Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-24@19:02:05 GMT

تحریم‌ها علیه ایران تحقق حقوق معلولان را سخت کرده است

تاریخ انتشار: ۳۰ خرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۲۸۲۹۹۳

تحریم‌ها علیه ایران تحقق حقوق معلولان را سخت کرده است

به گزارش خبرگزاری مهر، علی‌محمد قادری رئیس سازمان بهزیستی کشور در سخنرانی ویدئویی در پانزدهمین کنفرانس کشورهای عضو کنوانسیون حقوق افراد دارای معلولیت، با بیان اینکه سازمان بهزیستی جمهوری اسلامی ایران به عنوان مرجع ملی اجرای کنوانسیون حقوق افراد دارای معلولیت است، عنوان کرد: ایران از جمله کشورهایی است که در اولین سال‌های بعد از تصویب کنوانسیون حقوق افراد دارای معلولیت به این کنوانسیون ملحق شد و از آن پس بسیاری از قوانین داخلی خود را در انطباق با این کنوانسیون تغییر داده و در راستای تبدیل حقوق افراد دارای معلولیت به جریانی اصلی تلاش کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گفته این مقام مسئول برنامه‌های سازمان بهزیستی کشور هم‌راستا با کنوانسیون حقوق افراد دارای معلولیت و با اولویت‌بخشی به افزایش مشارکت معلولان در جامعه، دسترس‌پذیری و فراگیرسازی خدمات در نقاط مختلف کشور به ویژه در مناطق کم‌برخوردار و محروم و نقش‌آفرینی افراد معلول در تصمیمات خرد و کلان اجرا می‌شود.

رئیس سازمان بهزیستی کشور با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران علاوه بر تلاش برای اجرای مفاد کنوانسیون، همکاری سازنده‌ای را با مکانسیم‌های حقوق بشری بین‌المللی مربوط به معلولان نیز داشته است، تصریح کرد: بعد از ارائه اولین گزارش ملی کشورمان به کمیته حقوق افراد دارای معلولیت در سال ۲۰۱۳ و در راستای اجرای توصیه‌های کمیته حقوق افراد دارای معلولیت در سال ۲۰۱۷، بهزیستی اقدام به تأسیس مکانیسمی ویژه برای هماهنگ‌سازی فعالیت‌های سازمان‌های مختلف داخلی در امور مربوط به اجرای کنوانسیون بین‌المللی معلولان و همچنین قوانینی داخلی کرد.

وی، ادامه داد: این مکانیسم ویژه، امروز با مشارکت گسترده سمن‌هایی که نمایندگی جامعه معلولان را برعهده دارند، در حال تدوین گزارشات دوم، سوم و چهارم جمهوری اسلامی ایران است که به زودی در قالب گزارشی تجمیعی به کمیته معلولین ارائه می‌شود.

قادری در تبیین بخشی از بهترین عملکردها و تصمیمات سازمان بهزیستی کشور، اعلام کرد: با حفظ کرامت و شأن انسانی افراد دارای معلولیت مداخلات بهنگام در راستای شناسایی به موقع معلولان و تعیین نوع و شدت انواع معلولیت‌ها صورت می‌گیرد؛ همچنین نیازهای افراد معلول شناسایی شده و فرآیندهای خدمت‌رسانی در انطباق با نیازها و سطح عملکرد این افراد ارائه می‌شود

رئیس سازمان بهزیستی کشور، ادامه داد: در احیای جامعه پس از کرونا، توجه ویژه‌ای به نیازهای معلولان صورت گرفته، مشارکت آنها در بازگشت به شرایط عادی جلب شده است؛ همچنین مشارکت سمن‌های فعال در حوزه معلولین در تمامی فرآیندهای تصمیم‌گیری مربوط به این قشر جلب و تشویق شده است.

وی با بیان اینکه علی‌رغم تلاش‌هایی صورت گرفته، متأسفانه اثرات منفی ناشی از اقدامات زورمدارانه یکجانبه و تحریم‌های غیرقانونی علیه ایران، تحقق حقوق معلولین را بسیار دشوار ساخته و آسیب‌پذیری این قشر را بالا برده است، اذعان کرد: افزایش روزافزون هزینه اقلام مورد نیاز معلولان در زمینه خدمات و تجهیزات توانبخشی، عدم دسترسی به وسایل کمک حرکتی مدرن وارداتی، دشوار یا بعضاً غیرممکن بودن واردات دارو و مبتلا شدن بیماران غیرمعلول به معلولیت‌های ناشی از عدم دسترسی به دارو از جمله این موارد است که این مسئله به خوبی در گزارش مقدماتی «النا دوهان» گزارشگر ویژه شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد در امور تحریم که در اواسط ماه می سال جاری به ایران سفر کرده بودند نیز مورد اشاره قرار گرفته است.

قادری در پایان یادآور شد: در حال حاضر بخشی از این خدمات و داروهای متأثر از تحریم، از طریق تولیدکنندگان و شرکت‌های دانش بنیان داخلی در اختیار جامعه هدف قرار می‌گیرد.

کد خبر 5519396

منبع: مهر

کلیدواژه: جمهوری اسلامی ایران علی محمد قادری آلنا دوهان سازمان بهزیستی کشور شهرداری تهران شورای شهر تهران هلال احمر جمهوری اسلامی ایران مترو پلیس راهور قوه قضاییه سازمان تامین اجتماعی آلودگی هوا دادستانی تهران دستگیری وضعیت معابر بهزیستی کمیته امداد امام خمینی آتش سوزی کنوانسیون حقوق افراد دارای معلولیت سازمان بهزیستی کشور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۲۸۲۹۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آمار وحشتناک از ۲۰۰ روز وحشی‌گری صهیونیست‌ها در غزه

با گذشت ۲۰۰ روز از تجاوزات رژیم اشغالگر علیه غزه، سازمان‌های بین‌المللی آمار هولناکی از وحشی‌گری این رژیم و کشتار غیرنظامیان فلسطینی ارائه داده و اعلام کردند همه نشانه‌های زندگی در غزه نابود شده و این میزان از توحش، در جهان بی‌سابقه و وحشتناک است. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، جنگ غزه بعد از200 روز در سایه شکست شرم آور جامعه بین المللی در فشار بر رژیم صهیونیستی جهت متوقف کردن جنایات جنگی آن همچنان ادامه دارد و آماری که از وحشی گری اسرائیل در این 200 روز منتشر شده بسیار وحشتناک است.

آمار وحشتناک از کشتار غیرنظامیان فلسطینی به دست صهیونیست‌ها

در این زمینه سازمان دیدبان حقوق بشر اروپا مدیترانه امروز با صدور بیانیه‌ای آماری هولناک از جنایت‌های نسل‌کشی مستمر رژیم اشغالگر در نوار غزه ارائه داده و اعلام کرد که اسرائیل همچنان به حملات وحشیانه خود با همان سرعت علیه غیرنظامیان ادامه می‌دهد و همه درخواست‌ها برای توقف این تجاوزات را نادیده گرفته و این در حالی است که حمایت های تسلیحاتی آمریکا و اروپا از اسرائیل همچنان ادامه دارد.

این سازمان حقوق بشری اعلام کرد که غیرنظامیان فلسطینی در سایه حملات سیستماتیک و وحشیانه ارتش اسرائیل و جنگ نسل کشی که علیه غزه به راه افتاده بهای بسیار سنگین و بی سابقه‌ای را می‌پردازند.

بر اساس این بیانیه، نیروهای اشغالگر تاکنون 38 هزار و 621 غیرنظامی از جمله 15 هزار و 780 کودک و 10 هزار و 91 زن را به شهادت رسانده‌اند و این در حالی است که هنوز هزاران نفر از شهدا زیر آوار قرار دارند و همچنین هزاران نفر نیز هستند که مفقود شده‌اند و اطلاعی از سرنوشت آنها در دست نیست. ارزیابی‌ها نشان می‌دهد که بطور میانگین روزانه 212 فلسطینی در حملات ارتش اسرائیل قتل عام می شوند که 79 نفر از آنها کودک و 50 تن زن هستند و این آمار در تاریخ درگیری عربی- اسرائیلی و همچنین در جنگ‌های معاصر رقم بسیار وحشتناکی است.

سازمان دیده بان حقوق بشر اروپا مدیترانه در ادامه گزارش خود اعلام کرد که تیم‌های این سازمان هزاران جنایت وحشتناکی که ارتش اسرائیل علیه غیرنظامیان فلسطینی مرتکب شده را مستند کرده‌اند. براساس شواهدی که وجود دارد نیروهای ارتش اسرائیل غیرنظامیان را تبدیل به اهداف «قانونی» خود کرده‌انداز جمله بمباران منازل و مراکز غیرنظامی بر سر ساکنان آنها و اعدام میدانی غیرنظامیان خارج از چارچوب قانون. علاوه بر آن تاکنون 140 روزنامه نگار و 485 تن از اعضای تیم های پزشکی و 66 نفر از اعضای تیم های دفاع مدنی در حملات اسرائیل به شهادت رسیده‌اند.

بر اساس این گزارش همچنین بعد از گذشت 200 روز از جنگ غزه 79 هزار و 240 فلسطینی مجروح شده‌اند که اغلب آنها از غیرنظامیان هستند و 70 درصد قربانیان قتل عام‌های اسرائیل علیه غزه را زنان و کودکان تشکیل می دهند.

جنایات جدید صهیونیست‌ها با کشف گورهای دسته جمعی در غزه

در ادامه این گزارش به گورهای دسته جمعی کشف شده در بیمارستان ناصر واقع در خان یونس در جنوب غزه اشاره شده و آمده است که پدیده گورهای دسته جمعی برای اولین بار در تاریخ درگیری‌های جهان به این اندازه و شکل ظاهر شده است، زیرا بیش از 140 گور دسته جمعی در مناطق مختلف نوار غزه حفر شده که در بسیاری از موارد افرادی که توسط نیروهای اسرائیلی اعدام میدانی شده‌اند در این گورها مدفون گشته‌اند.

بر این اساس، گورهای دسته جمعی کشف شده در بیمارستان‌ها به ویژه مجتمع پزشکی شفا در شهر غزه و مجتمع پزشکی ناصر در خانیونس این حدس و گمان‌ها را ایجاد می کند که ارتش اسرائیل افرادی را که از این بیمارستان‌ها بازداشت کرده بود به شکل غیرقانونی اعدام میدانی و سپس آنها را در گورهای دسته جمعی پنهان کرده است.

سازمان حقوق بشری مذکورتصریح کرد که این جنایات مستلزم آغاز تحقیقات بین المللی است. اطلاعات نشان می‌دهد که نیروهای اسرائیلی ده‌ها قبر را نبش کرده‌اند و صدها مرده را از قبور بیرون کشیده و آنها را مورد تجزیه و تحلیل دی ان ای قرار داده‌اند و سپس اجساد را پنهان کردند؛ اجسادی که تکه تکه شده بود.

ویرانی عظیم در نوار غزه در بمباران‌های اسرائیل

براساس این گزارش، در نتیجه ویرانی گسترده‌ای که ارتش رژیم صهیونیستی در غزه به وجود آورده بیش از 60 درصد ساختمان‌های نوار غزه عملا غیرقابل زندگی هستند و ویران شده‌اند و اغلب ویرانی‌ها با بمباران و انفجار انجام شده است. اطلاعات نشان می‌دهد که اسرائیل بیش از 70 هزار تن مواد منفجره را بر سر مردم غزه ریخته و علاوه بر آن عملیات‌های متجاوزانه زیادی از طریق بولدوزرها برای تخریب منازل مسکونی مردم غزه انجام شده است.

دیده بان حقوق بشر اروپا مدیترانه افزود که آمار اولیه و غیرنهایی حاکی از تخریب کامل حداقل 131 هزار و 200 واحد مسکونی در نوار غزه به طور کامل و تخریب جزیی 281 هزار دیگر است و این در حالی است که نیروهای اشغالگر هزاران کیلومتر از خیابان‌ها را در نوار غزه با خاک یکسان کرده‌اند.

نابودی زیرساخت‌های غیرنظامی غزه و بزرگترین عملیات آوارگی اجباری

در سطح زیرساخت های غیرنظامی نیز تحقیقات نشان می‌دهد که اسرائیل اغلب ساختمان‌های عمومی در نوار غزه از جمله صدها بنای فرهنگی و مراکز خدماتی و چاه‌های آب، 133 مدرسه و موسسه آموزشی و همه دانشگاه‌های غزه، 241 مسجد و 3 کلیسا را بطور کامل نابود کرده است.

علاوه بر آن رژیم صهیونیستی بزرگترین و گسترده ترین عملیات آوارگی اجباری علیه مردم فلسطین را در تاریخ معاصر انجام داد؛ جایی که دو میلیون فلسطینی زیر بمباران و کشتار مجبور به آوارگی شدند و در حال حاضر در مراکز پناهگاهی و چادرها زندگی می‌کنند. بیش از نیمی از این مردم در شهر مرزی رفح مستقر هستند که طی روزهای اخیر مورد بمباران شدید و تحت تهدیدات فزاینده برای حمله زمینی ارتش اسرائیل قرار دارد.

گزارش آنروا از رفتار وحشیانه صهیونیست‌ها با اسرای غزهافشای شکنجه‌های وحشیانه اشغالگران علیه بازداشت‌شدگان فلسطینیآمار تکان دهنده از 180 روز جنگ وحشیانه اسرائیل علیه غزه18.5میلیارد دلار؛ خسارت 4 ماه وحشی‌گری صهیونیست‌ها در غزه

گرسنگی، سلاح جنگی اسرائیل علیه مردم غزه

در گزارش دیده بان حقوق بشر اروپا مدیترانه همچنین به بحران فجیع انسانی در غزه اشاره شده و آمده است که اسرائیل از روز اول حمله به نوار غزه از گرسنگی به عنوان یک سلاح جنگی علیه غیرنظامیان استفاده کرده و با بستن گذرگاه‌ها مانع ورود کمک‌های انسانی به ویژه غذا و دارو به این منطقه شده است؛ موضوعی که منجر به جان باختن صدها نفر از مردم غزه بر اثر شدت گرسنگی شده است. سیاست گرسنگی به طور خاص ساکنان استان و شمال غزه را مورد هدف قرار داده؛ جایی که 300 هزار فلسطینی در این مناطق درگیر یک قحطی واقعی شده‌اند و تاکنون بیش از 30 نفر در شمال غزه که اغلب آنها کودک بودند بر اثر گرسنگی جانشان را از دست داده‌اند.

شیوع انواع بیماری‌ها در میان غیرنظامیان غزه

همچنین شمار قابل توجهی از مردم غزه به دلیل آوارگی و نبود مراقبت‌های بهداشتی مبتلا به انواع بیماری‌ها شده‌اند. وزارت بهداشت فلسطین در غزه از ابتلای 1 میلیون و 90 هزار نفر در غزه به بیماری‌های عفونی خبر داده و اعلام کرد که 8 هزار نفر نیز به عفونت هپاتیت ویروسی دچار شده‌اند. همچنین 350 هزار نفر مبتلا به بیماری‌های مزمن هستند که به دلیل عدم وجود دارو زندگی آنها در معرض خطر قرار گرفته است. همچنین زنان باردار از جمله بزرگترین قربانیان این جنگ هستند که بر اساس آمار موجود 60 هزار زن باردار در غزه به دلیل عدم مراقبت‌های بهداشتی با خطر جدی مواجه می باشند.

نابودی سیستم بهداشتی غزه

بر اساس گزارشی که آژانس امداد و کار سازمان ملل برای آوارگان فلسطینی (آنروا) در 16 آوریل منتشر کرد در 349 مورد حمله ارتش اسرائیل به مراکز پناهگاهی حداقل 408 آواره فلسطینی شهید و 1406 نفر دیگر مجروح شدند. همچنین 178 کارمند آنروا نیز در نوار غزه در حملات اسرائیل به شهادت رسیدند.

بر اساس این گزارش اسرائیل به طور سیستماتیک برای نابودی نظام بهداشتی غزه تلاش کرده و 32 بیمارستان از 36 بیمارستان غزه را از کار انداخته از جمله دو مجتمع پزشکی بزرگ شفا در شهر غزه و ناصر در خان یونس. همچنین 53 مرکز بهداشتی غزه نیز کاملا از خدمت خارج شده و 159 موسسه بهداشتی مورد هدف حملات ارتش صهیونیستی قرار گرفته است.

ربودن و شکنجه وحشیانه بیش از 5 هزار فلسطینی توسط ارتش اشغالگر

از سوی دیگر سازمان دیده بان حقوق بشر اروپا مدیترانه گزارش داد که نیروهای اسرائیلی بیش از 5 هزار فلسطینی از جمله صدها زن را از خانه‌ها و مراکز سرپناهی در حین تردد در جاده‌ها بازداشت کرده و اطلاعی از سرنوشت آنها در دست نیست. اما برخی گزارش‌ها نشان می‌دهد که شماری از افرادی که توسط ارتش اسرائیل ربوده شده‌اند در زندان های این رژیم به قتل رسیده‌اند و مابقی در معرض شکنجه های بسیار وحشتناکی قرار دارند. ده‌ها نفر از این افراد ربوده شده که اخیرا آزاد شده‌اند از جمله زنان و کودکان اعلام کردند که در زندان‌های اسرائیل در معرض انواع رفتارهای وحشیانه و ضرب و شتم قرار داشتند از جمله شکنجه‌های تا سرحد مرگ و آزار و اذیت و خشونت‌های جنسی.

در پایان گزارش سازمان دیده بان حقوق بشر اروپا مدیترانه آمده است که بعد از گذشت 200 روز از جنگ غزه نیروهای اشغالگر اسرائیلی در حال آماده شدن برای انجام یک حمله گسترده به شهر رفح در جنوب نوار غزه هستند. این در حالی است که حدود 1.2 میلیون غیرنظامی از ساکنان و آوارگان در رفح مستقر می‌باشند و ارتش اسرائیل پیش از این رفح را منطقه امن اعلام کرده بود. بنابراین در حال حاضر خطر یک فاجعه بزرگ شهر رفح را تهدید می‌کند و نگرانی‌های جدی درباره سرنوشت آوارگان و ساکنان رفح وجود دارد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • هیاهو برای هیچ؛ آمریکا گردان اسرائیلی را تحریم نمی‌کند
  • پیش‌بینی ردیف جداگانه بودجه برای قانون معلولان
  • واکنش ایران به ادعای آمریکا علیه اشخاص و شرکت‌های ایرانی درباره فعالیت‌های سایبری
  • آمریکا اتهامات جنایی و تحریمی علیه ۴ ایرانی را علنی کرد | جزئیات رویترز از اسامی افراد و شرکت های تحریم شده | تحریم ها در چه حوزه ای است؟
  • هیچ معلولی پشت نوبت مستمری نیست
  • آمار وحشتناک از ۲۰۰ روز وحشی‌گری صهیونیست‌ها در غزه
  • توافق اعضای اتحادیه اروپا برای تحریم‌های بیشتر علیه ایران
  • مقامات آمریکایی: تحریم واحد نظامی نیتسح یهودا امروز ممکن است رخ دهد
  • بورل: شورای اروپا درباره تشدید تحریم ایران رایزنی می‌کند
  • بهره مندی ۸۰ معلول میبدی از حق پرستاری