باغویلاها و سکونتگاهها را پس از طرقبه و شاندیز دارد جمعیت سیاری که بهخصوص در روزهای تعطیل در این مناطق حضور دارند چندین برابر میشود. وجود دامهای سنگین در محدوده روستاها هم موجب شده تا میزان مصرف آب به میزان قابل توجهی افزایش یابد.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب نیشابور درباره اجرای طرح جمعآوری فاضلاب شهر نیشابور هم گفت: اجرای طرح جمعآوری فاضلاب شهر نیشابور ۲۵سال است آغاز شده اما تاکنون ۵۵درصد آن اجرا شده که برای اجرای کامل آن به اعتبارات بسیار زیادی نیاز است.
اخویان بیان کرد: براساس قراردادی که با شرکت فولاد نیشابور بستیم قرار بر این شد که در مدت چهار سال باقی مانده طرح توسط فولاد به سرانجام برسد و تا مدت ۲۵سال پس از آن فولاد بتواند در حدود ۷۰درصد از پساب شهر نیشابور را برای مصارف صنعتی خود استفاده کند، ۳۰درصد باقی مانده نیز برای آبیاری فضای سبز و... مورد بهرهبرداری قرار گیرد.
ساخت نیروگاه حرارتی در منطقه بادخیز!
حبیبالله متحدین یکی از فعالان حوزه محیط زیست و آب در شهرستان نیشابور گفت: در حال حاضر آنچه دیده میشود تعداد چاههای عمیقی است که قارچگونه و بیبرنامه حفر شده که ضمن برداشتهای بیرویه از منابع سفرههای زیرزمینی، لطمات غیرقابل جبرانی را به دشت نیشابور وارد کرده است.
وی ایجاد نیروگاه برق سیکل ترکیبی در نیشابور را یکی از مهمترین دلایل بحران کمآبی در این شهرستان میداند و میگوید: کارشناسان معتقدند نیروگاههای حرارتی با این مشخصات میتوانند تا شعاع ۶۰کیلومتری اقلیم اطراف خود را تحت تأثیر قرار دهند که نتیجهاش این میشود بارش آنچنانی نداشته باشیم.
متحدین ادامه میدهد: چرا با وجود مناطق مستعد بهرهمندی از انرژی خورشیدی و وجود محدوده وسیع تونل بادی بسیار مناسب در منطقه عشقآباد نیشابور، به سمت نیروگاههای حرارتی برویم که خود دلیل اصلی تغییر اقلیم در منطقه است.

تبلیغات در خبربان
منبع: قدس آنلاین
کلیدواژه: نیشابور آب های زیر زمینی دشت نیشابور شهر نیشابور حال حاضر منابع آب چاه ها
درخواست حذف خبر:
«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را بهطور اتوماتیک از وبسایت qudsonline.ir دریافت کردهاست، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۳۵۴۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۰۰۲۲۱۰۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتیکه در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.
داربست
با انواع دستگاه های ذخیره سازی اطلاعات آشنا شوید...
بهترین برند کولر چیست؟
رفتار قیمت بیت کوین در ۶ ماه آینده چگونه...
آیا میدانید چه مواردی در تلویزیون قابل تعمیر است؟
چطور بلیط لحظه آخری بخریم؟ دیجی چارتر 1401
آموزش بروزرسانی تقویم میزبانی
فیفا در جام جهانی از هوش مصنوعی برای اعلام...
انفجار قیمتها در بازار مسکن قابل پیشبینی بود
آیامیدانید دمایمناسب برایپکیج در زمستان چقدراست؟
دوره دیجیتال مارکتینگ
زمان پخش پارت 2 فصل 1 مانی هیست کره...
اجاره کلبه چوبی
طراحی سایت املاک
خواجه سیدظریف چشتی کیست و چرا در هند به...
دریافت درگاه پرداخت فقط در چند دقیقه
خبر هوشمند فهام
کارتریج را شارژ کنیم یا تعویض
فروش کفش
تفاوت کولر گازی و آبی
افزودنی های بتن چیست؟
معرفی بهترین اپلیکیشن رزرو هتل 1401
تفاهم ایران و کویت برای مقابله با گردوغبار
آزمایشگاه تشخیصطبی پیوند
کولر گازی 36000 گری
در دوران کرونا از کولر آبی استفاده کنیم یا...
حضانت فرزند در طلاق توافقی
ورود به خانه هوشمند با دستگیره دیجیتال فیلتا
کتاب صوتی
کلینیک بتن ایران
اخبار فناوری
بهترین راهکار ذخیره سازی اطلاعات کدام است؟
تهیه غذا
دومان سهند
تعمیر فوری گوشی شیائومی
خبر بعدی:
واحدهایی با اجارههای فوق لاکچری در تهران
در حالی که دومین طرح وزارت راه و شهرسازی برای ساماندهی بازار اجاره از سوی وزارت راه و شهرسازی به دولت ارائه شده است، بررسیها نشان میدهد بازاری عجیب و لاکچری در این بخش شکل گرفته است.
بر اساس اعلام شهردار تهران نزدیک به ۵۱ درصد از جمعیت تهران اجاره نشین هستند و همین امر بازار اجاره را به بازاری بسیار مهم برای شهروندان تبدیل شده است.
دولت در این راستا تا کنون چندین طرح و برنامه برای مهار بازار اجاره در دستور کار قرار داده است و حتی سران سه قوه نیز مصوبه ستاد تنظیم بازار، در راستای افزایش ۲۵ درصدی اجاره را مورد تایید قرار دادند، اما همچنان بازار اجاره بازار بسیار داغی است و روند رشد قیمتها ادامهدار است.
افزایش قابل توجه نرخ اجارهبها در حالی رخ داده است که بر اساس آخرین آمار اعلامی بانک مرکزی بهای هر متر مربع واحد مسکونی به نزدیک چهل میلیون تومان رسیده است. افزایش شدید قیمت مسکن سبب شده است بخشی از مالکان بالقوه وارد بازار لاکچری اجازه بها بشوند.
قیمت ودیعه برخی از واحدهای مسکونی در تهران به حدی بالاست که با این پول میشد در پنج سال گذشته یک واحد مسکونی لاکچری را در تهران خریداری کرد.
چه کسانی مشتری واحدهای لاکچری هستند؟
بررسیهای میدانی نشان میدهد بخش مهمی از مستاجران را کسانی تشکیل میدهند که فعالیتهای اقتصادی پرسود دارند، اما ترجیح میدهند به جای هزینهکرد پولشان در امر خرید مسکن، نسبت به اجاره واحدهای لاکچری اقدام کنند.
یکی از مشاوران املاک در تهران گفت: این طبقه غالبا مشکلی با افزایش شدید قیمت اجارهبها ندارند و در نتیجه ترجیح میدهند به جای خرید ملک گران قیمت، نسبت به اجاره اقدام کنند. در سالهای اخیر ودیعه میلیاردی واحدهای مسکونی افزایش یافته است و در نتیجه شمار مستاجران لاکچری که مصداق خوشنشین هستند افزایش یافته است.
بررسی فایل املاک لاکچری در محلات اعیان نشین پایتخت نشان میدهد کمترین میزان ودیعه برابر با ۵۰۰ میلیون تومان است به طوریکه در کامرانیه، خیابان شیبانی یک واحد ۲۹۰ متری را میتوان با این ودیعه و اجاره ماهانه ۷۰ میلیونی، برای یک سال رهن و اجاره کرد.
به گفته کارگزاران مشاوران املاک، اغلب مشتریان واحدهای میلیاردی کسب و کارهای آزاد دارند. بر این اساس به نظر میرسد این افراد ترجیح میدهند داراییهای ثبت شده چندانی نداشته باشند و کار و فعالیت خود را به صورتی انجام دهند که سرمایه نقد شونده بالایی را داشته باشند.
میلیاردیها چه مشخصاتی دارند؟
در اقدسیه یک آپارتمان ۲۰۱ متری را با اجاره ماهانه ۵۰ میلیونی و ودیعه ۵۰۰ میلیونی آگهی کردهاند و در شهرک غرب یک خانه ویلایی ۱۸۰ متری را میتوان با این میزان ودیعه و ماهانه با ۶۰ میلیون تومان، رهن و اجاره کرد.
در دروس هم یک واحد ۳۰۰ متری را با ودیعه ۸۰۰ میلیونی و اجاره ماهانه ۷۰ میلیونی، رهن و اجاره میدهند. رتبه نخست بیشترین میزان اجاره ماهانه نیز متعلق به یک واحد ۴۹۰متری در گلستان شمالی است که مالک ماهانه ۱۸۰ میلیون تومان و با ودیعه ۲ میلیارد تومانی تعیین کرده است.
در جایگاه بعدی یک آپارتمان ۲۵۰ متری در ولنجک قرار دارد که اجاره ماهانه آن ۱۳۰ میلیون تومان و دیعه آن ۲.۵ میلیارد تومان است.
در دزاشیب هم یک واحد ۳۰۰ متری را ماهانه با ۸۵ میلیون تومان و با ودیعه یک میلیارد تومانی میتوان برای یک سال رهن و اجاره کرد.
بیشترین میزان ودیعه برابر با ۵ میلیارد تومان است که در فرمانیه یک واحد ۴۰۰ متری را با این میزان ودیعه و ماهانه با ۵۰ میلیون تومان اجاره و یک پنتهاوس ۳۶۰ متری در نیاوران با همین میزان ودیعه و اجاره ماهانه ۸۰ میلیونی، برای یک سال رهن و اجاره میدهند.
منبع: خبرآنلاین
باشگاه خبرنگاران جوان وبگردی وبگردی