Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون پژوهش حوزه علمیه خراسان با اشاره به اینکه شعار این نهاد «حوزه انقلابی، اندیشه و عمل» است، گفت: این حوزه امسال برای نخستین بار با ارائه ۶۰ اثر در سی و سومین نمایشگاه کتاب تهران حاضر شده است و ۶۰ اثر هم آماده انتشار دارد.

به گزارش قدس آنلاین، حجت الاسلام والمسلمین محمد اسفندیاری در سی و سومین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران اظهار کرد: انتشارات حوزه علمیه خراسان سال ۱۳۹۶ راه‌اندازی شده است و امسال برای نخستین بار در غرفه‌ای با ارائه ۶۰ اثر در نمایشگاه کتاب شرکت کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی درباره سی و سومین نمایشگاه کتاب گفت: این نمایشگاه امسال بعد از وقفه‌ای دو ساله به دلیل شیوع ویروس کرونا احیا و فرصتی فراهم شد تا خیل عظیم دوستداران دانش و فرهنگ، مشتاقان و عاشقان واقعی کتاب، کتابخوانی، علم و علم‌آموزی در این مکان گردهم بیایند.

اسفندیاری افزود: با توجه به وقفه ایجاد شده در برگزاری نمایشگاه کتاب، این رویداد یقینا با مشکلاتی مواجه است، با این وجود، در یک ارزیابی کلی این رویداد مثبت است اما مشکلاتی از جمله افزایش قیمت‌ها و گرانی کاغذ برای ناشران وجود دارد و اهالی علم و قلم از نظر مالی و معیشتی وضع چندان مرفهی ندارند که بتوانند نیازهایشان را به راحتی برآورده کنند، یک مقدار افزایش قیمت در نمایشگاه احساس می‌شود که باید تدبیری در این زمینه‌ها اندیشیده شود.

معاون پژوهش حوزه علمیه خراسان بیان کرد: همچنین بعضی از مراجعان گلایه‌مند بودند، بُنی که به اهالی علم اختصاص داده شده در فضای مجازی قابل خرید است و در فضای حضوری قابل خرید نیست اما در کل نمایشگاه کتاب خیلی عالی و مثبت است و دوستداران علم، دانش و فرهنگ در این مکان حضور پیدا کردند.

وی درباره برنامه‌ها و سیاست‌های معاونت پژوهشی حوزه علمیه خراسان گفت: پس از رحلت آیت‌الله عباس واعظ طبسی نماینده‌ ولی ‌فقیه در خراسان، مدیرعالی حوزه علمیه خراسان، تولیت آستان قدس رضوی، رهبر معظم انقلاب برای نخستین بار در یک اقدام هوشمندانه، اعضای شورای عالی و حتی مدیر و دبیر حوزه علمیه خراسان را منصوب کردند که این اقدام تاکنون در حوزه‌های علمیه کشور سابقه نداشته است؛ به طور حتم حکمت، عقلانیت، تدبیری در این امر وجود داشته است.

اسفندیاری افزود: زمانی که حجت‌الاسلام سیدمصباح عاملی مدیر جدید حوزه علمیه خراسان منصوب شدند، با توجه به آشنایی ایشان با افکار و اندیشه‌های رهبر معظم انقلاب، با منش، تدبیر و اعتقادات ذاتی که داشتند، حوزه علمیه خراسان، با شعار حوزه انقلابی، اندیشه و عمل، فعالیت خود را آغاز کرد.

وی بیان کرد: براساس سیاست‌ها و برنامه‌های مدیر جدید حوزه علمیه خراسان، این نهاد فعالیت‌های خود را در سه عرصه پاسخگویی به نیازهای حوزه علمیه خراسان، نظام و حکومت اسلامی اعم از دولت و قوای سه گانه و عرصه بین‌الملل براساس شیوه ساختاری غیرتشکیلاتی تدوین کرد.

معاون پژوهش حوزه علمیه خراسان اظهارداشت: در این راستا هشت قرارگاه علمی- دانشی با موضوع‌های علوم عقلی، کلام، دانش کلام اسلامی، منطق، فلسفه، علوم قرآن و حدیث، سیاست، جامعه و ادبیات به معنای عام و به ویژه ادبیات عرب، در حوزه علمیه خراسان تشکیل شد که وظیفه این قرارگاه‌ها پاسخگویی به نیازهای درونی حوزه اعم از ارتقای سطح علمی و دانش‌افزایی اساتید و طلاب است.

اسفندیاری گفت: علاوه بر این، هیات‌های اندیشه‌ورز با موضوع‌های زن و خانواده، سبک زندگی، اسلام، ادیان و ارتباطات میان فرهنگی، متناسب با نیازهای روز جهان حتی بحث اقتصاد اسلامی، در عرصه پاسخگویی به نظام و بین‌الملل در حوزه علمیه خراسان تشکیل و همایش‌ها، نشست‌ها و فعالیت‌های پژوهشی خوبی در این حوزه انجام شده است.

وی افزود: انتشارات حوزه علمیه خراسان نیز راه‌اندازی و طی دو سه سال اخیر حداقل ۶۰ اثر را در حوزه‌ها و موضوع‌های ذکر شده و در عرصه پاسخگویی به این نیازها، منتشر کرده که بعضی از آثار همچون مشروعیت قیام در عصر غیبت به عنوان کتاب سال مجلس خبرگان رهبری معرفی شده است.

معاون پژوهش حوزه علمیه خراسان بیان کرد: این نهاد امروزه با دولت همکاری نزدیکی دارد و پژوهش‌هایی در راستای تبیین نیازهای قوه قضاییه، در عرصه پاسخگویی به نیازهای نظام در بحث اقتصاد، مالیات و ذکات انجام داده است.

اسفندیاری همچنین بیان کرد: بیش از ۳۰ کرسی درس خارج، درس اجتهاد در حوزه علمیه خراسان فعالیت می‌کنند که ۱۸ کرسی از این کرسی‌ها با بهره‌مندی از روش‌های فقه سنتی به مسایل فقه مستحدثه یعنی فقه روز، فقه کارآمد و فقه پویا و در تلاش برای پاسخگویی به نیازهای روز مثل بحث‌های پزشکی، ذکات اموال، مالیات، رمزارزها حتی بانکداری اسلامی است، این آثار توسط گروه‌های پژوهشی ویرایش و در انتشارات حوزه منتشر می‌شوند.

وی در ادامه گفت: در حال حاضر ۶۰ اثر آماده انتشار هستند که به دلیل مشکلاتی از جمله کمبود اعتبار در بخش‌های پژوهشی تاکنون منتشر نشده‌اند و امیدواریم در این دولت کریمه که اهتمام بیشتری به بحث‌های علمی و پژوهشی دارد بتوانیم این آثاری را که فقها، عالمان دین، گروه‌های پژوهشی در عرصه‌های دینی تالیف و تدوین کردند، بتوانیم منتشر و تقدیم مردم کنیم.

استقلال حوزه علمیه خراسان از حوزه علمیه قم

اسفندیاری درباره سیاست‌ها و برنامه‌های حوزه علمیه خراسان با توجه به استقلال آن از حوزه علمیه قم بیان کرد: حوزه علمیه خراسان یک حوزه علمیه چابک، در حین حال با قدمت بسیار زیاد و سنت بسیار اصیل است.

معاون پژوهش حوزه علمیه خراسان با بیان اینکه ما امروز باید بتوانیم یکی از نیازهای کشورهای همسایه را پاسخ دهیم، افزود: در حوزه بحث‌های فرق و مذاهب، بحث‌های مقارنی؛ کلام مقارن، فقه مقارن، نشریه و رشته‌های تخصصی داریم، حوزه علمیه خراسان براساس شعار حوزه انقلابی، اندیشه و عمل سعی در تبلیغ و انتشار دین به صورت علمی، دقیق و متقن، در همه عرصه‌ها به خصوص در حوزه جغرافیایی که مستقر شده، دارد.

وی با اشاره به اینکه خراسان شمالی، رضوی و جنوبی زیرمجموعه و جزو مدیریت حوزه علمیه خراسان هستند، افزود: بیش از ۴۰هزار طلبه ایرانی برادر و خواهر و تعداد قابل توجهی طلبه‌ از کشورهای افغانستان و پاکستان، عراق، روسیه، تاجیکستان، ارمنستان، ترکمنستان و آذربایجان در حوزه علمیه خراسان در جوار حرم مطهر علی بن موسی الرضا(ع) مشغول تحصیل، تدریس، تحقیق و پژوهش هستند.

اسفندیاری گفت: در حوزه علمیه خراسان، ۲۰ رشته تخصصی در سطح ۲ و سه، ۶ رشته تخصصی در سطح چهار وجود دارد، حدود ۲۰ مرکز و مدرسه تخصصی و بیش از ۱۸۰ مدرسه علمیه زیرمجموعه حوزه علمیه خراسان فعالیت می‌کنند که نیازمند توجهات از سوی مسئولان و اصحاب رسانه به محصولات آموزشی و پژوهشی طلاب خراسان هستیم.

معاون پژوهش حوزه علمیه خراسان همچنین ابراز کرد: این نهاد ارتباط نزدیکی با حوزه‌های علمیه سراسر کشور از جمله قم و حتی حوزه علمیه نجف و نهادهایی از جمله شورای عالی انقلاب فرهنگی و کمیسیون تخصصی حوزوری دارد و جلسات متعدد تعاملی با آنها برگزار شده است، در کمیسیون تخصصی حوزوی تسری ماده واحده توسط شورای عالی انقلاب فرهنگی به خراسان هم ابلاغ شده است، حوزه علمیه خراسان مانند حوزه علمیه قم و وزارت علوم می‌تواند به نشریات علمی پژوهشی، علمی ترویجی، علمی تخصصی یا کرسی‌های نظریه‌پردازی، ترویجی و آزاداندیشی، نقد، نظر، انجمن‌ها و قطب‌های علمی پژوهشی خود مجوزدهی و اعتباردهی داشته باشد.

سی و سومین دوره نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران با شعار با کتاب سلامتیم با حضور یکهزار و ۷۰۰ ناشر از ۲۱ اردیبهشت آغاز شده و تا ۳۱ اردیبهشت از ساعت ۱۰ تا ۲۰ در مصلای امام خمینی(ره) میزبان علاقه‌مندان است، در این رویداد یکهزار و ۱۰۰ ناشر نیز در فضای مجازی به نشانی ketab.ir کتاب‌هایشان را در معرض دید و انتخاب مخاطبان قرار می‌دهند. همچنین کتاب‌های ۱۷۰ ناشر خارجی در سی و سومین دوره نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران ارائه می‌شود.

منبع: ایرنا

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: حوزه علمیه خراسان رشته های علوم قرآنی معاون پژوهش حوزه علمیه خراسان حوزه علمیه خراسان پاسخگویی به نیازهای عرصه پاسخگویی نمایشگاه کتاب ۶۰ اثر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۴۵۵۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طهرانچی: ۸۰۰ زمینه پژوهشی در حوزه مهدویت احصا شد

به گزارش گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، نشست مشورتی برگزاری چهارمین دوره جشنواره علمی، فرهنگی و هنری امامت و مهدویت به ریاست دکتر محمدمهدی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی و با حضور دکتر علی سروری مجد قائم مقام رئیس دانشگاه آزاد اسلامی، حجت الاسلام والمسلمین دکتر محمد شریفانی مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی و جمعی از معاونان و روسای استان‌ها برگزار شد.

طهرانچی، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در این نشست ضمن قدردانی از زحمات و تلاش‌های تمامی عوامل برگزاری سومین دوره جشنواره علمی، فرهنگی و هنری امامت و مهدویت، به پیشنهاد برگزاری همایش علمی زیارت جامعه کبیره اشاره کرد و گفت: تاکنون ۱۵ انجمن علمی مهدویت در دانشگاه آزاد اسلامی راه اندازی شده و بیش از ۸۰۰ زمینه پژوهشی در این حوزه احصا شده است. مضمون زیارت جامعه کبیره، مقام امامت و شأن ائمه اطهار (ع) و وظایف شیعیان در مقابل اهل بیت (ع) است، پس فقط نباید از جنبه علمی به آن پرداخته شود، بلکه باید فراز‌های این زیارت را به متن جامعه ببریم. 

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه زیارت جامعه کبیره ظرفیت فعالیت‌های بزرگ فرهنگی دارد، افزود: زیارت جامعه کبیره ظرفیت‌های فراوانی در حوزه شعر، نظم، نثر، سرود، دل نوشته، خطاطی، نقاشی و ... دارد که می‌تواند به عنوان موضوع محوری چهارمین دوره جشنواره علمی، فرهنگی و هنری امامت و مهدویت مورد توجه قرار بگیرد. 

وی با تأکید بر پرهیز از نگاه اداری و کارمندی به برگزاری جشنواره امامت و مهدویت، اظهار کرد: همه فعالیت‌های اجرایی جشنواره علمی، فرهنگی و هنری امامت و مهدویت باید توسط کانون‌های دانشجویی و دانشجویان انجام شود. البته کارمندان علاقه‌مند هم می‌توانند در امور جشنواره مشارکت داشته باشند، اما محوریت جشنواره امامت و مهدویت با دانشجویان است و این موضوع باید مورد توجه رؤسای واحد‌های دانشگاهی قرار بگیرد. 

طهرانچی با اشاره به ایفای نقش جدی رؤسای دانشگاه آزاد اسلامی استان‌ها و لزوم نمادسازی برای جشنواره از جمله تولید سرود فراگیر، خاطرنشان کرد: چهارمین دوره جشنواره امامت و مهدویت با مشارکت و همکاری دیگر دانشگاه‌ها و مدارس در سطح کشور برگزار خواهد شد و مسئولان استانی نیز در جلسات جشنواره‌های موضوعی هر استان حضور خواهند داشت. 

جشنواره علمی، فرهنگی و هنری امامت و مهدویت با هدف جریان سازی ترویج فرهنگ امامت و مهدویت، عمل به مودت فی القربی و رواج گفتمان سازی در این عرصه معنوی هرساله از ۱۳ رجب تا نیمه شعبان توسط دانشگاه آزاد اسلامی و با همت مؤسسه فرهنگی و هنری امامت و مهدویت برگزار می‌شود. 

براساس پیش‌بینی‌های انجام شده، امسال شرایط میزبانی از ۱۵۰ هزار شرکت کننده در چهارمین دوره جشنواره علمی، فرهنگی و هنری امامت و مهدویت انجام شده و بخش دانشجویی جشنواره با کمک معاونت علوم تربیتی و مهارتی تقویت شده و در ۱۰ منطقه از کشور برگزار خواهد شد.

همچنین نشست‌های فصلی گروه مشورتی جشنواره به منظور تبادل نظر با هدف ارتقاء برنامه‌ها برگزار خواهد شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • مهرداد صدقی با یک آبنبات جدید به نمایشگاه کتاب می‌آید
  • بزرگداشت سالگرد ارتحال آیت‌الله بروجردی در قم برگزار شد
  • کتاب «اوستا علی» در ترازوی نقد اهالی فرهنگ خراسان جنوبی
  • کتاب در فروردین؛ رشد ۱۵ درصدی تولید و انتشار ۲۸۲۵ عنوان جدید
  • سهم فرهنگ آب رفت
  • طهرانچی: ۸۰۰ زمینه پژوهشی در حوزه مهدویت احصا شد
  • رشد ۱۵ درصدی تولید و انتشار ۲۸۲۵ کتاب جدید در فروردین ۱۴۰۳
  • چگونه طلبه شویم؟
  • مصلی امام خمینی (ره) برای برگزاری نمایشگاه کتاب آماده می‌شود
  • گرانی سرسام آور هزینه های یازدهمین نمایشگاه صنایع ریلی