آمار عجیب از تردد خودرو فرسوده در کشور
تاریخ انتشار: ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۰۳۵۴۳۴
به گزارش فارس امیرحسین کاکایی در نشست خبری اختتامیه دوازدهمین همایش بینالمللی موتورهای درون سوز، اظهار داشت: در زنجیره صنعت خودرو عدم توازن وجود دارد و به همین دلیل پیشرفتهای حاصله در صنعت خودرو کند است.
وی افزود: صنعت خودرو به عنوان ویترین صنایع دیگر است و ساخت بسیاری از درایورها را انجام داده است، اما عدم پیشرفت ناشی از عدم توازن زنجیره باعث شده که با وجود ارتقای موتور، قطعه گیربکس رشد چندانی نداشته باشد.
این کارشناس صنعت خودرو اظهار داشت: همه بخشهای صنعت خودرو را نمیتوان در کشور داشت و این موضوع در همه کشورها به این شیوه است.
وی افزود: اگر کشور ژاپن را به مانند ما تحریم کنند حتی یک ماه نیز نمی تواند به تولید ادامه دهد در حالی که ما در 4 سال گذشته با انواع تحریم ها تولید را ادامه داده ایم و پیشرفت هم داشتهایم، اما عدم توازن باعث شده است که صنعت خودرو در مقابل مردم خجالت زده باشد که البته این مساله به معنای آن نیست که در این صنعت کاری انجام نداده باشیم.
کاکایی بیان داشت: اگر در صنعت خودرو به حلقههای مفقوده توجه میشد، اکنون وضعیت بسیار بهتری داشتیم.
وی افزود: 26 میلیون خودرو در کشور در حال تردد است که 6 میلیون دستگاه آن فرسوده است و از 20 میلیون خودروی باقیمانده 4 میلیون نو است یعنی دارای گارانتی و حدود 14 تا 16 میلیون خودرو نیز خودروی معمولی است.
این کارشناس صنعت خودرو اظهار داشت: در مورد تصادف بهبهان به صورت قاطع می گویم که به هیچ وجه مشکل ایربگ نبود، مسائل مختلفی در تصادف بهبهان نقش داشت و میتوان گفت که ایربگ(کیسه هوای خودرو) خودرو آخرین حلقه موثر در این حادثه بوده است.
وی با اشاره به اینکه سازمان بازرسی اعلام کرده است 200 قطعه خودرو را استانداردسازی کرده است، گفت: این موضوع در حیطه وظایف سازمان ملی استاندارد است بنابراین سوال من این است که سازمان بازرسی برای ممانعت از ورود کالای قاچاق و تقلبی که جزء وظایفش است چه کرده است.
کاکایی اظهار داشت: در 20 سال اخیر به دانش و توان طراحی موتور دست یافته ایم و اکنون بر روی استاندارد یورو 6 کار می شود که باید در این حوزه دانشگاه به کمک صنعت خودرو و قطعه ساز بیاید.
* بخشی از تقاضای در بازار خودرو برای حفظ ارزش پول است
در ادامه این نشست سید مصطفی میر سلیم گفت: ایران تنها کشوری در دنیا است که پس از خروج خودرو از کارخانه قیمت خودرو افت نمی کند در حالی که در تمام دنیا خودرو حتی برندهای بسیار معروف با خروج از کارخانه دچار افت قیمت می شود.
وی با بیان اینکه ظرفیت تولید خودرو در کشور حدود یک میلیون 400 هزار تا یک میلیون و 500 هزار دستگاه است، بیان داشت: اما الان اگر در کشور 2 میلیون خودرو نیز تولید شود باز هم تقاضا وجود دارد و این در واقع نیاز بازار نیست بلکه مردم پول خود را به بازار وارد می کنند تا ارزش پولشان حفظ شود.
این نماینده مجلس شورای اسلامی بیان داشت: با توجه به وضعیت اقتصادی و تورم مردم اگر پولشان را در بانک بگذارند پس از مدتی ذوب می شود و ارزش آن کاهش می یابد زیرا بانک 18 درصد سود می دهد در حالی که تورم بسیار بالاتر از 18 درصد است بنابراین مردم برای حفظ ارزش پولی خود برحسب شرایط پولشان را وارد بازار سکه، طلا، دلار و ارز می کنند و اکنون نیز پولشان را وارد بازار خودرو می کنند.
وی در مورد مصوبه واردات خودرو بیان داشت: در مصوبه دولت آمده است که واردات خودرو باید جوابگوی نیاز مردم باشد نه طبقات خاص و نکته دیگر اینکه واردکننده خودرو باید از هویت حقوقی برخوردار باشد که نشان دهنده نماینده رسمی بودن آن باشد نه اینکه یک دلال واردات خودرو را انجام دهد همچنین واردکننده خودرو اگر شخص حقیقی باشد نیز باید دارای نمایندگی رسمی باشد.
وی افزود: در دنیا حدود 90 میلیون خودرو تولید می شود بنابراین با توجه به اینکه کشورما یک صدم جمعیت دنیا را تشکیل می دهد باید 900 هزار خودرو در کشور تولید شود.
میر سلیم بیان داشت: 20 درصد از قیمت خودرو هزینه مالی است و مجموعه بدهی سایپا و ایران خودرو شاید نزدیک 200 هزار میلیارد تومان باشد.
وی افزود: اگر واردات خودرو انجام می شود باید خودروهای مورد نیاز عامه مردم باشد و از نظر مصرف سوخت استاندارد باشد.
* زیان انباشته خودروسازان بیش از 100 هزار میلیارد تومان است
محمدرضا نجفی منش رئیس انجمن صنایع همگن نیرو محرکه و قطعه سازان کشور نیز در این نشست اظهار داشت: ما با واردات خودرو موافق هستیم زیرا واردات آن فشار هایی را که اکنون بر خودروسازان و قطعه سازان وجود دارد کم می کند.
وی افزود: زیان انباشته خودروسازان اکنون بیش از 100 هزار میلیارد تومان است دولت باید دست از مدیریت و قیمت گذاری خودرو بردارد ما پتانسیل و توان داریم و اگر مدیریت دولتی باشد کار با مشکل مواجه می شود.
وی افزود: نارضایتی مردم از صنعت خودرو این است که خودرو به دستشان نمی رسد زیرا یک رانت اساسی بالای 100 هزار میلیارد تومان در سال ایجاد کرده ایم به عنوان مثال اگر قیمت تمام شده یک خودرو 40 میلیون تومان بود دولت می گفت آن را به قیمت 20 میلیون تومان بفروشید. از زمانی که یک شخصی آمد و گفت پراید کیلویی چند؟ شورای رقابت وارد این صنعت شد و ضرر و زیان شروع شد و الان بیش از 100 هزار میلیارد تومان زیان انباشته دو خودروساز است.
نجفی منش اظهار داشت: بنابراین الان خودروساز با ضرر و زیان تولید می کند و لذا پول قطعه ساز را نیز به موقع نمی تواند بپردازد.

تبلیغات در خبربان
منبع: الف
کلیدواژه: هزار میلیارد تومان واردات خودرو میلیون خودرو صنعت خودرو
درخواست حذف خبر:
«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را بهطور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کردهاست، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۳۵۴۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۰۰۲۲۱۰۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتیکه در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.
داربست
با انواع دستگاه های ذخیره سازی اطلاعات آشنا شوید...
بهترین برند کولر چیست؟
رفتار قیمت بیت کوین در ۶ ماه آینده چگونه...
آیا میدانید چه مواردی در تلویزیون قابل تعمیر است؟
چطور بلیط لحظه آخری بخریم؟ دیجی چارتر 1401
آموزش بروزرسانی تقویم میزبانی
فیفا در جام جهانی از هوش مصنوعی برای اعلام...
انفجار قیمتها در بازار مسکن قابل پیشبینی بود
آیامیدانید دمایمناسب برایپکیج در زمستان چقدراست؟
دوره دیجیتال مارکتینگ
زمان پخش پارت 2 فصل 1 مانی هیست کره...
اجاره کلبه چوبی
طراحی سایت املاک
خواجه سیدظریف چشتی کیست و چرا در هند به...
دریافت درگاه پرداخت فقط در چند دقیقه
خبر هوشمند فهام
کارتریج را شارژ کنیم یا تعویض
فروش کفش
تفاوت کولر گازی و آبی
افزودنی های بتن چیست؟
معرفی بهترین اپلیکیشن رزرو هتل 1401
تفاهم ایران و کویت برای مقابله با گردوغبار
آزمایشگاه تشخیصطبی پیوند
کولر گازی 36000 گری
در دوران کرونا از کولر آبی استفاده کنیم یا...
حضانت فرزند در طلاق توافقی
ورود به خانه هوشمند با دستگیره دیجیتال فیلتا
کتاب صوتی
کلینیک بتن ایران
اخبار فناوری
بهترین راهکار ذخیره سازی اطلاعات کدام است؟
تهیه غذا
دومان سهند
تعمیر فوری گوشی شیائومی
خبر بعدی:
آمار کرونا
به گزارش وبدا، متن این اطلاعیه به شرح زیر است:
"تا کنون ۶۴ میلیون و ۶۵۵ هزار و ۷۹۷ نفر دُز اول، ۵۸ میلیون و ۱۰ هزار و ۶۵۴ نفر دُز دوم و ۲۷ میلیون و ۷۷۱ هزار و ۹۹۱ نفر، دُز سوم واکسن کرونا را تزریق کرده اند و مجموع واکسن های تزریق شده در کشور به ۱۵۰ میلیون و ۴۳۸ هزار و ۴۴۲ دُز رسید.
در شبانه روز گذشته ۱۷ هزار و ۶۳۰ دُز واکسن کرونا در کشور تزریق شده است.
از دیروز تا امروز ۱۳ تیرماه ۱۴۰۱ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۱۰۰۷ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی و ۱۲۲ نفر از آنها بستری شدند.
مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به ۷ میلیون و ۲۴۰ هزار و ۵۶۴ نفر رسید.
متاسفانه در طول ۲۴ ساعت گذشته، ۸ بیمار مبتلا به کووید۱۹ در کشور جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری، به ۱۴۱ هزار و ۴۰۴ نفر رسید.
خوشبختانه تا کنون ۷ میلیون ۶۳ هزار و ۴۷۹ نفر از بیماران، بهبود یافته و یا از بیمارستانها ترخیص شده اند.
۲۳۲ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در بخش های مراقبت های ویژه بیمارستانها تحت مراقبت قرار دارند.
تا کنون ۵۲ میلیون و ۶۵۲ هزار و ۴۳۱ آزمایش تشخیص کووید۱۹ در کشور انجام شده است.
در حال حاضر ۰ شهرستان در وضعیت قرمز، ۰ شهرستان در وضعیت نارنجی، ۱۰۵ شهرستان در وضعیت زرد و ۳۴۳ شهرستان در وضعیت آبی قرار دارند."