Web Analytics Made Easy - Statcounter

نخستین بزرگداشت روز ملی فرش دستباف با هدف، شناسایی پیشینه تاریخی، ابعاد و ویژگی‌های منحصربه‌فرد فرش دستباف ایران به نسل جدید و استفاده از ظرفیت جوانان، تشویق و ترغیب تولیدکنندگان و فروشندگان به تولید و عرضه فرش‌های بااصالت و باکیفیت، از امروز جمعه ۲۰ تا ۲۷ خردادماه برگزار می‌شود.

به گزارش روز جمعه ایران اکونومیست از شاتا، این امر مهم با مشارکت مراکزی همچون مرکز ملی فرش ایران، معاونت سیاسی اجتماعی استانداری اصفهان، سازمان صمت تهران، موزه فرش ایران، سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران، انجمن‌های طراحان فرش کشور، اتحادیه‌ها و تشکل‌های این حوزه اداره کل امور بانوان شهرداری تهران انجام خواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

انتظار می‌رود برگزاری این رویداد، معطوف کردن نگاه و توجه دوایر دولتی به این هنر به‌ عنوان پرچم دوم ایران، حمایت مادی و معنوی از فرش دستباف به‌ عنوان میراث کهن ایرانیان، جمع‌آوری فرش‌ها و طرح‌های اصیل و آرشیو تصاویر به‌ منظور تهیه و چاپ کتاب روز ملی فرش، برگزاری نمایشگاه از آثار طرح و نقشه، فرش‌های نفیس و برگزاری رویداد هر فروشگاه یک نمایشگاه را به دنبال داشته باشد.

در اجرای ماده ۱۳ قانون بهبود مستمر محیط کسب‌وکار در نود و دومین جلسه شورای گفت‌وگوی دولت، مرکز ملی فرش و بخش خصوصی استان اصفهان، پیشنهاد شد به‌ منظور حفظ جایگاه رفیع فرش دستباف کشور یک روز به نام روز ملی فرش دستباف نام‌گذاری شود و به همین منظور ضمن مکاتبه با وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی کشور، موضوع در جلسه کارگروه بررسی پیشنهادهای نام‌گذاری روزها و مناسبت‌های خاص در جلسه شورای فرهنگ عمومی کشور مطرح و پس از بحث و بررسی، روز ۲۰ خردادماه هم‌زمان با روز جهانی صنایع‌دستی برای نخستین بار به‌ عنوان روز ملی فرش دستباف به تصویب رسید.

به مناسبت این روز، مرکز ملی فرش ایران با همکاری موزه فرش برنامه‌های متنوعی را تدارک دیده است که ۲۰ تا ۲۷ خرداد ۱۴۰۱ در موزه فرش ایران برگزار می‌شود این برنامه‌ها شامل رویدادهای زیر است:

نمایشگاه آثار طراحان فرش ایران، نمایشگاه قالی‌های نفیس ایرانی، نمایش ۶۰ اثر طراحی فرش در نخستین نمایشگاه آثار طراحان قالی انجمن‌های سراسر کشور، نمایش ۱۰ فرش نفیس موزه فرش ایران، جشن بزرگداشت روز ملی فرش در موزه فرش، نمایشگاه فرش و تابلو فرش دستباف در فرهنگسرای اشراق، هم‌چنین کارگاه تخصصی تأیید اصالت و هویت فرش دستباف با فناوری‌های دیجیتال و اسطوره‌سازی روز شنبه ۲۱ خردادماه ۱۴۰۱ با حضور دست‌اندرکاران، تولیدکنندگان، طراحان و علاقه‌مندان به فرش دستباف برگزار خواهد شد. تبادل‌نظر با کارشناسان و ایجاد هم آفرینی برای به‌کارگیری فناوری‌های دیجیتال ازجمله برنامه‌های این کارگاه تخصصی است.

همچنین به‌ تازگی جشنواره فرش خودرنگ سنگسر، مراسم استقبال از هنرجویان برگزیده کشوری چهاردهمین المپیاد ملی فرش، چهاردهمین المپیاد سراسری فرش دستباف توسط مرکز ملی فرش ایران و برگزاری رویداد جایزه مسئولیت اجتماعی برگزار شده و برای راه‌اندازی خانه‌های خلاق فرش در پنج استان، هدف‌گذاری شده که ۴۰ درصد پیشرفت داشته است.

بدین گونه با مشارکت مرکز و اتاق بازرگانی و سازمان صمت استان اصفهان در قالب مسئولیت‌پذیری اجتماعی و در راستای آیین‌نامه ماده ۱۵ قانون حمایت از هنرمندان و استادکاران و بند یک و دو و سه این آیین‌نامه، نخستین جشنواره فرش فاخر بر پا خواهد شد و قصد آن، معرفی برندهای قابل معرفی دارای شاخص‌های یک فرش اصیل و هنری در بازار سازی و ایجاد و ظرفیت توسعه بازار قالی ایرانی است؛ بر این اساس ایجاد دبیرخانه بین‌المللی فرش فاخر و طراحی پوستر آن در هفته ملی فرش انجام می‌شود.

یکی از خواسته‌های دیرین ذینفعان فرش دست‌باف کشور، داشتن روزی در تقویم ملی ایران به نام فرش بوده است که با تلاش و پیگیری‌های مداوم مرکز ملی فرش ایران و سایر دست‌اندرکاران این حوزه، روز ملی فرش در تقویم ۱۴۰۱ ثبت و مسیر قانونی و منطقی را برای تصویب و ابلاغ به‌ پایان رسید.

  منبع: خبرگزاری ایرنا برچسب ها: روز جهانی صنایع دستی ، موزه فرش ایران ، فرهنگسرای اشراق

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: روز جهانی صنایع دستی موزه فرش ایران فرهنگسرای اشراق مرکز ملی فرش ایران موزه فرش ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۱۹۶۱۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بزرگداشت استاد جواد محقق در همدان برگزار می‌شود

دبیر پانزدهمین دوره جشنواره شعر کودک و نوجوان رضوی از بزرگداشت استاد جواد محقق در همدان همزمان با نقد و بررسی کتاب "این لحظه‌ها را دوست دارم" سیزدهم اردیبهشت ماه خبر داد.

به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، سیداحمد میرزاده با بیان اینکه جشنواره شعر کودکان و نوجوان رضوی امسال پانزدهمین دوره خود را می‌گذراند، اظهارکرد: این دوره تفاوت‌های عمده‌ای با دوره‌های قبل دارد که از جمله‌ی آن اجرای برنامه‌های استانی در خلال جشنواره است.


وی ادامه داد: در این راستا امسال فرصتی برای شهر‌ها و استان‌های دیگر فراهم شد تا اهالی ادبیات کودک و نوجوان در سایر نقاط کشور نیز فرصت عرض ارادت به حضرت رضا (ع) را داشته باشند.


به گفته میرزاده در شهر‌هایی که به نوعی مرکزیتی در حوزه ادبیات کودک در کشور داشتند، نشست‌ها و برنامه‌هایی از جمله محافل شعرخوانی اجرا می‌شود که قم، همدان، کرمان، شیراز و تهران از این جمله اند.


وی با بیان اینکه همچنین در هر یک از این شهر‌ها یک کتاب شعر کودک رضوی نیز نقد و بررسی می‌شود، گفت: علاوه بر این، در اغلب این شهر‌ها از یک چهره‌ی پیشکسوت شعر کودک و نوجوان رضوی هم تجلیل می‌شود.


به گفته دبیر پانزدهمین دوره جشنواره شعر کودک و نوجوان رضوی؛ نخستین برنامه در این زمینه در بیست و نهم فروردین ماه جاری در شهر مقدس قم که به نوعی مرکز ادبیات دینی کودک و نوجوان کشور محسوب می‌شود برگزار شد.

وی ادامه داد: در این برنامه حدود بیست نفر از شاعران کودک و نوجوان قم این فرصت را داشتند که شعر‌هایی که در حوزه رضوی و با مضامین زیارت و ارادت به ساحت حضرت رضا ع سروده بودند را بخوانند.


میرزاده عنوان کرد: دو کتاب شعر با عنوان " آمدی در شهر ما گل کاشتی" سروده آقای علی باباخانی درباره حضرت معصومه (ع) و کتاب "امام رضای مهربان" سروده آقای سید محمد مهاجرانی در این جلسه نقد و بررسی شد.


وی با بیان اینکه از آقای محمد کاظم مزینانی استاد پیشکسوت شعر و نوجوان نیز در قم تجلیل شد، خاطرنشان کرد: آقای مزینانی در دهه هفتاد، مجموعه‌های متعددی در حوزه شعر آیینی کودک و نوجوان داشتند و همچنین یکی از نخستین کتب مستقل شعر کودک رضوی به نام هشت روز با امام هشتم نیز سروده ایشان است.
میرزاده ابراز کرد: مشابه این برنامه را نیز در روز ششم اردیبهشت در شهر کرمان خواهیم داشت که کتاب "کبوتر‌ها و آهو‌ها "سروده‌ی اینجانب در آن نقد و بررسی خواهد شد.


وی با بیان اینکه روز سیزدهم ماه نیز در شهر همدان نقد و بررسی کتاب "این لحظه‌ها را دوست دارم" از خانم مریم زر نشان را با بزرگداشت استاد جواد محقق خواهیم داشت، افزود: مراسمی با همین سبک نیز در شیراز در نوزدهم و در تهران در بیست و سوم این ماه خواهیم داشت.


میرزاده در پایان سخنانش گفت: روز ۲۹ اردیبهشت ماه جاری نیز اختتامیه جشنواره شعر کودک و نوجوان رضوی در مشهد برگزار خواهد شد.

دیگر خبرها

  • بزرگداشت شهید قرنی در مرکز پدافند هوایی سمنان
  • بزرگداشت سالروز تاسیس رادیو در سمنان
  • یادمان و جایزه معماری میرمیران برگزار می‌شود
  • درس‌گفتار‌های سعدی‌خوانی، به مناسبت بزرگداشت سعدی برگزار شد
  • دومین نمایشگاه کار دانشگاه تهران خردادماه برگزار می‌شود
  • بزرگداشت جواد محقق در همدان برگزار می‌شود
  • بزرگداشت استاد جواد محقق در همدان برگزار می‌شود
  • چند خبر کوتاه از شهرستان نیشابور
  • فیلم| برای نخستین بار؛ رونمایی از پهپاد رزمی مهاجر ۶ در بغداد
  • برای نخستین بار ؛ رونمایی از پهپاد رزمی مهاجر ۶ در بغداد + فیلم