Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-04-18@15:56:19 GMT

واکنش رییس محیط‌ زیست به مرگ توله یوزپلنگ‌ها

تاریخ انتشار: ۱ خرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۰۵۹۳۱۹

واکنش رییس محیط‌ زیست به مرگ توله یوزپلنگ‌ها

به گزارش تابناک به نقل از فارس، رییس سازمان محیط زیست قرارگیری مرجع تنوع زیستی در سازمان جهاد کشاورزی را خلاف اهداف آن دانسته و ابراز داشت: امیدواریم توله سوم یوزپلنگ تازه متولد شده حفظ شود.

علی سلاجقه رییس سازمان محیط زیست در همایش بزرگداشت روز جهانی تنوع زیستی، گفت: ما همیشه در تنوع زیستی همیشه چالش‌ها را تصویر می‌کشیم، ولی باید راهکار‌ها را بیان کنیم و تگر سازمان هم به بیان چالش بپردازد پذیرفته نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی با بیان اینکه دبیرخانه تنوع زیستی روز‌های خوبی را سپری می‌کند، ابراز داشت: بیش از ۳۰ آیه قران کریم درباره تنوع زیستی است؛ و این نشانگر این است که خداوند می‌خواهد ما معرفت پیدا کنیم.

سلاجقه گفت: دستکاری در طبیعت بی‌تقوایی و جرم است و آثار آن را می‌بینیم؛ و نتیجه آن عدم امنیت غذایی و کمبود آب است.

وی با اشاره به اینکه تنوع زیستی کشور در معرض خطر است و قرارگیری دبیرخانه تنوع زیستی کشور در وزارت کشاورزی را خلاف دانسته و گفت: می‌خواهیم مرجعیت تنوع زیستی به سازمان محیط زیست بازگردد تا دستورد‌های آن به جایگاه اصلی‌اش مورد توجه قرار گیرد.

سلاجقه محصولات جهاد کشاورزی را حاصل مصنوعی تنوع زیستی عنوان کرد و گفت: باید این مرجعیت در جهت اهداف محیط زیست باز گردد؛ و سازمان باید چتر حمایتی خودش را داشته باشد، چون ما کشوری هستیم که تنوع زیستی اش در همه حوزه‌ها بی‌نظیر است.

وی افزود: تنوع زیستی ما باید ارزش گذاری اقتصادی شود.

رییس سازمان محیط زیست درباره فرآیند یوزپلنگ آسیایی و تکثیر آن گفت: ما از همه ظرفیت‌های کشور استفاده کردیم و ناچاریم در شرایط در معرض انقراض گونه‌ها را در شرایط اسارت و به صورت علمی نگاه داریم؛ و این آزمایش‌ها چه مثبت و چه منفی برای ما دستاورد است.

وی با بیان اینکه کمیته حقیقت یاب قصورات در پروژه تکثیر در اسارات را براورد خواهد کرد. گفت:، اما باید همه کسانیکه این فرایند علمی را دنبال می‌کنند، تشکر کنیم و منصفانه قضاوت کنیم.

سلاجقه رفتارشناسی و روانشناسی حیات وحش را از جمله دستاورد‌های قابل مطالعه در این پروژه دانست و ابراز امیدواری کرد که توله سوم حفظ شود.

به گفته وی در این فرایند کسی قصوری نداشته است و باید همزمان از ظرفیت‌های بین المللی استفاده می‌شد.

منبع: تابناک

کلیدواژه: یارانه ارز 4200 تومانی عثمان محمدپرست سی و سومین نمایشگاه کتاب تهران رییس سازمان محیط زیست علی سلاجقه تنوع زیستی یارانه ارز 4200 تومانی عثمان محمدپرست سی و سومین نمایشگاه کتاب تهران سازمان محیط زیست تنوع زیستی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۵۹۳۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز به کار نخستین همایش ملی دانش سنتی محیط‌زیست درچهارمحال و بختیاری

رییس دانشگاه شهرکرد در آیین افتتاحیه این همایش ۲ روزه گفت: نخستین همایش دانش سنتی محیط‌زیست محصول تعامل بین دانشگاه و سازمان حفاظت محیط زیست است.

یاسر پیرعلی افزود: تشکل‌های غیر دولتی زیست‌محیطی فعالی در استان و دانشگاه شهرکرد وجود دارد و تاکنون گام‌های مهم و موثری در راستای حفظ محیط‌زیست برداشته شده است.

وی با تاکید بر ضرورت راه‌اندازی موزه تاریخ طبیعی اظهار داشت:راه‌اندازی موزه تاریخ طبیعی از جمله الزامات مهم و موثر در انجام طرح‌های کلان پژوهشی است که راه‌اندازی آن باید مورد توجه قرار گیرد.

رییس دانشگاه شهرکرد گفت: مجموعه دولت سیزدهم از جمله وزارت نیرو و سازمان حفاظت محیط زیست توجه خوبی در خصوص مساله انتقال آب داشته‌اند و آرامش خوبی در این خصوص حاکم است.

وی تاکید کرد: چهارمحال و بختیاری قابلیت گردشگری بالایی دارد و باید نسبت به تقویت این قابلیت تلاش کرد.

رییس دانشگاه شهرکرد همچنین بر ضرورت فعال شدن دبیرخانه دائمی دانش سنتی محیط زیست در چهارمحال و بختیاری تاکید کرد.

مدیرکل حفاظت محیط‌زیست چهارمحال و بختیاری نیز گفت: در راستای برگزاری همایش دانش محیط سنتی محیط‌زیست استارتاپی در این خصوص در دانشگاه آزاد اسلامی برگزار شد.

سعید یوسف‌پور برگزاری جشنواره پوستر و عکس دانش سنتی و بومی و برگزاری ۲۰۰ نشست در این خصوص را از اقدامات مهم انجام شده طی یکسال گذشته عنوان کرد.

دبیرعلمی همایش ملی دانش سنتی محیط‌زیست گفت: براساس فراخوان اعلام شده ۲۱۰ مقاله به دبیرخانه این همایش در شهرکرد ارسال شد.

رسول زمانی اظهار داشت: نخستین همایش دانش سنتی محیط‌زیست از جامع‌ترین رویدادهای علمی پژوهشی کشور در این حوزه به شمار می‌رود.

دبیر علمی همایش ملی دانش سنتی محیط‌زیست هدف از برگزاری همایش دانش سنتی و محیط زیست را مستندسازی دانش سنتی، ترویج و تبادل دانش و تجربه بین پژوهشگران، دانشجویان و دستگاه‌های اجرایی عنوان کرد.

زمانی شناسایی اشکال و ارزش‌های دانش سنتی محیط‌زیست، اشاعه، ترویج و بهره‌برداری از دانش سنتی محیط زیست، تلاش برای حفظ حقوق مالکیت فکری، توجه به نقش و اهمیت دانش سنتی در حفاظت تنوع زیستی، بهسازی محیط زیست و بهره‌گیری از دانش سنتی و تجربیات جوامع محلی در راستای مدیریت پایدار محیط زیست را از دیگر هدف‌های این همایش معرفی کرد.

وی مفاهیم و مبانی دانش سنتی محیط زیست، سازگاری انسان و محیط‌زیست در گذر زمان، دانش سنتی محیط‌زیست، دین و فرهنگ عامه، دانش سنتی و محیط‌زیست انسانی، دانش سنتی، محیط زیست و حفاظت از تنوع زیستی، دانش سنتی محیط‌زیست و بهره‌برداری پایدار از سرزمین وجایگاه دانش سنتی بوم شناختی در مواجه با تغییر اقلیم را از محورهای مهم این همایش عنوان کرد.

دبیرعلمی همایش ملی دانش سنتی محیط‌زیست با اشاره به برگزاری چهار نشست تخصصی(پنل) علمی در این همایش گفت: بررسی چالش‌ها، تغییراقلیم و دانش سنتی با سخنرانی دکتر احد وظیفه رییس انجمن هواشناسی ایران و رییس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی کشور و محیط زیست، انسان و بهره‌برداری پایدار از سرزمین با سخنرانی دکتر ژاله امینی رییس گروه برنامه ریزی و مدیریت زیست بومی دفتر تالاب‌ها از پنل‌های روز نخست این همایش به شمار می‌رود.

وی یادآور شد: همچنین در روز دوم همایش نیز پنل‌های تنوع زیستی، آموزش، مشارکت و حفاظت با سخنرانی دکتر اصغر مبارکی مقام علمی کنوانسیون سایپس و رابط کنوانسیون تنوع زیستی در سازمان حفاظت محیط زیست و دین، فلسفه، جامعه‌شناسی، فرهنگ و محیط زیست در گذر زمان با سخنرانی دکتر کاوه فرهادی برگزار می‌شود.

دبیرعلمی همایش ملی دانش سنتی و محیط‌زیست در چهارمحال و بختیاری گفت: قرار است در هر نشست تخصصی سه مقاله منتخب به صورت سخنرانی ارائه و پس از آن پرسش و پاسخ انجام شود.

زمانی ادامه داد: برگزاری کارگاه‌های تجزیه و تحلیل داده‌های گیاه شناسی قومی با استفاده از زبان برنامه نویسی آر، مفاهیم واهمیت مناطق تحت حفاظت عرفی جوامع بومی و محلی، تبادل تجربیات در خصوص کاربرد دانش سنتی و محلی برای حفاظت مشارکتی در پروژه‌های برنامه کمکهای کوچک و ثبت و مستندسازی دانش سنتی از دیگر برنامه‌های این همایش به شمار می‌رود.

زمانی یادآور شد: نخستین همایش ملی دانش سنتی محیط زیست با همت دانشگاه شهرکرد و با همکاری اداره کل حفاظت محیط زیست چهارمحال و بختیاری و حمایت معاونت آموزش و مشارکت‌های مردمی سازمان حفاظت محیط‌زیست برگزار می‌شود.

وی در خصوص دانش سنتی گفت: این دانش در برگیرنده دانش هر جامعه محلی یا بومی و بخشی از سرمایه ملی هر قوم است که باورها، روش‌ها، ارزش‌ها، ابزار و آگاهی‌های عملی را دربر می‌گیرد.

دبیرعلمی همایش ملی دانش سنتی محیط زیست ادامه داد: دانش سنتی حاصل قرن‌ها آزمون و خطا در محیط طبیعی و اجتماعی است وبه طورغالب به صورت شفاهی از نسلی به نسل دیگر منتقل می‌شود.

وی با بیان اینکه براساس نظر دانشمندان معاصر؛ دانش سنتی باید یکی از عوامل زیربنایی در برنامه‌های توسعه باشد گفت: در این ارتباط می‌توان این دانش را به عنوان سازه‌ای مؤثر در برنامه توسعه کشور منظور کرد.

زمانی تاکید کرد: دانش سنتی، جوامع محلی و بومی را قادر به تامین نیازمندی‌های خود از منابع طبیعی کرده بدون آن که این منابع را تحلیل ببرند بنابراین مجموعه‌ دانش سنتی جهان گنجینه ارزشمندی از روش‌ها و ابزار زمان آزموده‌ای است که در توسعه پایدار تمام جوامع به کار آید.

گفتنی است ، نخستین همایش ملی دانش سنتی محیط زیست طی روزهای ۲۸ و ۲۹ فروردین در چهارمحال و بختیاری در حال برگزاری است.

46

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1895803

دیگر خبرها

  • توضیح سلاجقه درباره ایمن‌سازی قلمرو یوزپلنگ آسیایی
  • روند ایمن‌سازی قلمرو یوزپلنگ آسیایی لاک‌پشتی نیست
  • ایجاد موزه تاریخ طبیعی و تنوع زیستی شهرستان بروجرد دستور کار محیط زیست لرستان قرار گرفت
  • آموزش، مهمترین بستر در حفظ محیط زیست است
  • دولت با تمام توان پیگیر حل مساله ریزگردها است
  • خراسان رضوی در جایگاه دوم انجام پایش های نظارتی در کشور
  • ارزش‌گذاری اقتصادی محیط‌زیست در راستای تحقق شعار سال
  • بیش از ۲۰۰۰ خانه محیط زیست کیفی‌سازی می‌شوند
  • آغاز به کار نخستین همایش ملی دانش سنتی محیط‌زیست درچهارمحال و بختیاری
  • اکنون انتقال آب بین حوضه‌ای در هیچ نقطه‌ای از کشور انجام نمی‌شود