Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایجاد مرکز جهاد آبرسانی یکی از گام‌های وزارت نیرو در دولت سیزدهم برای رفع محرومیت آبی از نقاط محروم کشور است و تازه‌ترین گزارش این مرکز بیانگر تلاش بی‌وقفه آن برای رفع محرومیت آبی در استان سیستان و بلوچستان است.

به گزارش ایران اکونومیست، آبرسانی به روستاهای بی‌بهره از آب پایدار و سالم کشور یکی از مهم‌ترین دغدغه‌های دولت سیزدهم از ابتدای فعالیت و مورد تاکید رئیس‌جمهوری بود و بر همین اساس وزیر نیرو با تشکیل شورایی به نام «شورای جهاد آبرسانی» کاری سترگ برای این مهم را آغاز کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آبرسانی روستایی همواره به‌عنوان یکی از دغدغه‌های اصلی دولت‌های مختلف بعد از انقلاب اسلامی بوده است، بااین‌حال همچنان ۲۵ درصد از روستاهای کشور به شبکه آب متصل نیستند و  همین امر یکی از دلایل عقب‌ماندگی‌ در برخی روستاها و مناطق محروم شده است.

با روی کار آمدن دولت سیزدهم البته این موضوع موردتوجه جدی قرار گرفت تا آنجا که طبق برنامه ارائه شده وزیر نیرو به مجلس شورای اسلامی، میزان پوشش آبرسانی روستایی و جمعیت بهره‌مند در انتهای دولت سیزدهم باید به رقم ۹۰ درصد برسد.

شروع جهاد آبرسانی

از همین رو «علی‌اکبر محرابیان» در نخستین جلسه رسمی وزارت نیرو از تلاش برای ایجاد مرکزی برای سرعت دادن به امر آبرسانی روستایی خبر داد و گفته بود که مرکز جهاد آبرسانی روستایی در ستاد وزارت نیرو را شکل خواهد داد. مرکزی که باتوجه‌به اهمیت آن تبدیل به شورای جهاد آبرسانی روستایی شده است. 

ویژگی خاص این شورا آن است که علاوه بر دست‌اندرکاران بخش دولتی، از توان نیروهای جهادی و خیران هم برای ایجاد تحول در امر آبرسانی به روستاها و مناطق محروم  بهره برده می‌شود.

وزیر نیرو در این زمینه به لزوم مدیریت درست و استفاده بهینه از منابع آبی کشور و همچنین توجه به توسعه زیرساخت‌های حیاتی به‌ویژه در روستاها و مناطق محروم در دولت عدالت‌محور و مردمی سیزدهم تاکید کرده و گفته که ایجاد یک سازوکار جدید اهمیت مضاعف دارد.

براین‌اساس، شورای جهاد آبرسانی باهدف برنامه‌ریزی هر چه دقیق‌تر و اتخاذ تصمیمات هماهنگ و متمرکز کردن اعتبارات و بهره‌گیری از همه ظرفیت‌های ستادی و استانی در وزارت نیرو تشکیل شده است.

آبرسانی به روستاهای سیستان و بلوچستان

در طرح جهاد آبرسانی وزارت نیرو که به همت دولت سیزدهم تشکیل شد، در قالب طرح‌های محرومیت‌زدایی، ملی و مجمع خیرین، آبرسانی و رفع تنش آبی ۲ هزار و ۸۸۳ روستای سیستان و بلوچستان در ۲۶ شهرستان این استان طی بازه زمانی ۳۰ ماهه هدف‌گذاری شده است.

معاون مهندسی و توسعه شرکت مهندسی آبفای کشور گفت: اعتبارات پیش‌بینی شده محرومیت‌زدایی برای آبرسانی به روستاهای محروم سیستان و بلوچستان برابر با ۱۰ استان است.

«مجید آقازاده» که اخیراً سفری به سیستان و بلوچستان برای بازدید از روند اجرای پروژه‌های جهاد آبرسانی وزارت نیرو در شهرستان‌های زاهدان، تفتان و خاش داشت افزود: شاخص بهره‌مندی روستاها از آب پایدار در کشور ۸۲.۶ و سیستان و بلوچستان ۷۲ درصد و میانگین بهره‌مندی شهرهای کشور از این‌ مهم ۹۸ و استان ۹۷ درصد است.

وی با بیان اینکه با اجرای طرح محرومیت‌زدایی و جهاد آبرسانی شاخص بهره‌مندی از آب روستایی در سیستان و بلوچستان از ۹۰ درصد خواهد گذشت  ادامه داد: قراردادی به میزان ۲۰ هزار میلیارد تومان در راستای محرومیت‌زدایی با قرارگاه امام حسن مجتبی (ع) منعقد شده که ۴ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان آن سهم سیستان و بلوچستان است.

وی با اشاره به اینکه ۲۵ درصد اعتبارات طرح محرومیت‌زدایی (به میزان ۱۰ استان) در حوزه آبرسانی در این استان هزینه می‌شود، گفت: از ۷ هزار روستایی که در کل کشور در این طرح آبرسانی می‌شود، هزار و ۷۵۱ روستا به این استان اختصاص دارد. 

این مقام مسئول گفت: همچنین آبرسانی به ۵۰۰ روستا با همکاری خیران و ۶۳۲ روستا از محل منابع ملی انجام می‌شود، با این اقدام‌های خوبی که در حال انجام است، مشکل آب و محرومیت استان در این بخش کاهش خواهد یافت.

وی خاطرنشان کرد: فقط در سال گذشته ۷۳۶ میلیارد تومان تخصیص پیدا کرده که ۵۱۸ میلیارد تومان آن جهت محرومیت‌زدایی و ۱۸۸ ‌ میلیارد تومان از منابع ملی بوده است‌.

معاون مهندسی و توسعه شرکت مهندسی آبفای کشور میزان اعتبارات مصوب از محل اعتبارات استانی به پروژه‌های آبرسانی را ۵۶۰ میلیارد تومان اعلام کرد و گفت: ۵۰ درصد این اعتبار تخصیص‌یافته است، برای اصلاح شبکه نیز باید اعتباراتی از محل منابع استانی در نظر بگیریم‌ که انتظار می‌رود این مهم در کمیته برنامه‌ریزی شهرستان‌ها مصوب شود تا بتوان گام‌های بیشتری برداشت.

  منبع: خبرگزاری ایرنا برچسب ها: مجلس شورای اسلامی ، سیستان و بلوچستان ، انقلاب اسلامی ایران

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: مجلس شورای اسلامی سیستان و بلوچستان انقلاب اسلامی ایران آبرسانی به روستاها سیستان و بلوچستان آبرسانی روستایی محرومیت زدایی میلیارد تومان جهاد آبرسانی دولت سیزدهم وزارت نیرو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۱۴۲۳۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افتتاح ۱۶ هزار تخت بیمارستانی در دولت سیزدهم

به گزارش خبرنگار مهر، بهروز رحیمی صبح چهارشنبه در سفر کاری به آذربایجان شرقی گفت: امسال ۹ تا ۱۰ هزار تخت بیمارستانی به این تعداد افزوده می‌شود.

رحیمی گفت: در این مدت ۳۰۰۰ پروژه بهداشتی به اتمام رسیده و وارد چرخه خدمت شده است.

وی با اشاره به تبدیل وضعیت فرزندان ایثارگران و جذب ۲۶ هزار نیروی انسانی جدید در بدنه وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی گفت: در این مدت تلاش کردیم تا دستگاه‌هایی با تکنولوژی سنگین را برای خدمت در بخش درمان به اقصی نقاط کشورمان برسانیم.

معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت بهداشت، از استان آذربایجان شرقی به عنوان استان پیشتاز جهاد سازندگی در عرصه نظام سلامت نام برد و گفت: در دانشگاه علوم پزشکی تبریز یک عقلانیتی حاکم است و در منظر ما جهاد سازندگی در این استان حاکم است و مردم بعداً متوجه خواهند شد که چه اقداماتی در این مدت انجام شده است.

کد خبر 6080841

دیگر خبرها

  • دولت سیزدهم در محرومیت‌زدایی از جامعه مصمم است
  • آخرین اخبار از مناطق سیل زده جنوب سیستان و بلوچستان
  • یک میلیون قطعه زمین به متقاضیان مسکن ملی در روستاها واگذار می‌شود
  • ۷ هزار روستا به شبکه ملی ارتباطات و اینترنت متصل شدند
  • پیشرفت ۹۰ درصدی طرح جهاد آبرسانی به روستاها در آذربایجان شرقی
  • اجرای اقدامات برای تامین زیرساخت ها ورفع مشکلات مردم سیل زده
  • پیام وزیر کشور از سیستان: بر سر عهدی که بستیم، هستیم
  • افتتاح ۱۶ هزار تخت بیمارستانی در دولت سیزدهم
  • ۷۰۰ میلیارد تومان برای آبرسانی به روستاهای کردستان هزینه شد
  • آخرین وضعیت سیل در استانهای جنوبی کشور/ برخی روستاها تخلیه شدند