Web Analytics Made Easy - Statcounter

وزیر امور اقتصادی و دارایی گفت: یکی از مصیبت‌های اقتصاد ایران است که علی رغم اینکه چندین سال است که تولید کنندگان آزار می‌بینند در مسیر کار تولیدی، اما کسانی که در فعالیت‌های غیرمولد کار می‌کنند بدون اینکه هزینه‌ای بپردازند، منفعت می‌برند.

سید احسان خاندوزی عصر چهارشنبه ١١ خرداد در نشست با فعالین اقتصادی و بخش خصوصی استان فارس، ضمن اشاره به فعالیت دبیرخانه هیئت مقررات زدایی و بهبود فضای کسب و کار در وزارت متبوع، در خصوص نوع نگاه و حرکت اقتصادی در کشور، بیان کرد: تلاش کردیم در حوزه وزارت اقتصاد نشان دهیم که نه در خطابه و سخنرانی که در عمل، رونق تولید بر هر متغیر دیگری ترجیح دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او ادامه داد: پیشنهاد دادیم که ٥ درصد نرخ مالیات را در سال ١٤٠١ دولت کم کند، چون شرایط اقتصادی کشور بیشتر مستلزم تشدید تولید کننده است تا درآمد، البته تلاش می‌کنیم که کسری بودجه دیگری به دولت هم تحمیل نشود.

وزیر امور اقتصادی و دارایی افزود: شروع خوبی در زمینه مجوزهای کسب و کار انجام شده چون یکی از شکایت‌های دائمی بود که هنوز هم وجود دارد.

خاندوزی خاطرنشان کرد: هفتگی گزارشی از نتیجه پیگیری مجوزها به دستگاهها اعلام می‌شود؛ اینها نشان از این دارد که در کاهش مشکلات تولید کنندگان و رونق تولید در عمل برنامه داریم.

او تصریح کرد: وقتی یک متغیر به مولفه‌های تصمیم گیری سیاست گذاری اضافه می‌شود، مسئله ساده‌ای نیست؛ چون هر کدام از این تصمیم‌ها یک اثر بر دیگر بخش‌ها و گروهها می‌گذارد که اساسا تحقق آن هم کار ساده‌ای نیست.

وزیر امور اقتصادی و دارایی با بیان اینکه بیش از ٩٠ درصد نقدینگی کشور چیزی جز سپرده‌های بانکی نیست، گفت: اگر بخواهیم نقدینگی را در سیستم بانکی کنترل کنیم با یک پارادوکس مواجه می‌شویم که چه پاسخی به تولید کنندگانی که به بانک برای دریافت تسهیلات مراجعه می‌کنند، بدهیم.

به گفته خاندوزی، در اقتصاد کلانی که ٤٠ درصد تورم داریم و با نرخ‌های سود بانکی. همیشه دسترسی پیدا کردن به تسهیلات ١٨ درصد به بالا نصیب گروه ویژه‌ای می‌شود که اگر ١٠٠ درصد منابع بانکی هم تسهیلات داده شود باز هم تقاضا همچنان پشت درها وجود دارد.

او با اشاره به وجود پارادرکس‌های سیاست گذاری و دشواریهای عملی، عنوان کرد: وقتی در مسند اجرا می‌نشینیم با تمام این جزییات و سختی‌ها و فشار و مقاومت‌ها مواجه می‌شویم، هرچند که بنای ما در وزارت اقتصاد این است که نه بر اصناف، نه بر شرکت‌های تولیدی و نه واحدهای صنعتی و معدنی موجود بار مالیاتی اضافه شود، بلکه باید این بار به دو میلیون مودی جدیدی اضافه شود که تاکنون این کار را نکرده‌اند.

وزیر امور اقتصادی و دارایی در خصوص حوزه سیاست کلان اصلاح اقتصادی در بخش ارز ترجیحی نیز گفت: ایرادات و کمبودهایی در ابتدای راه وجود دارد و ٢٠ هزار میلیارد تومان برای سرمایه در گردش در ماههای اول در نظر گرفته‌ایم.

به گفته خاندوزی، تمام زنجیره فعالیت کشاورزی و صنایع شیر و لبنی در شش ماه آینده از سقف و محدودیت‌هایی که در تسهیلات بانکی داشتند براساس مصوبه اخیر شورای پول و اعتبار معاف شده‌اند.

او همچنین با اشاره به موارد مطرح شده توسط فعالان اقتصادی در این جلسه، بیان کرد: یکی از مصیبت‌های اقتصاد ایران است که علی‌رغم اینکه چندین سال است که تولید کنندگان آزار می‌بینند در مسیر کار تولیدی، اما کسانی که در فعالیت‌های غیرمولد کار می‌کنند بدون اینکه هزینه‌ای بپردازند، منفعت می‌برند.

وزیر امور اقتصادی و دارایی با بیان اینکه طی سه ماه اخیر با عام البلوای اقتصادی مواجه شدیم، خاطرنشان کرد: بخشی عمده‌ای از افزایش هزینه تولید به همین مهم باز می‌گردد.

خاندوزی با تصریح بر اینکه نیازمند کنترل افزایش هزینه‌ها هستیم، گفت: مهمترین عاملی که نقش مستقیم در این باره دارد، مسئله افزایش هزینه‌های تولیدی است.همراهی دولت و بخش خصوصی موجب می‌شود تا با کمتریم میزان افزایش قیمت تمام شده محصول مواجه شویم.

او با بیان اینکه بخش‌هایی از اقتصاد که صداهای بلندی دارند، قدم‌های کوتاهی برمیدارند، گفت: امید است مسئولانه تر عمل کنیم و بدانیم که هیچ کس برای اقتصاد کشور دلسوزتر از خودمان نیست.

منبع: فردا

کلیدواژه: خاندوزی وزیر امور اقتصادی و دارایی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۱۴۱۰۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فروپاشی اقتصادی با ارز ۹۰ هزار تومانی

 لطف‌الله سیاهکلی درخصوص نوسانات بازار ارز در یک ماهه نخست سال و تحولات در عرصه اقتصادی کشور که منجر به ایجاد نگاه تورمی در میان مردم شده، گفت: وقتی که در بازار اقتصادی ما ثبات وجود نداشته باشد مردم برای حفظ قدرت خرید یا ارزش پول و سرمایه‌شان به نماد‌هایی از اقتصاد روی می‌آورند که پایداری یا ارزش افزوده دارد. مردم عاقل هستند، می‌فهمند و می‌دانند کدام بخش از اقتصاد لنگ می‌زند و کدام بخش پایداری دارد.

وی ادامه داد: بنابراین طبیعی است که وقتی ناپایداری در قیمت ارز داریم این پالس را به مردم می‌دهد که ارزش ریال رو به سقوط است، لذا وقتی شرایط اینگونه رقم می‌خورد مردم ریال را نگه نمی‌دارند بلکه به سمت حفظ ارزش پول خود می‌روند؛ به سمت مواردی مانند دلار، طلا، زمین یا کار‌های دلالی زودبازده می‌روند و نمی‌گذارند که پولشان بماند، چون قدرتش کاهش پیدا می‌کند.

به گزارش ایلنا، نماینده مردم قزوین در مجلس تصریح کرد: دولت و سیاست‌های بانک مرکزی این پالس را دادند و مردم هم پیش بینی می‌کردند، این نوع رفتار کاملا در چارچوب اقتصاد منطق دارد، بر دولتمردان است که سیاست‌های ثبات بازار را داشته باشند، اما وقتی خود دولت ارز را گران می‌کند، وقتی که دولت کالا‌هایی که خودش تولید می‌کند مانند فولاد و محصولات پتروشیمی را با قیمت‌های جهانی می‌فروشد نه با قیمت‌های واقعی و همه چیز را ما به قیمت‌های جهانی گره می‌زنیم، خب مردم هم می‌روند و در قیمت‌های جهانی زندگی می‌کنند و ثروت خود را به آن وادی می‌برند.

وی تاکید کرد: در چنین شرایطی ما نمی‌توانیم از مردم انتظار داشته باشیم چشمشان را ببندند تا ثروت‌شان آب شود و از دستشان خارج شود.

سیاهکلی خاطرنشان کرد: این‌ها عواملی است که موجب می‌شود اتفاق عجیبی در بازار رقم بخورد و این سیر صعودی است. پیش بینی من این است که نیمه دوم امسال شرایط اقتصادی سخت‌تر خواهد شد. باتوجه به بودجه‌ای هم که برای سال ۱۴۰۳ تصویب شده و خود آن هم تورم‌زا است باز هم پایه پولی ما دچار مشکل خواهد شد و ضعف ریال پیدا می‌کنیم و این هم مجدد به بازار دلالی، فساد و رانت می‌انجامد.

نماینده مردم قزوین در پاسخ به این سوال که «به نقش دولت اشاره کردید، معتقدید دولت ارز را گران می‌کند؟»، اظهار داشت: ببینید مسئول ارز در کشور دولت است دیگر، ما بازیگر اقتصادی دیگری را در بازار نمی‌بینیم. ارز را دولت نگه می‌دارد، دولت توزیع می‌کند، دولت قیمت‌گذاری می‌کند خب بخشی را هم عرض کردم که از روی بی‌ثباتی افزایش قیمت داریم، چون متقاضی پیدا می‌کند. در واقع عرضه و تقاضا قیمت را جا به جا می‌کند.

وی ادامه داد: وقتی ارز گران می‌شود و پیش‌بینی این است که گران‌تر شود، خب تقاضا زیاد می‌شود وقتی که تقاضا بالا برود این نگرانی را ایجاد می‌کند.

عضو کمیسیون صنایع مجلس در واکنش به این مساله که «صحبت‌ها و مواردی که از سوی دولتی‌ها مطرح شود و از آن به عنوان پالس دلار ۱۰۰ هزار تومانی برداشت می‌شود چه اثری دارد»، عنوان کرد: اگر ارز بخواهد به ۹۰ و ۱۰۰ هزار تومان برسد ما باید حتما فروپاشی اقتصاد را مدنظر داشته باشیم. جیب مردم دیگر جایی برای خالی کردن ندارد، جیب‌ها سوراخ شده است.

یکی می‌گفت کفگیر ما ته دیگ خورده، دیگری می‌گفت خوش به حال شما برای ما کفگیر دیگ را سوراخ کرده و از آن هم رد شده است. الان به نظر من جیب مردم دیگر سوراخ شده است، تا حالا اگر ما از جیب مردم استفاده می‌کردیم، الان دیگر این امکان نیست.

سیاهکلی در پاسخ به این سوال که «آیا تغییر در تیم اقتصادی دولت از سطح معاون اول تا سایر نفرات مانند وزرای اقتصادی یا رییس بانک مرکزی را لازم و مفید می‌دانید؟»، گفت: جا‌به‌جایی عناصر تاثیری در روند کار ندارد یعنی سیاست‌های دولت باید در حوزه اقتصاد اصلاح شود وگرنه شما یکی را برمی‌دارید و یکی دیگر را می‌گذارید حدود ۵ تا ۱۰ درصد در کار تغییر ایجاد می‌کند، تغییرات بنیادی ایجاد نمی‌کند. نمی‌گویم تاثیر ندارد، اما یک مُسکن می‌شود و فرصتی به دولت می‌دهد برای گرانی‌های بیشتر.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • سوق دادن سرمایه‌ها به بخش تولید با اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم/ فشار را از دوش تولید کنندگان بر داریم
  • جزئیات مدیریت سرخابی‌ها توسط دو کنسرسیوم پتروشیمی و بانکی از زبان وزیر اقتصاد
  • چرا رهبر انقلاب اصرار بر مردمی سازی اقتصاد دارند؟ / مزایای واگذاری مدیریت به بخش خصوصی چیست؟
  • کاهش تصدی‌ دولت در اقتصاد، زمینه‌ای برای رشد مشارکت مردم در تولید
  • اقتصاد ایران تا اطلاع ثانوی، نفتی، رانتی و دستوری است
  • کاهش تصدی‌گری دولت در اقتصاد، زمینه‌ای برای رشد مشارکت مردم در تولید
  • تردید‌های تداوم رشد
  • فروپاشی اقتصادی با ارز ۹۰ هزار تومانی
  • ناکامی رئیسی در مبارزه با فساد و عمل به وعده‌های انتخاباتی‌اش به روایت میرلوحی /اسم ۲ کارشناس اقتصادی دولت را نام ببرید؟
  • چرا معطلی تصویب لایحه اصلاح قانون مالیات های مستقیم در مجلس به ضرر کشور است؟