Web Analytics Made Easy - Statcounter

دبیرکل شورای عالی عتف با بیان اینکه اساسنامه صندوق عالی هدف آماده شده است، گفت: رایزنی ها در مورد این اساسنامه انجام و طی روزهای اخیر جلسه ای در سازمان برنامه و بودجه برگزار شده است. وزارت علوم هم نظر خود را اعلام کرده و فقط چند بند باقی مانده است که وزارت بهداشت باید اعلام نظر کند.

پیمان صالحی که اسفند گذشته به عنوان دبیرکل شورای عالی عتف منصوب شد در مورد اساسنامه صندوق عالی عتف و نهایی شدن در گفت و گو با ایران اکونومیست توضیح داد: این اساسنامه طبق ابلاغ رییس جمهور باید با توافق وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و سازمان برنامه و بودجه تدوین و نهایی شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گفته صالحی اساسنامه صندوق عالی عتف بر اساس گرنت نوشته شده و در خدمت شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری است. این صندوق برای اعطای گرنت، طرح های کلان ملی و غیره ایجاد شده است. امسال در قانون بودجه مبلغ اندکی برای صندوق در نظر گرفته شده ولی ۴۰ درصد بودجه شرکت‌های دولتی باید وارد صندوق شود که مشخص است و باید از طریق دانشگاه ها هزینه شود.

به گزارش ایران اکونومیست ماده واحده «اصل تأسیس صندوق شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری (عتف)» در جلسه ۸۲۶ مورخ ۱۳۹۸/۱۱/۱ شورای عالی انقلاب فرهنگی به تصویب رسید و آذر گذشته توسط آیت‌الله سیدابراهیم رئیسی، رییس شورای عالی انقلاب فرهنگی و رییس‌جمهور برای اجرا ابلاغ شد.

 

 

 

 

شورای عالی عتف؛ بی‌نصیب از حضور رییس‌جمهور دولت‌های یازدهم و دوازدهم و منتظر تشکیل جلسه با حضور رییس جمهور سیزدهم

شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری (عتف) به عنوان نهادی فرابخشی و با ریاست رییس جمهور مرجع تصمیم‌گیری در مورد مهم‌ترین اولویت‌ها و برنامه‌های کشور است که در دولت های یازدهم و دوازدهم فقط با حضور معاون اول رئیس‌جمهوری تشکیل جلسه می‌داد و از حضور رییس جمهور بی‌بهره بود.

این شورا به عنوان نهاد فرابخشی سیاست‌گذار علوم، تحقیقات و فناوری کشور بر اساس ماده ۹۹ قانون برنامه سوم توسعه و مواد سه و چهار قانون تشکیل وزارت علوم، تحقیقات و فناوری (مصوب مرداد ۱۳۸۳) تاسیس شد و با هدف ایجاد هماهنگی و یکپارچگی در سیاستگذاری کلان اجرایی در حوزه علوم، تحقیقات و فناوری تشکیل شد و وظیفه اولویت‌بندی و انتخاب طرح‌های اجرایی بلندمدت سرمایه گذاری کلان در بخش‌های آموزشی و پژوهشی و فناوری، بررسی و پیشنهاد منابع مالی مورد نیاز در حوزه‌های علوم، تحقیقات و فناوری را بر عهده دارد.

در این شورا هفت وزیر، رؤسای سازمان مدیریت و برنامه ریزی، بانک مرکزی، فرهنگستان‌ علوم، نمایندگان رؤسای دانشگاه‌ها، انجمن‌های علمی و تعدادی از صاحب نظران بخش‌های تولیدی و خدماتی دولتی و خصوصی عضویت دارند و انجام وظایف دبیرخانه‌ای این شورا طبق قانون به وزارت علوم، تحقیقات و فناوری محول شده است.
 

شورا از نظر ساختار اجرایی متشکل از یک کمیسیون دائم بر اساس ماده ۹ آیین نامه داخلی، ۱۰ کمیسیون تخصصی و یک کمیسیون هماهنگی امور علمی و فناوری است. دبیر کل شورا توسط رئیس‌جمهوری به عنوان رئیس شورا منصوب و معمولا معاون پژوهش وزارت علوم است. جلسات کمیسیون دائم برای استمرار و تسریع به فرایند تصمیم گیری و کارشناسی اولیه دستورکارهای شورای عالی به ریاست دبیر کل یا وزیر علوم تشکیل می شود.                  

کمیسیون دائم شورای عالی عتف از زمان شکل گیری تاکنون ۲۱۰ بار تشکیل جلسه داده است. همچنین شورای عالی عتف با حضور رئیس‌جمهوری یا معاون اول وقت تاکنون بیست و هفت بار جلسه داشته که یک جلسه در دولت هشتم، ۱۳ جلسه در دولت های نهم و دهم و ۱۲ جلسه در دولت های یازدهم و دوازدهم و آخرین جلسه اردیبهشت ۱۴۰۰ با حضور معاون رئیس‌جمهوری وقت برگزار شده است.

اما نکته قابل توجه برگزار نشدن جلسات شورای عالی عتف با حضور رییس‌جمهور دولت های یازدهم و دوازدهم است و همه جلسات در این دولت با حضور معاون اول وقت بوده است.  

دبیرکل شورای عالی عتف در مورد برگزاری جلسه این شورا گفت: شورای عالی عتف در دولت قبل با حضور رییس جمهور تشکیل نشده است، البته بر اساس قانون جلسه شورا با حضور معاون اول رییس جمهور هم برگزار می شود ولی ما منتظر هستیم جلسه شورا با حضور رییس جمهور برگزار شود و امیدواریم شورای عالی عتف به زودی با حضور ایشان تشکیل جلسه دهد.

معاون پژوهشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با اشاره به برگزار نشدن جلسه شورای عالی عتف با حضور رئیس‌جمهوری در دولت‌های یازدهم و دوازدهم گفت: امیدواریم این جلسه به زودی و با حضور رییس‌جمهور برگزار شود. 

  منبع: خبرگزاری ایرنا برچسب ها: وزارت علوم تحقیقات و فناوری ، پیمان صالحی ، سیدابراهیم رییسی رییس جمهوری

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: وزارت علوم تحقیقات و فناوری پیمان صالحی دولت های یازدهم و دوازدهم اساسنامه صندوق عالی حضور رییس جمهور شورای عالی عتف تحقیقات و فناوری حضور معاون رئیس جمهوری تشکیل جلسه وزارت علوم معاون اول بر اساس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۲۶۷۱۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دو برنامه وزارت علوم برای توسعه دیپلماسی علم و فناوری

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزارت علوم تحقیقات و فناوری پیمان صالحی با بیان اینکه توسعه دیپلماسی علم و فناوری جزو اولویت‌های وزیر علوم است، گفت: در زمینه دیپلماسی علم و فناوری و مرجعیت علمی برنامه‌هایی داریم.

وی با اشاره به دو برنامه وزارت علوم برای توسعه دیپلماسی علم و فناوری در سال ۱۴۰۳ اظهار داشت: نشست ۱۵ کشور برتر سازمان کنفرانس اسلامی در خرداد ماه به میزبانی جمهوری اسلامی ایران برگزار می‌شود که این نشست یکی از برنامه‌ها در حوزه دیپلماسی علم و فناوری است.

معاون پژوهشی وزارت علوم با بیان اینکه ۶۱ کشور عضو سازمان کنفرانس اسلامی هستند، خاطرنشان کرد: نشست وزرای علوم کشورهای اسلامی نیز قرار است در راستای توسعه دیپلماسی علم و فناوری به میزبانی وزارت علوم برگزار شود که زمان آن فعلاً مشخص نشده است.

کد خبر 6077003

دیگر خبرها

  • خسروپناه: مجوز کسب و کارهای بازی محور به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی واگذار شد
  • بازدید وزیر بهداشت از ساخت بیمارستان موقوفه تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی ایران
  • دستمزد ۱۴۰۳ ثابت ماند، حق مسکن افزایش نیافت
  • حقوق ۱۴۰۳ بدون تغییر / حق مسکن کارگران افزایش نیافت
  • نتیجه جلسه مهم شورای عالی کار؛ آیا دستمزد ۱۴۰۳ افزایش پیدا کرد؟
  • دستمزد ۱۴۰۳ ثابت ماند، حق مسکن کارگران افزایش نیافت
  • دانشجوی گنابادی پژوهشگر برجسته کمیته تحقیقات وزارت بهداشت شد
  • رییس مرکز همکاری‌های علمی بین‌المللی وزارت علوم منصوب شد
  • معاون حوزه وزارتی وزیر علوم منصوب شد
  • دو برنامه وزارت علوم برای توسعه دیپلماسی علم و فناوری