Web Analytics Made Easy - Statcounter

 وضعیت صنعت نساجی و پوشاک همچنین صنعت چرم و کیف و کفش در برنامه در گفتگوی ویژه خبری امشب با حضور  مهدی برادران معاون صنایع وزارت صمت ، مجتبی دستمالچیان رئیس انجمن نساجی ایران، ابولقاسم شیرازی رئیس اتحادیه پوشاک و رسول شجری رئیس اتحادیه صنف کفاشان دست دوز بررسی شد.

سوال: عمده چالش‌های صنایع نساجی و کیف و کفش چیست؟

برادران معاون صنایع وزارت صمت: نساجی و پوشاک از صنایع کهن و  اشتغالزا است که بازار رقابتی دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

۷ هزار و ۵۴۰ واحد صنعتی و ۲۵۰ هزار واحد صنفی  در این صنعت فعال هستند که اشتغال ۲ میلیون نفری ایجاد کرده اند.

فعالان این صنعت حاشیه سود کمی دارند و از حداقل امتیاز‌های حمایتی برخوردارند.

سوال: اقداماتی که برای رفع مشکلات صنایع نساجی و کیف و کفش انجام شده چیست؟

برادران معاون صنایع وزارت صمت: مسائل و اقدامات حمایتی  را در ۳ سطح دنبال می‌کنیم . پارسال صادرات ۸۰۰ میلیون دلاری در این صنعت داشتیم و طی ۲ ماهه امسال هم  روند رو به رشد بوده است.

در بحث  واردات ماشین آلات، دولت به دنبال این است تا تعرفه را به حداقل برساند تا بتوانیم ماشین آلات این صنعت را نوسازی کنیم. در  حوزه مالیات  و مشکلات مالی و بانکی جلساتی برگزار شده است.

در بحث قاچاق انتظار تولیدکنندگان این است که  نام و نشان‌های تقلبی غربی از بازار جمع آوری شود که این امر را دنبال می‌کنیم.

سوال: چرا در تصمیم گیری‌ها از  اظهار نظر‌های بخش خصوصی کمک گرفته نمی‌شود؟

برادران معاون صنایع وزارت صمت: چندین جلسه برای رفع مشکلات در حوزه گمرک و مواد اولیه داشته ایم. در حوزه شهرک‌های صنعتی مسائلی را پیگیری کرده ایم. وظیفه داریم این تعامل را انجام دهیم.

سوال: برای اینکه مشکلات این بخش حل شود  این چه اقدامی شده است؟

برادران معاون صنایع وزارت صمت: در جلسه فعالان این حوزه با معاون اول رئیس جمهور و وزیر صمت مقرر شده کارگروه تخصصی برای حل مشکلات صنایع نساجی و کیف و کفش ظرف یک ماه آینده تشکیل شود.

ما پیش نویس برنامه ۵ ساله راهبردی صنایع نساجی و پوشاک و  همچنین کیف و کفش را آماده کرده ایم و با همراهی این اتحادیه‌ها نهایی می‌کنیم تا در این کارگروه ارائه شود.

مشکلات این مجموعه به سایر وزارتخانه‌ها هم بر می‌گردد و همکاری همه دستگاه را می‌طلبد.

برنامه پیش نویسی که ماحصل کار مطالعاتی است در این فاصله زمانی نهایی می شود تا برنامه بلندمدت داشته باشیم و سرمایه گذار اطمینان داشته باشد شرایط  اقتصادی کشور ثبات دارد.

سوال: چقدر مشکلات در ماه‌های آتی حل می‌شود؟

برادران معاون صنایع وزارت صمت: عزم دولت جدی است تا روند رو به رشدی در این صنایع داشته باشیم.

 

سوال: عمده موضوعات مطرح شده در حوزه نساجی در جلسه با معاون رئیس جمهور چه بود؟

دستمالچیان رئیس انجمن نساجی ایران: صنعت نساجی نسبت به گذشته کوچک شده و دلیل این امر هم کم توجهی دولت به این صنعت، واردات و قاچاق و جایگزینی صنایع با درآمد بالاتر  بوده است.

این صنعت از یارانه کمی استفاده می‌کند و بیشترین ارزش افزوده  را روی کالا ایجاد می‌کند.

سوال: چه چالش‌هایی در حوزه پوشاک وجود دارد؟

شیرازی رئیس اتحادیه پوشاک: عمده مشکلات این بخش، مواد اولیه و قاچاق است.  همچنان در فضای مجازی سفارش کالای قاچاق می‌شود.

شهرک‌های صنعتی و صنفی نیاز این صنعت بوده  و بحث مالیات چالش اصلی این صنعت است.

سوال: وضعیت  صنعت کیف و کفش به چه صورت است؟

شجری رئیس اتحادیه صنف کفاشان دست دوز: در جلسه امروز با معاون اول رئیس جمهور ، پیشنهادی که داشتیم کارگروه تخصصی در این زمینه ایجاد شود  تا مشکلات این بخش جمع بندی و  به وزارت صمت اعلام شود.

دولت باید  در تصمیم گیری‌ها از نظرات بخش خصوصی هم بهره بگیرد. دانش بنیان کردن صنایع و ایجاد شهرک‌های صنعتی باید تقویت شود.

درخواست تامین نقدینگی برای واحد‌های صنفی خارج از تهران دادیم که مسئولان وزارت صمت قول دادند پیگیر این مسائل باشند.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی صنعت ، تجارت و کشاورزی

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: صنایع نساجی کیف و کفش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۲۳۶۱۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لزوم رسیدگی به صنایع فعال استان گلستان

رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت گلستان گفت: در راستای تحقق جهش تولید باید به واحدهای دارای مشکل در شهرک‌های صنعتی رسیدگی شود تا اشتغال و تولید افزایش پیدا کند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از گلستان، رمضان بهرامی ظهر امروز _سه‌شنبه بیست‌وهشتم فروردین- در جمع خبرنگاران، اظهار کرد: وجود قوانین سختگیرانه، یکی از مشکلات جدی بخش خصوصی است، چراکه در کشور ما قوانین سختی در حوزه اقتصادی و زیرساخت‌ها وجود دارد.

وی با تاکید بر اینکه شعار سال بدون تسهیل قانون محقق نخواهد شد، افزود: فرض را بر این می‌گیریم که با شعار سال، مردم ۵۰ درصد از سرمایه خودشان را در بخش تولید بیاورند سوال اینجاست آیا ۵۰ درصد دیگر را بانک‌ها در قالب تسهیلات پرداخت خواهند کرد؟ بسته حمایتی سازمان اقتصاد دارایی برای جهش تولید کجاست؟ سازمان تأمین اجتماعی در کجا قرار دارد؟ دستگاه‌هایی مانند شرکت توزیع برق چه خدماتی به تولید خواهند داد؟ در صورت بی‌توجهی به این موارد تحقق شعار سال مانند سال‌های قبل خواهد بود.

رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت گلستان اضافه کرد: فعلاً در دستگاه‌های اجرایی ظرفیتی وجود ندارد، مگر اینکه سازمان تأمین اجتماعی و مالیاتی به بخش‌هایی که افزایش تولید و اشتغال دارند در بحث تأمین اجتماعی و مالیات تخفیف دهند.

وی ادامه داد: آن‌گونه که به نظر می‌رسد اغلب تغییرات باید در سیاست‌های کلان کشور لحاظ شود، چراکه وقتی صحبت از مشارکت مردم می‌کنیم به دو دسته سرمایه‌های خُرد و کلان تقسیم می‌شوند و به این ترتیب افرادی که از سرمایه کلان برخوردار بودند از قبل وارد حوزه تولید شدند بنابراین شاید اگر مشکل همین واحدهای تولیدی را حل کنیم جهشی در بخش اشتغال اتفاق بیفتد.

به اعتقاد رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت گلستان، افرادی که سرمایه‌های خُرد دارند هم باید نقدینگی‌شان به مانند بخشی نظیر بورس هدایت شود اما باز هم می‌بینیم که این سازوکارها باید در سطح کلان کشور تصمیم‌گیری شود و مواردی نیست که بتوان به صورت استانی درباره آن تصمیم‌گیری کنیم.

وی اضافه کرد: بهتر است در راستای تحقق جهش تولید به واحدهای دارای مشکل در شهرک‌های صنعتی رسیدگی شود تا اشتغال و تولید افزایش پیدا کند.

بهرامی با بیان اینکه اغلب مشکلات واحدهای تولیدی، سرمایه در گردش و زیرساختی است، افزود: مالیات و تأمین اجتماعی از دیگر مواردی است که تولیدکنندگان همواره با آن درگیر هستند.

وی معتقد است: باید تعداد صنایع بزرگ در استان شناسایی شود و مشکلات این واحدها بررسی شود تا چالش‌های پیش‌روی آنها حل شود.

رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت گلستان، فقدان مدیریت درست را از دیگر مشکلات تولید در بخش دولتی و خصوصی دانست و گفت: اول باید این مشکل حل شود، چراکه اگر تسهیلات نیز به صنایع ارائه شود بازهم تولید به معنای واقعی اتفاق نخواهد افتاد، چراکه باز در فروش با مشکل مواجه خواهیم شد.

وی با تاکید بر اینکه هر سرمایه‌داری نمی‌تواند تولیدکننده خوبی باشد، افزود: در کشور معمولاً در مدیریت سرمایه‌گذاری مشکل داریم.

بهرامی ادامه داد: با فرض بر اینکه واحد صنعتی با ظرفیت بالای ۹۰ درصد کار کند، بخش عمده محصول باید به بازارهای خارجی عرضه شود و سوال اینجاست آیا زمینه صادرات در حال حاضر وجود دارد؟ فرض بر اینکه صادرات انجام شد، باز در برگشت پول با مشکل مواجه هستیم، اینها همه مواردی است که به رکود تولید دامن می‌زند.

کد خبر 745125

دیگر خبرها

  • برگزاری رویداد فن‌آب برای صرفه‌جویی مصرف آب در صنایع نساجی
  • مشارکت راهبردی ایران و روسیه در صنعت نفت و گاز
  • نساجی چشم انتظار پیروزی پرسپولیس
  • صنعت نساجی استان زنجان جزو صنایع برتر کشور است
  • تاکید استاندار خوزستان بر تامین پوشاک مورد نیاز صنایع استان از تولیدکنندگان داخلی
  • مسیر بقا برای چهار تیم قعرنشین لیگ بیست و سوم
  • بررسی مشکلات صنایع شهرستان‌های دلیجان و محلات
  • یک گام به نفع حقوق شهروندی
  • سند نقشه راهبردی صنعتی تا ۱۵ اردیبهشت راهی دولت می‌شود
  • لزوم رسیدگی به صنایع فعال استان گلستان