Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از سمنان، حجت‌الاسلام‌والمسلمین مرتضی مطیعی، امام جمعه سمنان ظهر امروز در خطبه‌های نماز جمعه این هفته سمنان که در مصلای این شهر اقامه شد، ۳۰ به اردیبهشت‌ماه، روز ملی جمعیت اشاره و اظهار کرد: امروز همه باید کمک کنند تا فرهنگ‌سازی در حوزه فرزندآوری به بهترین شکل ممکن انجام شود.

وی تصریح کرد: دولت برنامه‌های خوبی برای حمایت از جوانی جمعیت تدارک دیده است و اختصاص بسته‌های حمایتی در این بخش باید بیش از گذشته تسهیل شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

امام جمعه سمنان اضافه کرد: فرزندآوری امروز یک الزام بسیار مهم برای رهایی از پیری جمعیت در آینده است و این امر لازمه بهبود شرایط کشور در حوزه‌های جمعیتی محسوب می‌شود و باید جدی گرفته شود.

مطیعی با بیان اینکه ایران اسلامی شرایط خوبی را در حوزه جمعیتی ندارد و فرزندآوری باید بیش از پیش مورد توجه قرار گیرد، گفت: متخصصان امر جمعیت، آینده نامطلوبی را با روال کنونی برای جامعه ایرانی پیش‌بینی می‌کنند و کاهش جمعیت و پیری جامعه ما در آینده زمینه‌ساز ایجاد مشکلاتی خواهد شد که از اکنون باید برای آن تدبیری اندیشید.

وی با اشاره به کاهش ۸.۵ درصدی تولدها در استان سمنان تصریح کرد: بر اساس آمارهایی که اداره کل ثبت احوال استان سمنان ارائه داده، در فروردین‌ماه امسال، ۵۶۹ فقره تولد در استان سمنان ثبت شده و این کمتر از سال قبل است.

امام جمعه سمنان اضافه کرد: پارسال در همین بازه زمانی، ۶۲۲ نفر در استان سمنان متولد شدند و این کاهش جمعیت به نفع آینده ایران ما نیست.

مطیعی افزود: برای فرزندآوری به تسهیلاتی نیاز است که مسؤولان باید با اختصاص آن، به افزایش جمعیت و جوان‌سازی جامعه ایرانی کمک کنند.

وی ادامه داد: کاهش تولدها باید با برنامه‌ریزی دقیق و راهبردی و فرهنگ‌سازی صحیح به سمت افزایش جمعیت سوق داده شود.

امام جمعه سمنان گفت: همه باید در زمینه فرهنگ‌سازی در حوزه فرزندآوری تلاش کنند؛ چراکه این امر وظیفه‌ای همگانی است و تنها به دولت منحصر نمی‌شود و لزوم فرزندآوری برای آینده جامعه ایرانی، باید بیش از گذشته تبیین شود.

مطیعی گفت: فرهنگ‌سازی در زمینه فرزندآوری را امروز فریضه‌ای واجب می‌دانیم و آنچه، دستگاه‌های ذی‌ربط به‌عنوان کاهش ۷۰ درصدی نرخ باروری در کشور مطرح می‌کنند، باید جلویش گرفته شود.

وی تصریح کرد: وضعیت جمعیت کشور تنها در شرایطی بهبود می‌یابد که هر خانواده ایرانی، حداقل چهار فرزند داشته باشد و باید با برنامه‌ریزی صحیح، از پیامدهای جبران‌ناپذیر کاهش جمعیت در کشور جلوگیری کرد.

انتهای پیام/2249/م/

منبع: فارس

کلیدواژه: نرخ باروری در کشور مرتضی مطیعی تسهیلات فرزندآوری پیری جمعیت جوانی جمعیت فرهنگ سازی در زمینه فرزندآوری خانواده ایرانی امام جمعه سمنان استان سمنان فرهنگ سازی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۴۴۳۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رشد ۲۰۶ درصدی استفاده از مجازات‌های جایگزین حبس در استان

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای استان آذربایجان غربی، اولین جلسه کمیته ساماندهی زندانیان و کاهش جمعیت کیفری آذربایجان غربی با حضور دکتر عتباتی رئیس کل دادگستری استان، مجیدی دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان، مسئولان قضایی و اداره کل زندان‌های استان و حضور ویدیو کنفرانسی روسای دادگستری، دادستان‌ها و مسئولان زندان‌های حوزه‌های قضایی تابعه در محل سالن امامت دادگستری برگزار شد.
دکتر ناصر عتباتی رئیس کل دادگستری استان در این جلسه با اشاره به تاکیدات ریاست معظم قوه قضائیه درخصوص کاهش جمعیت کیفری ساماندهی زندان‌ها و زندانیان به لزوم اجرایی کردن این تاکیدات در استان تاکید کرد.
عتباتی ادامه داد: یکی از ابزار‌های قانونی برای کاهش جمعیت کیفری، صدور قرار‌های تامین متناسبت و جلوگیری از بازداشت متهمان تا حد امکان است که می‌بایست این امر مورد توجه قضات تحقیق قرار گیرد.
مقام ارشد قضایی استان با اعلام افزایش ۱۰ درصدی استفاده از مجازات‌های جایگزین حبس در سال ۱۴۰۲ نسبت به مدت مشابه در سال قبل از آن، از روسای دادگستری خواست جلساتی را با شعب کیفری دو برگزار و با تاکید بر اهمیت موضوع بر استفاده حداکثری از این ظرفیت قانونی تاکید نمایند.
رئیس کل دادگستری استان با اشاره به رشد ۲۰۶ درصدی استفاده از مجازات جایگزین حبس با موضوع الزام به خدمات عمومی رایگان در سال ۱۴۰۲ نسبت به سال ۱۴۰۱ افزود: یکی از مجازات‌های جایگزین حبس، الزام به خدمات عمومی رایگان است که تاثیر بسیاری هم در تأدیب بزهکار دارد و هم کل جامعه از آن بهره‌مند می‌شوند و اگر با نگاه درست و مثبت به معضلات و مشکلات استان این احکام صادر گردند به اقشار مختلف و ضعیف در جهت رفع مشکلات آنها کمک می‌گردد.
از دیگر تاکیدات رئیس شورای قضایی استان، اشاره به دستورات ریاست معظم قوه قضائیه درخصوص تعیین تکلیف پرونده‌های قصاص نفس بود که در این مورد از روسای دادگستری و دادستان‌های حوزه‌های قضایی خواست با پیگیری دقیق و مستمر موضوع پرونده‌های قصاص نفس اولویت را در این پرونده‌ها به امر سازش قرار دهند. 
مقام ارشد قضایی استان در ادامه به موضوع رد مال‌های برخی محکومین هم اشاره و گفت: پرونده‌هایی که رد مال در آنها وجود دارد را دقیقاً بررسی و اقدامات لازم قانونی از مصالحه و گذشت گرفته تا الزام به رد مال و یا دیگر اقدامات، به عنوان تدابیر برای رد مال انجام و زندانی تعیین تکلیف شود. 
رئیس کل دادگستری استان همچنین به استفاده کامل و حداکثری از ظرفیت دادرسی الکترونیک پرداخت و بیان داشت: دادرسی‌های الکترونیک هم به نفع زندانیان و هم برای طرفین پرونده که در خارج از استان می‌باشند و حضور آنها دشوار است می‌باشد.
عتباتی به بازدید‌های عمقی و جدی در راستای کاهش جمعیت کیفری و ساماندهی زندانیان و زندان‌های استان نیر تاکید و گفت: در جهت ساماندهی زندان‌ها می‌بایست بازدید‌ها دقیق و هدفمند باشند و مسئولان قضایی می‌بایست به صورت مرتب در تک تک بند‌های زندان حضور یافته و ضمن دیدار چهره به چهره با زندانیان وضعیت قضایی آنان را رصد و بررسی و درصورت امکان از ارفاقات قانونی برای مساعدت در حال آنها بهره بگیرند.
کاهش ۲۵ درصدی بازداشت‌های کمتر از ۳ روز و افزایش ۴ درصدی استفاده از تاسیسات ارفاقی در سال ۱۴۰۲ نسبت به سال قبل از دیگر آماری بود که عتباتی به آن پرداخت و بر افزایش استفاده از این ظرفیت‌ها نیز تاکید نمود.
عتباتی در پایان تاکید نمود تا حتماً تمامی موضوعاتی که در این جلسه مطرح می‌گردد و مورد تاکید ریاست محترم قوه قضائیه و دادستان کل کشور و نیز مجموعه مدیریت دستگاه قضایی استان نیز می‌باشد توسط مدیران قضایی اجرایی شود و حتی از کنار یک مورد نیز بی تفاوت نگذرند.
مجیدی دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان نیز در این جلسه بر لزوم استفاده از راهکار‌های قانونی کاهش جمعیت کیفری زندان‌های استان تاکید نمود. 
بخشی معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان و زارع معاون فناوری اطلاعات و برنامه ریزی دادگستری استان از معاونین قضایی بودند که در این جلسه به ارائه آمار و عملکرد در راستای دستورات جلسه پرداختند.
در ادامه فتحی مدیر کل زندان‌ها و اقدامات تامینی و تربیتی استان نیز گزارشی از وضعیت زندان‌های استان ارائه کرد و پس از بررسی آمار و اقدامات انجام شده در راستای کاهش جمعیت کیفری زندان‌های استان اعضای حاضر به بیان نقطه نظرات و دیدگاه‌های خود درخصوص دستورات جلسات پرداخته و، جلسه با تصویب مصوباتی به کار خود خاتمه داد.

دیگر خبرها

  • ۱۱ هزار متقاضی در اردبیل تسهیلات فرزندآوری دریافت کرده اند
  • پرداخت ۳۵۰۰میلیارد تومان تسهیلات ازدواج و فرزندآوری در استان اردبیل
  • توقف شیب نزولی فرزندآوری در زنجان
  • مدیران در اجرای قانون جوانی جمعیت اهتمام ویژه داشته باشند
  • اهمیت مسئله جمعیت به درستی در جامعه تبیین شود
  • داریوش ارجمند: تمدن‌ها با کاهش جمعیت از بین می‌روند
  • رشد ۲۰۶ درصدی استفاده از مجازات‌های جایگزین حبس در استان
  • افزایش ۲۱ درصدی استفاده از پابند الکترونیک در خوزستان
  • رشد ۳۲ درصدی اعطای مرخصی به زندانیان جرایم غیرمهم البرز
  • ۳ اولویت اجرایی جایزه جوانی جمعیت/ ضرورت معرفی الگوهای فرزندآوری در جامعه