Web Analytics Made Easy - Statcounter

سعید کهنسال گفت: قوانین مغفول نامه و مشکلات پیش رو در حوزه تبدیل وضعیت استخدامی فرزندان ایثارگر موضوع بند "د" تبصره ۲۰ قانون است که در سال گذشته به‌دلیل مقاومت‌های برخی از دستگاه‌های غیردولتی اتفاقی نیفتاد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از بلاغ، سعید کهنسال صبح امروز در جلسه شورای ترویج فرهنگ ایثار و شهادت در استانداری مازندران، با اشاره به ماده ۶۶ قانون خدمات ایثارگری، اظهار کرد: بنیاد شهید و امورایثارگران موظف به پرداخت صد در صد هزینه شهریه کلیه دانشجویان ایثارگر و جانبازان در مراکز آموزشی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


کهنسال بر لزوم ثبت نام دانشجویان فرزندان شهدا ، ایثارگران و چانبازان در دانشگاه ها و موسسات آموزشی دولتی و غیر دولتی به عنوان یک مصوبه قانونی در استان تاکید کرد و گفت : اگر چه بنیاد شهید و امور ایثار گران به دانشگاه های مختلف بویژه دانشگاه آزاد بدهکار است و مازندران نیز جزء آن قرار دارد. اما این بدهکاری دولت به بنیاد و در نهایت به این مراکز است که پرداخت خواهد شد ولی حق ندارند مانع ثبت نام و ورود آنان در امتحانات شوند.
وی عنوان کرد: همچنین طبق قانون، کلیه دستگاههای اجرایی موظف هستند عملکرد سالانه خودشان را در طول اجرای قانون در حوزه ترویج فرهنگ ایثار و مقاومت به بنیاد شهید و امور ایثارگران ارائه کنند،جهت اجرایی شدن این ماده باید دستگاه‌ها الزام بیشتری برای عمل به آن پیدا کنند.
مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران مازندران اضافه کرد: مطلب دیگر قوانین مغفول نامه و مشکلات پیش رو در حوزه تبدیل وضعیت استخدامی فرزندان ایثارگر موضوع بند "د" تبصره ۲۰ قانون است که در سال گذشته به‌دلیل مقاومت‌های برخی از دستگاه‌های غیردولتی اتفاقی نیفتاد، البته حدود ۵ هزار نفر متقاضی این موضوع بودند که ۴ هزار و ۸۴۸ نفر از ما برای تبدیل وضعیت گواهینامه دریافت کردند.
وی به مصوبه قانونی استخدام فرزندان شهدا و جانبازان بالای ۷۰ درصد در مازندران نیز اشاره کرد و بیان داشت : از ۴۳۲ نفر از مشمولان این مصوبه در استان تا کنون ۲۳۳ نفر جذب شدند که بقیه نیز طبق برنامه تا پایان امسال با برگزاری آزمون بین آنان جذب خواهند شد.
این مسئول افزود: مطالبه گری ما از دستگاه ها در امر اشتغال فرزندان شاهد و ایثارگر، فقط بر اساس قوانین است.
کهنسال به وجود تفاهم نامه اشتغال سه هزار نفر از فرزندان جانبازان و ایثارگران و رزمندگان و تامین یکهزار مسکن آنان در طرح ملی نهضت مسکن مازندران اشاره کرد و ادامه داد : این طرح نیز با تفاهم نامه ای که بین اداره کل راه و شهر سازی، جهاد کشاورزی و سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان منعقد شده در حال بررسی و پیگیری است.
وی تاکید کرد: در بحث ساماندهی تا به الان ۶۱ درصد از گلزار شهدا ساماندهی شد و از ۲۹ درصد باقیمانده ۸ درصد آن تا دو ماه دیگر تحقق پیدا می کند و مابقی آن در برنامه سه ساله تدوین شد.
کهنسال تاکید کرد: اقدامات برای استفاده خانواده‌های شهدا از اماکن فرهنگی و ورزشی در حال انجام است هئف ما ورود ۵۰ درصدی این جامعه به بحث ورزش‌های همگانی است، این مسئول تصریح کرد: در ارتباط با دیدار با شهدای ایثارگر و جانبازان در قالب طرح سپاس اخیرا رزمایشی تدارک دیده شده تا در دو روز خاص از تمامی خانواده‌ها دیدار با همه والدین صورت بگیرد.
مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران مازندران با اشاره به قوانین مغفول مانده در حوزه ایثارگری خاطرنشان کرد: اعتقاد ما این است که اگر از بخشی از این قوانین در جامعه استفاده شود مشکلات مهمی از مردم حل خواهد شد، یکی از اینها اختصاص حداقل یک درصد از اعتبارات هزینه‌ای دستگاه‌ها برای ترویج و توسعه فرهنگ ایثار و شهادت است.
دبیر شورای ترویج فرهنگ ایثار و شهادت در مازندران اظهار کرد: در استان یک فیلم سینمایی و سه سریال در دستور کار قرار داده شد، اقدامات برای انعقاد قرارداد سریال زیر درخت توت و روجا را در دست اجرا داریم و فیلم «چشم بیدار جنگل» نیز در حال تایید نهایی قرار دارد.
مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران مازندران با بیان اینکه ما ۶ کارگروه از این شورا را فعال داریم، گفت: کنگره‌ و مراسم، فرهنگی هنری و فضای مجازی ، تالیف و تدوین، مالی و پشتیبانی، رسانه و کارگروه آموزش زیرنظر مدیرکل آموزش و پرورش برگزار می گردد.
 این مسئول گفت: پیرو پیگیری مصوبات جلسات قبلی، در بحث قوانین معطل مانده در دستگاه‌های اجرایی، مقرر شد مرکز خانه ایثار برای نگهداری از والدین بیمار شهدا و ایثارگران راه‌اندازی شود که مجوز یک مرکز در ساری اخذ و اعتبار ۱۰ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان مصوب شد تا برای اجرای آن اقدام کنیم‌، اخذ مجوز از بهزیستی باقی مانده که نیاز به حمایت داریم.
وی ادامه داد: در غرب مازندران نیز ( تنکابن ) مرکز مشاوره داشتیم که پس از انتقال مجوز آن برای تبدیل به خانه ایثار اقدام شد.
کهنسال به بازسازی مرکز توانبخشی امام علی ( ع) در ساری اشاره کرد و گفت: این مجتمع  با پنج میلیارد تومان اعتبار در حال نوسازی است که با کمک ۲میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان خیرین سرعت اجرای این طرح بیشتر نیز شده است.
کهنسال با بیان اینکه به منظور تعمیق فرهنگ ایثار و شهادت از ایده های جوانان اهل پژوهش و تحقیق استفاده خواهیم کرد گفت: فرهنگ ایثار و شهادت فرهنگ فضائل و ارزش ها است لذا ما باید خود را در قالب آن ارزش ها وفق داده تا برنامه های فرهنگی ما تأثیر پذیری خود را در این حوزه نشان دهد.
دبیر شورای ترویج فرهنگ ایثار و شهادت افزود: کارکرد غنی فرهنگ ایثار و شهادت از بروز بسیاری از معضلات اجتماعی در جامعه پیشگیری خواهد کرد و نگاه همه ما باید به ایثار اجتماعی ختم گردد تا شاهد گسترش و پیشرفت روز افزون این فرهنگ متعالی در جامعه اسلامی باشیم.
در این جلسه چند تن از نمایندگان کارگروه های تخصصی شورای ترویج فرهنگ ایثار و شهادت استان مازندران، گزارشی از اقدامات انجام گرفته و برنامه های سال جاری را بیان کردند.

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: شورای ترویج فرهنگ ایثار و شهادت بنیاد شهید و امور ایثارگران بنیاد شهید و امور ایثار دستگاه ها تبدیل وضعیت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۵۷۱۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سرکوب دستمزد کارگران و لطمات بزرگی که به کشور تحمیل شده

طی این سالها، "سرکوب دستمزدها" باعث عقب‌مانندگی شدید میزان حقوق کارگران از تورم اعلامی سالیانه شده و تکرار هر ساله این عقب‌مانندگی دستمزدهای کارگری، سخت‌تر شدن وضعیت معیشتی کارگران در هر سال و ده‌ها مفسده و لطمه در بخش‌های مختلف را به همراه داشته است - اخبار اجتماعی -

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم؛ هر ساله با رسیدن به ماه‌های پایانی سال به‌ویژه در اسفند ماه، منازعات بر سر تعیین میزان افزایش دستمزد کارگران و تعیین عدد سبد معیشت کارگران بالا می‌گیرد.

متاسفانه طی چند دهه اخیر شاهد رویه‌ای ناصواب بوده‌ایم که در منازعات جامعه کارگری با کارفرمایان بر سر تعیین میزان افزایش سالیانه حقوق کارگران، نهایت اعمال فشارهای چندجانبه به جامعه کارگری وارد می‌شده که بر خلاف نص صریح "قانون کار"، حداقل درصد افزایش حقوق کارگری اعمال شود.

هر ساله در حالی شاهد فشارها و لابی‌ها جامعه کارفرمایی با همراهی برخی مسولان دولتی برای ممانعت از افزایش معقول و قانونی حقوق کارگران بوده‌ایم که نص صریح قانون کار تصریح به "افزایش سالیانه حقوق کارگران متناسب با میزان رشد تورم اعلامی" دارد.

همین رویه غلط باعث شده در حال حاضر شاهد سطح بسیار نازل و حقوق سرکوب شده کارگران در صنوف مختلف باشیم به‌گونه‌ای که امروز  در بسیاری از مشاغل تخصصی کارگری، رغبت برای اشتغال به کار در قالب بیمه کارگری در آن مشاغل به حداقل رسیده چرا که مزدهای پرداختی، به هیچ وجه کفاف تامین حداقل سبد معیشت کارگران را نمی‌دهد و بسیاری از افراد متخصص جویای کار با وجود داشتن پیشنهادهای مختلف کاری در قالب قرارداد بیمه‌ای، ترجیح می‌هند به‌صورت غیربیمه‌ای در مشاغل کاذب و فعالیت‌های دلالی و غیرکارگری، امورات زندگی خود را بگذرانند.

به عبارتی دیگر، طی این سالها، "سرکوب دستمزدها" باعث عقب‌مانندگی شدید میزان حقوق کارگران از تورم اعلامی سالیانه شده و تکرار هر ساله این عقب‌مانندگی دستمزدهای کارگری، سخت‌تر شدن وضعیت معیشتی کارگران در هر سال و البته وخالت وضعیت تولید و لنگ شدن چرخ بسیاری از کارگاه‌ها را رقم زده است.

اما امروز سؤال بسیاری کارگران این است که چرا هر ساله آنها باید شاهد همراهی پیدا و پنهان دولت و در راس آن وزارت کار با بخش کارفرمایی برای ممانعت از افزایش دستمزدهای کارگری به میزانی که قانون کار بر آن تصریح دارد، باشند؟!

پیشنهاد عجیب افزایش 22درصدی دستمزد کارگران برای 1403 از سوی وزیر کار

و سؤال مهم دیگر اینکه آیا واقعاً سرکوب حقوق‌های کارگری به نفع بخش‌های تولیدی کشور است و آیا در دراز مدت، این سرکوب حقوق‌های کارگری، خود  نمی‌تواند منجر به لطمه به تولید به واسطه ناتوانی بسیاری از واحدهای تولیدی تخصصی از جذب نیروی انسانی متخصص مورد نیاز شود؟

درباره این سؤال اخیر، ذکر این نکته مهم ضروریست که طی سالیان اخیر، سرکوب دستمزدهای کارگری باعث شده که میزان دریافتی نیروهای بیمه‌ای کارگری تامین اجتماعی در مقایسه با بسیاری از مشاغل آزاد غیربیمه‌ای، شاهد یک اختلاف فاحش معنادار باشد؛ به طور مثال امسال حداقل دریافتی بخش‌های کارگری حدود 10 میلیون تومان تعیین شده اما یک نیروی شاغل در بسیاری از بخش‌های آزاد تخصصی حداقلی درآمدی را که می‌توان برای آن برآورد کرد، عددی بیش از 50 میلیون تومان است!

آیا چنین وضعیت پرداختی ناچیزی در بخش‌های کارگری، نمی‌تواند عامل بسیار بزرگی برای سرخوردگی شدید نیروهای کارگری و به تبع آن خانواده و فرزندان این کارگران مظلوم و زحمت‌کش باشد؟!

و آیا آن دسته از مشاغل کارگری که نیروهای مشغول به کار در آنها، دارای تحصیلات عالیه دانشگاهی هستند اما با این حال، سرجمع حقوق دریافتی آنها به سختی به عدد 20 یا 25 میلون تومان می‌رسد، این مسئله، عامل بزرگی برای سلب انگیزه از ادامه تحصیل و کسب مدارج عالیه دانشگاهی در فرزندان این دسته از کارگران نمی‌شود؟! چرا که فرزندان این دسته از کارگران هر روز از نزدیدک وضعیت بغرنج و سخت اقتصادی پدران تحصیل کرده خود را به دلیل سرکوب دستمزها با گوشت و پوست لمس می‌کنند و درازمدت، دسته و پنجه نرم کردن این فرزندان با وضعیت بد معیشتی و اقتصادی در خانه پدری باعث ایجاد این ذهنیت خطرناک در آنها می‌شود که "ادامه تحصیل و کسب مدارج بالای دانشگاهی و اشتغال در قالب یک کار تخصصی در قالب بیمه کارگری در کشورمان نتیجه و عایدی جز وضعیت اقتصادی و دستمزدی بد شبیه پدران ما را در پی نخواهد داشت لذا در پی تحصیلات دانشگاهی بودن برای استخدام در یک شغل تخصصی با پایه بیمه کارگر، بیهوده است!"

شاید بتوان به عنوان سندی روشن برای اثبات این خطر یعنی "سلب انگیزه از ادامه تحصیل و کسب مدارج دانشگاهی" در فرزندان دهه هشتادی و بالاتر کارگران امروز را در میانگین معدل کشوری در امتحانات نهایی پایه دوزادهم در رشته‌‌های علوم انسانی، علوم تجربی و ریاضی فیزیک جست‌و‌جو کرد؛ میانگین کشوری نمرات دانش‌آموزان پایه دوازدهم در امتحانات خرداد 1402 بدین شرح است:

رشته انسانی: 8.75

رشته تجربی: 11.23

رشته ریاضی: 10.79

آیا میانگین معدل 8.5 دانش‌آموزان علوم انسانی یا میانگین معدل 10 در رشته ریاضی پایه دوازدهم، "بی‌رغبتی مفرط دانش‌آموزان به درس خواندن در میان فرزندان کارگران" را در حال فریاد کردن نیست؟!

در پایان باید گفت که "سرکوب حقوق‌های کارگری" که  طی این سالها شاهد آن بوده‌ایم، از هر جهت در حال وارد کردن سنگین‌ترین لطمات و آسیب‌ها در ابعاد مختلف به کشور و جامعه کارگری، معیشت آنها، چرخ‌های اقتصادی و نیروهای کار نسل آینده این کشور است.

پس هر چه زودتر باید در دهه پنجم و در گام دوم انقلاب اسلامی برای این "زخم کهنه" که تا به امروز لطمات زیادی را به کشور و چرخ‌های اقتصادی ایران عزیزمان و البته معیشت کارگران زحمت‌کش این دیار زده، چاره‌ای اساسی کنیم.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • مسجد مهمترین پایگاه انقلاب و مردم/ مسلمانان از انتقام سخت فرزندان امام به وجد آمده‌اند
  • تبیین مفاهیم ایثار و شهادت برای نسل جوان ضروری است
  • ضرورت معرفی جلوه‌های ایثار و شهادت به نسل جدید
  • بهره گیری از مشارکت حامیان ایتام خارج از کشور
  • حضرت عبدالعظیم (ع) پرچمدار جهاد تبیین بود
  • نشست هم‌اندیشی مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران با معتمدین معین ایثارگر
  • سرکوب دستمزد کارگران و لطمات بزرگی که به کشور تحمیل شده
  • اعزام ۵۵ ایثارگر زنجانی به سفر معنوی حج تمتع
  • اعزام ۵۵ ایثارگر زنجانی به سفر معنوی حج
  • ۵۵ ایثارگر زنجانی به سفر معنوی حج تمتع اعزام می‌شوند