Web Analytics Made Easy - Statcounter

محمدصادق اکبری درباره ماجرای تعیین تکلیف ذرت‌های آلوده، گفت: حدود ۲۰ هزار تن ذرت آلوده در بندر امیرآباد کشف شد که نظارت کردیم این محصولات به مصرف دامی نرسد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از بلاغ؛ حجت‌الاسلام محمد صادق اکبری سه شنبه شب در نشست خبری به مناسبت آغاز هفته قوه قضائیه، اظهار کرد: بیش از 998 هزار و 60 فقره پرونده در دستگاه قضائی استان تشکیل شده است که حدود 993 هزار و 307 پرونده تعیین تکلیف شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی افزود: در بحث تعیین مجازات دادگستری استان تا پایان اردیبهشت‌ماه 1401 به مدت 14 ماه از مجموع محکومیت‌های صادر شده برای اشخاص حدود 33 درصد جزای نقدی، 20 درصد مجازات حبس، 15 درصد مجازات شلاق و حدود 12 درصد حکم دیه صادر شده است.

*نجات 73 نفر از چوبه دار
رئیس کل دادگستری مازندران، با بیان اینکه به کمک ستاد دیه در استان از سال گذشته تاکنون 73 نفر از چوب دار نجات پیدا کردند؛ خاطر نشان کرد: سال گذشته، 65 محکوم به قصاص با اخذ رضایت از اولیا دم زندگی دوباره‌ای ببخشند و در سه ماهه امسال نیز 8 محکوم به قصاص با اخذ رضایت از اولیا دم از طناب دار نجات پیدا کردند.

اکبری با بیان اینکه برخورد با اراذل و اوباش به‌صورت ویژه در دستور کار دستگاه قضا قرار دارد؛ گفت: در سال گذشته، پرونده 12 باند اراذل و اوباش، مورد رسیدگی قرار گرفت که برای تعدادی از آن‌ها احکام بازدارنده صادر  و تعدادی از آن‌ها در زندان‌ها در حال سپری کردن حکم هستند.

*آخرین خبرها از پرونده سلمان‌شهر، شورا و شهردار ساری و مجتمع قصر دریا سرخرود
وی با بیان اینکه احکام پرونده‌های مربوط به سلمان‌شهر و منابع طبیعی غرب استان، صادر و در مراجع قضائی در دست بررسی قرار دارد؛ ادامه داد: پرونده سلمان‌شهر 67 نفر متهم داشته که برای بسیاری از آن‌ها حکم حبس، جزای نقدی، شلاق و رد مال صادر شده است.

رئیس کل دادگستری مازندران، در ارتباط با پرونده  شهرداری و شورای شهر ساری، گفت: از آنجایی که شهردار سابق و یکی از متهمان پرونده شورای شهر، سمت کشوری گرفته  بودند، بر اساس الزام قانونی پرونده آنان به همراه سایر متهمان به عنوان یک پرونده مشترک به دادگاه ویژه کارکنان دولت ارجاع شده که در حال طی کردن روند قانونی در محاکم کیفری تهران است.

اکبری در ارتباط با پرونده مجتمع توریستی قصر دریا در سرخرود، گفت: این پرونده در دست بررسی است و منتظر نتایج رسیدگی نهایی هستیم.

*بازگشت 239 هکتار از اراضی مازندران به کاربری کشاورزی
وی عنوان کرد: در حال حاضر، 565 زندانی از طریق پا بندهای الکترونیکی در خارج از زندان تحت مراقبت هستند و در واقع دوران حبس خودشان را می گذرانند.

رئیس کل دادگستری مازندران، مطرح کرد: در سال گذشته حدود 390 هکتار از از اراضی ملی مازندران از تصرف غیرمجاز آزاد شد و همچنین 239 هکتار از اراضی کشاورزی که غیر قانونی تغییر کاربری یافته بود با اجرای احکام قضایی به فعالیت اصلی برگشت داده شده است.

*20 هزار تن ذرت آلوده در بندر امیرآباد شناسایی شد
اکبری در پاسخ به سوال خبرنگار بلاغ در خصوص تعیین تکلیف ذرت‌های آلوده در بنادر مازندران و نیز رسیدگی دستگاه قضا نسبت به اهلیت خریداران؛ پاسخ داد: ریاست قوه قضائیه شخصا از بنادر جنوب کشور و اموال سازمان تملیکی بازدید بعمل اوردند و دستورات خوبی را در این خصوص صادر کردند که برکات خوبی را در خصوص تعیین تکلیف غلات آلوده بدنبال داشت.

وی افزود: لذا ما نیز به اتفاق دادستان مرکز استان، بازدیدی را از انبارهای کالاهای موجود در اداره کل اموال تملیکی مازندران و همچنین انبارهای بندر امیرآباد به عمل آوردیم که علاوه بر این بازدیدها، دادستان‌های بهشهر و نوشهر نیز اموال و انبارهای این دو بندر بازدید کردند.

رئیس کل دادگستری مازندران، خاطرنشان کرد: خوشبختانه متعاقب این بازدیدها، بسیاری از انبارهای کالاهای اموال تملیکی، تعیین تکلیف شد.

اکبری ادامه داد: در جریان بازدیدها مشاهده کردیم که مقدار زیادی نهاده‌های دامی نظیر ذرت و جو، آن‌جا وجود دارد و تعیین تکلیف و خارج نشده است و به لحاظ گذشت زمان، مقدار فراوانی از آن، فاسد شده است و لذا بلافاصله، ضرب‌الأجل معین کردیم که در آن مهلت یکماهه بایستی این مقدار از نهاده‌های دامی، تعیین تکلیف شود.

وی اعلام کرد: زحمات و پیگیری‌های فراوانی توسط همکاران ما کشیده شد که در نهایت به این موضوع منتهی شد که آن مقدار ذرتی که باید خارج می‌شد و به دست بازار و مصرف کننده می‌رسید، انجام شد.

رئیس کل دادگستری مازندران، تاکید کرد: در خصوص آن مقداری که آلوده بود برای آن هم تعیین تکلیف شد و طبق نظر کارشناسان این بخش از ذرت‌ها، مصرف دامی نداشت، بنابراین نباید در شبکه توزیع قرار بگیرد، بلکه باید به مصرف صنعتی برسد و تبدیل به مواد صنعتی نظیر الکل شود.

اکبری تشریح کرد: در این خصوص هم دستورات لازم صادر شد و این کار هم انجام گرفت و نسبت به این دغدغه شما هم که افراد غیر واجد شرایط و فاقد صلاحیت این مقدرا قابل توجه نهاده‌های دامی فاسد را دریافت کنند که تبدیل به الکل کنند اما به سایر مصارف و یا در بازار به مصرف دامی برسانند نیز آن هم، بررسی شد و تا جایی که اطلاع دارم در همان تبدیل به الکل مصرف شد.

وی افزود: به هر حال این اقدامات انجام شد و در ادامه هم انجام می‌شود و همواره بر نظارت بر این اقدامات، نظارت صورت گیرد.

رئیس کل دادگستری مازندران، عنوان کرد: در آخرین بازدیدی که توسط دادستان بهشهر طی سه هفته گذشته از انبارهای غلات آلوده صورت گرفت، گزارشی مبنی بر خلاف آنچه که باید صورت می‌گرفت، ارائه نشد.

اکبری متذکر شد: حدود 20 هزار تن ذرت آلوده در بندر امیرآباد کشف شد که نظارت کردیم این محصولات به مصرف دامی نرسد.

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: رئیس کل دادگستری مازندران تعیین تکلیف سال گذشته سلمان شهر مصرف دامی صادر شد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۲۹۶۸۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

الگوی مطالبه‌گری در چارچوب قانون

  یکی ازاین جایزه‌ها به قهرمان، فیلم احمد قویدل رسیدکه با تصمیم دبیر،تندیس جشنواره و جایزه نقدی ۳۵ میلیون تومانی را دریافت کرد. قویدل به دلیل بیماری پسرخوانده‌اش، پایش به پرونده خون‌های آلوده کشور فرانسه باز شد و به مرور آن‌‌قدر درگیر این ماجرا شد که به نمایندگی از شاکیان پرونده، برای احقاق حقوق بیماران عزمش را جزم وکفش آهنین پوشید. نام فیلم هم برگرفته از شخصیت قوی و خستگی‌ناپذیر اوست. او به دلیل درگیری مدام در این پرونده، تصمیم می‌گیرد تحصیلاتش را در رشته حقوق ادامه دهد و بعد با پی بردن به اهمیت کار رسانه در بازتاب حقایق پرونده، سراغ تحصیل در رشته روزنامه‌نگاری رفت. در حالی روایت این فعال مدنی و رئیس سابق انجمن هموفیلی رسانه‌ای شد که چندی پیش نازنین فرزادی‌فر،مدیرعامل کانون هموفیلی از بازگشایی دوباره این پرونده و ثبت شکایت ازشرکت فرانسوی واردکننده خون آلوده خبر داد. ازاین رو؛ اکران این مستند موجب شد به سراغ گفت‌وگو با علی فراهانی‌صدر، کارگردان این مستند برویم.

چه شد که بعد ازساخت مستندهایی تاریخی نظیر «آسوده بخواب کورش» سراغ ساخت مستندی رفتید که زمینه‌های اجتماعی و بهداشتی و بار روانی برای خانواده‌های درگیر خون‌های آلوده دارد؟
تاریخ همیشه برایم جذابیت داشته، چون تاریخ را می‌خوانیم که عبرت بگیریم و رو به جلو حرکت کنیم. به‌طور‌کلی از ابتدا برای انتخاب موضوع‌های تاریخی به این توجه می‌کردیم که چه فایده‌ای برای امروز جامعه دارد. بنابراین، موضوعاتی که روتین و در حد تاریخ‌نگاری صرف بود را انتخاب نمی‌کردیم. درواقع قویدل‌ هم نوعی مستند تاریخی است که معاصرتر است. دلیل انتخاب موضوع این بود چیزی را از دل تاریخ انتخاب کنیم که رو به جلو باشد. این بار به سمت فضای مطالبه‌گری پیش رفتیم تا در اوضاع بحرانی جامعه، تکلیف مردم و شخصی که برای خودش رسالت انسانی درنظر می‌گیرد، مشخص شود. 

چقدر فرآیند ساخت این مستند طول کشید و چقدر تحقیق کردید تا به فیلمنامه‌ای منسجم برسید؟
اواخر سال۹۸ وهمزمان با شیوع بیماری کرونا، اتفاقاتی درجامعه افتاد و علی رستم‌آبادی، نویسنده پروژه به موضوع داروهای آلوده سال۶۱ اشاره کرد و از تکرار آن در کرونا نگران بود. در رابطه با داروهای آلوده سال۶۱، عده‌ای می‌گفتند شایعه است و عده‌ای کاملا آن را رد می‌کردند. در آن سال اتفاق‌های تلخی افتاد وما با این رویکرد که سرپوش گذاشتن روی اتفاقات کوچک منجر به بحران‌های بزرگ می‌شود، سراغ این سوژه رفته و تصمیم گرفتیم روی این موضوع کار کنیم. از گوشه و کنار شنیده بودیم، لزوما آنچه که رسانه‌ها درباره پرونده داروهای آلوده منعکس کردند، تمام حقیقت نبوده؛ یعنی این طور نبود که بگوییم مقداری دارو از فرانسه آمد و مردم را آلوده کرد و تمام شد. مقصود ما این بود که بررسی کنیم داخل ایران چه اتفاقی افتاده است. وقتی پرونده را شروع کردیم، هر بخشی را ورق می‌زدیم با نام احمد قویدل رو‌به‌رو می‌شدیم. در ادامه، با احمد قویدل جلسه‌ای برگزار کردیم و به آرامی تصمیم گرفتیم درونمایه فیلم را تغییر دهیم و می‌گفتیم بحران همیشه و همه‌جا وجود دارد اما اشخاص مختلف به گونه‌‌های متفاوت با این بحران‌ها روبه‌رو می‌شوند.درنتیجه تصمیم گرفتیم مستندپرتره احمد قویدل را کار کنیم. ما سال۹۹ این تصمیم را گرفتیم و من اردیبهشت سال۱۴۰۲ ضبط فیلم را شروع کردم. دراین مدت فیلمنامه و طرح را نوشتیم و بخشی از دغدغه ما این بود که آیا می‌توانیم این موضوع را با جایی مطرح کنیم یا خیر و این خیلی زمان برد. از طرف دیگر بخش زیادی از فیلمنامه مستند، حین تولید تغییر می‌کند و برای قویدل هم این اتفاق افتاد. 

ما با نوعی از لحن طنز وشوخی برای انتقال مسائلی که ذات‌شان تلخ وتراژیک است،درقویدل مواجه‌ایم چطوربه این لحن رسیدید؟
معمولا وقتی ما از اتفاقات تراژیک و تلخ فاصله می‌گیریم، خود به خود نوعی پوشش کمدی حول آن شکل می‌گیرد و به آن کمدی سیاه می‌گویند. اگر دقت کنید ما برای اتفاقات کرونا هنوز کمدی نداریم و به قدری برای ما تلخ است که نمی‌توانیم در این رابطه کمدی کار کنیم اما فکر می‌کنم نسل ۲۰ سال آینده اتفاقات کرونا را با کمدی سیاه به‌یاد می‌آورد. شاید این طور بتوانیم کار کنیم که با خود واکسن شروع شود که چرا این‌قدر دیر به دست مردم می‌رسد. بخشی از اینها می‌تواند سیاسی و بخشی هم اجتماعی باشد و فیلمساز هم می‌تواند نگاه کمدی انتقادی به این موضوع داشته باشد، چون وقتی از فضای تیره و تراژدی دور می‌شویم، ذهن به بلوغی می‌رسد که می‌تواند با آن مسأله شوخی کند. در حین بیمار شدن ایدزی‌ها در آن زمان، عده‌ای می‌آمدند و فقط پس‌زمینه ضدغربی به خودشان می‌گرفتند و مسأله را به گردن غرب می‌انداختند و از این طرف بعضی مسائل را در داخل کشور پنهان می‌کردند. فکر می‌کنم اساسا این فرافکنی یک کمدی تلخ بسیار بزرگ است که حتی جواب آزمایش را برای این‌که استفاده دیگری از آن کنند، پنهان می‌کردند. ما می‌توانیم نگاه کمدی داشته باشیم؛ به شرطی که زمان گذشته باشد و مخاطب آن را بپذیرد. در حین کار وقتی مباحث ناموسی مطرح می‌شد یا بیماری فوت می‌کرد، به هیچ عنوان با این مسائل شوخی نکردیم. معمولا در بخش‌هایی از این مستند از شوخی استفاده می‌شود که مربوط به خود احمد قویدل است. به عنوان مثال در بخش‌هایی که قویدل در سنین بالا به دانشگاه می‌رود و مطلبی را که می‌گویند نباید منتشر شود را منتشر می‌کند، طنز به کار رفته است. به وجود آمدن فضای طنز به خود سوژه و دیدگاهش نسبت به بحرانی که برایش ایجاد شده هم خیلی مرتبط است. آقای قویدل از موضوع خون‌های آلوده گذر کرده بود و به همین دلیل می‌توانستیم کمدی کار کنیم.

شخصیت احمد قویدل به‌گونه‌ای است که هرگز خسته نمی‌شود و در بخش‌هایی که به نظر می‌رسد موضوع مسکوت مانده و قفل است، می‌تواند برای جوانان امروز که درگیر مشغله‌های مختلفی هستند، کارآمد یا الگو باشد؟
مستند قویدل الگوی مطالبه‌گری در چارچوب ایران و جمهوری اسلامی را معرفی می‌کند؛ یعنی شما در ایران می‌توانید چنین کاری انجام دهید؛ گرچه در صحنه‌هایی از مستند قویدل نشان داده می‌شود که سندی از پرونده سرقت یا جعل و منتشر می‌شود و بی‌قانونی‌هایی وجود دارد، اما شخصیت آقای قویدل خیلی نتیجه‌گراست و در چارچوب‌ها به خواسته خود تا حدودی می‌رسد. این روحیه می‌تواند الگوی مطالبه‌گری برای حال و روز جامعه ما باشد.

با توجه به این‌که آقای قویدل روزنامه‌نگار وحقوقدان بود؛ چقدر توانست به شما برای پیداکردن روزنامه‌های مرتبط با پرونده خون‌های آلوده کمک کند؟
آقای قویدل تمام اسناد را طبقه‌بندی کرده و نگه داشته است و ما حدود۵۴۰صفحه سند ازاتفاقات پرونده داروهای آلوده داشتیم و هیچ بخشی از اتفاقاتی که داخل مستند می‌افتد، بدون سند نیست. در مورد زندگی شخصی آقای قویدل هم شاهدان عینی داشتیم که ما با همه آنها صحبت کردیم. نکته مهم آن است که به روندی که خود آقای قویدل طی می‌کند، به شکل واقع‌گرایانه نپرداختیم؛ یعنی جایی که نیاز بود، ما چند سند ارائه دادیم، چون مسأله‌ای را بیان می‌کردیم که نباید تبدیل به انگ و تهمت شود.  این اسناد برای مردم مهم است و اگر درنظر بگیریم که بزرگ‌ترین الگوی بشر قصه و داستان است، تمام مسائل حل خواهد شد. در تمام کتب آسمانی برای انتقال پیام و یا مفهوم از داستان استفاده می‌شود و ما بیشتر سوره‌هایی از قرآن را به یاد داریم که برای ما داستان تعریف می‌کند. بنابراین، وقتی الگوی بشر داستان است، نیازی نداریم به سمت اسناد ژورنالیستی برویم یا این‌که فقط خبر تهیه‌ کنیم. من در این کار تلاش کردم بیشتر قصه‌گو باشم تا این‌که به اسناد ژورنالیستی صرف بپردازیم. 

شما در مستندتان به نقش و اهمیت رسانه‌ها و جریانی که می‌توانند در رابطه با مسائل اجتماعی مثل خون‌های آلوده بیافرینند هم اشاره کردید. کمی در این رابطه توضیح دهید.
درانتهای مستندوسکانس آخرکه یکی ازطولانی‌ترین سکانس‌هاست،این رسانه است که کارراتمام می‌کند وبه گفته خود آقای قویدل، این پرونده روی دوش رسانه رفت و پیروزشد.این خیلی مهم است که نقش رسانه درپیشبرد این قبیل پرونده‌ها چطور می‌‌تواند باشد. 

نگاه شما به‌عنوان یک کارگردان چقدر بازمانی که هنوز این مستند رانساخته بودید،متفاوت شده وچه تجربه‌ای به شمااضافه شد؟
معمولا فیلمساز هرکاری که انجام می‌دهد به بلوغی می‌رسد که موجب رشد او خواهد شد. مستند قویدل هم خیلی نگرش و جهان‌بینی من را تغییر داد و حتی گاهی پیش می‌آمد که دوربین را رها می‌کردم و با آقای قویدل گفت‌وگو می‌کردم.

تجربه‌گرایی در سینمای مستند
بیشتر کارهای من فرم تجربی دارد وخیلی نگران بودم که حتی به جشنواره راه پیدا نکند و دیده نشود اماخوشبختانه هم در جشنواره موفق شد و هم امیدوار شدم؛ چرا که اگربرای مردم داستان تعریف کنیم،آنها توجه می‌کنند وبعدگفت‌وگو شکل می‌گیرد.من حتی یک نظر منفی هم از فیلم نداشتم و امیدوارم سینمای مستند به کارهای تجربی و جدید روی بیاورد.قویدل در ایران تازگی دارد، اما شبیه به این مستند در آکادمی اسکاروجود دارد که موفق می‌شودوبه همین دلیل آمار دیدن مستند دردنیاخیلی بیشتر از ایران است. 

دیگر خبرها

  • کمک ۴۰ میلیاردی خیران برای آزادی زندانیان نیازمند در بهشهر
  • شناسایی مرغداری آلوده کننده تالاب انزلی با لاشه مرغ‌های تلف شده
  • الگوی مطالبه‌گری در چارچوب قانون
  • اجرای طرح شناسایی باغچه‌های‌آلوده حاشیه معابر مرکز شهر
  • طرح ضربتی پاکسازی مناطق آلوده و جرم خیز در بندرعباس اجرا شد
  • طوفان دریا بندرنشینان را غرق کرد
  • پاکسازی مناطق آلوده و جرم خیز بندرعباس
  • جام آزادگان / برتری دریا بابل و نفت مسجدسلیمان
  • لیگ یک/ شروع توفانی هفته با جهانی!
  • بازداشت ۷۰ نفر در مناطق آلوده و جرم‌خیز شاهرود