Web Analytics Made Easy - Statcounter

تفاهم‌نامه همکاری وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی و بنیاد مسکن انقلاب اسلامی امضاء شد. بنیاد مسکن اعلام کرد: ‌۱۶۰ میلیارد تومان اعتبار برای احیا و مرمت بافت‌های ارزشمند تاریخی در روستاها اختصاص داده است.

به‌ گزارش ایران اکونومیست،  اکبر نیکزاد، رییس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی گفت: امیدواریم این تفاهم‌نامه برای مردم و به‌ویژه روستاییان خیر و برکت داشته باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در تنظیم تفاهم‌نامه، همکاران ما در بنیاد مسکن و وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی زحمات زیادی کشیدند.

او همچنین بیان کرد: در  موضوع میراث‌فرهنگی، مهندس ضرغامی  و همکارانش صاحب‌نظر  هستند. با سوابق وزیر میراث‌فرهنگی آشنا هستم، او در هر جا که بوده باعث خیر و برکت بوده است و برنامه‌ریزی‌ای که طی این مدت در وزارت میراث‌فرهنگی انجام داده، مبین حرکت خوب در حوزه میراث‌فرهنگی است.

نیکزاد  ادامه داد: روستاها قطب اقتصاد کشور هستند و توجه مسؤولان بر رونق آن‌هاست. خوشبختانه گردشگری و سفر در سبد خانوار جایگاه پیدا کرده و همه آن را ضروری می‌دانند.

رییس بنیاد مسکن با بیان این‌که روستاها در گردشگری جایگاه خود را دارند، اظهار کرد: روستاهای هدف گردشگری و تاریخی جایگاه ویژه‌تری دارند. امضای این تفاهم‌نامه  فرصت مغتنمی برای مرمت و احیای آثار تاریخی در روستاها و روستاهای گردشگری است تا مردم علاوه‌بر گردش در این روستاها بتوانند بناهای تاریخی را ببینند.

او گفت: مرمت بناهای تاریخی در روستاها روی گردشگری تاثیر دارد. در سال‌های گذشته کارهای زیادی در این زمینه انجام شده که  در سال‌های بعدی باعث رونق روستاها شده است.

نیکزاد ادامه داد: مطالعات خوبی توسط ادارات کل میراث‌فرهنگی استان‌ها و بنیاد مسکن در زمینه احیا و مرمت بناهای تاریخی در روستاها انجام شده است. نیاد مسکن به عنوان یادگار حضرت امام (ره) امروز در تمام نقاط کشور شعب و بانک ماشین‌آلات دارد. امضای این تفاهم‌نامه کار ارزشمندی است و موجب هم‌افزایی بیشتر میان وزارت میراث‌فرهنگی و بنیاد مسکن انقلاب اسلامی می‌شود.

او همچنین بیان کرد: همکاران ما در وزارت میراث‌فرهنگی نظرات خوبی دارند. برای حوزه میراث‌فرهنگی اعتبارات ویژه داریم، به طوری که ۱۶۰ میلیارد تومان برای احیا و مرمت بافت‌های ارزشمند تاریخی در روستاها اختصاص دادیم. مشاوران خوبی در وزارت‌میراث‌فرهنگی داریم و می‌توانیم از نظرات آن‌ها استفاده کنیم.

رییس بنیاد مسکن افزود: از وزارت میراث‌فرهنگی تقاضا دارم هر چند ماه یک‌بار نشستی با بنیاد انقلاب اسلامی برای اجرای مفاد این تفاهم‌نامه برگزار کند تا مردم احیای بافت‌های تاریخی را شاهد باشند.

۳۰۰ روستا بافت باارزش دارد

سیدهادی احمدی ـ روئینی مدیرکل حفظ و احیای بناها، محوطه‌ها و بافت‌های تاریخی، ـ روستاها را زیستگاه مهم آثار ملموس و ناملموس ایران دانست و گفت: بسیاری از داشته‌های فرهنگی ما در طول قرن گذشته به خصوص در شهرها به‌دلیل بی‌توجهی، از بین رفته است. هرچند جای خوشبختی دارد که در روستاها هنوز بسیاری از آن‌ها قابل ارزش‌گذاری و حفاظت هستند.

مدیرکل حفظ و احیای بناها، محوطه‌ها و بافت‌های تاریخی با بیان این‌که بسیاری از روستاها به لحاظ تاریخی دست‌نخورده باقی مانده‌اند، گفت: این بنیاد توانسته مدیریت خوبی را در روستاها انجام دهد و بدون کمک بنیاد مسکن ما قادر به انجام وظایفمان نیستیم.

او همچنین به همکاری‌های مهم با بنیاد مسکن در برنامه ششم توسعه اشاره کرد و افزود: ۳۰۰ روستای دارای بافت با ارزش و هدف گردشگری شناسایی شد که بنیاد مسکن تمام نظرات و مشورت‌های ما را اعمال کرده است.

او بیان کرد: امیدواریم با آغاز برنامه هفتم‌ و امضای این تفاهمنامه، همکاری طلایی در تمام حوزه‌ها انجام شود و نتیجه پنج سال آینده رضایت‌بخش باشد.

وزارت میراث و بنیاد مسکن بر سر چه تفاهم کردند؟

تفاهم‌نامه همکاری مشترک بین وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی و بنیاد مسکن انقلاب اسلامی به منظور حفظ الگوهای ارزشمند معماری بومی و احیای واحدهای مسکونی واجد ارزش معماری بویژه در روستاهای دارای بافت با ارزش، هدف گردشگری و شاخص با هدف توسعه پایدار روستایی در ارتباط با احیا و تداوم معماری ایرانی ـ اسلامی، توسعه گردشگری روستایی و استفاده از ظرفیت‌های دو دستگاه در اجرای طرح توسعه پایدار منظومه‌های روستایی به امضا رسید.

موضوع تفاهم‌نامه شامل همکاری در زمینه‌ مرمت و احیای بناهای دارای ارزش تاریخی و معماری بومی، همکاری دو دستگاه برای توسعه گردشگری و صنایع‌دستی روستایی، ارتقای سطح هماهنگی‌های درون و برون‌سازمانی مؤثر بر توسعه میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی در حوزه‌های روستایی منتخب طرح منظومه‌ها در راستای هم‌افزایی فرابخشی، صیانت از معماری بومی در ساخت‌وسازهای روستایی، تهیه چهارچوب طرح‌های ویژه حفاظت و احیای بافت‌های تاریخی‌فرهنگی (از جمله تعیین حریم‌ها) با رویکرد صیانت از بافت‌های ارزشمند تاریخی‌فرهنگی و ارتقای کیفت زندگی ساکنان روستاها در چهارچوب قوانین و مقررات است.

صیانت از معماری بومی و تداوم‌بخشی به شیوه‌های ساخت‌وساز روستایی، صیانت از معماری بومی و تداوم‌بخشی به شیوه‌های ساخت‌وساز متناسب با زیست‌بوم محلی و هویت معماری و بصری از طریق احیای دانش سنتی معماری در روستاها، فراهم کردن زمینه حمایت‌های فنی و مالی برای مرمت و احیای بناهای واجد ارزش معماری بومی، تنوع بخشی و شبکه‌سازی نظام فعالیت در منظومه‌های روستایی منتخب، مبتنی بر  طرح‌های اثربخش و محرک توسعه میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی، توانمندسازی و ظرفیت‌سازی جامعه محلی (روستاییان) برای نقش‌پذیری در فرآیند توسعه میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی در منظومه‌های روستایی و روستاهای منتخب و ایجاد زمینه‌های انتقال تجارب ساخت مسکن با الگوهای معماری بومی و مصالح بوم‌آورد به نسل‌های آینده از اهداف تفاهم‌نامه همکاری مشترک بین وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی و بنیاد مسکن انقلاب اسلامی عنوان شده است.

 

منبع: خبرگزاری ایسنا برچسب ها: مرمت ، بنیاد مسکن ، بافت تاریخی ، روستا ، اکبر نیکزاد ، ضرغامی ، میراث فرهنگی ، بودجه میراث فرهنگی

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: مرمت بنیاد مسکن بافت تاریخی روستا اکبر نیکزاد ضرغامی میراث فرهنگی بودجه میراث فرهنگی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی گردشگری و صنایع دستی وزارت میراث فرهنگی تاریخی در روستاها بافت های تاریخی تفاهم نامه معماری بومی منظومه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۷۰۳۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اختصاص شعب ویژه قضایی برای رسیدگی تخصصی به پرونده های میراث فرهنگی گلستان

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز گلستان حیدر آسیابی افزود : در این راستا شعب ویژه برای رسیدگی تخصصی به جرائم حوزه میراث فرهنگی در دادسراها و محاکم استان اختصاص می یابد.
محمود اسپانلو ،دادستان مرکز استان هم در این بازدید گفت: حفظ و حراست از میراث فرهنگی  استان از وظایف اصلی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی است و در دادگستری استان هم  آمادگی هر گونه همکاری در این راستا را دارد.
محمود اسپانلو از مسئولان این اداره خواست: مسئولیت ها و تکالیف دستگاه های اجرایی و خدمات‌رسان در حوزه بافت‌ها و بناهای تاریخی را به دادستانی اعلام کنند تا از باب حقوق عامه پیگیری کنیم.
محمدجواد ساوری مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی گلستان هم در این بازدید گفت: شهر تاریخی استرآباد به دلیل وسعت کار مرمت و احیا، اعتبارات موردنیاز، همچنین تأثیر احیاء آن بر توسعه و رونق گردشگری استان از پروژه‌های مهم استان است.
خانه تاریخی شعرباف ، مدرسه تاریخی تقوی، خانه تاریخی شیرنگی، سرای باقری‌ها(هتل بوتیک هفت پیکر)، خانه تاریخی شفیعی‌ها و خانه تاریخی رضاقلی‌نژاد(هتل بوتیک سرای خان)، امامزاده نور (ع)، خانه تاریخی میرشهیدی و باغ مزار استاد محمدرضا لطفی از جمله بناهایی بود که مسئولان قضایی استان از آن دیدن کردند.

دیگر خبرها

  • توسعه میراث فرهنگی و گردشگری در بام ایران با ثبت ۵۳ قرارداد
  • تحول عظیم در بافت تاریخی شیراز با ثبت جهانی محور زندیه
  • تداوم خدمات‌رسانی در فرودگاه و جاذبه‌های گردشگری و تاریخی اصفهان
  • کاوش و سامان‌دهی قلعه تپه تاریخی ابهر
  • بازدید رایگان از محوطه‌های تاریخی و موزه‌ها
  • اختصاص شعب ویژه قضایی برای رسیدگی تخصصی به پرونده های میراث فرهنگی گلستان
  • اختصاص شعب ویژه برای رسیدگی تخصصی به پرونده‌های حوزه میراث فرهنگی در گلستان
  • بازدید از بناهای تاریخی کردستان روز پنجشنبه رایگان است
  • فردا بازدید از تمامی اماکن تاریخی استان فارس رایگان است
  • رسیدگی به فرونشست یکی از برنامه‌های وزارت میراث فرهنگی است