Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران اکونومیست»
2024-04-25@00:10:14 GMT

دورریز محصولات کشاورزی، ۳۰ درصد کل تولیدات

تاریخ انتشار: ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۰۴۴۱۰۳

دورریز محصولات کشاورزی، ۳۰ درصد کل تولیدات

رئیس سازمان ملی بهره وری گفت: سالانه ۱۳۰ میلیون تن محصولات کشاورزی تولید می شود که در طول زنجیره تولید تا مصرف، ۳۰ درصد آن تلف می شود.

به گزارش ایران اکونومیست، میرسامان پیشوایی در سخنرانی پیش از خطبه‌های نماز جمعه به مناسبت روز ملی بهره وری گفت: اول خرداد هر سال روز ملی بهره وری تعیین شده؛ بهره وری و بهینه سازی به این معناست که از منابع کم، خروجی بیشتری خلق کنیم و با مصرف کم اقتصاد را رونق دهیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به پیام نوروزی رهبر معظم انقلاب که روی بهره وری تاکید جدی داشتند و آن را دغدغه خود دانستند، گفت: به گفته مقام معظم رهبری یکی از مشکلات کشور کاهش بهره وری است یعنی بسیار بیشتر آنچه هزینه می‌کنیم بهره برداری نمی‌کنیم؛ بهره وری در کشور کم است.

پیشوایی با اشاره به اهمیت بالای بهره وری در کشور افزود: به طور مثال مصرف سرانه آب شهروندان تهرانی روزانه ۲۵۰ لیتر است این در حالی است که در کشورهای دیگر خصوصاً کشورهای توسعه یافته ۷۰ تا ۸۰ لیتر سرانه مصرف روزانه آب آنهاست یعنی ما سه برابر کشورهای توسعه یافته آب مصرف می‌کنیم. در بخش انرژی هم شاخص شدت انرژی نشان می‌دهد وضع مطلوبی نداریم.

رئیس سازمان بهره وری ایران به کم بودن بهره وری در بخش‌های کشاورزی و صنعت اشاره و اظهار کرد: سالانه در کشور ۱۲۵ تا ۱۳۰ میلیون تن محصول کشاورزی تولید می‌کنیم که ۲۵ تا ۳۰ درصد آن معادل ۳۹ میلیون تن در زنجیره تولید تا مصرف تلف می‌شود به این معنا که از زمان برداشت تا بسته بندی، حمل و نقل و مصرف در خانوار بین ۲۵ تا ۳۰ درصد محصولات کشاورزی هدر می‌رود. برای این میزان هدررفت ۹ میلیارد متر مکعب آب مصرف می‌شود. یعنی ۹ میلیارد متر مکعب آب را به محصول تبدیل می‌کنیم و آن را هدر می‌دهیم.

وی با تاکید بر اینکه این کار نه با میراث اسلامی و نه با میراث ایرانی تطبیق دارد، به هدررفت انرژی در ساخت و سازها و معماری ساختمان‌ها اشاره کرد و گفت: در قرآن فرد «مُبَذّر» به معنای فرد ریخت و پاش کننده برادر شیطان که نسبت به رب خود کافر است شناخته شده است.

پیشوایی به نقش همه آحاد جامعه در کاهش بهره وری اشاره کرد و گفت: در صنعت نیز بهره وری پایین است از آنجایی که سرمایه خارجی زیادی برای تزریق به صنعت نداریم بنابراین تنها راهی که برای ما باقی می‌ماند رشد بهره وری است.

رئیس سازمان بهره وری ایران، بهره وری را نه یک انتخاب بلکه یک ضرورت در حال حاضر دانست و گفت: برای آنکه این اتفاق بیفتد باید از خانه‌هایمان شروع کنیم و در مصرف آب، انرژی و حتی لحظه به لحظه عمرمان کوشا باشیم.

وی با بیان اینکه بهره وری در دولت سیزدهم از یک حرکت ملی آغاز می‌شود، تصریح کرد: زمانی در قیمت گذاری منابع درست عمل نکردیم امروز عزم دولت آن است که جلوی قاچاق منابع را از طریق قیمت گذاری واقعی بگیرد اما در طول اجرای آن برای اقشاری که دچار آسیب می‌شوند منابعی در نظر می‌گیرد با این حال گریزی نیست که به سمت ایجاد نظام بهره وری در خانه و جامعه برویم. باید این موضوع را به صورت جهاد ببینیم.

پیشوایی یادآور شد: یکی از اهداف نظام اسلامی ایجاد عدالت است، هر وقت از عدالت صحبت می‌کنیم صرفاً به عدالت درون نسلی می‌پردازیم و منابع را میان خودمان به خوبی توزیع می‌کنیم در حالی که یک موضوع بسیار مهم، عدالت بین نسلی است. چه کسی گفته نفتی که در اختیار ماست فقط متعلق به نسل ماست؟ قطعاً به فرزندان ما و آیندگان هم تعلق دارد.

وی افزود: اگر این منابع را خرج امور جاری کنیم باید به عدالت بین نسلی پاسخگو باشیم لذا هدف این است این منابع را صرفاً خرج امور مولد کنیم تا برای آینده ایجاد ارزش کند. این اتفاق به بهره برداری در منابع هم می‌انجامد.

وی تاکید کرد: عزم دولت سیزدهم این است که این اتفاق رخ بدهد و دیگر منابع زیرزمینی را خرج بودجه جاری نکنیم بلکه در بودجه‌های عمرانی و پروژه‌هایی که خلق ارزش برای نسل‌های آتی دارد خرج شود.

رئیس سازمان ملی بهره وری ایران بیان کرد: یکی از مواردی که دشمنان به آن طمع کرده است مسائل اقتصادی است لذا در موقعیت فعلی هدف جدی دولت این است که از امتحانی که در حوزه اقتصادی داریم سربلند بیرون بیاید.

  منبع: خبرگزاری مهر برچسب ها: سازمان بهره وری ایران ، روز ملی بهره وری ، صرفه جویی آب ، میرسامان پیشوایی

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: سازمان بهره وری ایران روز ملی بهره وری صرفه جویی آب بهره وری ایران ملی بهره وری رئیس سازمان بهره وری ۳۰ درصد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۴۴۱۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برداشت ملون و جانا از مزارع جنوب فارس

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز فارس،  رئیس اداره تولیدات گیاهی مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان مهر گفت: کشاورزان بخش‌های وراوی، مرکزی، اسیر و گله دار شهرستان مهر بیش از ۳۵۰ هکتار از زمین‌های کشاورزی خود را زیر کشت ملون و جانا بردند.

محمد محمودی افزود: برداشت این دو محصول از نیمه دوم فروردین از مزارع شهر خوزی بخش وراوی آغاز شده و همچنان ادامه دارد.

رئیس اداره تولیدات گیاهی مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان مهر بیان کرد: پیش بینی می‌شود امسال صیفی کاران این شهرستان بیش از هزار و ۵۰۰ تن محصول برداشت و روانه بازار مصرف کشور کنند.
شهرستان مهر در جنوب فارس و در فاصله ۳۲۵ کیلومتری شیراز قرار دارد.

دیگر خبرها

  • بانک‌ها باید ۱۵ درصد از منابع خود را در اختیار بخش کشاورزی قرار دهند
  • استقبال از احداث گلخانه‌های کوچک مقیاس و خانگی در استان گلستان
  • برداشت حدود ۶۰ هزار تن چغندر قند از مزارع خوزستان
  • افزایش ا ۵ درصدی تولیدات گلخانه های خراسان جنوبی
  • برداشت ملون و جانا از مزارع جنوب فارس
  • شناسنامه‌دار شدن۳۰ درصد باغات جویبار
  • تاکیدفرماندار اشنویه برافزایش بهره وری منابع آب
  • ارزیابی اثربخشی دوره‌های ترویجی بر افزایش عملکرد تولیدات کشاورزی
  • ۹۰ طرح تحقیقات کشاورزی در دست اجرا
  • برگزاری نمایشگاه تجاری افغانستان و قزاقستان در کابل