Web Analytics Made Easy - Statcounter

زوران میلانوویچ، رئیس جمهوری کرواسی اعلام کرده است که با پیوستن سوئد و فنلاند به سازمان پیمان آتلانتیک شمالی، ناتو مخالف است.

به گزارش ایران اکونومیست، به نقل از یورو نیوز، این موضع‌گیری به نوعی دولت کرواسی را دچاراختلاف و دوگانگی کرده است زیرا نخست وزیر این کشور با دیدگاه میلانوویچ در خصوص پیوستن سوئد و دانمارک به ناتو هم‌رای نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رئیس جمهوری کرواسی از اصلاح قوانین و ساختار انتخاباتی در بوسنی به منظور تسهیل در انتخاب متحدان ملی‌گری کروات- بوسنیایی به عنوان پیش شرطی برای ممانعت از وتو نکردن عضوت سوئد و فنلاند در ناتو یاد کرده است.

رئیس جمهوری کرواسی معتقد است که مخالفت با پیوستن دو کشور شمال اروپا به ناتو از سوی کشورش می‌تواند توجه بیشتر جامعه جهانی به مشکلات کروات‌تبارهای بوسنی را به همراه داشته باشد.

این در حالیست که گوردان یاندروکوویچ، رئیس پارلمان کرواسی مخالف این رویکرد از سوی مرد شماره یک دستگاه اجرایی است و معتقد است که وتو به جایگاه و اعتبار بین‌المللی کشورش آسیب می‌زند.

از سوی دیگر، وزیر امور خارجه کرواسی نیز معتقد است که کشورش باید پیوستن فنلاند و سوئد به ناتو حمایت کند.

گوردان گرلیچ رادمان در این خصوص تاکید کرده است که سوئد و فنلاند «شرکایی هستند که ارزش‌های مشابهی با ما دارند.»

برخی تحلیل‌گران معتقدند که اختلاف آشکار میان رئیس جمهوری و دولت کرواسی بر سر عضویت سوئد و فنلاند در ناتو ممکن است در نهایت به استیضاح میلانوویچ منجر شود.

ترکیه همچنان بر مخالفت خود مصر است

ترکیه پیش از کرواسی و با میان کشیدن موضوعاتی چون حمایت و پناه دادن به «تروریست»‌های مخالف این کشور در خاک سوئد و فنلاند و ممنوعیت‌های تسلیحاتی اعمال شده از سوی متحدان آنکارا در ناتو اعلام کرده بود که با عضویت دو کشور شمال اروپا در پیمان آتلانتیک شمالی مخالف است.

رجب طیب اردوغان آنگونه که آناتولی گزارش کرده در تازه‌ترین واکنش نسبت به این موضوع گفته است: «فنلاند و سوئد از پ.ک.ک/ی.پ.گ میزبانی کرده و اجازه ‌می‌دهند همه جا نشان خود را برافراشته کنند، این کشورها منابع تروریستی علیه ترکیه را تقویت و تشویق و برای آنها منابع مالی و سلاح مهیا می‌کنند.»

این موضع ایالات متحده را بر آن داشته تا به تلاش‌های دیپلماتیک مضاعفی برای متقاعد کردن آنکارا جهت دست کشیدن از این موضع مخالف دست بزند.

در همین راستا آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه ایالات متحده روز گذشته در حاشیه نشست سازمان ملل متحد با همتای ترک خود دیدار و با وی در خصوص پیوستن سوئد و فنلاند به ناتو گفتگو کرد.

وزیر خارجه ترکیه در این دیدار ضمن اعلام حمایت کشورش از سیاست درهای باز ناتو و نیز درک تمایل سوئد و فنلاند برای پیوستن به پیمان آتلانتیک شمالی پس از تهاجم روسیه به اوکراین همچنان بر مواضع پیش‌تر اعلام شده از سوی رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری کشورش مبنی بر نگرانی‌های امنیتی در خصوص پیوستن دو نامزد تازه به ناتو تاکید کرد.

چاووش‌اوغلو سپس یادآور شد: «ترکیه حتی قبل از این جنگ هم از سیاست درهای باز ناتو حمایت می‌کرد. اما در مورد کشورهای نامزد، نگرانی‌های امنیتی مشروعی داریم که به حمایت آنها از سازمان‌های تروریستی و همچنین ایجاد محدودیت‌ در صادرات محصولات دفاعی مربوط می‌شود.»

 

منبع: خبرگزاری ایسنا برچسب ها: حمله روسیه به اوکراین ، ناتو

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: حمله روسیه به اوکراین ناتو سوئد و فنلاند رئیس جمهوری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۴۴۲۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هنیه وارد ترکیه شد

به گزارش خبرآنلاین اسماعیل هنیه، رئیس دفتر سیاسی جنبش حماس عصر امروز به همراه هیاتی از رهبری این جنبش به ترکیه سفر کرد. 

پایگاه لبنانی العهد نوشت، قرار است این هیات با رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه درباره تحولات مرتبط با تجاوزات رژیم صهیونیست علیه نوار غزه، جنگ مستمر نسل کشی علیه ملت فلسطین در نوار غزه و تحولات مسئله فلسطین دیدار و رایزنی کند.

به نقل از ایسنا هنیه روز چهارشنبه نیز با «هاکان فیدان» وزیر خارجه ترکیه در دوحه پایتخت قطر دیدار و رایزنی کرد.

اردوغان روز چهارشنبه در نشست هفتگی حزب عدالت و توسعه در پارلمان ترکیه اعلام کرد آنکارا به زودی میزبان رئیس دفتر سیاسی حماس خواهد بود.

311311

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1897225

دیگر خبرها

  • هنیه وارد ترکیه شد
  • ببینید | دعای رئیس اتاق بازرگانی درباره تعطیلی پنج‌شنبه‌ها؛ بی‌توجهی مجلس به مخالفت‌ها؟
  • کشف یک بدافزار روسی توسط شرکت امنیتی در فنلاند
  • (ویدئو) لحظه پیوستن روباه مادر به توله‌اش در ولنجک تهران
  • رئیس جمهور هوادار روسیه در سودای نخست‌وزیری کرواسی
  • تظاهرات مردم فنلاند در حمایت از غزه+ فیلم
  • هنیه به ترکیه می‌رود/ برنامه دیدار با اردوغان
  • جزئیات مخالفت مصر با پیشنهاد رئیس سیا برای اداره غزه
  • عضویت کامل فلسطین در شورای امنیت به رای گذاشته می‌شود
  • دلیل اسلواکی برای مخالفت با عضویت اوکراین در ناتو