Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-04-18@03:24:27 GMT

فارس من|آمادگی بورس انرژی برای عرضه خوراک پالایشگاه‌ها

تاریخ انتشار: ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۰۴۹۴۵۲

فارس من|آمادگی بورس انرژی برای عرضه خوراک پالایشگاه‌ها

به گزارش خبرگزاری فارس، تعدادی از مخاطبان سامانه «فارس من» با ثبت موضوع «درخواست ورود خوراک پالایشگاه‌ها به بورس انرژی» خواستار پیگیری این مسئله و پاسخگویی مسئولان مربوطه شدند.

در این پویش آمده است «

درخواست ورود خوراک پالایشگاه‌ها به بورس انرژی

مطالبه گروزارت نفت/شرکت پالایش و پخش/سازمان بورس و اوراق بهادار/ملی102
[درخواست ورود خوراک پالایشگاه‌ها به بورس انرژی]
در حاضر حاضر نرخ خوراک پالایشگاه‌ها به شکل کاملا غیرشفاف توسط شرکت پالایش و پخش تعیین می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این مساله باعث شده انتشار صورت‌های مالی این شرکت ها همیشه با تاخیر انجام شده و ابهام این مساله بازار سرمایه را دچار نوسان کنند.
عمده محصولات شرکت‌های پالایشی در بورس انرژی و بورس کالا معامله می‌شود و برای از بین بردن رانت و افزایش شفافیت در اقتصاد باید خوراک پالایشگاه‌ها در بستر بورس انرژی معامله شود.
پیش‌بینی‌پذیر بودن اقتصاد یکی از شعارهای اصلی دولت آقای رئیسی است و این مهم باید هرچه سریعتر با تصویب ورود خوراک پالایشگاه ها به بورس انرژی محقق شود.

طبق ماده ۱۳ قانون رفع موانع تولید رقابت‌پذیر و ارتقای نظام مالی کشور:

کلیه پالایشگاههای کشور مشروط به پرداخت و تسویه وجوه نفت خام و میعانات گازی خریداری شده تحویلی به قیمت هر بشکه نود و پنج درصد (۹۵ ٪) تحویل روی کشتی (فوب) خلیج فارس و به‌ صورت نقدی یا اعتبار اسنادی یک ‌ماهه به شرکت دولتی ذی ‌ربط تابعه وزارت نفت، مجازند فرآورده‌ های نفتی مازاد بر نیاز داخلی را راساً صادر کنند و دولت مکلف است سالانه سهم صندوق توسعه ملی را پرداخت نماید.
تبصره ۱ - استفاده از ساز و کارهای بورس انرژی در خرید و فروش نفت خام و میعانات گازی و فرآورده‌ های نفتی و انرژی برق در اولویت قرار دارد.
تبصره ۲ - شرکت دولتی ذی ‌ربط تابعه وزارت نفت مجاز است قیمت پایه نفت خام و میعانات گازی عرضه شده در بورس را:
۱ - تا دو درصد (۲ ٪) کمتر از نود و پنج درصد (۹۵ ٪) تحویل روی کشتی (فوب) خلیج فارس تعیین کند.
۲ - تا سه درصد (۳ ٪) کمتر از بند (۱) برای توسعه پالایشگاههای موجود یا احداث پالایشگاههای جدید تا ده سال پس از بهره ‌برداری، تعیین کند.

بنابراین از دولت محترم و شورای هماهنگی سران قوا انتظار می‌رود هرچه سریعتر ورود خوراک پالایشگاه‌ها به بورس انرژی را در دستور کار خود قرار دهد.»

خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، برای پیگیری این مسئله با شرکت ملی نفت تماس گرفت که آنها گفتند: چالش‌های جدی برای ورود خوراک پالایشگاه‌ها به بورس انرژی وجود دارد. عرضه نفت و میعانات گازی در بورس انرژی بیش از آنکه به تصمیم شرکت ملی پالایش و پخش بستگی داشته باشد، درگیر ملاحظات شرکت ملی نفت ایران است.

این مقام آگاه ادامه داد:در حال حاضر با وجود تداوم تحریم‌های نفتی علیه ایران، قیمت نفت ایران طبق قواعد بازار و نه گزارش مراجع رسمی به فروش می‌رسد. همین موضوع باعث شده است که شرکت ملی نفت به عنوان نهاد تعیین کننده قیمت نفت ایران در یک بازه زمانی سه ماهه عدد قیمت هر بشکه نفت ایران را برای پالایشگاه‌ها تعیین کرده و سپس محاسبات صورت‌های مالی بر این مبنا انجام شود. امیدواریم در آینده به عنوان یکی از بازارهای مهم عرضه نفت خام به عنوان مرجع قیمت‌گذاری هم باشیم.

همچنین خبرنگار فارس با بورس انرژی تماس گرفت که یک مقام در این بازار اعلام کرد: ما آمادگی داریم که خوراک پالایشگاه‌ها و سایر حامل‌های انرژی و فراورده‌های نفتی در بورس انرژی به عنوان یک بازار شفاف ارائه شود و آنها را پذیرش کنیم.

این مقام آگاه گفت: بورس انرژی زیرساخت لازم و ظرفیت کافی برای معاملات حامل‌های انرژی و فرآورده‌های نفتی را دارد همانگونه که به صورت روزانه حامل‌های انرژی در این بازارهای شفاف بورس انرژی معامله می‌شود، اما در این زمینه باید مسئولان پالایش و شرکت ملی نفت باید تصمیم بگیرند که فرآورده‌های و خوراک پالایشگاه‌ها را در بازار شفاف بورس انرژی معامله کنند.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: بورس پالایشگاه ها بازار عرضه خوراک پالایشگاه در بورس انرژی شرکت ملی نفت ایران بورس انرژی ایران میعانات گازی شرکت ملی نفت نفت ایران نفت خام

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۴۹۴۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انعقاد ۷۲۰۰ میلیارد تومان قرارداد با شرکت‌های دانش‌بنیان

شرکت‌های دانش بنیان طرف قرارداد وزارت نفت از ۱۵۰ به ۶۶۶ شرکت و مبلغ قراردادی آنها نیز به ۳۸۶ میلیون دلار(۷ هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان) رسید. - اخبار اجتماعی -

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، مدیرکل نظام تامین و تجاری‌سازی فناوری وزارت نفت گفت: مبنای فعالیت بخش مهندسی شرکت نفت در دولت سیزدهم حمایت از تولید است، چنانچه شرکت‌های دانش بنیان طرف قرارداد این وزارتخانه از 150 به 666 شرکت و مبلغ قراردادی آنها نیز به 386 میلیون دلار(7هزار و 200 میلیارد تومان) رسید.

غلامرضا خوانساری؛ مدیرکل نظام تأمین و تجاری‌سازی فناوری وزارت نفت با اشاره به افزایش حضور شرکت‌های دانش‌بنیان در دولت سیزدهم افزود: بنا داریم خریدهای خارجی را کمرنگ کنیم و در این راستا واردات 250 کالا ممنوع اعلام شد.

وی گفت: از شرکت‌های دانش‌بنیان نیز در توسعه میادین و احیای چاه‌های نفت استفاده شده است، چنانچه 30 حلقه چاه کم‌بازده را به شرکت‌های دانش بنیان دادیم.

ساخت پهپادهای آشیانه‌دار توسط یک شرکت دانش‌بنیان

خوانساری خاطرنشان‌کرد: 85 درصد از کالاهای مورد نیاز صنعت نفت بومی‌سازی شده است و 15 درصد باقی مانده نیز توجیه تجاری سازی ندارد.

این مقام مسئول وزارت نفت ادامه داد: در دولت، کارگروه صادرات خدمات فنی مهندسی شکل گرفته و سبب شده که از واردکننده به صادرکننده تبدیل شویم و با کشورهای مانند ونزوئلا، روسیه، چین، عراق و سوریه مبادلات تجاری داشته باشیم.

وی با اشاره به پالایشگاه‌های فرا سرزمینی گفت: در تلاشیم با پتروشیمی ونزوئلا قرارداد همکاری امضا و همچنین نسبت به بازسازی فاز 2 پالایشگاه «ال پالیتو» ونزوئلا اقدام کنیم. در سوریه نیز پس از نتیجه رسیدن پالایشگاه «حمص»، دو پالایشگاه دیگر را نیز مد نظر داریم.

مدیرکل نظام تأمین و تجاری‌سازی فناوری وزارت نفت اظهار کرد: همچنین در آفریقای جنوبی و عراق هم منتظر خبرهای خوب در حوزه صادرات محصولات دانش بنیان هستیم.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • انعقاد ۷۲۰۰ میلیارد تومان قرارداد با شرکت‌های دانش‌بنیان
  • معامله ۵۳ میلیارد کیلووات‌ساعت برق توسط بخش خصوصی در بورس انرژی
  • تامین ۶۰ درصد برق کشور از طریق بورس انرژی در سال ۱۴۰۳
  • معامله ۵٣ میلیارد کیلووات ساعت برق توسط بخش خصوصی در بورس انرژی
  • قیمت هر سهم باشگاه پرسپولیس اعلام شد+جزئیات
  • تحریم‌ناپذیری در فروش نفت‌خام و تجارت انرژی کشور با اجرای سیاست پالایشگاه‌داری فراسرزمینی
  • فجر انرژی خلیج‌فارس، ضامن تولید پایدار شرکت‌های پتروشیمی در منطقه ویژه اقتصادی
  • افزایش ۴ برابری معاملات برق در بورس انرژی
  • رشد ۴ برابری معاملات برق در بورس انرژی
  • عرضه پساب به صنایع سالانه ۳۵۰ میلیون مترمکعب افزایش می‌یابد