Web Analytics Made Easy - Statcounter

عضو هیئت مدیره کانون‌های شورا‌های اسلامی کار سراسر کشور گفت: اگرچه دستمزدِ امسال نسبت به سال‌های گذشته افزایش خوبی داشت، اما با این شرایط اقتصادی عملا دستمزد ارزش خود را از دست خواهد داد. علی اصلانی (عضو هیئت مدیره کانون‌های شورا‌های اسلامی کار سراسر کشور) با اشاره به شرایط اقتصادی موجود گفت: برخی سیاست‌های اقتصادی یا اصطلاحا جراحی اقتصادی در شرایطی که نرخ تورم بالاست، به ضرر اقشار ضعیف جامعه به خصوص کارگران و بازنشستگان است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی گفت: طبق گزارش‌های رسمی قیمت‌ها افزایش شدید پیدا کرده و پولی که به عنوان یارانه پرداخت کرده‌اند به خیلی‌ها هنوز نرسیده و اگر نتوانند این وضعیت را به درستی کنترل کنند وضعیت به مراتب بدتر خواهد شد.

اصلانی با اشاره به کمبود مواد اولیه برای تولید کارخانه‌ها گفت: قیمتِ سه ماده اولیه بسیار ضروری یعنی روغن و آرد و شکر افزایش پیدا کرده است و کارخانه‌دار‌ها آرد ۵هزار و دویست تومانی اسفندماه را الان با ۱۵هزار تومان می‌خرند. از آنجا که قیمت‌ها به هم وابسته است این وضعیت باعث افزایش قیمت کلی می‌شود و این به ضرر اقشار ضعیف جامعه است.

عضو هیئت مدیره کانون‌های شورا‌های اسلامی کار سراسر کشور به دستمزد مصوب شورایعالی کار اشاره کرد و گفت: اگرچه دستمزدِ امسال نسبت به سال‌های گذشته افزایش خوبی داشت، اما با این شرایط و این تصمیمات عملا دستمزد ارزش خود را از دست خواهد داد. همچنین متاسفانه در این شرایط کارگران بخش دولتی از این افزایش حقوق مصوب شورایعالی محروم مانده‌اند. اگر این شرایطِ اقتصادی را کنار برخی بی‌قانونی‌ها بگذاریم، متوجه خواهیم شد که کارگران وضعیت خوبی ندارند. انتظار ما این است که قانون کار به درستی رعایت شود.

اصلانی همچنین به‌عدم تصویب حقوق بازنشستگان اشاره کرد و گفت: در چنین شرایطی هیأت دولت افزایش حقوق بازنشستگان را به تعویق انداخته است و دو ماه است که بازنشستگان از افزایش حقوق محرومند.

این فعال کارگری تصریح کرد: بنابراین از یک طرف مشکلات اقتصادی به کارگران و بازنشستگان فشار آورده و از طرفی دیگر تکلیف حداقل حقوقی که برای آن‌ها در نظر گرفته شده هنوز مشخص نشده است.

عضو هیئت مدیره کانون‌های شورا‌های اسلامی کار سراسر کشور خاطرنشان کرد: پرداخت یارانه نقدی از دوران آقای احمدی‌نژاد آغاز شد. در آن زمان بسیاری از کارشناسان با این سیاست مخالفت کردند چراکه معتقد بودند نقدینگیِ حاصل از پرداخت یارانه‌ها تورم را افزایش می‌دهد. البته همین اتفاق افتاد، قیمت‌ها افزایش پیدا کرد و بعد از مدتی هم یارانه‌ی ۴۵هزار تومانی به کل ارزش خود را از دست داد. الان هم همینگونه است. پرداخت مستقیم یارانه‌ها بیشتر به ضرر اقشار ضعیف جامعه است و اگر دولت نتواند جلوی تورم را بگیرد دستمزد ۵۷درصدی که تعیین شده هیچ اثری نخواهد داشت و افزایش حقوق تاثیری بر سفره‌ی کارگران نخواهد گذاشت.

وی گفت: باید در اجرای سیاست‌های اقتصادی چکش کاریِ و کارشناسیِ بیشتری شود. برخی قاچاق را علت این افزایش قیمت‌ها دانستند و گفتند در کشور‌های همسایه قیمت کالا‌ها بسیار بیشتر است البته پاسخ ما به آن‌ها این است که در آن کشور‌ها دستمزد کارگران تفاوت بسیاری با کشور ما دارد. اینکه چگونه و با چه استدلالی به این رسیده‌اند که چنین تصمیمات اقتصادی‌ای بگیرند برای ما جای سوال دارد. منبع: ایلنا

منبع: پول نیوز

کلیدواژه: اصلانی کار یارانه تورم اقتصاد افزایش حقوق قیمت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.poolnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پول نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۶۱۷۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تاثیر تحولات جامعه بر میزان توسعه کشور

به گزارش گروه پژوهش خبرگزاری علم و فناوری آنا، دگرگونی‌های اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی و سیاسی از مهمترین محور‌های جامعه‌شناسی است و پیدایش این علم با چنین موضوعی پیوند تنگاتنگ دارد و از زمانی که انسان به مفهوم «توسعه» رسید، تعاریف آن در حال تغییر بوده است و پیشتر، مفهوم توسعه را در افزایش تولید ناخالص ملی و رشد اقتصادی دیده است، اما با گذشت زمان دریافتند که رشد اقتصادی تنها یکی از جنبه‌های زندگی انسان است.

اصغر میرفردی (دانشیار جامعه شناسی دانشگاه شیراز) در پژوهشی با عنوان «جامعه‌شناسی و تحولات جامعه ایران: با تأکید بر توسعه» از نیمۀ دوم قرن بیستم، چنین موضوعی تحت حوزه توسعه مورد توجه اندیشمندان اقتصادی و اجتماعی به ویژه جامعه‌شناسان قرار گرفت.

میرفردی می‌نویسد: اﻣﺮوزه ﻣعنای  ﺗﻮﺳﻌﻪ، ﻓﺮآﯾﻨﺪی چند بعدی است و ناظر بر رشد همه‌جانبه در ابعاد مادی، روانی و معنوی، ارتقای جامعه و نظام اجتماعی به سوی زندگی بهتر و انسانی‌تر، ایجاد آینده بهتر برای شهروندان، تأمین آرامش و نیاز‌های مادی جامعه، توجه بیشتر به ارزش‌های فرهنگی و انسانی در نظام اجتماعی و به طور کلی ترقی متوازن اجتماعی و اقتصادی جامعه است.

معنای توسعه در کشورهای توسعه‌یافته و توسعه‌نیافته

این پژوهشگر می‌نویسد: داستان توسعه، برای کشور‌های توسعه‌یافته و توسعه‌نیافته از ابعاد گوناگون همانند نبوده و هم چنان تمایزاتی بین این دو دسته کشور‌ها وجود دارد. معنای توسعه، خاستگاه آن، آهنگ توسعه، کارگزاران توسعه، سبک درون‌زایی و یا برون‌زایی توسعه، توسعه از بالا و یا از پایین و توازن و یا نامتوازنی ابعاد توسعه از موضوع‌هایی است که می‌توان در پیوند با آنها بین کشور‌های توسعه‌یافته و توسعه‌نیافته تمایز قائل شد.

بررسی تحولات توسعه‌ای در ایران از منظر جامعه‌شناختی

به زعم میرفردی رسالت جامعه‌شناسی و جامعه‌شناسان در کشور‌های توسعه‌نیافته، چون ایران در زمینە بررسی تحولات توسعه‌ای، رسالتی سنگین و همزمان، برای کاربست‌های اجرائی امروزین و پژوهش‌های کنونی و آینده، راه‌گشا است.

ایران در پیوند با تمدن نوین با خاستگاه غرب دگرگونی‌هایی را تجربه نموده و هم چنان دگردیسی‌های نوپدیدی را تجربه می‌کند

او در ادامه می‌نویسد: نزدیک به دو سده است که ایران در پیوند با تمدن نوین با خاستگاه غرب دگرگونی‌هایی را تجربه نموده و هم چنان دگردیسی‌های نوپدیدی را تجربه می‌کند. برای پرداختن به تحوالت توسعه‌ای در ایران، بایسته است از منظر جامعه‌شناختی، به این محور‌ها پرداخت.

به گفته این پژوهشگر ضرورت دارد ریشه‌های هویت جامعوی و برساخت واقعیات کنونی جامعه ایران در دو سده گذشته را مرور کرد و به این پرسش پاسخ گفت که از نظر ساختار اجتماعی، جامعە ایران در چه گستر‌ه‌ای قرار دارد: ماهیت جماعت‌گونه دارد و یا روح جامعوی یافته است و اگر ترکیبی از دو روحیه در قابل ردیابی است، کدامیک وزن بیشتری در ساخت و بافتار جامعه ایرانی دارد؟

 مدرنیته و تاثیر آن بر توسعه در ایران

این نویسنده خاطر نشان می‌کند که از زمان تجربه تحولات مدرن و در پی آن، فرایند و برنامه‌های توسعه در ایران، جامعە ایرانی با مسائل و مشکالت بازدارنده توسعه روبه‌رو بوده است. بیش از یک سده از تجربه تحول خواهی و توسعه‌جویی در ایران می‌گذرد، با این وجود، جامعە ایرانی هم چنان در گذار ناتمام توسعه‌ای قرار دارد. با وجود سند‌ها و برنامه‌های کلان توسعه‌ای، ایران به توسعه مطلوب و دستاورد‌های آن دست نیافته است.

این پژوهشگر توضیح می‌دهد که در پرتو تحولات روزافزون فناورانه، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی در سده بیست‌ویکم سازوکار‌ها و اهداف توسعه نیز دست‌خوش دگرگونی‌هایی شده است. جامعۀ ایران نیز از تحولات چندگانه نوین به دور نیست.

مدرنیته با پدیدارسازی آموزش نوین و تغییراتی در فعالیت و زیست‌بوم افراد جوامع گوناگون، مجموعه‌ای از جابجایی‌های انسانی را ایجاد کرده است

در این راستا، یکی از پرسش‌های محوری این است که چشم‌انداز توسعه ایران در این سده چیست و مهمترین چالش‌های فراروی توسعه اقتصاد و اجتماعی ایران در دوران کنونی کدامند؟

به زعم این پژوهشگر مدرنیته با پدیدارسازی آموزش نوین و تغییراتی در فعالیت و زیست‌بوم افراد جوامع گوناگون، مجموعه‌ای از جابجایی‌های انسانی را ایجاد کرده است. این تغییرات، تنها بخشی از دستاورد‌های مدرنیته برای جوامع انسانی بوده است. توسعه به‌سان خواستی مدرن نیز به این دگردیسی‌ها دامن می‌زند.

 تاثیر مهاجرت در جوامع توسعه‌یافته و توسعه‌نیافته

میرفردی در ادامه می‌نویسد: پیامد آموزش و سبک مهاجرفرستی یا مهاجرپذیری در جوامع توسعه‌یافته و توسعه‌نیافته همانند نیست. جامعۀ ایران، از میانە سلسله قاجاریه کمکم با آموزش نوین آشنا شد و آن را تجربه کرد. از دوره پهلوی، گسترش نهاد‌های آموزشی، آهنگ شتابانی یافت و در پی آموزش مدرن و دیگر عناصر نوسازی به ویژه شهرنشینی، سیر مهاجرت داخلی و مهاجرت به خارج افزایش یافت.

 رابطه محیطزیست و توسعه کشور ایران

این پژوهش بیان می‌کند که کشور ایران در منطقه خشک و نیمه خشک کره زمین قرار دارد و میزان کاهش منابع محیط زیستی و تنوع زیستی در آن نگران کننده است. توسعۀ پایدار در پی هم‌پیوندی توسعه با ارزش‌ها و آرمان‌های محیط‌زیستی است و با توجه به شرایط اقلیمی و محیطزیستی ایران داشتن توسعۀ پایدار نه تنها یک مطلوب بلکه یک ضرورت گریزناپذیر است.

میرفردی با اشاره به این نکته که جامعه‌پذیری برای تجربه رفتار محیط‌زیستی و مسئولیت‌پذیری درباره حفظ محیط‌زیست، ضرورت و اهمیت بالایی دارد، می‌نویسد: در این زمینه، به این پرسش پرداخته می‌شود که جامعه‌پذیری سبز در ایران چه جایگاهی دارد و تا چه اندازه چنین جامعه‌پذیری در راستای دستیابی به توسعۀ پایدار در ایران نهادینه شده است؟

در پایان این مقاله بیانی چنین نتیجه می‌گیرد که توسعه در کشور ایران،  توجه به موضوعاتی مانند:  تعامل با اقتصاد جهانی و عدالت اجتماعی، کاهش نابرابری‌های اجتماعی، ارتقای سرمایه اجتماعی،دسترسی عمومی به اطلاعات، کاهش تصدی دولت و گسترش مشارکت مردم در فعالیت‌های اقتصادی، تمرکززدایی، امنیت ملی، تنش‌زدایی در مناسبات بین‌المللی، حفظ محیط زیست، گسترش خصوصی‌سازی و رقابت‌پذیری اقتصادی، تأمین حقوق انسانی و شهروندی، توسعه دانایی‌محور، توسعه صادرات، توجه به تحولات فرهنگی جامعه، ارائه خدمات بهداشتی و درمانی رایگان، برابری فرصت‌های آموزشی، امنیت غذایی، حفظ و شناسایی هویت تاریخی ایرانی، امور زنان، توسعه امور قضایی و نوسازی دولت بوده است.

 

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • احتمال تغییر در رقم دستمزد کارگران جدی شد ؟
  • پاسخ عجیب معاون وزیر کار درباره رقم دستمزد کارگران/ رعیتی‌فرد: افزایش حقوق بی‌سابقه بوده؛ ۱۱۹ درصد افزایش یافت
  • تاثیر تحولات جامعه بر میزان توسعه کشور
  • سرکوب دستمزد کارگران و لطمات بزرگی که به کشور تحمیل شده
  • انتقادها از افزایش مالیات ارزش افزوده چای بالا گرفت/ کالا گران و قاچاق زیاد می شود
  • ◄ بازار چای بحرانی و کار قاچاقچیان چای سکه می شود!
  • افزایش ۵۷ درصدی دستمزد ۱۴۰۱ بیکاری را ۸ درصد کاهش داد
  • چشم انداز قیمت سکه و طلا صعودی نیست
  • خوفی که به جان کارگران افتاد | کاهش حقوق در صورت تعطیلی پنجشنبه ها
  • زلزله در دورتموند: ضربه غیرمنتظره از واتسکه