Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایران آنلاین، پس از ثبت صفر فوتی کرونا در دولت سیزدهم، مسئولان دولت قبل و رسانه‌های حامی آنها در ادعایی خلاف واقع، واردات گسترده واکسن در دولت سیزدهم را مرهون ثبت سفارش در دولت قبل خواندند در حالی که باید پاسخ دهند پس چگونه در دوران مسئولیت خود، واردات واکسن بدون توافق و پذیرش FATF را ناممکن خوانده‌ بودند؟

 اواخر سال ۹۸ بود که زمزمه‌های ورود کرونا به ایران آغاز شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

درنهایت با اعلام رسمی ابتلای برخی افراد به این ویروس، برخی اقدامات که به‌طور عمده شامل محدودیت در تردد و فعالیت صنف‌های مختلف بود برای جلوگیری از شیوع ویروس اجرا شد. با این حال تامین واکسن مطالبه‌ای بود که پس از رشد آمار مبتلایان و فوتی‌ها پررنگ شد.

پس از شدت گرفتن محدودیت‌ها و ناممکن شدن تداوم آن بر اثر تبعات اقتصادی آن بر کسب‌وکارها و خانوارها، مسئله تولید و واردات واکسن به دغدغه‌ای جدی در سطح ملی و مطالبه‌ای از دولت تبدیل شد. در همین ایام برخی کشورها از تولید واکسن کرونا خبر دادند. در این میان تولید گسترده واکسن در چین نقطه امیدی برای تامین واکسن کشور شد.

با این حال دولت وقت بدون بررسی علمی واکسن تولیدی چین و با برخورد سیاسی نسبت به آن، کشور را از واردات این واکسن و عبور سریع‌تر از بحران محروم کرد. مسئولان دولت قبل با تعابیری نظیر «واکسن نامعتبر» و ... سعی در توجیه امتناع خود از واردات واکسن سینوفارم کردند.

بهانه‌های دولت قبل برای تامین واکسن؛ از مذاکرات تا FATF

پس از تولید واکسن در اروپا و آمریکا، گویی فرصتی برای مسئولان دولت قبل فراهم کرد تا برای تامین نشدن واکسن و حتی امتیازدهی در مذاکرات توجیه تراشی کنند. مسئولان دولت قبل با نامعتبر خواندن واکسن کشورهای دیگر و اصرار بر تامین واکسن‌های اروپایی و آمریکایی آن‌هم در شرایطی که امکان واردات گسترده این واکسن‌ها اساساً وجود نداشت، زمینه را برای جولان کرونا در کشور و رشد تصاعدی فوتی‌ها فراهم کردند.

با این حال دولتمردان قبل همچنان بر واردات آنچه «واکسن معتبر» می‌خواندند اصرار داشتند آن‌هم بدون آنکه دلیلی علمی و مستند از معتبر یا نامعتبر بودن واکسن کشورهای مختلف ارائه کنند.

در همین راستا مسئولان دولت وقت وارد نشدن واکسن را ناشی از تحریم‌ها و حل نشدن مسئله FATF خوانده و حل بحران کرونا را به امتیازدهی یک‌طرفه در برجام برای رسیدن به توافق به هر قیمتی و همچنین اجرای دستورات FATF گره زدند. بازی سیاسی دولت قبل با سلامت مردم درنهایت به جایی رسید که تعداد فوتی‌های کرونا در پایان دولت قبل به رقم بی‌سابقه و هراس‌انگیز ۷۰۰ مورد در روز رسید.

از میراث ۷۰۰ فوتی در شروع دولت سیزدهم تا دستاورد صفر فوتی

با شروع به کار دولت سیزدهم، بهانه‌جویی جای خود را به مدیریت کارآمد و پاسخگو داد. دولت جدید بدون هیچ بهانه‌ای پیگیری واردات واکسن و حمایت از تولید داخلی آن را در دستور کار قرار داد. جهش در رقم واردات واکسن پس از آغاز به کار دولت سیزدهم، اثربخشی اقدامات دولت در این موضوع را نشان داد.

گشایش در واردات واکسن پس از آغاز به کار دولت سیزدهم به حدی مشهود بود که شیب واردات واکسن پس از شروع به کار دولت سیزدهم بسیار تندتر شد. ورود مستقیم شخص رئیس جمهور به موضوع واردات واکسن، تماس با مقامات کشورهای مختلف و رایزنی با آنها برای تهیه واکسن نمودی از پیگیری جدی دولت تا بالاترین سطح برای حل مسئله کرونا بود.

چهار برابر شدن واردات در دولت سیزدهم

نگاهی به آمار واردات واکسن در دولت‌های دوازدهم و سیزدهم، رشد چند برابری واردات واکسن در دولت سیزدهم را نشان می‌دهد. از مجموع حدود ۲۰۷ میلیون دوز واکسن واردشده به کشور تا پایان اردیبهشت سال جاری، حدود ۱۴۰ میلیون دوز در ۹ ماه آغازین دولت سیزدهم و ۲۲ میلیون دوز در ۶ ماه پایانی دولت قبل بوده است؛ به عبارت دیگر در دولت گذشته روزانه تنها حدود ۱۲۶ هزار دوز واکسن به کشور وارد می‌شد. در مقابل اما در دولت سیزدهم روزانه حدود ۴۶۷ هزار دوز واکسن به کشور وارد شده است.

مصادره دستاورد دولت به‌جای پاسخگویی برای جان باختن هزاران ایرانی

 

---

پس از کاهش چشمگیر آمار مبتلایان و به‌ویژه فوتی‌های کرونا، مسئولان دولت قبل و رسانه‌های حامی آنان بدون اشاره به اظهارات خود مبنی بر «ناممکن بودن واردات واکسن بدون توافق و پذیرش کامل FATF»، تلاش می‌کنند تا دستاورد دولت سیزدهم در مدیریت بحران کرونا را به نام دولت قبل مصادره کنند.

مسئولان دولت قبل با این ادعا که واکسن‌های واردشده در دولت سیزدهم ناشی از ثبت سفارش در دولت قبل بوده، سعی در مصادره دستاورد دولت سیزدهم در این زمینه دارند. این ادعای دروغ آنان در حالی است که عمده واکسن‌های وارداتی کشور، واکسن سینوفارم چین بوده که مسئولان دولت قبل از آن به‌عنوان «واکسن نامعتبر» یاد کرده و با واردات آن مخالفت می‌کردند. همچنین عمده سفارش‌های ثبت شده دولت قبل برای واردات واکسن مربوط به واکسن‌های کووکس و آسترازنکا بوده که بخش اعظمی از آن هیچ‌گاه به کشور وارد نشد.

اظهارات خلاف واقع مسئولان دولت گذشته و حامیان رسانه‌ای آنها برای دستاوردسازی دروغین برای خود در حالی است که با اهمال همین مسئولان در تامین واکسن و همراهی همین رسانه‌ها، درمجموع هزاران ایرانی قربانی بازی سیاسی دولت با بحران کرونا شدند. در چنین شرایطی مسئولان دولت قبل و حامیان آنها به جای پاسخگویی نسبت به جان باختن هزاران ایرانی، اکنون در مقام مدعی ظاهر و کنترل کرونا را به نام خود مصادره می‌کنند. این افراد البته در زمان مسئولیت نیز هیچ‌گاه پاسخگوی سیاست‌های خود نبودند اما بد نیست به این سوال پاسخ دهند که اگر واردات گسترده واکسن و کنترل کرونا آن‌هم در زمان دولت سیزدهم مرهون زحمات آنان بوده، پس چگونه در دوران مسئولیت، واردات واکسن بدون توافق و بدون پذیرش FATF را ناممکن می‌خواندید؟


انتهای پیام/


 

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: کار دولت سیزدهم مسئولان دولت قبل دولت سیزدهم واردات واکسن تامین واکسن دولت قبل واکسن ها فوتی ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۲۸۵۷۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پله‌های برقی تهران بالاخره نونوار می‌شود

شهردار تهران گفت: سال گذشته تعداد ۶۰ دستگاه پله برقی خریداری شد و از این ماه نصب این پله برقی‌ها آغاز شده است و تا سه ماه آینده نصب آن‌ها به اتمام خواهد رسید.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، علیرضا زاکانی امروز _ چهارشنبه بیست‌ونهم فروردین_ در حاشیه جلسه هیئت دولت در جمع خبرنگاران، اظهار کرد: برنامه‌ای برای واردات پله برقی از چین وجود ندارد و درواقع پله برقی تولید می‌شود.

وی افزود: سال گذشته تعداد ۶۰ دستگاه پله برقی خریداری شد و از این ماه نصب این پله برقی‌ها آغاز شده است و تا سه ماه آینده نصب آن‌ها به اتمام خواهد رسید.

شهردار تهرانه با اشاره به نصب دوربین روی لباس حریم‌بان و شهربان، خاطرنشان کرد این اقدام در راستای سامان یافتگی و ایجاد شرایط مناسب صورت گرفته است تا دستگاه‌های مسئول بتوانند نظارت بهتری داشته باشند.

زاکانی در خصوص موضع شهرداری در انتخابات مجلس شورای اسلامی، تصریح کرد: موضع شهرداری در انتخابات پشتیبانی است، در دوره اول براساس ظرفیت‌ها و توان پشتیبانی کردیم و در دوره دوم این وظیفه را داریم.

وی با اشاره به واردات واگن‌های مترو و اختلافات میان شهرداری و وزارت کشور، تصریح کرد: کارفرمای واردات واگن‌های مترو وزارت کشور است که ۱۰۷۱ دستگاه در دو قرارداد برای واردات انجام شد، اما اختلاف نظرها در مورد تأیید بسته ورودی از چین بود و اختلاف نظری در این باره وجود ندارد.

شهردار تهران گفت: به این قرارداد باید ظرف ۱۰ روز پاسخ داده می‌شد، اما طول کشید و مورد اعتراض مهدی چمران رئیس شورای شهر تهران قرار گرفت، به هر حال این کار انجام شد.

زاکانی با اشاره به زمان واردات واگن‌ها عنوان کرد: امسال واردات واگن‌ها انجام می‌شود و طی ۴ سال واردات به اتمام می‌رسد.

کد خبر 745440

دیگر خبرها

  • ایران یکی از بزرگ‌ترین حملاتی را که جهان به چشم دیده، علیه اسرائیل انجام داد
  • یک میلیون قطعه زمین به متقاضیان مسکن ملی در روستاها واگذار می‌شود
  • سرانجام لایحه حجاب و عفاف چه شد؟
  • رئیسی به سمنان رفت
  • توانایی واکسن سازی ایران را جهانی کردیم
  • ضرغامی در پاسخ به قدس آنلاین بیان کرد: تکذیب خروج ایران از ایکوم و ایکوموس
  • واگن های متروی چینی در سالجاری وارد می شوند
  • پله‌های برقی تهران بالاخره نونوار می‌شود
  • جهت‌گیری در تعرفه صادرات و واردات، حمایت از تولید است
  • منع واردات کالاهای تولید داخلی/ حمایت بیشتر از تولید داخل با مشارکت ذینفغان