Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از شاهرود، طرح تکثیر یوزپلنگ‌های آسیایی با محوریت «ایران»، یوزپلنگ ماده، در پارک ملی توران در دست اجراست و متأسفانه تا امروز نتایج مطلوبی به همراه نداشته است.

سزارین صحرایی «ایران» در روز ۱۱ اردیبهشت‌ماه امسال با تولد سه توله‌ای همراه بود که تاکنون دو توله آن از دست رفته‌اند و تمام امیدها به تنها توله باقیمانده معطوف شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پروژه تکثیر یوزپلنگ آسیایی در اسارت در پارک ملی توران نیازمند برنامه‌ریزی، امکانات و تجهیزات، پشتیبانی و تیم‌های قوی بود که بسیاری از فعالان زیست‌محیطی عقیده دارند سازمان حفاظت محیط‌زیست در این زمینه کوتاهی کرده است.

در روزهای اخیر نیز شاهد بودیم که رئیس سازمان حفاظت محیط‌زیست از تشکیل کمیته حقیقت‌یاب برای پی بردن به دلایل تلف شدن دو توله یوزپلنگ «ایران» و ورود یک دامپزشک اندونزیایی برای مراقبت از توله زنده مانده خبر داده است.

اما در این میان چندین پرسش اساسی مطرح است؛ آیا تبلیغات زودرس برخی دست‌اندرکاران در استان و گل‌وبلبل نشان دادن شرایط در فضاسازی و عدم توجه کافی سازمان حفاظت محیط‌زیست و ندیدن نقایص تأثیرگذار نبود؟

چرا این تبلیغات از سوی مدیر پارک ملی توران صورت نگرفت؟

ارتباط عاقبت این پروژه ملی با تلف شدن خرس‌های قهوه‌ای منطقه در چند سال اخیر چیست؟

ارتباط شرایط اکنون این پروژه با اعطای مجوز معدن‌کاوی و آزادسازی معدن‌کاوی در توران چیست؟ آیا این قبیل اقدامات از توجه به حفظ حیات‌وحش نادر منطقه حکایت دارد؟

آیا وضعیت این پروژه با اظهارات مدیر محیط‌زیست شهرستان شاهرود در باب افزایش تلفات حیات‌وحش در سال‌های گذشته ارتباط دارد؟

آیا اداره کل حفاظت محیط‌زیست استان سمنان به گزارش مدیر شهرستانی خود وقعی نهاده است؟

ارتباط فرجام این پروژه با گزارشات دیگر کارشناسان چیست؟ آیا به گزارش مکتوب تلف شدن تعداد قابل‌توجهی از حیوانات منطقه در سال 97 توجهی صورت گرفته است؟

آیا در پیوست‌های زیست‌محیطی مناطق حساس زیستگاهی حیات‌وحش استان سمنان، صیانت از حیات‌وحش منطقه لحاظ شده است؟

آیا گزارش مجلس در مرداد 1400 مبنی بر از بین رفتن گونه‌های جانوری در حوزه انتخابیه استان سمنان مورد توجه اداره کل محیط‌زیست این استان قرار گرفته است؟ شکایات سامانه سامد چطور؟

آیا در اداره کل حفاظت محیط‌زیست استان سمنان به مطالب اعلام‌شده رسانه‌های استانی و شهرستانی در بی‌توجهی مسؤولان به حیات‌وحش و گزارش خبرگزاری‌ها توجهی صورت گرفته است؟

سفر بدون حضور مسؤولان محلی آقایان کلانتری و سلاجقه، دو رئیس سازمان حفاظت محیط‌زیست کشور در دو دولت متفاوت به استان سمنان نتیجه کدام عملکرد و ساختار است؟

آیا جمیع شواهد دلالت بر این ندارد که باور اراده و برنامه قابل قبولی در استان سمنان برای حفظ حیات‌وحش وجود ندارد؟

آیا محیط‌زیست برای برخی مدیران موضوعی تزئینی و تجملاتی نیست؟ و ده‌ها پرسش از این دست که باید به آنها پاسخ داده شود.

یادداشت از: گل‌چهره محمدمحمدی

انتهای پیام/74002/م/

منبع: فارس

کلیدواژه: سازمان حفاظت محیط زیست پارک ملی توران توله یوزپلنگ ایران تلف شدن خرس های قهوه ای سازمان حفاظت محیط زیست استان سمنان حیات وحش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۵۴۴۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حمایت مجدد تیم ملی فوتبال از یوزپلنگ ایرانی | تصویر یوز ایرانی به پیراهن تیم ملی برمی‌گردد

به گزارش همشهری آنلاین، نورالله مرادی عاون آموزشی و مشارکت‌های مردمی سازمان حفاظت محیط زیست درباره جزئیات تفاهمنامه بین فدراسیون فوتبال و سازمان حفاظت محیط زیست اظهار کرد: تفاهمنامه مذکور از اردیبهشت ماه تحت عنوان کمیته همکاری مشترک فدراسیون فوتبال و سازمان محیط زیست شکل اجرا می‌شود و مقر کمیته نیز در سازمان حفاظت محیط زیست است همچنین کمیته قرار است برنامه‌ریزی، پیگیری و نظارت بر فعالیت‌های مشترک و مفاد تفاهمنامه را بر عهده بگیرد.

وی ادامه گفت: هر ماه یک بار جلسه برگزار خواهد شد که افزایش تعاملات در جهت گسترش سواد و اخلاق محیط زیستی در همه ارکان ورزش فوتبال، ایجاد رویکردهای محیط زیستی در فعالیت‌های مرتبط با فوتبال، زمینه‌سازی برای ارتقای آگاهی‌های محیط زیستی و افزایش سطح مشارکت‌پذیری ورزشکاران، مربیان و هواداران فوتبال از جمله اهداف کلی تفاهمنامه محسوب می‌شود.

مرادی اضافه کرد: یکی از اهداف این تفاهنامه استفاده از ظرفیت مسئولیت اجتماعی ورزشکاران در حوزه محیط زیست است و همکاری آموزشی و فرهنگی در زمینه محیط زیست با استفاده از ظرفیت دو دستگاه از دیگر اهداف کلی تفاهمنامه بین فدراسیون فوتبال و سازمان حفاظت محیط زیست محسوب می‌شود.

معاون آموزش و مشارکت‌های مردمی سازمان حفاظت محیط زیست در ادامه گفت: همکاری در زمینه آموزش و ارتقای دانش محیط زیستی جامعه ورزشی و چهره‌های ماندگار فوتبال، همکاری علمی در تهیه و تولید محتواها و بسته‌های آموزشی محیط زیستی متناسب، اجرای برنامه‌های آموزشی و مشارکتی با همکاری و تعامل با جامعه فوتبال کشور، برگزاری دوره‌های آموزشی تخصصی ویژه کادر فنی مربیان و ورزشکاران، فراهم آوردن زمینه حضور و بازدید جامعه فوتبال از موزه‌های تنوع زیستی و مناطق تحت مدیریت سازمان محیط زیست و برگزاری پویش‌های نمادین از جمله تعهدات سازمان حفاظت محیط زیست بر اساس این تفاهمنامه است.

وی اضافه کرد: تداوم حمایت از گونه ارزشمند یوزپلنگ آسیایی به عنوان نماد تیم‌های ملی فوتبال کشور در میادین ملی و بین المللی در دستور قرار گرفته است، به‌گونه‌ای که باردیگر تصویر یوز روی پیراهن تیم ملی نقش خواهد بست علاوه بر آن حمایت از تولید و تکثیر بسته‌های آموزشی و فرهنگی محیط زیست، حضور فعال جامعه فوتبال در پویش‌های محیط زیستی مثل مهار آتش سوزی، پاکسازی طبیعت، مصرف بهینه آب و انرژی، حمایت از تنوع زیستی، تشکیل کمیته محیط زیست در فدراسیون فوتبال، حمایت از طرح‌ها و کمیته‌های محیط زیستی در حوزه فعالیت‌های ورزشی فدراسیون، ارائه دستاوردها و گزارش‌ها و اقدامات صورت گرفته در جهت توسعه فرهنگ فوتبال سازگار با محیط زیست به فدراسیون جهانی فوتبال و سایر مراجع بین المللی مرتبط از اقدامات اجرایی فدراسیون فوتبال خواهد بود.

مرادی در پایان اظهار کرد: برخی از فضاهای ورزشی زیر نظر فدراسیون فوتبال قرار است در جهت ارایه پیام‌ های تبلیغات محیط زیستی و بهره‌مندی از چهره های ورزشی فدراسیون برای توسعه فرهنگ محیط زیست تحت عنوان سفیران سبز مورد استفاده قرار گیرند همچنین تصمیم قصد داریم از ظرفیت سایر فدراسیون‌های ورزشی مانند تیراندازی و کاراته در جهت گسترش سواد و اخلاق محیط زیستی و اعتلای فرهنگ محیط زیست استفاده کنیم.

سازمان حفاظت محیط ‌زیست در دولت سیزدهم اقداماتی برای جلب توجه بیشتر مردم به محیط زیست و بهره‌گیری از ظرفیت‌های مسوولان و گروه‌های پرمخاطب انجام داده است که از جمله آن‌ها می‌توان به برگزاری نمایشگاه عکس جشنواره فلامینگو در پارک پردیسان در ۱۵ اسفند سال قبل اشاره کرد. در این نمایشگاه نیز از ظرفیت فرمانداران برای اعتلای فرهنگ محیط زیست استفاده شد، به طوری که از میان فرمانداران کشور علی اصغر میرزایی - فرماندار شهرستان بهشهر - به عنوان سفیر محیط زیست انتخاب شد.

از دیگر اقدامات این سازمان برای اشاعه فرهنگ محیط زیست، بهره‌گیری از ظرفیت‌های جامعه ورزشی به ویژه اعضای کانون مربیان برتر فوتبال بوده است علاوه بر آن تصویر گونه «عقاب طلایی» روی کارت مربیان فوتبال سراسر کشور در جهت عمل به مسئولیت اجتماعی خود در رسیدن به اهداف و دغدغه های حوزه محیط زیست درج شد. از آخرین اقدامات سازمان در این زمینه امضای تفاهنامه با فدراسیون فوتبال بوده است.

کد خبر 844511 منبع: ایسنا برچسب‌ها تیم ملی فوتبال ایران خبر مهم سازمان حفاظت محیط زیست حیوانات - یوزپلنگ آسیایی

دیگر خبرها

  • افزایش جرایم آسیب به حیات وحش در انتظار تصویب شورای عالی محیط زیست 
  • حمایت مجدد تیم ملی فوتبال از یوزپلنگ ایرانی | تصویر یوز ایرانی به پیراهن تیم ملی برمی‌گردد
  • تغییر جدید در پیراهن تیم ملی فوتبال ایران
  • تصویر یوزپلنگ به پیراهن تیم ملی فوتبال بازمی‌گردد
  • کمک علمی دانشگاه شیراز برای احیا تالاب‌ها
  • نامه رییس سازمان محیط زیست به وزیر راه درباره بودجه فنس کشی جاده مرگ یوز
  • رویه غلط سازمان محیط زیست برای توسعه قرق‌های شکار
  • جریمه آسیب به حیات وحش سنگین شد
  • گسترش همکاری سازمان‌های انرژی اتمی و محیط زیست
  • گسترش همکاری سازمان‌های انرژی اتمی و حفاظت محیط زیست