Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-25@22:06:56 GMT

تعرفه گذاری خدمات پرستاری خوب یا بد؟

تاریخ انتشار: ۱ خرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۰۶۰۷۴۵

تعرفه گذاری خدمات پرستاری خوب یا بد؟

به گزارش خبرنگار مهر، چند روز پیش نشست خبری رئیس سازمان نظام پرستاری با عنوان ارائه نکاتی از اقدامات انجام شده در حوزه پرستاران برگزار شد.

یکی از مهمترین مباحثی که در این نشست مورد بحث و بررسی قرار گرفت مسئله تعرفه گذاری خدمات پرستاری است؛ مسئله‌ای که یکی از مطالبات مهم رهبر معظم انقلاب اسلامی از سالیان گذشته بوده و نهایتاً در سال جاری به آن جامه عمل پوشانده شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مطالعات زیادی در حوزه تعرفه گذاری و ایجاد ساختار دقیق برای پرداخت خدمات آن انجام گرفت و نهایتاً متخصصان امر در پیاده سازی آن گام جدیدی به سمت بروز کردن پرداخت‌ها در نظام سلامت برداشتند.

یکی از مهمترین اقداماتی که از دو بعد پرستاران و مردمی که خدمات دریافت می‌کنند، قابل بررسی است ؛ مسئله عبور از تعرفه گذاری تک خدمت یا اصطلاحاً (fee for service) است که روشی منسوخ در دنیا به شمار می‌رود.

تعرفه گذاری تک خدمت روشی است که اکنون برای قیمت گذاری خدمات پزشکی از آن استفاده می‌شود و گاهاً باعث تحمیل هزینه‌های کمرشکن به مردم و بیمه‌ها می‌شود بنا بر این در بسیاری از کشورهای جهان این روش منسوخ شد.

تعرفه گذاری خدمات پرستاری که اکنون به شیوه‌ای نوین خدمت پرستاران را ارج می‌دهد، از مرحله تعرفه گذاری تک خدمتی عبور کرده و بسته خدمتی را جایگزین آن کرده است؛ به عبارتی تعرفه گذاری تک خدمتی یک روش گذشته نگر بوده که تعرفه گذاری خدمات پرستاری از این مرحله عبور کرده و روش خود را آینده نگر کرده است.

گذشته از این مسئله شروع تعرفه گذاری خدمتی پرستاران باعث شده تا میزان دریافتی آن‌ها به عنوان کارانه در سطح کلان درصد قابل توجهی رشد داشته باشد و این همان مطالبه رهبر معظم انقلاب است که به پرستاران رسیدگی شود. البته ناگفته نماند؛ این میزان در سال‌های آینده درصدی از ارتقا و افزایش را نیز به دنبال خواهد داشت.

در پایان باید به این نکته اذعان داشت که با ایجاد این شیوه تعرفه گذاری خدمات پرستاری، وضعیت بررسی و پرداخت‌های پرستاران از کمی به کیفی تبدیل شد و همین امر امتیاز ویژه ای برای تحول نظام سلامت محسوب می‌شود.

علاوه بر این، طرح تعرفه گذاری، مؤلفه هویت مستقل پرستاران را نیز بیش از پیش نمایان می‌کند.

به نظر می‌رسد، این قانون ثبت شده برای تعرفه گذاری خدمات پرستاران می‌تواند اولین گام در تحول نظام سلامت و عبور از تعرفه گذاری تک خدمتی باشد که باعث ایجاد مشکلات فراوان برای مردم و بیمه‌ها شده است.

باید منتظر ماند و دید که پس از اجرای قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاران، تعرفه گذاری خدمات پزشکی نیز نظام مند خواهد شد؟

کد خبر 5496354

منبع: مهر

کلیدواژه: سازمان نظام پرستاری تعرفه پرستاری پرستار ویروس کرونا واکسن کرونا آمار کرونا وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی کنگره علوم آزمایشگاهی سازمان غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی شیوع کرونا سرطان سازمان نظام پزشکی پزشک خانواده بارداری واکسیناسیون دیابت تعرفه گذاری خدمات پرستاری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۶۰۷۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کمبود بیش از ۱۰۰ هزار پرستار در کشور

به گزارش «تابناک» به نقل از ایسنا، محمدتقی جهان‌پور با بیان اینکه با کمبود نیروی انسانی در حوزه پرستاری مواجه هستیم، اظهار کرد: برآوردهای سازمان نظام پرستاری در ارتباط با نیاز نیروی انسانی در بخش پرستاری بیانگر این است که با کمبود بیش از  ۱۰۰هزار نفری مواجه هستیم. سازمان نظام پرستاری از «سازمان اداری و استخدامی» و «سازمان برنامه و بودجه» تقاضا دارد موضوع کمبود نیروی انسانی پرستاری را در کانون توجه قرار دهند. 

وی با اشاره به پیگیری‌های انجام شده برای جذب نیروی پرستاری گفت: بنا بر اعلام معاونت درمان وزارت بهداشت، ۱۶هزار تخت به ظرفیت بیمارستانی کشور اضافه شده، در حالی که فقط ۸هزار پرستار به منظور ارائه خدمات در نظام سلامت جذب شده‌اند. جذب ۸۰۰۰ پرستار کافی نیست؛ چرا که این تعداد فقط پاسخگوی بخش کوچکی از  نیازهای گذشته است. 

رئیس‌کل سازمان نظام پرستاری ادامه داد: سازمان نظام پرستاری کشور بر این باور است که ضریب استاندارد نیروی انسانی کادر پرستاری نسبت به تخت بیمارستانی همزمان با افزایش ظرفیت تخت‌های بیمارستانی مورد توجه قرار گیرد. ضرورت توجه به ضریب استاندارد نیروی انسانی کادر پرستاری نسبت به تخت بسیار حائز اهمیت است؛ چرا که از آسیب دیدن مردم ناشی از کمبود نیرو جلوگیری می‌شود  و با توجه به سختی کار پرستاری، نیروی انسانی نیز دچار آسیب نمی‌شود. 

جهان‌پور با بیان اینکه نظرات کارشناسی در ارتباط با جذب نیروی انسانی پرستاری حائز اهمیت است، افزود: «وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی»، «سازمان اداری و استخدامی» و «سازمان نظام پرستاری» با همکاری یکدیگر و بررسی نظرات کارشناسان می‌توانند در جهت جذب نیروی انسانی پرستاری گام بردارند. به طور قطع، سازمان نظام پرستاری به دلیل ارتباط با جامعه پرستاری می‌تواند در امر استخدام به سازمان‌های مرتبط با جذب نیروی انسانی کمک کند.

رئیس سازمان نظام پرستاری با بیان اینکه تامین نیروی پرستاری بسیار مهم است، افزود: تامین نیروی انسانی پرستاری مورد نیاز نظام سلامت کشور نه تنها سبب ارتقاء کیفیت خدمات پرستاری می‌شود، بلکه به تحقق حقوق مردم در امر سلامت نیز کمک می‌کند. 

وی درباره اعلام نتایج آزمون استخدامی پرستاری سال ۱۴۰۲ گفت: حدود ۲۵۰۰۰ نفر در آزمون استخدامی  سال ۱۴۰۲ شرکت کردند. مرحله گزینش افرادی که در این آزمون پذیرفته شده بودند تا حدودی انجام شده است. سهم پرستاران از آزمون استخدامی سال ۱۴۰۲، حدود ۸هزار  نفر است. سازمان نظام پرستاری نسبت به سهم نیروی انسانی از آزمون استخدامی گلایه دارد؛ چرا که تعداد نیروهایی که توسط آزمون استخدامی جذب شدند کافی نیست و فقط پاسخگوی بخش کوچکی از نیاز های گذشته است.

دیگر خبرها

  • تعیین حق‌الزحمه مهندسان اوایل هفته آینده ابلاغ خواهد شد
  • صدور پروانه‌های ساختمانی ظرف مدت ۶ماه انجام می‌شود
  • جذب و به کارگیری پرستاران دوران کرونا
  • وضعیت استخدام پرستاران دوران کرونا
  • جذب پرستاران در مراکز درمانی اولویت وزارت بهداشت
  • جذب ۲۱ هزار پرستار بویژه نیروی طرحی دوران کرونا/ تدوین لایحه مادی و معنوی پرستاران
  • استخدام ۲۱ هزار پرستار / تدوین لایحه مادی و معنوی پرستاران
  • کمبود بیش از ۱۰۰ هزار پرستار در کشور / سهم ۸ هزار نفری پرستاران در استخدام های جدید
  • کمبود بیش از ۱۰۰ هزار پرستار در کشور/ سهم ۸ هزار نفری پرستاران در استخدام‌های جدید
  • کمبود بیش از ۱۰۰ هزار پرستار در کشور