Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران اکونومیست»
2024-04-18@11:16:07 GMT

بحران گاز اروپا؛ سود بادآورده برای مصر

تاریخ انتشار: ۱۴ خرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۱۵۳۱۳۶

بحران گاز اروپا؛ سود بادآورده برای مصر

عرضه کنندگان گاز طبیعی مانند مصر با توجه به برنامه های اروپا برای قطع کامل وابستگی به انرژی روسیه و تلاش برای یافتن جایگزین هایی برای جبران آن، بهترین بهره برداری را از این شرایط می کنند.

به گزارش روز شنبه ایران اکونومیست؛ برآورد های خبرگزاری رویترز نشان می دهد درآمد مصر در چهار ماهه نخست سال ۲۰۲۲ به نزدیک چهار میلیارد دلار رسیده که برابر با کل درآمد این کشور شمال آفریقا از این محل در سراسر ۲۰۲۱ و ۷۶۸ درصد بالاتر از درآمدش از صادرات گاز در سراسر ۲۰۲۰ بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

تارنمای کوارتز نوشته است: هم زمان با اوج گیری سریع بهای گاز در بازارهای جهانی و تلاش دیوانه وار کشورهای اروپایی برای یافتن عرضه کنندگان دیگر گاز در جهان، این عرضه و صادر کنندگان نوپدید گاز به درآمدهای بادآورده و افسانه ای دست می یابند.  

مصر پس از اکتشاف یکی از بزرگ ترین میدان های گاز طبیعی فراساحلی در سال ۲۰۱۵ در دریای مدیترانه، به جایگاه عامل عمده ای در بازار جهانی گاز طبیعی مایع "ال ان جی"، راه می یابد.  

قاهره در ماه آوریل قراردادی با شرکت گاز ایتالیا "انی" برای افزایش تولید و نوسازی تاسیسات صادرات این محصول امضا کرده و برنامه هایی برای ساخت خط انتقال زیردریایی برق به یونان دارد.

با این حال مقام های مصر هشدار داده اند که شاید هنوز این ثروت بادآورده گازی، برای جبران هزینه های فزاینده واردات کالاهای اساسی کفایت نکند. این کشور افزون بر واردات تمامی نفت مصرفی خود، از وارد کنندگان بزرگ گندم است که بهای هر دو در روند اوج گیری قرار دارد. افزایش بهای نان که یکی از انگیزه ها و عوامل مهم انقلاب ۲۰۱۱ بود که به سرنگونی حکومت حسنی مبارک انجامید.برای قاهره نگرانی ایجاد کرده و ماموران امنیتی ده ها تولید کننده و معامله گر را به اتهام قاچاق گندم به خارج دستگیر کرده اند.  

مسکو در این شرایط با بهره برداری از وابستگی اروپا به گاز طبیعی، فشار بر این کشورها را برای پرداخت هزینه واردات گاز  روسیه را به روبل برای تقویت ارزش آن افزایش داده و تاکنون صادرات آن را به ۶ کشورر شامل آلمان و دانمارک که از برآورده سازی این شرط، خودداری کرده اند، قطع کرده است.  

آغاز جنگ اوکراین در ۲۴ فوریه (۵ اسفند ماه) و تحریم های گسترده مالی و اقتصادی غرب و ایالات متحده پیامد آن بر مسکو، بهای انرژی را در جهان به صورت ناگهانی و بی سابقه ای بالا برده است.

 اتحادیه اروپا که به علت وابستگی برای تامین بیشتر نفت خام مصرفی خود از روسیه پیش از جنگ اوکراین، به کندی در جلوگیری از تامین مالی مسکو متهم شده بود، روز جمعه اجرای ششمین موج تحریم ها را با اعلام رسمی ممنوعیت بخش بزرگی از واردات نفت از روسیه آغاز کرد که سخت ترین تحریم های ۲۷ عضو این نهاد از هنگام آغاز جنگ اوکراین در ۲۴ فوریه (۵ اسفندماه) به شمار می رود.

سران اتحادیه اروپا در نشست روز دوشنبه افزون بر تصویب ممنوعیت خرید نفت روسیه که برای این کشور حیاتی است، پس از چند هفته  مخالفت مجارستان، در برابر درخواست ویکتور اوربان نخست وزیر این کشور شرق اروپا برای معافیت از تحریم نفت روسیه که از طریق خط لوله به مجارستان فرستاده می شود، تسلیم شدند.

این تحریم ها که شامل دو سوم صادرات کل روسیه می شود و هم اکنون با کشتی صادر می شود، در مهلت ۶ ماهه برای نفت خام و هشت ماهه برای فرآورده های پالایش شده نفتی، به اجرا گذاشته خواهد شد.

متعهد شدن بیشتر آلمان و لهستان به توقف دریافت محموله های نفتی از طریق خط لوله از روسیه، به معنای توقف نزدیک به ۹۰ درصد واردات اتحادیه اروپاست که انتظار می رود تا پایان سال اعمال شود.

اتحادیه اروپا پیش از جنگ اوکراین بیش از یک چهارم نفت خود را از روسیه وارد می کرد. 

  منبع: خبرگزاری ایرنا برچسب ها: اوکراین

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: اوکراین جنگ اوکراین اتحادیه اروپا گاز طبیعی تحریم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۱۵۳۱۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اوکراین:روسیه برای پاکسازی سنگرها از گاز اشک‌آور استفاده می کند

به گزارش جماران به نقل از یورونیوز، نیروهای روسیه برای دور کردن پیاده نظام اوکراین از خطوط مقدم جبهه، به سمت سنگرهای آنها نارنجک‌های گاز اشک‌آور پرتاب می‌کنند؛ اقدامی که سربازانی را که عمدتا به ماسک نیز مجهز نیستند، با وضعیت مرگباری روبرو می کند.

یکی از نیروهای اوکراینی در این باره به خبرگزاری رویترز می‌گوید: «چیزی مانند اسپری فلفل است و چشمان شما را اشک می‌اندازد. کشنده نیست، اما شما را آزار می‌دهد و از پا در می‌آورد. انجام وظایف پس از استنشاق این گاز بسیار دشوار است.»

ارتش اوکراین می‌گوید روسیه استفاده «غیرقانونی» از ابزارهای کنترل شورش در جبهه‌ها را برای پاکسازی سنگرها افزایش داده است؛ این در حالی است که کنوانسیون بین‌المللی سلاح‌های شیمیایی که روسیه و اوکراین آن را امضا کرده‌اند، استفاده از عوامل کنترل شورش مانند گاز اشک‌آور در میدان نبرد را ممنوع کرده است.

در جریان اعتراضات و شورش‌ها در شهرها، غیرنظامیان معمولاً می‌توانند در واکنش به گاز اشک آوری که شلیک شده، از آن منطقه فرا کنند اما سربازانی که در سنگرها بدون ماسک گاز گیر کرده‌اند، یا باید زیر آتش دشمن فرار کنند یا با خطر خفگی بر اثر گاز روبرو شوند.

به گفتۀ سرهنگ سرهی پاخوموف، سرپرست نیروهای دفاع اتمی، بیولوژیکی و شیمیایی ارتش اوکراین، از زمان تهاجم روسیه به اوکراین در فوریه ۲۰۲۲ میلادی، نیروهای روسیه دست‌کم ۱۴۰۰ بار از این نوع سلاح‌ها استفاده کرده‌اند که حدود ۹۰۰ مورد استفاده نیز در شش ماه گذشته ثبت شده است.

او در مصاحبه با رویترز گفت که روسیه عمدتاً از نارنجک‌های دستی K-51، VOH و RH-VO که مملو از گازهای «سی‌اس» و «سی‌ان» یا دیگر گازها هستند، استفاده می‌کند. 

ارتش اوکراین پیش از این نیز گزارش داده بود که نیروهای روسیه از گاز «کلروپیکرین» استفاده کرده‌اند که در جنگ جهانی اول به عنوان یک گاز سمی استفاده می‌شد.

مسکو ضمن رد این ادعاهای کی‌یف، پیش از این اوکراینی‌ها را به استفاده از سلاح‌های شیمیایی متهم کرده بود؛ اتهامی که از سوی کی‌یف رد شده است.

به گفتۀ سرهنگ سرهی پاخوموف، پانصد سرباز اوکراینی پس از قرار گرفتن در معرض مواد سمی در میدان نبرد، به کمک پزشکی نیاز پیدا کردند و دست‌کم یک سرباز نیز در اثر استنشاق گاز اشک آور جان خود را از دست داده است.

او افزود: «این کار علاوه بر تضعیف روحیه سربازان باعث می‌شود که فرد توانایی‌های جسمی خود را از دست بدهد و نتواند ببیند، نفس بکشد و فعالیتش کاملا مختل شود. اگرچه آثار این گازها موقتی است، اما دقیقا همان لحظه‌ای از این گازها استفاده می‌شود که دشمن قصد تصرف موقعیتی را دارد.»

ارتش اوکراین در حال توزیع ماسک‌های ضد گاز همچنین برگزاری مانورهایی برای آماده کردن سربازان در مقابل چنین حملاتی است. با این وجود مربیان آموزش دهنده می‌گویند اگرچه ماسک‌های گاز به محافظت از نیروها کمک می‌کنند اما قرار گرفتن طولانی‌مدت در معرض این گازها بر اثربخشی آنها تأثیر می‌گذارد.

نیروهای روسیه تاکنون ۱۸ درصد از خاک اوکراین را اشغال کرده‌اند و پس از ماه‌ها درگیری مرگبار، هم اکنون به آرامی اما پیوسته در حال پیشروی در شرق اوکراین هستند.

دست‌کم ۱۳ کشته در اثر حمله روسیه به چرنیهیف اوکراین

حمله موشکی روسیه روز چهارشنبه ۱۷ آوریل به شهر چرنیهیف در شمال اوکراین دست‌کم ۱۳ کشته و بیش از ۶۰ زخمی در میان ساکنان آن برجای گذاشت.

ایهور کلیمنکو، وزیر کشور اوکراین اعلام کرد که حمله امروز، به چهار ساختمان چند طبقه و یک بیمارستان، یک مرکز آموزشی و ده‌ها خودروی شخصی آسیب رسانده است.

به گفته مقامات منطقه، روسیه این حمله را با سه موشک کروز اسکندر انجام داده و ویدئوهای منتشر شده در رسانه‌های اجتماعی، شعله‌های آتش و ستون‌های دود سیاه را نشان می‌دهد که بر فراز این شهر تاریخی که در حدود ۱۵۰ کیلومتری کی‌یف قرار دارد، بلند شده است.

به گفته الکساندر لوماکو، سرپرست شهرداری چرنیهیف، سه انفجار در بخش شلوغی از شهر درست بعد از ساعت ۹ صبح به وقت محلی روی داده و یک ساختمان چند طبقه ویران شده است.

او افزود: «متاسفانه روسیه همچنان به فعالیت‌های تروریستی علیه غیرنظامیان و زیرساخت‌های غیرنظامی ادامه می‌دهد؛ موضوعی که بار دیگر در چرنیهیف تأیید شد.»

همزمان با تشدید حملات روسیه به شهرهای اوکراین که به شدت از کمبود امکانات دفاعی رنج می‌برند، مقامات ارشد این کشور درخواست‌های خود را از جامعه بین‌الملل برای حمایت از این کشور تشدید کردند و از آنها خواستند که مانع از ایجاد ویرانی‌های بیشتر شوند.

ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین نیز ساعاتی پس از حمله، خواستار عزم و حمایت متحدان اوکراین شد. او گفت: «اگر اوکراین تجهیزات دفاع هوایی کافی دریافت می‌کرد و عزم جهان برای مقابله با ترور روسیه کافی بود، این اتفاق نمی‌افتاد.»

اوکراین با کمبود مهمات مواجه است زیرا بودجه حیاتی مورد نیاز آن، ماههاست در ایالات متحده توسط جمهوریخواهان کنگره مسدود شده و اتحادیه اروپا نیز در تحویل به موقع مهمات ناکام بوده است.

 

دیگر خبرها

  • اوکراین:روسیه برای پاکسازی سنگرها از گاز اشک‌آور استفاده می کند
  • اوکراین: احساس می‌کنیم غرب ما را در جنگ تنها گذاشته است
  • چین: کار زیادی پیش از نشست صلح اوکراین باید انجام شود
  • جهش واردات برخی کشور‌های اروپایی از ایران در نخستین ماه ۲۰۲۴
  • صادرات ۱۰۰ میلیون یورویی آلمان به ایران در ۱ ماه
  • آشکار شدن وابستگی بالای آلمان به چین در سفر شولتز به پکن
  • بسترسازی «شی» در مسیر نظم چینی
  • روسیه: اوکراین بیش از هزار نظامی دیگر از دست داد
  • تحولات اوکراین| استفاده آمریکا از کی‌یف برای اهداف نظامی
  • موضع دو گانه ماکرون در قبال روسیه