Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها ـ رزمندگان لرستان در دوران دفاع مقدس حماسه‌هایی چونان عملیات‌های حاج عمران و مرصاد را آفریدند، اما هنوز پس از گذشت ۳۳ سال خاطرات و یاد آنان در زیر غبار فراموشی‌ها خاک می‌خورد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از خرم‌آباد، شهدای هشت سال دفاع مقدس گواهان صادق و یادگاران اراده‌های استوار و آهنین هستند که در راه مکتب پرافتخار اسلام با خون خود سعادت و پیروزی را برای ایران اسلامی رقم زدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

جوانان در هشت سال دفاع مقدس حماسه‌‌هایی آفریدند که هنوز گوش‌‌ها از شنیدنش سیر و قلم‌‌ها از نوشتن خسته نشده‌‌اند، جوانانی که هنوز بسیاری از آن‌ها مفقودالاثر هستند و پشت خاکریزها سنگر گرفته‌‌اند تا پرچم ایران از همه بالاتر باشد.

اسرار مکتوم جنگ 8 ساله| ناگفته‌های فرمانده اطلاعات جنگ از رمز پیروزی رزمندگان/ شاهکار ‌رزمندگان لرستانی در دفاع مقدس + فیلمیادی از حماسه آفرینی رزمندگان لرستانی در عملیات مرصاد/ 77 رزمنده استان آسمانی شدند + تصاویر

ما هر چه از روزهایی که ایثار و حماسه رقم خورد، بنویسیم و روایت کنیم باز هم کم است و همه ما در رابطه با شهدای هشت سال دفاع مقدس یک رسالت عظیمی برعهده داریم.

حداقل وظیفه ما این است که با زنده نگه‌داشتن نام و بیان خاطرات رزمندگان تأثیرات ماندگاری انقلاب، نظام، امنیت، عزت و اقتدار کشورمان را سینه‌به‌سینه به نسل‌های آینده منتقل کنیم، اما در این میان رزمندگان استان لرستان را شاید بتوان از گمنام‌‌ترین مجاهدان حاضر در دوران دفاع مقدس دانست.

رشادت‌های رزمندگان لرستان در دوران دفاع مقدس همواره در هاله‌‌ای از غبار فراموشی قرار دارد و خاطرات آنان در آرشیو ادارات خاک می‌‌خورد و مکانی برای ثبت و نگهداری رشادت‌های جوانان این سرزمین که در راه حفظ دین ایستادگی کردند وجود ندارد.

شهدای شاخص لرستان معرفی شود

سرهنگ پاسدار محسن رشیدی مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس لرستان در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم با بیان اینکه حوزه دفاع مقدس در این استان بسیار مغفول مانده‌است، اظهار داشت: اسناد شهدا را با گذشت 33 سال از جنگ تحمیلی نتوانسته‌ایم جمع‌آوری و به جامعه معرفی کنیم و همچنین شهدای شاخص لرستان را نتوانسته‌ایم به‌خوبی معرفی کنیم.

وی افزود: 950 شهید دانش‌آموز و حدود 80 معلم شهید لرستانی وجود دارد، اما نتوانسته‌ایم این شهدا را به جامعه معرفی کنیم و پس از 33 سال نیز هنوز موفق نشده‌ایم دانشنامه و دایرة‌المعارف دفاع مقدس را مکتوب کنیم.

مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس لرستان عنوان کرد: مسئولان برای نوشتن دایرة‌المعارف و نقش لرستانی‌ها در هشت سال دفاع مقدس باید پای کار بیایند که بنیاد حفظ آثار به‌تنهایی و به‌دلیل پراکندگی اطلاعات نمی‌تواند این کار را انجام بدهد.

نقش لرستانی‌ها در عملیات حاج عمران

وی بیان کرد: موزه دفاع مقدس لرستان  در حال ساخت است و در نهایت  افتتاح می‌شود، ولی واقعیت این است نگران محتوای این موزه هستیم، سازه قشنگی دارد ولی باید برای سنین مختلف هم محتوا داشته باشیم.

رشیدی گفت: کاری تاکنون در لرستان در حوزه ارتباط کودک با دفاع مقدس انجام نشده‌است، به‌طور یقین کودکی که از موزه دفاع مقدس  لرستان بازدید کند سؤالاتی در ذهنش دارد که باید بتوانیم پاسخ‌گو باشیم.

مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس لرستان با اشاره به نقش لرستانی‌ها در عملیات حاج عمران  تصریح کرد: این عملیات دوم خرداد ماه سال 1365 آغاز شد و عراق یک دفاع متحرک هفت تیپ و 12 گردان کماندویی آماده کرد که ارتفاعات حاج عمران را تصرف کند.

رشیدی با بیان اینکه ارتفاعات حاج عمران در یک منطقه کوهستانی واقع بود، اظهار داشت: تیپ 57 لرستان این عملیات را پذیرفت و در آن بیش از 300 شهید از این استان و 950 نفر  مجروح شدند.

کوتاهی شهرداری در گلزار شهدا

وی در رابطه با شهدای زن در لرستان افزود: 29 زن در شهرستان دورود که در حال بسته‌بندی مواد غذایی برای رزمندگان بودند به‌دلیل بمباران محل حضورشان شهید می‌شوند که در حال پیگیری هستیم کتابی از این بانوان که در کشور بی‌نظیر است تهیه و نیز المانی در محل شهادت‌شان نصب شود، ولی محل شهادت‌شان توسط شهرداری به پارک تبدیل شده‌است‌ بدون اینکه حتی المانی در این پارک نصب شود.

مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس لرستان در رابطه با گلزار شهدای خرم‌آباد عنوان کرد: نگهداری گلزار شهدا با شهرداری است، ولی در این زمینه کوتاهی‌هایی رخ داده‌است که امیدواریم شهرداری به این موضوع ورود کند.

انتهای پیام/645/ش

منبع: تسنیم

کلیدواژه: مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس لرستان هشت سال دفاع مقدس رزمندگان لرستان حاج عمران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۳۸۹۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گردشگری مقاومت یکی از راه‌های معرفی و نگه‌داشت یاد شهداست

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خوزستان با بیان اینکه گردشگری مقاومت یکی از راه‌های معرفی و نگهداشت یاد شهداست، گفت: تاکنون ۴۰ اثر دفاع مقدس در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده و ۱۰ پرونده دیگر از دوران دفاع مقدس نیز در حال آماده سازی است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اهواز، محمدحسین ارسطوزاده، امروز  در نشست خبری «ششمین نشست تخصصی گردشگری مقاومت با محوریت استان خوزستان» ضمن ادای احترام به یاد و خاطره شهدای گلگون کفن دفاع مقدس مقاومت، شهدای امنیت و مدافع حرم اظهار داشت: امروز آسایش و امنیت کشور، حاصل جان‌فشانی این شهیدان عزیز است. 

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خوزستان با بیان اینکه گردشگری مقاومت یکی از راه‌های معرفی و نگهداشت یاد و خاطره شهدا است، گفت: یاد و خاطره عزیزانی که در راه مقاومت جان سپرده‌اند، راهبردی برای ادامه مسیر این شهدا را در حوزه گردشگری مقاومت است.

وی اظهار داشت: قریب به 200 هزار شهید در جنگ تحمیلی در دفاع از کشور جان خود را از دست دادند و حدود 127 شهر در معرض حملات هوایی و موشکی قرار گرفته‌اند و 42 درصد از این حملات به شهرهای خوزستان بود و 40 درصد از شهدا و مجروحان جنگ خوزستانی بودند.

ارسطوزاده در ادامه افزود: خوزستان نقش مهمی در جنگ دفاع مقدس داشته است به صورتی که کوچکترین شهید، با 12 روز سن و مسن‌ترین شهید آن صد سال سن است. در حال حاضر، در این استان 22 یادمان برای گرامیداشت شهدا وجود دارد.

وی در خصوص توسعه یادمان‌ها و آثار دفاع مقدس در استان خوزستان، تأکید کرد: در حال حاضر 22 یادمان مرتبط با دوران دفاع مقدس در استان خوزستان وجود دارد. هر یک از این یادمان‌ها به مناطق مشخصی از استان مرتبط و برای ماندگاری و یادآوری این رویدادها برای عموم مردم است.

ارسطوزاده تصریح کرد: نقطه به نقطه شهر آبادان و خرمشهر همچنین مناطق اطراف آن روایتگر رویدادها و عملیات دوران دفاع مقدس است و پتانسیل این را دارد که در هر کدام از این نقاط یادمان‌های متعددی ساخته شود.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خوزستان افزود: برنامه‌‌ دقیقی برای ثبت و نگاشت یادمان‌ها در دست تهیه است، این اقدامات بعد از تکمیل پرونده‌های مربوطه رونمایی و معرفی می‌شود.

 ارسطو زاده در ادامه گفت: تاکنون 40 اثر دفاع مقدس در فهرست آثار ملی استان خوزستان به ثبت رسیده است و 10 پرونده دیگر از دوران دفاع مقدس نیز در حال آماده‌سازی است.

وی همچنین اشاره کرد: در کنار برنامه‌های وسیع فرهنگی کاروان‌های راهیان نور و ستاد اربعین، یکی از محورهای اصلی این رویدادهای فرهنگی نقش و اهمیت استان خوزستان در گردشگری مقاومت است.

دیگر خبرها

  • پیکر جانباز شهید پاسبان در تربت جام آرام گرفت
  • تفحص پیکر پاک هفت شهید دفاع مقدس در منطقه عملیاتی فکه دهلران
  • پیدا شدن پیکر مطهر ۷ شهید دوران هشت سال دفاع مقدس در فکه دهلران
  • کنگره‌های شهدا باید جریان‌ساز و هنرمندانه برگزار شود
  • گردشگری مقاومت یکی از راه‌های معرفی شهدا است
  • برای شناخت شهدا باید سرگذشت پژوهی کنیم
  • گردشگری مقاومت یکی از راه‌های معرفی و نگه‌داشت یاد شهداست
  • غبار روبی گلزار شهدا خرمشهر
  • لزوم نگاه منصفانه به شکست‌ها و پیروزی‌ها در جنگ
  • تجلیل از پیشکسوتان ارتش نوعی «جهاد تبیین» برای نسل امروز