ادعای آمریکا: محصولات کشاورزی و کودهای شیمیایی از تحریمها علیه روسیه استثنا هستند
تاریخ انتشار: ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۰۳۵۴۴۱
آنتونی بلینکن وزیر خارجه آمریکا روسیه را متهم کرد عامل چالش کنونی امنیتی غذایی در جهان است و مدعی شد: زمانی که روسیه را با هدف پایان هرچه زودتر جنگ اوکراین تحریم کردیم، عمدا و با دقت، استثناهایی را برای محصولات کشاورزی و کودهای شیمیایی ایجاد کردیم.
آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه آمریکا عصر چهارشنبه به وقت محلی در یک نشست امنیت غذایی در سازمان ملل که ریاست آن را برعهده داشت، گفت: همانطور که تصمیم روسیه برای شروع این جنگ غیرقابل توجیه است، مسئولیت اختلال در صادرات این کالاها و مشکلاتی که عدم صادرات غلات و کود در سراسر جهان ایجاد کرده، نیز کاملاً بر عهده دولت روسیه است.
وزیر امور خارجه آمریکا همچنین ادعا کرد: این که تحریمهای اعمال شده علیه روسیه توسط آمریکا و متحدانش، بحران غذایی ناشی از جنگ اوکراین را عمیقتر کرده، نادرست است.
وی ادعا کرد: برخی تلاش کردهاند تحریمهای اعمال شده آمریکا و بسیاری از کشورهای دیگر علیه روسیه را عامل تشدید این بحران بدانند. این دروغ است. زمانی که روسیه را با هدف پایان هرچه زودتر جنگ تحریم کردیم، عمدا و با دقت، استثناهایی را برای محصولات کشاورزی و کودهای شیمیایی ایجاد کردیم.
این مقام دولت بایدن مدعی شد: ما هر روز تلاش می کنیم تا به کشورها اطلاعات یا کمک ارائه دهیم تا اطمینان حاصل شود که تحریم ها مانع از خروج مواد غذایی یا کودهای شیمیایی از روسیه یا هر جای دیگری نمی شود.
این در حالی است که واسیلی نبنزیا سفیر روسیه در سازمان ملل به خبرگزاری اسپوتنیک گفت که سازمان ملل، پیشنهاد معافیت صادرات کود شیمیایی روسیه از تحریمها را ارائه کرده است.
سفیر دولت ولادیمیر پوتین اظهار داشت: دبیرکل سازمان ملل اعلام کرده است که مسکو برای تامین نیازهای جهان، از تحریم صادرات کودهای شیمیایی معاف است.
به گزارش ایران اکونومیست، در پی جنگ اوکراین و بحران جهانی غذایی، سازمان ملل متحد در تلاش است تا غلات و مواد غذایی ضروری را از بنادر اوکراین خارج کنند.
وزیر امور خارجه آمریکا که کشورش ریاست دوره ای شورای امنیت در ماه جاری میلادی (مه) را برعهده دارد، روز چهارشنبه به نیویورک سفر کرد. بلینکن در سفر دو روزه خود به مقر سازمان ملل متحد در نیویورک با رهبران آفریقا دیدار و گفتگو کرد. جنگ اوکراین بحران غذایی در آفریقا را تشدیده کرده و آنها را به سمت شرایط قحطی پیش می برد.
اوایل ماه جاری، اوکراین چهار بندر خود در دریای سیاه و دریای آزوف را پس از تسلط نیروهای روسیه، تعطیل کرد.
آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحدنیز در این نشست گفت که برای احیای صادرات غلات اوکراین و کودهای شیمیایی با روسیه، اوکراین، ترکیه، آمریکا و اتحادیه اروپا به صورت فشرده در تماس است.
وی تصریح کرد: امیدوار هستم، اما هنوز در این زمینه تلاش باید کرد. پیامدهای پیچیده امنیتی، اقتصادی و مالی مستلزم حسن نیت از همه طرفها است.
دبیر کل سازمان ملل متحد اظهار داشت: سطح گرسنگی در جهان به بالاترین حد خود رسیده است. تنها در دو سال، تعداد افرادی که به شدت با ناامنی غذایی مواجه هستند دو برابر شده و از ۱۳۵ میلیون نفر قبل از همهگیری کرونا به ۲۷۶ میلیون نفر در سال جاری رسیده است.
وی گفت: بیش از نیم میلیون نفر در شرایط قحطی زندگی می کنند که این یک افزایش بیش از ۵۰۰ درصدی از سال ۲۰۱۶ تاکنون است.
سفیر آمریکا در سازمان ملل نیز پیش از این اعلام کرد، واشنگتن از تلاشهای آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل متحد برای بازگرداندن غلات اوکراین به بازارهای بینالمللی همزمان با جنگ اوکراین حمایت میکند.
لیندا توماس گرینفیلد به خبرنگاران گفت: گوترش در مورد برنامهها و گفت وگوهای خود با اوکراینیها و روسها در خصوص عرضه غلات به بازارهای جهانی با ما گفت وگو کرده است.
دبیرکل سازمان ملل در نشست خبری مشترک با رئیس جمهوری اتریش در وین تاکید کرده بود که "جنگ بیمعنی" در اوکراین "باعث ویرانی، خرابی و رنج عظیم در این کشور شده" و تاثیر زیادی بر "غذا، انرژی و اقتصاد" اوکراین داشته است.
دبیرکل سازمان ملل تاکید کرد که امنیت غذایی یک نگرانی عمیق است و محور دیدارهای اخیر وی در مسکو و کییف بوده است.
بر اساس گزارش سازمان ملل، قیمتها بر اثر جنگ اوکراین بالا رفته است. در این میان قیمت نفت با افزایش بیش از ۶۰ درصد نسبت به سال گذشته و قیمت گاز طبیعی با افزایش ۵۰ درصدی در مقایسه با چندین ماه گذشته رو به رو شده است. قیمت کودهای کشاورزی نیز ۲ برابر قبل شده است. تورم در حال افزایش بوده و خریداری انرژی، روندی فرسایشی پیدا کرده و پیشرفت و توسعه متوقف شده است.
روسیه و اوکراین سبد نان جهان و صادر کننده برتر محصولات غلات مانند گندم، ذرت و جو هستند که در سال ۲۰۲۰ میلادی، هر کدام از آن دو کشور حدود نیمی از گندم تولیدی خود را به کشورهای خاورمیانه و شمال آفریقا صادر کرده بودند.
جنگ اوکراین عرضه غلات و سایر کالاهای مورد نیاز منطقه مانند دانههای روغنی، روغن پخت و پز و کود را مختل کرده است.
حدود یک چهارم مجموع صادرات گندم روسیه و اوکراین و نیمی از صادرات ذرت دو کشور برای سالهای ۲۰۲۱ و ۲۰۲۲ میلادی متوقف شده است.
بسیاری از زیرساختهای اوکراین که از تجارت حمایت میکند از جمله بنادر و خطوط ریلی تخریب شده یا آسیب دیده اند. اوکراین هم صادرات برخی غلات را برای محافظت از ذخایر خود ممنوع کرده است.
منبع: خبرگزاری ایرنا برچسب ها: سازمان ملل متحد ، تحولات اوکراین ، آنتونی بلینکن
تبلیغات در خبربان
منبع: ایران اکونومیست
کلیدواژه: سازمان ملل متحد تحولات اوکراین آنتونی بلینکن دبیرکل سازمان ملل کودهای شیمیایی سازمان ملل متحد خارجه آمریکا جنگ اوکراین تحریم ها
درخواست حذف خبر:
«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را بهطور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کردهاست، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۳۵۴۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۰۰۲۲۱۰۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتیکه در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.
دریافت درگاه پرداخت فقط در چند دقیقه
آزمایشگاه تشخیصطبی پیوند
انفجار قیمتها در بازار مسکن قابل پیشبینی بود
اجاره کلبه چوبی
بهترین راهکار ذخیره سازی اطلاعات کدام است؟
تعمیر فوری گوشی شیائومی
دوره دیجیتال مارکتینگ
تفاهم ایران و کویت برای مقابله با گردوغبار
فراگمان قسمت 7 سریال محرمانه ؛ تیزر سریال تابستانی...
معرفی بهترین اپلیکیشن رزرو هتل 1401
اخبار فناوری
داربست
ورود به خانه هوشمند با دستگیره دیجیتال فیلتا
تهیه غذا
آیا میدانید چه مواردی در تلویزیون قابل تعمیر است؟
کولر گازی 36000 گری
رفتار قیمت بیت کوین در ۶ ماه آینده چگونه...
کارتریج را شارژ کنیم یا تعویض
کلینیک بتن ایران
چطور بلیط لحظه آخری بخریم؟ دیجی چارتر 1401
طراحی سایت املاک
در دوران کرونا از کولر آبی استفاده کنیم یا...
تفاوت کولر گازی و آبی
لیست قیمت گوشی پوکو امروز 16 تیر 1401
آموزش بروزرسانی تقویم میزبانی
فیفا در جام جهانی از هوش مصنوعی برای اعلام...
بهترین برند کولر چیست؟
فروش کفش
افزودنی های بتن چیست؟
دومان سهند
خبر هوشمند فهام
آیامیدانید دمایمناسب برایپکیج در زمستان چقدراست؟
کتاب صوتی
حضانت فرزند در طلاق توافقی
با انواع دستگاه های ذخیره سازی اطلاعات آشنا شوید...
خبر بعدی:
تکرار ادعای جانسون درباره ادامه جنگ اوکراین/ پوتین اهداف جدیدی برای حمله خواهد یافت
به گزارش ایرنا، «بوریس جانسون» روز دوشنبه با ایراد سخنانی در مجلس عوام گزارشی را از حضور خود در اجلاس گروه هفت، ناتو و کشورهای مشترکالمنافع برای قانونگذاران ارائه داد
وی مدعی شد: نخستین اصل یک جهان صلحآمیز این است که نمیتوان به کشورهای بزرگ و قدرتمند اجازه داد همسایگان خود را تجزیه کنند. اگر این اجازه داده میشد، هیچ کشوری در هیچ کجا امن نبود.
نخست وزیر انگلیس بر همین اساس نتیجه گرفت: هدف ما باید این باشد که دوستان اوکراینیمان پیروز شوند. آنها باید این قدرت را داشته باشند که این جنگ را با شرایطی که ولودیمیر زلنسکی توصیف کرده است، به پایان برساند.
وی ادامه داد: اکنون زمان افزایش کمک به اوکراین فرا رسیده است؛ زیرا حمله پوتین به دونباس در حال کاهش است و ارتش روسیه متحمل تلفات سنگینی شده است. این درحالیست که موفقیت اوکراین در بیرون راندن روس ها از جزیره مار نشان داد که حفظ قلمرو تصرف شده تا چه اندازه دشوار است.
وی بار دیگر از تعهد انگلیس برای ارائه کمکهای تسلیحاتی به اوکراین یاد کرد و گفت که لندن تا هر زمان که لازم باشد به حمایت از کییف ادامه میدهد.
جانسون سپس ادعا کرد: درست زمانی که اقتصاد جهانی از همه گیری کرونا در حال بهبود بود، جنگ پوتین باعث افزایش قیمت جهانی غذا و انرژی شده و هزینه زندگی در همه جا، از جمله اینجا را افزایش داده است. وی بر همین اساس از تدابیر ادعایی گروه هفت برای مهار قیمتها خبر داد.
انگلیس از زمان آغاز جنگ اوکراین، به بازیگر فعالی در عرصه این نبرد تبدیل شده و با اتخاذ مواضع ضد روسی، ارسال تسلیحات و تجهیزات نظامی و اعمال تحریم علیه روسیه به تنش و درگیریها دامن زده است. این کشور تقریبا هفتهای یک بار تحریمهای جدیدی را علیه روسیه وضع میکند.
ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه ۲۱ فوریه ۲۰۲۲ (دوم اسفند ۱۴۰۰) با انتقاد از بیتوجهی غرب به نگرانیهای امنیتی مسکو، استقلال جمهوریهای خلق دونتسک و لوگانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت.
پوتین سه روز پس از آن، پنجشنبه ۲۴ فوریه (۵ اسفند ۱۴۰۰) نیز عملیاتی نظامی روسیه که آن را "عملیات ویژه" خواند، علیه اوکراین آغاز کرد و به این ترتیب روابط پرتنش مسکو - کییف به رویارویی نظامی تغییر وضعیت داد.
برچسبها اوکراین انگلیس ولادیمیر پوتین بوریس جانسون پروندهٔ خبری جنگ در اوکراین