Web Analytics Made Easy - Statcounter

سخنگوی گمرک در خصوص ادعای شیرخشکی سازمان غذا و دارو گفت: این سازمان می‌داند که مرجع تحویل گیرنده کالا گمرک نیست و مواردی که اعلام می‌کنند اصلاً در حوزه اختیارات گمرک نیست.

به گزارش ایران اکونومیست، در بخشی از برنامه شبکه تلویزیونی افق سید روح‌الله لطیفی سخنگوی گمرک در واکنش به مشاور سازمان غذا و دارو مبنی بر الزام ارسال اطلاعات کالا در حین تخلیه و قبل از اظهار از سوی گمرک به سازمان غذا و دارو گفت: سازمان غذا و دارو بهتر از همه ما می‌داند که مرجع تحویل گیرنده کالا گمرک نیست و این مواردی که اعلام می‌کنند اصلاً در حوزه اختیارات گمرک نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بیش از ۹۰ درصد کالاهای تحویلی در ورود به کشور قبل از تشریفات گمرکی، سازمان بنادر، شرکت انبارهای عمومی و شرکت فرودگاه‌ها را رد می‌کنند. زمانی گمرک ورود می‌کند که کالا ثبت سفارش داشته و امکان اظهار کالا فراهم باشد.

سخنگوی گمرک تاکید کرد: ما مرکز و مرجع تحویل گیرنده کالا نیستیم که قرار باشد ما اجازه چیزی را صادر کنیم. کالاها در سازمان بنادر و شرکت انبارهای عمومی و شرکت فرودگاه‌ها تخلیه می‌شود و بعد اگر کالا ثبت سفارش داشت صاحب بار به گمرک مراجعه می‌کند. در دولت جدید و اواخر دولت قبل دستورالعملی به همه دستگاه ابلاغ شد که کالای فاقد ثبت سفارش اجازه ورود نداشته باشد. ما تحویل گیرنده و مسئول آن نیستیم. ۲۶ دستگاه در واردات دخیل هستند و گمرک بر اساس قانون از زمانی که کالا ثبت سفارش دارد و اظهار کالا صورت می‌گیرد وظایفش آغاز می‌شود. سازمان غذا و دارو از این شیرخشک‌ها مطلع و ثبت سفارش را چند ماه نگه داشته بود. بر اساس اظهارات صاحب کالا آن‌ها کارتابل‌های خود را بررسی نمی‌کنند و بعد از ما انتظار دارند.

وی اظهار کرد: مسئولیت حقوقی کالا از زمان اظهار با گمرک است. قبل از آن کالا می‌تواند برگردد و حتی صاحب کالا پشیمان شود. گمرک اعلام کرده که به دلیل شرایط خاص کشور کالاهایی که در انبار موجود است را بررسی و تصمیم‌گیری کنیم. قانون مشخص کرده که ترخیص با گمرک است و این یعنی ما به عنوان مجری هستیم و باید تاییدیه همه گرفته شده باشد و اگر کالایی مجوز لازم را نداشته باشد اصلاً ترخیص نمی‌شود. برای ترخیص شیرخشک‌های رژیمی نیاز به تاییدیه سامان غذا و دارو داشتیم که تا این اتفاق افتاد، ترخیص انجام شد. سامانه جامع تجارت و وزارت صمت برای اینکه مشکل و خلأ قانونی رفع شود آمده شناسه قبض انبار یکتا را برای همه انبارهای ماقبل از گمرک، گمرک و مقاصد تعیین کرده است و گفته باید کالا از زمان تخلیه و قبل از اظهار شناسه یکتا داشته باشد که قابل رصد باشد.

لطیفی تاکید کرد: این کار در یک سال اخیر انجام شده ولی این شیرخشک‌ها تا زمانی که ثبت سفارش نداشته باشد، اظهار نمی‌شود. موضوع چند ماه در کارتابل آقایان در وزارت بهداشت مانده و مانند واکسن کرونا یادشان نبوده که شیرخشک آمده است.

وی اظهار کرد: شناسه یکتای قبض انبار در سامانه جامع تجارت مشخص می‌شود که محور اصلی دستگاه‌هاست و گمرک وظیفه قانونی ندارد.

گفتنی است طی چند ماه گذشته با وجود ورود شیرخشک های دارویی توسط شرکت‌های مورد تأیید سازمان غذا و دارو با هماهنگی این شرکت‌ها با سازمان غذا و دارو، روند درخواست ثبت سفارش و تأیید آن بعد از چند ماه انجام شد و با وجود اطلاع شرکت واردکننده به سازمان غذا و دارو مبنی بر ورود کالا هیچ اقدامی در ثبت سفارش، تمدید مجوز ترخیص با حداقل اسناد و تاییدیه سلامت و تأیید عدم تولید داخل از سوی سازمان غذا و دارو انجام نشد و نهایتاً بازار با کمبود شیر خشک درمانی مواجه شد تا اینکه نیمه اول اردیبهشت برای بخشی از محموله وارده پس از چند ماه، مجوزهای گفته شده صادر شد، با وجود مسئولیت سازمان غذا و دارو در تأمین، توزیع و عرضه داروها و ملزومات پزشکی و برنامه ریزی برای تأمین و توزیع و رصد کالاهای مورد نیاز در کشور، پاسخی در این خصوص در این برنامه ارائه نشد و صرفاً با مطرح کردن موضوع فرعی ورود کالا به گمرک، موضوعات اصلی مطرح نشد.

  منبع: خبرگزاری مهر برچسب ها: سید روح الله لطیفی ، سازمان غذا و دارو ، ترخیص کالا ، شیرخشک ، شیرخشک رژیمی

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: سازمان غذا و دارو ترخیص کالا شیرخشک شیرخشک رژیمی سازمان غذا و دارو تحویل گیرنده سخنگوی گمرک ثبت سفارش شیرخشک ها گمرک نیست چند ماه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۴۴۶۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توقیف بیش از ۲۲ تن کود شیمیایی ساخت رژیم جعلی صهیونیستی

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، سردار رضا بنی اسدی فر گفت: یک دستگاه کامیون تریلر از یکی از کشور‌های همسایه غربی به منظور ترانزیت کالا از خاک جمهوری اسلامی ایران به مقصد کشوری وارد گمرک مرزی بازرگان می‌شود.

این مقام انتظامی افزود: کالای خودروی مذکور توسط یکی از شرکت‌های داخلی بعنوان کود شیمیایی به گمرک اظهار کالا شده بود.

فرمانده یگان‌های انتظامی و حفاظتی گفت: در بررسی‌های اسنادی مشخص شد که کود شیمیایی از نوع نیترات پتاسیم و با مارک "HAIFA" محصول و ساخت رژیم جعلی صهیونستی (اسرائیل) است.

سردار بنی اسدی فر با اشاره به اینکه با بررسی اسناد و تطبیق آن با قوانین و به استناد آیین نامه اجرایی ماده ۹ قانون مقررات صادرات و واردات، هرگونه معامله تجاری با رژیم اشغالگر قدس ممنوع است، افزود: ماده ۱۱۳ قانون امور گمرکی این محموله را قاچاق تلقی کرد و با هماهنگی انجام گرفته با مرجع قضایی خودرو و کالا توقیف و برای سیر مراحل قانونی پرونده قضایی تشکیل شد.

دیگر خبرها

  • واکنش سازمان ملل به بازداشت دانشجویان حامی فلسطین در دانشگاه‌های آمریکا
  • واکنش وزارت خارجه به ادعای آمریکا علیه شرکت‌های ایرانی
  • واکنش وزارت خارجه به ادعای آمریکا علیه اشخاص و شرکت‌های ایرانی
  • افزایش صادرات از گمرک شهرصنعتی کاوه
  • ترخیص کالا از گمرک؛ مراحل ترخیص + هزینه ها
  • توقیف بیش از ۲۲ تن کود شیمیایی ساخت اسرائیل
  • توقیف بیش از ۲۲ تن کود شیمیایی ساخت رژیم جعلی صهیونیستی
  • ۱۹۰هزارتن کالا از گمرک ریلی رازی به خارج از کشور ترانزیت شد
  • تهیه بانک اطلاعاتی دارو در چهارمحال و بختیاری
  • وجود برخی مشکلات و مسائل موجود در مرز پرویزخان