Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه علم و آموزش ایرنا، گوش دادن به صداهای تنفسی یکی از مهمترین روش های تشخیصی اولیه بیماری های ریوی محسوب می شود و اطلاعات مهمی درباره وضعیت ریه ها فراهم می کند. این کار توسط گوشی پزشکی (استتوسکوپ) ‌ از پشت بیمار صورت می گیرد، اما از آنجایی  که صحت تشخیص به تجربه پزشک وابسته است و همچنین شنیدن همزمان صدا از نواحی مختلف ریه ها میسر نیست، اخیرا ثبت چند کاناله صداهای ریوی و تحلیل اصوات ریوی مورد توجه محققان قرار گرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در همین راستا یکی از اعضای هیات علمی دانشگاه خواجه نصرالدین طوسی با ساخت نمونه اولیه آزمایشگاهی دستگاه ثبت و پردازش ۳۰ کاناله صداهای ریوی به این حوزه ورود کرده و در حال بررسی و تحقیق عملکرد این دستگاه بر روی بیماری های مختلف ریوی است.

منصور ولی عضو هیات علمی دانشکده برق دانشگاه خواجه نصرالدین طوسی  مستقر در آزمایشگاه تحقیقاتی این دانشگاه  در گفت و گو با خبرنگار علم و آموزش ایرنا در خصوص این دستگاه فاورانه افزود: دستگاه ثبت ۳۰ کاناله صدای تنفس، یک دستگاه نوآورانه تحقیقاتی است و در حال حاضر چنین دستگاهی در تجهیزات پزشکی نداریم.

وی بیان کرد: این دستگاه به این صورت عمل می کند که بیمار بر روی پدی که ۳۰ کانال میکروفون دارد به پشت می خوابد و بعد همزمان از ۳۰ نقطه مختلف از پشت کمر صدای ریه ها ثبت می شود.

این فناور گفت:‌ این دستگاه همانندکاری که پزشکان متخصص با گوشی های پزشکی خود برای معاینه ریه فرد بیمار در مطب با جابه جای سری گوشی انجام می دهند، به صورت همزمان و بدون نیاز به جابه جایی سری گوشی در نقاط مختلف کمر بیمار، از ۳۰ نقطه صدای ریه های فرد بیمار را دریافت می کند.

عضو هیات علمی دانشگاه خواجه نصرالدین طوسی یادآور شد: با پردازش سیگنال های صوتی و استخراج ویژگی های مناسب از آنها، می توان به یک تصویربرداری دینامیک و غیرتهاجمی از وضعیت ریه ها دست یافت، بعد از دریافت صدا، یکی از مزایای این روش، غیرتهاجمی بودن آن است.

وی ادامه داد:‌ خیلی از بیماری های ریوی وجود دارد که باید به صورت ماهانه یا هفتگی وضعیت ریه بیمار رصد شود و روش سیتی اسکن مجاز نیست، سیتی اسکن علی رغم اینکه تصاویر بسیار خوبی در تشخیص بیماری ها می دهد ولی اجازه تجویز سیتی اسکن ۳ سال یکبار یا یک بار در سال برای بیمار مجاز است، بنابراین نمی شود از سیتی اسکن در رصد هفتگی ریه بیمار استفاده کرد و این روش یک روش غیر تهاجمی است که به دفعات قابل استفاده است.

وی گفت: این روش کم هزینه و قابل حمل و نقل است، یک کار تحقیقاتی است و برای انواع بیماری ها باید نرم افزار آن توسعه پیدا کند، چند سالی است که این کار تحقیقاتی شروع شده است و ما بر روی انواع بیماری ریوی در حال کار هستیم، در حال حاضر این دستگاه در مرکز تحقیقات ریه بیمارستان امام خمینی (ره) و مرکز طبی اطفال تهران بر روی بیماری های مختلف ریوی در حال کار هستیم تا نرم افزار آن توسعه پیدا کند.

وی با اشاره به اینکه یک نمونه خارجی به عنوان محصول در بازار وجود دارد که ۴۰ هزار دلار قیمت آن است گفت: این محصول یک محصول کاملا ایرانی است، چرا که شرکت های خارجی به راحتی دانش فنی خود را در اختیار دیگران قرار نمی دهند، بنابراین این دستگاه کاملا با مطالعات و دانش فنی خودمان طراحی و تولید شده است.

وی با اشاره به اینکه درحال حاضر یک نمونه اولیه آزمایشگاهی تحقیقاتی تولید شده که نیاز به حمایت دارد اظهار داشت:‌ این دستگاه بر روی بیماری سیستیک فیبروزیز  Cystic Fibrosis(CF) Center در مرکز طبی اطفال تهران بر روی ۳۰ بیمار اطفال تست شده و در حال حاضر در بیمارستان ریه امام خمینی (ره) ‌بر روی بیماری آسم و بیماری مزمن انسدادی ریه یا COPD در حال تحقیق است تا بعد آنالیزهای آن استخراج شود.

این فناور یادآور شد: تحقیق بر روی بیماری های مختلف با استفاده از این دستگاه در حال اجرا است، بناباین باید حداقل ۲ سال دیگر کار تحقیقاتی این دستگاه ادامه داشته باشد تا این دستگاه به عنوان محصول به بازار عرضه شود،  آنچه با سی تی تشخیص در خصوص بیماری سیستیک فیبروز  داده می شود با این دستگاه  بالای ۸۰ درصد صحت شناسایی دارد.

برچسب‌ها تجهیزات پزشکی دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی فناوری

منبع: ایرنا

کلیدواژه: تجهیزات پزشکی دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی فناوری تجهیزات پزشکی دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی فناوری دانشگاه خواجه بر روی بیماری بیماری ها سیتی اسکن حال حاضر ریه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۳۷۲۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شناسایی ۱۳۰۰۰ بیمار مبتلا به هموفیلی در ایران

مدیر کانون هموفیلی ایران از شناسایی ۱۳ هزار بیمار مبتلا به هموفیلی در کشور خبر داد. - اخبار اجتماعی -

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، دکتر سعید بَرپَروَشان؛ مدیر کانون هموفیلی ایران با اشاره به 29 فروردین ماه روزجهانی هموفیلی، اظهار کرد: در ایران حدود 13 هزار بیمار هموفیلی شناسایی شده است؛ این بیماری یک اختلال خونریزی دهنده است که 13 فاکتور انعقاد خون در آن نقش دارد.

وی گفت: بیماری هموفیلی حدود 17 نوع دارد که در نوع فاکتورهای این بیماری فاکتور 8 و 9 مهم ترین فاکتور به شمار می‌آیند.

برپروشان به مهم‌ترین عامل موثر در ابتلا به بیماری هموفیلی اشاره و بیان کرد: هموفیلی یک اختلال ژنتیکی نادر است که بر توانایی بدن برای تشکیل لخته خون تأثیر می‌گذارد و منجر به خونریزی بیش‌ازحد می‌شود. این بیماری معمولا ارثی است و از مادر به فرزند منتقل می‌شود.

وی افزود: تامین دسترسی عادلانه به درمان و دارو یکی از مهمترین مطالبات جامعه هموفیلی ایران به خصوص در شهرستان‌های مختلف کشور است. 

مدیرکانون هموفیلی ایران به مشکلاتی که بیماران هموفیلی زن با آن مواجه هستند اشاره کرد و گفت: زنان هموفیلی با توجه به داشتن عادت‌های ماهیانه طولانی مدت، بیشتر در معرض خطر هستند و باید بسیار بیشتر مراقب بهداشت شخصی خود باشند.

وی با تاکید بر حمایت از بیماران هموفیلی گفت: سازمان غذا و دارو و دولت باید در برابر این موضوع اثبات مسئولیت و عدالت در توزیع دارو را ایجاد کند تا بتوان به حل مشکلات بیماران هموفیلی امیدوار شد.

وی همچنین به تاثیر کمک از طرف خیرین اشاره کرد و افزود: جهت ادامه کار درمانگاه‌های هموفیلی نیاز به حمایت شدید داریم و در حال مذاکره با بخش خصوصی و مسئولان هستیم البته واحد مسئولیت اجتماعی زرین رویا به منظور کمک به زنان مبتلا به هموفیلی بسته‌هایی را در نظر گرفته است.

وی افزود: در کنار این موضوع باید مشکلات مالی نیز برطرف شود تا بتوان برای حل مشکلات بیماران هموفیلی، اقدامات مناسبی را انجام دهیم و تجهیزات خود را کامل کنیم.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • استان اردبیل نیازمند احداث ۸۱۴ کیلومتر بزرگراه است
  • ارائه خدمات درمانی به ۱۹۸ بیمار مبتلا به هموفیلی
  • تحقق شعار سال نیازمند انسجام دستگاه‌های مربوطه تولید است
  • شناسایی ۱۳۰۰۰ بیمار مبتلا به هموفیلی در ایران
  • افزایش بیماران ام اس در خراسان شمالی
  • وجود ۱۳ هزار بیمار هموفیلی در ایران/ این گروه بیشتر در معرض بیماری هستند
  • وجود ۱۳ هزار بیمار هموفیلی در ایران/ نیاز به حمایت دولت، سازمان غذا و دارو و خیرین 
  • وجود ۱۳ هزار بیمار هموفیلی در ایران / نیاز به حمایت دولت، سازمان غذا و دارو و خیرین
  • مدیر کانون هموفیلی ایران بیان کرد: وجود ۱۳ هزار بیمار هموفیلی در ایران
  • شناسایی حدود۱۲ هزار بیمار مبتلا به دیابت و فشار خون درنیشابور