Web Analytics Made Easy - Statcounter

با توجه به سابقه روسیه در قطع جریان گاز به شرق و غرب اروپا، کوشش برای متنوع ساختن منابع تامین گاز اروپا، برای افزایش ضریب امنیت توزیع انرژی، بیش از هر زمان مورد توجه مراکز تصمیم گیری در اروپا قرار گرفته است. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، مناقشات روسیه در اوکراین هم سیاست جهانی و هم بازارهای منابع بین المللی را متزلزل و تاثیرات بسزایی بر اقتصاد سراسر جهان داشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این در حالی است که با گذشت بیش از هشتاد روز از آغاز این بحران بسیاری از جوامع در تلاش برای درک آن می باشند. چالش های خاصی که اقتصاد روسیه را تحت تاثیر قرار داده و به منصه ظهور رسانده است.

جهان در دهه گذشته چندین رویداد بی ثبات کننده را تجربه کرده است که هر کدام از این بحران ها نقش بسزایی در افزایش قیمت مواد غذایی و انرژی در سراسر جهان را داشته است. از جمله این بحران ها میتوان به بحران 2008 اوکراین، خیزش مردمی (بهار عربی)، جنگ در سوریه، افزایش مهاجرت و افزایش جمعیت افراد آواره، ظهور پوپولیسم در جهان، جنگ تجاری قدرت های بزرگی چون آمریکا و چین، خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا، همه گیری کرونا، خروج بی نظم آمریکا از افغانستان و در نهایت بحران 2022 اوکراین اشاره کرد.

این درگیری و تنش که در پی جلوگیری از تجاوز بیشتر و پاسخ به تهدید افزایش یافته ناتو و کشورهای اتحادیه اروپا که با روسیه همسایه هستند، به وجود آمده است چالشی اساسی در اقتصاد و انرژی جهانی به وجود آورده است، چالشی که با امنیت انرژی در اروپا و کشورهای غربی با آن مواجه و در پی کسب راه حلی برای برون رفت از این معضل امنیتی را دارند.ساختار جدید حاصل از این بحران ممکن است عاملی در تحریم های بیشتر علیه روسیه و یا عاملی در برداشته شدن تحریم ها علیه روسیه باشد. روسیه نیز ممکن است در قبال اعمال تحریم های بیشتر غرب و اتحادیه اروپا واکنشی متقابل برای ممنوعیت صادرات انرژی به کشورهای غربی و اروپایی داشته باشد. این بحران دربردانده پیامدهای بسیار جدی برای غذا و انرژی جهانی و به نوبه خود پتانسیل ایجاد اثرات آبشاری بر اقتصاد جوامع در سراسر جهان را خواهد داشت.

روسیه و اوکراین هر دو بازیگران مهمی در انرژی جهانی و روسیه سومین تولید کننده و صادر کننده نفت در جهان است. همچنین این بحران تاثیر بسزایی در مورد زندگی روزمره مردم و مشاغل آنها در سراسر جهان داشته است. با توجه به شرایط پیش آمده در اوکراین و طولانی شدن این درگیری بعید به نظر می رسد که این مناقشه در کوتاه مدت حل و فصل شود . تاثیر این مناقشه در بازارهای جهانی تقویت شده و اثرات بسیار جدی بر اقتصاد و جوامع در سراسر جهان خواهد گذاشت. وابستگی بیشتر برخی از کشورهای عضو اتحادیه اروپا به واردات انرژی روسیه باعث افزایش فشارها بر این کشورها  شده است. در همین حال، دولت ایالات متحده شرکت های آمریکایی را از سرمایه گذاری در توسعه تولید انرژی روسیه ممنوع کرده است و از شهروندان آمریکایی خواسته تا از سرمایه گذاری در شرکت های خارجی که در تولید انرژی روسیه است مشارکت نداشته باشند.

با این حال،دولت ها از اجرای اقدامات احتمالی قوی تر از جمله تحریم کامل واردات انرژی خودداری کرده اند و روسیه در این میان از انرژی به عنوان اهرم فشار در قبال تحریم های غرب و کشورهای اروپایی بهره جسته است.شایان ذکر است که روسیه صادرات خود به برخی از کشورهای اروپایی را قطع ولی همچنان جریان گاز روسیه در مسیر اروپا ادامه دارد. و برخلاف تصور بسیاری از تحلیلگران تحریم های اعمال شده توسط غرب و اتحادیه اروپا نتوانسته ضربه مهلکی بر اقتصاد روسیه وارد سازد و روسیه توانسته با قرار گرفتن در این شرایط سخت اقتصاد کشورش را حفظ نماید.

با توجه به شرایط بیان شده و تغییر در نظم وامنیت در نظام بین الملل در واقع، یکی از مهم ترین بازیگران آتی تامین حفظ صلح و امنیت بین المللی، به دلیل قرار گرفتن در یکی از عمده ترین حوزه های استراتژیک جهانی و دارابودن اکثریت شاخصه های مربوط به ثبات سازی و امنیت آفرینی ایران است.کشورهای اروپایی بی علاقه نیستند که مبدا تامین گاز خود را تغییر دهند، یا حداقل نیازهای خود را محدود به منافع ثابت و ویژه نکنند. بنابراین از دیرباز توجه ویژه ای به ایران داشته اند که دومین دارنده ذخایر گازی دنیا است. با توجه به سابقه روسیه در قطع جریان گاز به شرق و غرب اروپا، کوشش برای متنوع ساختن منابع تامین گاز اروپا، برای افزایش ضریب امنیت توزیع انرژی، بیش از هر زمان مورد توجه مراکز تصمیم گیری در اروپا قرار گرفته است. نکته مهم، چشم پوشی نکردن از قابلیت های ایران است که در مسیر اصلی انتقال انرژی آسیای مرکزی است. این امر باعث شده تا اروپا درصدد یافتن منابع نفتی مطمئن و جایگزین به آسیای مرکزی و قفقاز روی آورده و طرح ها و پروژه های بلند پروازانه ای را در این مناطق دنبال کند.

در بازار جهانی انرژی، ایران از دو نظر در کانون توجه و مرکز تعاملات بین المللی قرار دارد: نخست موقعیت ژئوپلتیک کشور و سپس، نقش حیاتی ایران در امنیت جهانی انرژی. در واقع، می توان در این چارچوب بیان کرد که انرژی یکی از حلقه های پیوند ایران با جهان خارج و در بلند مدت یکی از اهداف راهبردی ایران برای از میان برداشتن تحریم های اعمالی توسط اروپا و غرب می باشد. این به معنای ضرورت مشارکت و تعامل ایران در امور جهانی با انگیزه استفاده از امکانات خارجی برای توسعه، رفع موانع و تهدیدات بین المللی و از همه مهم تر، ارائه تصویری از ایران به عنوان فرصتی بین المللی در میان مدت و بلند مدت است. این موضوع دربردارنده توسعه ایران و هم ابزاری در جهت کسب قدرت در اهداف سیاست خارجی می باشد.

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: اتحادیه اروپا سراسر جهان بین المللی بر اقتصاد بین الملل تحریم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۷۱۰۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اگر پوتین را متوقف نکنید، جنگ را به سرعت وارد خاک ناتو می‌کند!

زلنسکی در مصاحبه‌ای مدعی شد که ارتش روسیه می‌تواند به اروپا برود و افزود، در این صورت آمریکا باید از کشورهای اروپایی محافظت کند.

به گزارش مشرق، ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین در مصاحبه‌ای با شبکه خبری سی.بی.اس گفت: موشک‌های روسیه می‌توانند به هر کشوری برسند. ارتش ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه می‌تواند به اروپا بیاید و سپس شهروندان ایالات متحده، سربازان ایالات متحده، باید از اروپا محافظت کنند زیرا آنها اعضای ناتو هستند.

این ادعا از سوی زلنسکی در حالی مطرح شده که پوتین پیشتر گفته بود روسیه برنامه‌ای برای حمله به ناتو ندارد.

مسکو همچنین گفته که تامین تسلیحاتی غرب برای اوکراین سازش صلح آمیز را مخدوش می‌کند و باعث دخالت مستقیم کشورهای عضو ناتو در جنگ اوکراین می‌شود.

زلنسکی در ادامه گفت، نیروهای اوکراین موفق شده‌اند از پیشروی‌های روسیه در بدترین ماه‌های زمستان جلوگیری کنند و افزود: ما شرایط را تثبیت کرده‌ایم. بهتر از دو سه ماه پیش بود که کمبود مهمات توپخانه و انواع سلاح داشتیم.

رئیس‌جمهور اوکراین با بیان این ادعا که حملات روسیه در حال کاهش است، گفت: ما اکنون نیاز به کمک داریم.

وی در ادامه اذعان کرد که حملات نیروهای روسیه و موشک‌ها و گلوله‌های بی پایان آنها باعث تخریب برخی از روستاهای اوکراین شده ست.

رئیس‌جمهور اوکراین گفت آنچه که بیش از همه مورد نیاز است سامانه‌های دفاع موشکی پاتریوت آمریکایی و توپخانه بیشتر است. در حالی که او از میلیاردها دلار حمایت ایالات متحده که کشورش قبلا دریافت کرده است قدردانی کرد اما گفت که ماهیت بودجه اختصاص داده شده توسط آمریکا برای کمک به اوکراین باید مورد توجه قرار گیرد.

زلنسکی در ادامه صحبت‌هایش گفت: برای پوتین، اوکراین یکی از اقمار فدراسیون روسیه است. در حال حاضر ما هستیم اما بعدا قزاقستان، کشورهای حوزه بالتیک، لهستان و بعدش آلمان یا دست کم نیمی از این کشور است.

زلنسکی ادامه داد:‌ آمریکا به ما کمک می‌کند و ما بابت این کمک، قدردان هستیم با این حال آمریکا نمی‌خواهد این جنگ ادامه داشته باشد اما این جنگ به اروپا و آمریکا می‌رسد. این جنگ خیلی سریع می‌تواند به آمریکا برسد.

دیگر خبرها

  • زاخارووا: روسیه در کنفرانس اوکراین شرکت نمی‌کند
  • لاوروف: اروپا در بحران اوکراین آسیب جدی دیده است
  • اگر پوتین را متوقف نکنید، جنگ را به سرعت وارد خاک ناتو می‌کند!
  • پوتین: ادعای برنامه ریزی ما برای جنگ با اروپا بی اساس است
  • تحولات اوکراین|گزارش سازمان ملل درباره شکنجه اسرای روس
  • ظریف: روسیه، ایران را فدای آمریکا می‌کند
  • ظریف: روسیه، ایران را برای مطامع خود فدای آمریکا می‌کند/ دچار خیالبافی هستیم/ لاوروف به روشنی یک موضوع را بازگو کرد
  • ظریف: روسیه، ایران را برای منافع خود فدای آمریکا می‌کند/ برخی می‌خواهند روس‌ستیزی و یا روس‌پرستی خود را ثابت کنند
  • تحولات اوکراین|زلنسکی دبیر شورای امنیت را هم برکنار کرد
  • در یک قدمی جنگ جهانی سوم