Web Analytics Made Easy - Statcounter

مردم و دولت محلی ترانس نیستریا همواره خواهان به رسمیت شناختن استقلال خود توسط مسکو بوده و حالا خواستار ادامه عملیات روسیه در جنوب اوکراین تا رسیدن به مرز با این منطقه هستند.

سرویس جهان مشرق _ با رسیدن به انتهای ماه سوم نبرد میان روسیه و اوکراین، به نظر می‌رسد وضعیت در جبهه شرقی در حال تغییر به سود ارتش روسیه بوده و پیشروی نیروهای این کشور در اطراف شهرهای مهمی نظیر ایزیوم، لیمان و پوپاسنا می‌تواند در نهایت ورق را به سود این کشور برگرداند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تحولات روز هشتاد و هشتم جنگ اوکراین:

قاتل زیبای روسی به نبرد با ارتش اوکراین می‌رود/ بازی دوسر باخت فنلاند برای عضویت در ناتو؛ ترکیه اجازه نمی‌دهد، روسیه شیر گاز صادراتی به هلسینکی را قطع کرد +تصاویر

به گزارش وبسایت تحولات جهان اسلام، پس از پیشروی ارتش روسیه و نیروهای لوهانسک (LPR) در محور شرقی ایزیوم، نیروهای ارتش اوکراین از منطقه مهم اسکیل عقب نشینی کردند. با این حساب مواضع روسها در ایزیوم تثبیت شد و اوکراینی‌ها آخرین شانس خود برای بازپس‌گیری ایزیوم را از دست دادند.

در نهایت، هدف اصلی ارتش روسیه در این محور تصرف دو شهر اسلاویانسک و کراماتورسک است که در صورت دستیابی به این هدف، نبرد جبهه شرقی را می توان پایان یافته تلقی کرد.

آنچه که برای ارتش روسیه اهمیت دارد تثبیت پیروزی در جبهه شرقی مشابه با جنوب اوکراین است؛ تقریبا ۸۰ روز طول کشید تا ارتش روسیه با تصرف آخرین محل حضور قوای اوکراینی در بندر ماریوپل، یعنی کارخانه فولاد آزوفستال، به پیروزی نهایی در جبهه جنوبی اوکراین برسد؛ حالا بخش زیادی از قوای روسی از چالش درگیری سنگین شهری در ماریوپل رها شده و آماده اند تا یک بار دیگر شانس خود را در غرب رودخانه دنیپرو امتحان کرده و از محور شهر خرسون که هنوز تحت کنترل آنها قرار دارد به سمت میکولایف پیشروی کرده و ضمن تصرف این شهر (که یک بار در انجام آن ناکام ماندند) برای حمله نهایی به بندر اودسا در جنوب غرب اوکراین و قطع کامل دسترسی اوکراین به سواحل دریای سیاه آماده شوند.

طرح نهایی روسیه برای پایان جنگ چیست؟

اگرچه مشخصا با توجه به حجم بالای نیرو و تجهیزاتی که در ماه نخست جنگ در جبهه شمال کی‌یف به کار گرفته شد، هدف اصلی کرملین تصرف پایتخت اوکراین و سرنگونی دولت زلنسکی بود، اما اکنون این هدف به طور کامل کنار گذاشته شده و طرح دیگری بر روی میز قرار گرفته است؛ اتصال زمینی خاک روسیه به منطقه جدایی طلب ترانس نیستریا در شرق مولداوی.

مردم و دولت محلی ترانس نیستریا همواره خواهان به رسمیت شناختن استقلال خود توسط مسکو بوده و حالا خواستار ادامه عملیات روسیه در جنوب اوکراین تا رسیدن به مرز با این منطقه هستند؛ هدفی بسیار بزرگ که البته دستیابی به آن برای ارتش روسیه دشوار خواهد بود اما همانگونه که در بالا ذکر شد، اگر ارتش روسیه موفق به پیروزی نهایی در جبهه شرقی همراه با تثبیت آن شود، با توجه به پایان نبرد در ماریوپل، با رها شدن قوای روسی از این دو جبهه، حجم نیروهای روسی در غرب رودخانه دنیپرو می‌تواند ۲ برابر شود و پیشروی به سمت میکولایف و در نهایت بندر اودسا را ممکن سازد.

تصرف بندر اودسا گام پایانی این طرح خواهد بود و پس از این شهر بعید است نیروی خاصی از ارتش اوکراین در مسیر اندک باقی مانده تا مرز با منطقه ترانس نیستریا وجود داشته باشد.

ادامه باج خواهی اردوغان از فنلاند و سوئد

در یک هفته اخیر مسئله درخواست عضویت سوئد و فنلاند در ناتو و مخالفت سرسختانه ترکیه با این موضوع بازتاب گسترده ای در رسانه های دنیا داشته است.

آنکارا که در سالهای گذشته بی مهری های گسترده ای از سوی امریکا و کشورهای عضو ناتو دیده است بدون دریافت امتیازات قابل توجه و جبران خسارات گذشته از جمله تحریم های گسترده نظامی علیه این کشور، حاضر به موافقت با پیوستن سوئد و فنلاند به ناتو نیست؛ طبق اساسنامه رسمی پیمان آتلانتیک شمالی، برای پیوستن عضو جدید به این سازمان رای مثبت تمامی اعضا لازم است.

روز گذشته مقامات کشورهای سوئد و فنلاند با "رجب طیب اردوغان" رئیس جمهور ترکیه پیرامون روابط دوجانبه و عضویت در ناتو گفتگو کردند. اردوغان در جریان گفتگو با "ماگدالنا اندرسون" نخست وزیر سوئد بر لزوم توقف حمایت سوئد از سازمان های تروریستی (پ‌ک‌ک و ی‌پ‌د) و رفع تحریم‌ها علیه صنایع دفاعی تاکید کرد و از آنها خواست تا در جهت رفع نگرانی‌های ترکیه گام‌های ملموسی بردارند. سائولی نینیسته، رئیس‌جمهور فنلاند نیز با انتشار طی پیامی در توییتر گفت که در تماس تلفنی با اردوغان بر پایبندی فنلاند بر تعهدات امنیتی در قبال ترکیه و ناتو تاکید کرده است.

عضویت فنلاند و سوئد در سازمان ناتو در حالی با مخالفت و باج خواهی ترکیه روبرو شده است که روسیه صادرات گاز و برق به فنلاند را متوقف کرده و سیاست خود در قبال آنها را به یک کشور غیردوست تغییر داده است.

منبع: مشرق

کلیدواژه: بازار خودرو تحولات اوکراین قیمت روسیه فنلاند ترکیه سازمان ناتو مولداوی ماگدالنا اندرسون آنکارا ناتو پیمان آتلانتیک شمالی اوکراین اردوغان لوهانسک رجب طیب اردوغان خرسون اودسا سوئد دریای سیاه اخبار داغ خودرو قیمت های روز در یک نگاه حوادث سلامت ترانس نیستریا ارتش روسیه جبهه شرقی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۶۵۲۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اوکراین:روسیه برای پاکسازی سنگرها از گاز اشک‌آور استفاده می کند

به گزارش جماران به نقل از یورونیوز، نیروهای روسیه برای دور کردن پیاده نظام اوکراین از خطوط مقدم جبهه، به سمت سنگرهای آنها نارنجک‌های گاز اشک‌آور پرتاب می‌کنند؛ اقدامی که سربازانی را که عمدتا به ماسک نیز مجهز نیستند، با وضعیت مرگباری روبرو می کند.

یکی از نیروهای اوکراینی در این باره به خبرگزاری رویترز می‌گوید: «چیزی مانند اسپری فلفل است و چشمان شما را اشک می‌اندازد. کشنده نیست، اما شما را آزار می‌دهد و از پا در می‌آورد. انجام وظایف پس از استنشاق این گاز بسیار دشوار است.»

ارتش اوکراین می‌گوید روسیه استفاده «غیرقانونی» از ابزارهای کنترل شورش در جبهه‌ها را برای پاکسازی سنگرها افزایش داده است؛ این در حالی است که کنوانسیون بین‌المللی سلاح‌های شیمیایی که روسیه و اوکراین آن را امضا کرده‌اند، استفاده از عوامل کنترل شورش مانند گاز اشک‌آور در میدان نبرد را ممنوع کرده است.

در جریان اعتراضات و شورش‌ها در شهرها، غیرنظامیان معمولاً می‌توانند در واکنش به گاز اشک آوری که شلیک شده، از آن منطقه فرا کنند اما سربازانی که در سنگرها بدون ماسک گاز گیر کرده‌اند، یا باید زیر آتش دشمن فرار کنند یا با خطر خفگی بر اثر گاز روبرو شوند.

به گفتۀ سرهنگ سرهی پاخوموف، سرپرست نیروهای دفاع اتمی، بیولوژیکی و شیمیایی ارتش اوکراین، از زمان تهاجم روسیه به اوکراین در فوریه ۲۰۲۲ میلادی، نیروهای روسیه دست‌کم ۱۴۰۰ بار از این نوع سلاح‌ها استفاده کرده‌اند که حدود ۹۰۰ مورد استفاده نیز در شش ماه گذشته ثبت شده است.

او در مصاحبه با رویترز گفت که روسیه عمدتاً از نارنجک‌های دستی K-51، VOH و RH-VO که مملو از گازهای «سی‌اس» و «سی‌ان» یا دیگر گازها هستند، استفاده می‌کند. 

ارتش اوکراین پیش از این نیز گزارش داده بود که نیروهای روسیه از گاز «کلروپیکرین» استفاده کرده‌اند که در جنگ جهانی اول به عنوان یک گاز سمی استفاده می‌شد.

مسکو ضمن رد این ادعاهای کی‌یف، پیش از این اوکراینی‌ها را به استفاده از سلاح‌های شیمیایی متهم کرده بود؛ اتهامی که از سوی کی‌یف رد شده است.

به گفتۀ سرهنگ سرهی پاخوموف، پانصد سرباز اوکراینی پس از قرار گرفتن در معرض مواد سمی در میدان نبرد، به کمک پزشکی نیاز پیدا کردند و دست‌کم یک سرباز نیز در اثر استنشاق گاز اشک آور جان خود را از دست داده است.

او افزود: «این کار علاوه بر تضعیف روحیه سربازان باعث می‌شود که فرد توانایی‌های جسمی خود را از دست بدهد و نتواند ببیند، نفس بکشد و فعالیتش کاملا مختل شود. اگرچه آثار این گازها موقتی است، اما دقیقا همان لحظه‌ای از این گازها استفاده می‌شود که دشمن قصد تصرف موقعیتی را دارد.»

ارتش اوکراین در حال توزیع ماسک‌های ضد گاز همچنین برگزاری مانورهایی برای آماده کردن سربازان در مقابل چنین حملاتی است. با این وجود مربیان آموزش دهنده می‌گویند اگرچه ماسک‌های گاز به محافظت از نیروها کمک می‌کنند اما قرار گرفتن طولانی‌مدت در معرض این گازها بر اثربخشی آنها تأثیر می‌گذارد.

نیروهای روسیه تاکنون ۱۸ درصد از خاک اوکراین را اشغال کرده‌اند و پس از ماه‌ها درگیری مرگبار، هم اکنون به آرامی اما پیوسته در حال پیشروی در شرق اوکراین هستند.

دست‌کم ۱۳ کشته در اثر حمله روسیه به چرنیهیف اوکراین

حمله موشکی روسیه روز چهارشنبه ۱۷ آوریل به شهر چرنیهیف در شمال اوکراین دست‌کم ۱۳ کشته و بیش از ۶۰ زخمی در میان ساکنان آن برجای گذاشت.

ایهور کلیمنکو، وزیر کشور اوکراین اعلام کرد که حمله امروز، به چهار ساختمان چند طبقه و یک بیمارستان، یک مرکز آموزشی و ده‌ها خودروی شخصی آسیب رسانده است.

به گفته مقامات منطقه، روسیه این حمله را با سه موشک کروز اسکندر انجام داده و ویدئوهای منتشر شده در رسانه‌های اجتماعی، شعله‌های آتش و ستون‌های دود سیاه را نشان می‌دهد که بر فراز این شهر تاریخی که در حدود ۱۵۰ کیلومتری کی‌یف قرار دارد، بلند شده است.

به گفته الکساندر لوماکو، سرپرست شهرداری چرنیهیف، سه انفجار در بخش شلوغی از شهر درست بعد از ساعت ۹ صبح به وقت محلی روی داده و یک ساختمان چند طبقه ویران شده است.

او افزود: «متاسفانه روسیه همچنان به فعالیت‌های تروریستی علیه غیرنظامیان و زیرساخت‌های غیرنظامی ادامه می‌دهد؛ موضوعی که بار دیگر در چرنیهیف تأیید شد.»

همزمان با تشدید حملات روسیه به شهرهای اوکراین که به شدت از کمبود امکانات دفاعی رنج می‌برند، مقامات ارشد این کشور درخواست‌های خود را از جامعه بین‌الملل برای حمایت از این کشور تشدید کردند و از آنها خواستند که مانع از ایجاد ویرانی‌های بیشتر شوند.

ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین نیز ساعاتی پس از حمله، خواستار عزم و حمایت متحدان اوکراین شد. او گفت: «اگر اوکراین تجهیزات دفاع هوایی کافی دریافت می‌کرد و عزم جهان برای مقابله با ترور روسیه کافی بود، این اتفاق نمی‌افتاد.»

اوکراین با کمبود مهمات مواجه است زیرا بودجه حیاتی مورد نیاز آن، ماههاست در ایالات متحده توسط جمهوریخواهان کنگره مسدود شده و اتحادیه اروپا نیز در تحویل به موقع مهمات ناکام بوده است.

 

دیگر خبرها

  • گروه۷: دارایی‌های روسیه تا زمان جبران خسارت اوکراین مسدود می‌ماند
  • تحولات اوکراین|اوضاع در جبهه نبرد به نفع مسکو تغییر کرده است
  • کشف یک بدافزار روسی توسط شرکت امنیتی در فنلاند
  • اوکراین:روسیه برای پاکسازی سنگرها از گاز اشک‌آور استفاده می کند
  • انفجار مهیب در پایگاه هوایی روسیه در کریمه و نابودی سامانه های موشکی+ فیلم/پیش بینی رسانه آمریکایی از نزدیک بودن شکست اوکراین در برابر روسیه
  • انفجار مهیب در پایگاه هوایی روسیه در کریمه و نابودی سامانه های موشکی
  • پولیتیکو: جبهه اوکراین تابستان فرو می پاشد
  • دلیل اسلواکی برای مخالفت با عضویت اوکراین در ناتو
  • اسلواکی : مخالف عضویت اوکراین در ناتو هستیم
  • روسیه: اوکراین بیش از هزار نظامی دیگر از دست داد