Web Analytics Made Easy - Statcounter

امروز ۸۲ طرح‌ صنعتی، عمرانی و کشاورزی در مناطق آزاد تجاری، صنعتی و ویژه اقتصادی توسط رئیس‌جمهور افتتاح می‌شود، این طرح‌ها با سرمایه‌گذاری 6.1 هزار میلیارد تومانی بخش دولتی و خصوصی اجرا شد و برای 8 هزار نفر، اشتغالزایی مستقیم و غیر مستقیم دارد.

به گزارش ایران اکونومیست امروز ۸۲ طرح‌ صنعتی، عمرانی و کشاورزی در مناطق آزاد تجاری، صنعتی و ویژه اقتصادی به صورت ویدئو کنفرانس توسط رئیس‌جمهور به بهره برداری می‌رسد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بهره‌برداری از این پروژه ها در پنج منطقه آزاد تجاری-صنعتی کیش، قشم، ارس، انزلی، ماکو‌ و ۷ منطقه‌ ویژه اقتصادی پارسیان، نمین، سهلان، بوشهر، لرستان، لامرد و بجنورد خواهد بود.

این طرح‌ها که با سرمایه‌گذاری بیش از 61 هزار میلیارد ریال بخش دولتی و خصوصی اجرا شده است، برای بیش از هشت هزار نفر، اشتغالزایی مستقیم و غیر مستقیم فراهم می کند، این پروژه ها شامل 39 طرح صنعتی، 39 طرح عمرانی و 4 طرح کشاورزی است.

در تشریح اهمیت اجرای طرح ها و پروژه های تجاری، کشاورزی، صنعتی و غیره و به طور کل طرح های توسعه‌ای در مناطق آزاد‌، باید گفت که مناطق آزاد که در مناطق مرزی واقع هستند و دولت مصوباتی را برای رونق بهتر این مناطق دنبال کرده است، با توجه به اینکه به طور پیوسته با همسایگان در ارتباط هستند، می توانند از لحاظ تجارت و تولید، موثر و مفید واقع شوند.

در واقع هر چه مناطق آزاد احیا و توسعه یابند و آبادتر شوند، کل کشور از آن منتفع خواهد شد زیرا در وهله اول می‌توانند جاذبه تولید خود را حفظ کنند و سپس، قدرت صادرات داشته باشند.

اما از سوی دیگر، دولت سیزدهم در شرایطی بر سر کار آمد که متغیرهای اقتصادی کشور از جمله نرخ تورم، نرخ بیکاری و سرمایه‌گذاری در وضعیت نامناسبی قرار داشت و با مساله ای به نام «پدیده پروژه های ناتمام» مواجه بود، حال دولت برای تحقق رونق اقتصادی در کشور یک برنامه عملیاتی، عملگرایانه و هوشمند در پیش گرفته است.

دولت سیزدهم تلاش می‌کند در حد توان با پایان دادن به پدیده پروژه‌های ناتمام، گامی برای پیشرفت و توسعه کشور بردارد و تاکید دولت برای اتمام همه پروژه‌ها در راستای شعار سال و ایجاد اشتغال و رفع بیکاری است.

بر همین مبنا، اتمام پروژه‌های ناتمام و ثروت سازی برای مناطق آزاد، اولویت و سیاست شورای عالی مناطق آزاد در ‌است، پروژه هایی که امروزه در بسیاری از نقاط مناطق آزاد به صورت نیمه تمام دیده می شوند و سامان دادن به آنها در دستور کار قرار گرفته است.

اما توسعه و احیای مناطق آزاد و ویژه اقتصادی از اهمیت ویژه دیگری نیز برخوردار است، این مناطق با برخورداری از امتیازات و ظرفیت‌های فراوان در تجارت و صنعت توانسته‌اند در تولید و صادرات نقش مهمی ایفا کنند و امید می رود در سال ۱۴۰۱ که رهبر معظم انقلاب سال «تولید؛ دانش‌بنیان، اشتغال‌آفرین» نامیده اند، در تحقق این شعار بکوشند و بتوانند پیشران اقتصاد تولید محور در کشور باشند.

بر همین مبنا، نگاه اقتصادی می تواند تولید را در سطح بالا نگه داشته و نتایج آن را در زندگی مردم و اقتصاد کشور ملموس کند، آنچه که در نهایت هدف شعار سال یعنی، تولید؛ دانش‌بنیان، اشتغال‌آفرین است. از این رو، برای تولید کالاها و خدمات مورد نیاز باید در سیاست‌های اقتصادی به سه مساله مهم پاسخ داده شود.

۱- ابتدا این که چه کالاهایی و به چه مقدار باید تولید کرد، یعنی کدام کالا و خدمات و به چه مقدار باید تولید شود؟

۲- سپس چگونه این کالاها و خدمات باید تولید شوند، یعنی چه کسی و با کدام منابع و با چه روش فنی باید آن را تولید کند؟

۳- و در نهایت  اینکه برای چه کسانی این کالاها را باید تولید کرد، یعنی چه کسی از کالاها و خدماتی که تولید می شود بهره می‌برند و آن را بدست می آورند؟ به عبارت دیگر مجموع تولید چگونه باید در اقتصاد توزیع شوند؟

البته الزامی است که مسئولان و مدیران مناطق آزاد نیز نگاه فرا منطقه ای داشته باشند و همه اقدامات و فعالیت ها علاوه بر رفع مشکلات اقتصادی منطقه، در راستای توسعه اقتصاد ملی باشد.

مناطق آزاد در نقطه شروع، از کمترین امکانات و زیرساخت‌ها بهره‌مند بودند و اکنون به این نقطه که مشاهده می‌شود رسیده‌اند.

این مناطق هیچ وابستگی به بودجه دولتی ندارند و این تلاش‌ها بر پایه اهتمام مدیران، کارشناسان و کارکنان مناطق آزاد بوده است، دستگاه‌های اجرایی در کشور عموما به درآمدهای نفتی وابستگی دارند و هزینه‌های سنگینی را به‌خود اختصاص می‌دهند در حالی که این موضوع در مناطق آزاد متفاوت است.

بر همین مبنا، پروژه‌های عمرانی مناطق آزاد بیشتر بر دو راهبرد توسعه هدفمند زیرساخت‌های حمل و نقل و توسعه زیرساخت‌های مربوط به کسب و کارهای محوری مناطق متمرکز است که سود آن را شامل کل کشور می‌کند.

‌مناطق آزاد ایران بالقوه و در بنیاد، برای اهداف متعالی طراحی شده اند و باید حامی و پشتیبان آنها بود تا به این اهداف جامعه عمل بپوشاند.

تکمیل پروژه های مهم نیمه تمام عمرانی و آغاز عملیات پروژه‌‌های اولویت‌دار عمرانی متناسب با منابع سازمان در کنار تسهیل و رفع موانع پیش روی سرمایه گذاران موجود و البته جلب و جذب سرمایه‌گذاری‌های جدید در بخش‌های مختلف صنعت، معدن، کشاورزی، گردشگری و خدمات هم زمان با چابک سازی سازمانهای مناطق آزاد به عنوان راهبردهای پیش رو در دستور کار قرار دارد.

امید است با توجه به سازوکارها و تلاش سال‌های اخیر در مناطق آزاد تجاری ـ صنعتی  ویژه اقتصادی و استمرار این تلاش‌ها، آینده این مناطق و کشور، بهتر از امروز باشد.

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری فارس برچسب ها: اقتصادی ، عمرانی ، کشاورزی ، مناطق آزاد ، پروژه‌ةای مناطق آزاد ، طرح‌های عمرانی ، منطقه آزاد ، سازمان مناطق آزاد ، رئیس‌جمهور ، افتتاح توسط رئیس‌جمهور ، افتتاح پروژه

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: اقتصادی عمرانی کشاورزی مناطق آزاد طرح های عمرانی منطقه آزاد سازمان مناطق آزاد رئیس جمهور افتتاح توسط رئیس جمهور افتتاح پروژه مناطق آزاد ویژه اقتصادی سرمایه گذاری رئیس جمهور باید تولید آزاد تجاری پروژه ها طرح ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۳۶۳۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عزم دولت برای خصوصی سازی جدی است

به گزارش جام جم آنلاین، سید احسان خاندوزی وزیر اقتصاد، در آیین واگذاری مالکیت استقلال و پرسپولیس به بخش خصوصی با اشاره به عزم جدی دولت برای واگذاری این دو تیم از همان ابتدای اغاز بکار گفت: همکاری ملی و همیاری ملی رمز غلبه بر موانع غیر قابل حل است. روح همدلی که در فضای ورزش ایران است سرایت کرد و خودش را در دل یک اقدام سیاستی و یک تدبیر ملی نشان داد و اتفاق به ظاهر ناشدنی 20 سال گذشته امروز تحقق یافته است.

وی ادامه داد: در موضوع انتقال پرسپولیس و استقلال خیلی ها به دولت میگفتند که این حرف ها نشدنی هستند و دولت ها در ایران اراده واگذاری این دو تیم را ندارند. اما امروز در اردیبهشت 1403 با یک همت جمعی این امر محقق شد.

خاندوزی گفت: در پروژه های مختلف شما شاهد این موضوع بودید که دولت سیزدهم دولت خاتمه ی پروژه های نیمه تمام است و امروز هم این اتفاق افتاد. اما 4 موضوع است که باید به ان اشاره شود:

1- در اصل مشارکت طلبیدن مردم و بخش غیر دولتی اراده ی جدی وجود دارد. در اسفند 1400 موضوع بورسی شدن این دو باشگاه و افرایش سرمایه ان ها و مشارکت چند صد هزار نفری مردم برای در اختیار گرفتن سهم 10 درصدی دو باشگاه که خروجی ان شفافیت در عملکرد است، گام اول دولت برای خصوصی سازی بود. در همین راستا مذاکرات مفصلی با وزارت نفت و وزارت صمت صورت گرفته تا پالایشگاه بزرگ ستاره خلیج فارس و همچنین برخی از پروژه های جذاب معدنی کشور.

2- اهلیت و تخصص نکته دیگری است که تاکید داریم تا واگذاری مبتنی بر آن صورت گیرد. یکی از نکاتی که در دولت سیزدهم واگذاری چندان زیادی نداشته ایم، دقت بر اهلیت و تخصص خریداران و چشم انداز بلند مدت برای این واگذاری ها را داشته باشیم.

3- چشم انداز منابع پایدار درامدی این دوباشگاه نکته سوم است. ما همچنان کمک ورزش خواهیم بود چه از طریق پیگیری حق پخش و …..

4- ما به دنبال این هستیم که از ظرفیت مدیریتی بخش های غیر دولتی، برای مدیریت این باشگاه ها استفاده کنیم تا این موضوع ارام ارام به سایر بخش ها سرایت پیدا کند.

دیگر خبرها

  • رونق تولید و اشتغال‌زایی؛ ثمره سرمایه‌گذاری خطرپذیر شرکت صنایع پیشرفته رضوی در پروژه‌های فناورانه
  • اشتغال‌زایی ۳۵۰ میلیاردی بسیج سازندگی در لرستان
  • اشتغال ۶۳۰۰ نیروی کار در شهرک‌های صنعتی قشم
  • حضور تولید کنندگان بوشهری در نمایشگاه ایران اکسپو
  • عزم دولت برای خصوصی سازی جدی است
  • رسیدگی به امور سرمایه‌گذاران و فعالان اقتصادی از اولویت‌های کاری منطقه آزاد چابهار است
  • رویداد صدرا در اشتغال‌زایی نسل جوان نقش دارد
  • چرا رهبر انقلاب اصرار بر مردمی سازی اقتصاد دارند؟ / مزایای واگذاری مدیریت به بخش خصوصی چیست؟
  • سرمایه گذاری ۳۶۰ میلیاردی بخش خصوصی در بناهای تاریخی
  • ضرورت تقویت بخش تعاون در راستای تحقق اشتغال‌زایی