زهرا نژاد بهرام: مصوبه نمایندگان در رابطه با شورایعالی فضای مجازی خلاف قانون است/ دولت رییسی اقدام به محدودسازی اینترنت میکند
تاریخ انتشار: ۱ تیر ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۲۹۷۶۶۱
زهرا نژاد بهرام عضو سابق شورای شهر تهران با انتقاد شدید از مصوبه اخیر مجلس شورای اسلامی به دیدهبان ایران گفت: تلاش نمایندگان مجلس یازدهم برای افزایش اختیارات شورایعالی فضای مجازی و همچنین سلب حق مردم برای شکایات احتمالی از این شورا، مصداق بارز تخطی از اصل ۷۳ قانون اساسی است. مشخص نیست کسانی که در خانه ملت حضور پیدا کردهاند، آیا نماینده واقعی مردم هستند
به گزارش سایت دیدهبان ایران، انتشار خبری از صحن علنی پارلمان با این محتوا که «نمایندگان مجلس موافقت کردند دیوان عدالت اداری حق رسیدگی به تصمیمها و مصوبات شورای عالی فضای مجازی را نداشته باشد.
» در روزهای اخیر؛ سر و صدای زیادی در فضای مجازی و حتی در میان جامعه نخبگانی و سیاسیون به پا کرده است.
بخشی از کنشگران سیاسی و فرهنگی بر این عقیده هستند که مصوبه اخیر نمایندگان مجلس به نوعی بسترسازی چراغ خاموش برای احیای طرح شکست خورده صیانت مجازی و صدور مجوز برای اعمال محدودیت بیشتر بر فضای وب در ماههای پیش رو است.
مصوبهای که حتی موجب اعتراض یک فعال سیاسی اصلاحطلب نیز شده است. زهرا نژاد بهرام که تا چندی قبل در قامت یکی از اعضای هیئت رییسه شورای شهر تهران حضور داشت، در همین رابطه میگوید؛ مردم به این امید به نمایندگان مجلس رأی دادهاند که از طریق آنها بتوانند از حقوق خود دفاع کنند، اما در عمل شاهد هستیم مجلسی تشکیل شده که بشدت در محدودسازی برخی از شئونات زندگی مردم فعال است.
او معتقد است؛ شورای نگهبان به عنوان یک نهاد نظارتی بالادستی باید با رد مصوبه اخیر نمایندگان مجلس در خصوص مصوبات شورایعالی فضای مجازی، مانع از تضییع حقوق مردم شود.
مجلسی ها دست از محدود کردن حقوق مردم بکشند
زهرا نژاد بهرام فعال سیاسی اصلاحطلب در گفتوگو با سایت دیدهبان ایران در واکنش به مصوبه اخیر مجلس شورای اسلامی با موضوع «مستثنی شدن مصوبات شورایعالی فضای مجازی از رسیدگی در دیوان عدالت اداری»، اظهار کرد: عملکردی که تا کنون نمایندگان این دوره از مجلس شورای اسلامی از خود به جا گذاشتهاند، متاسفانه منجر به محدود کردن حقوق مردم در برخی از امور شده است.
وی تأکید کرد: «اصل هفتاد و سوم قانون اساسی» به صراحت اعلام کرده که مردم اجازه دارند در ارتباط با قوانین و ارکان حاکمیتی، شکایات خود را برای بررسی و رسیدگی با دیوان عدالت اداری در میان بگذارند. متاسفانه در سالهای اخیر تبصرهای با عنوان شرح وظایف دیوان عدالت اداری به این قانون اضافه شده (تبصره ماده ۱۲)، که بخشهایی از حاکمیت از جمله؛ شورای نگهبان، مجمع تشخیص مصلحت نظام، مجلس خبرگان، تصمیمات قوه قضاییه، شورایعالی امنیت ملی و... را از اصل ۷۳ مستثنی کرده که در جای خود قابل تأمل و دارای اشکال است.
مجلس عمل خلاف قانون اساسی انجام داده است
این چهره سیاسی اصلاحطلب بیان داشت: نباید فراموش کنیم قانون اساسی به صراحت اعلام کرده افراد میتوانند در همه موارد شکایات خود را برای دادخواهی به دیوان عدالت اداری تقدیم کنند و اگر نهاد و یا بخشی از این اصل مستثنی میشود، نشانگر آن است که برخلاف اصول قانون اساسی اقدامی صورت گرفته است.
نژاد بهرام با انتقاد شدید از مصوبه اخیر مجلس برای مستثنی کردن یک نهاد جدید از اصل هفتاد و سوم قانون اساسی، عنوان داشت: نمایندگان مجلس یازدهم تصمیم گرفتهاند که مصوبات شورایعالی فضای مجازی را نیز همچون برخی از نهادهای مذکور از شمول رسیدگی در دیوان عدالت اداری خارج کنند.
وی گفت: نمایندگان مجلس باید به صورت شفاف اعلام کنند بررسی شکایات احتمالی از مصوبات شورایعالی فضای مجازی را با چه استدلالی از صلاحیت دیوان عدالت اداری که در ذیل قوه قضاییه فعالیت میکند، خارج کردهاند.
عضو سابق شورای شهر تهران با یادآوری تلاش بخشی از نمایندگان مجلس یازدهم برای به تصویب رساندن طرح موسوم به صیانت از فضای مجازی، آن هم در فضایی خارج از صحن علنی پارلمان، به دیده بان ایران گفت: شاهد هستیم که پس از اعتراض بخش زیادی از جامعه و حتی بدنه نخبگانی با طرح صیانت، امروز در اقدامی جدید نمایندگانی که با رأی وارد مجلس شدهاند، طرحی را به تصویب رساندهاند هیچ منطقی برای آن وجود ندارد.
شورای نگهبان با مصوبه اخیر نمایندگان مجلس در رابطه با شورایعالی فضای مجازی مخالفت کند
این فعال سیاسی اصلاحطلب تصریح کرد: از نهادهای نظارتی که در رأس آن شورای نگهبان قرار دارد، انتظار میرود برای دفاع از حقوق مردم با مصوبه اخیر نمایندگان مجلس مخالفت کنند.
وی اضافه کرد: نمایندگانی که باید در جایگاه حمایت از مردم و تسهیل امر تظلم خواهی ایشان قرار داشته باشند، امروز در حال محدود کردن دایره حقوق مردم هستند.
خطاب به بهارستاننشینان: واقعا نماینده مردم هستید؟
نژاد بهرام با دفاع از حقوق مردم در استفاده از فضای مجازی، عنوان داشت: باید بپذیریم که زندگی و کسب و کار بخش زیادی از جامعه با فضای مجازی گره خورده و نمایندگان مجلس که برآمده از آرای مردم هستند، نباید به خود اجازه دهند که همین فضا نیز از مردم سلب و یا برای ایشان محدود شود. یک علامت سوال بزرگ در برابر مردم ایجاد شده که آیا کسانی که به نیابت از آنها در مجلس حضور دارند، واقعا نماینده ملت هستند؟
عضو سابق شورای شهر تهران در بخش دیگری از این گفتوگو با سایت دیده بان ایران در مواجهه با این پرسش که چرا واکنشی در برابر محدودیتهای اعمال شده بر فضای مجازی و اینترنت از زمان آغاز به کار دولت سیزدهم، دیده نمیشود، ابراز داشت: یکی دیگر از انتظاراتی که از نمایندگان مجلس وجود دارد این است که بر اقدامات محدودکننده دولت در فضای وب نظارت جدی کنند.
سرعت اینترنت برای کارهای عادی مردم نیز دیگر پاسخگو نیست
وی ادامه داد: امروز شاهد هستیم که سرعت اینترنت به حدی کاهش پیدا کرده که یک محقق و یا فعال در حوزه وب برای به دست آوردن دادهها و اطلاعات مورد نیاز خود از اینترنت، با سختی مواجه است.
نژادبهرام خاطرنشان کرد: تحریمها در سالهای اخیر عاملی شد تا بخشی از فضای بینالمللی موجود در اینترنت به روی کاربران ایرانی بسته و یا محدود شود، در چنین فضایی شاهد هستیم که پس از استقرار دولت سیزدهم محدودیت داخلی نیز بر این فضا تحمیل شده که مشکلات مردم را دوچندان کرده است.
مدعیان مردمسالاری دینی، مدافع حقوق مردم باشند
این چهره سیاسی اصلاحطلب در پایان گفت: مسؤولان جامعهای که داعیه مردمسالاری دینی را دارد، باید بیش از سایر جوامع به حقوق مردم توجه کند، و برای پاسداشت و حراست از حقوق ایشان تمام توان خود را به کار بگیرند.

تبلیغات در خبربان
منبع: بیتوته
درخواست حذف خبر:
«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را بهطور اتوماتیک از وبسایت www.beytoote.com دریافت کردهاست، لذا منبع این خبر، وبسایت «بیتوته» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۲۹۷۶۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۰۰۲۲۱۰۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتیکه در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.
خبر هوشمند فهام
ورود به خانه هوشمند با دستگیره دیجیتال فیلتا
کتاب صوتی
دریافت درگاه پرداخت فقط در چند دقیقه
دوره دیجیتال مارکتینگ
آیا میدانید چه مواردی در تلویزیون قابل تعمیر است؟
فروش کفش
شرکت «سرو ونگ»
فعلاً کارت گرافیک دست دوم نخرید!
داربست
اجاره کلبه چوبی
در دوران کرونا از کولر آبی استفاده کنیم یا...
بهترین انیمه های استودیو بونز ؛ محبوب ترین انیمه...
یرآلماکبابی، گیزاتما و گوزلمه؛ فست فودهای پرطرفدار ارومیه
فهرستی از ایمیلهای مشتریان اپن سی لو رفته است؛...
آیامیدانید دمایمناسب برایپکیج در زمستان چقدراست؟
چطور بلیط لحظه آخری بخریم؟ دیجی چارتر 1401
تهیه غذا
سایت مذهبی فطرت
معرفی بهترین اپلیکیشن رزرو هتل 1401
تعمیر فوری گوشی شیائومی
تفاوت کولر گازی و آبی
دومان سهند
افزایش دوباره قیمت مسکن در تهران
آزمایشگاه تشخیصطبی پیوند
کارتریج را شارژ کنیم یا تعویض
با انواع دستگاه های ذخیره سازی اطلاعات آشنا شوید...
افزودنی های بتن چیست؟
ورود غول خرده فروشی آنلاین به دنیای متاورس و...
خیار تدلیس در معامله + شرایط تحقق خیار تدلیس
اولین پلتفرم خدمات آنلاین داربست
بهترین برند کولر چیست؟
کولر گازی 36000 گری
بهترین راهکار ذخیره سازی اطلاعات کدام است؟
کلینیک بتن ایران
اخبار فناوری
خبر بعدی:
نامه نماینده تهران به رییس جمهور درباره مصوبه کنکوری شورای عالی انقلاب فرهنگی
به گزارش الف متن نامه به شرح زیر است :
حضرت آیت الله رئیسی
ریاست محترم جمهوری اسلامی ایران
با سلام و احترام
به استحضار می رساند ۲۷۱ نفر از نمایندگان مجلس، معاونت حقوقی رئیس جمهور، مرکز بررسیهای استراتژیک ریاست جمهوری، دیدهبان شفافیت و عدالت، اکثریت داوطلبان و بسیاری از کارشناسان و صاحبنظران حوزه آموزش با مصوبه کنکوری شورای عالی انقلاب فرهنگی شدیداً مخالف هستند.
جریانی با تمسک به آمارها و نقل قول های نامعتبر و در راستای فربه سازی موسسات کنکوری، فضای آموزش کشور را مشوش نموده و با بی اعتنایی به جایگاه حقوقی مجلس شورای اسلامی در حال تلاش برای انشقاق میان دولت، مجلس و مردم می باشد.
با بررسی تخصصی نمایندگان مجلس و بسیاری از متخصصین صاحب نظر در حوزه آموزش مشخص شده است که آخرین اصلاحیه شورای عالی انقلاب فرهنگی نیز ایرادات بنیادینی را که به این مصوبه وارد است، رفع نکرده و دغدغه دلسوزان نظام و تشویش داوطلبان کنکور و خانواده های آنان همچنان پابرجاست.
اخیرا معاونت محترم حقوقی جنابعالی، در بررسی آخرین اصلاحیه مصوبه اعلام کرده اند که:
با توجه به این که در مصوبات ارسالی، اصلاحی در راستای رفع ایرادات بیان شده در نظرات سابق این معاونت صورت نگرفته است، از نظر این معاونت ایراد اعلام شده نسبت به مصوبات باقی است.
حذف دروس زبان و ادبیات فارسی، معارف اسلامی، عربی (زبان قرآن) و زبان انگلیسی از آزمون سراسری و همچنین تأثیر قطعی نمرات ناقص امتحان نهایی، در تعارض کامل با قوانین مجلس شورای اسلامی می باشد.
ابلاغ این مصوبه حتماً چالشهای بزرگی بر سر راه دولت مردمی جنابعالی به وجود خواهدآورد و اینکه تاکنون مصوبه کنکوری شورای عالی انقلاب فرهنگی را ابلاغ نفرموده اید، نشان از توجه ویژه جنابعالی به عدالت آموزشی و مناطق محروم کشور است.
خواهشمند است تدابیری بیندیشید که این مصوبه پرایراد و پرچالش ملغی گردد و تمامی پیشنهادها به صورت لایحه از سوی دولت یا بصورت طرح از سوی نمایندگان مجلس ارایه شود و در کمیسیون های تخصصی مجلس مورد بررسی دقیق قرار گیرد تا انشاءالله با هماهنگی میان دولت و مجلس شاهد تحول و پیشرفت در نظام آموزشی کشور باشیم.
شایان ذکر است سابقا هم نامه ای در زمینه ایرادات مصوبه کنکوری اخیر شورای عالی انقلاب فرهنگی به مرجع محترم ارسال شده بود که تاکنون پاسخی دریافت نگردیده است.
احمد نادری عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی