Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «عصر ایران»
2024-04-19@08:04:43 GMT

ضرر ۱۹ میلیارد دلاری سینمای اروپا از کرونا

تاریخ انتشار: ۱ تیر ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۲۹۹۷۰۹

ضرر ۱۹ میلیارد دلاری سینمای اروپا از کرونا

طبق آمار اتحادیه بین‌المللی سینماها (UNIC)، سینماهای اروپایی حدود ۱۹ میلیارد یورو در نتیجه همه‌گیری کووید-۱۹ در سال‌های ۲۰۲۰ و ۲۰۲۱ از دست داده‌اند.

به گزارش ایسنا به نقل از اسکرین، انجمن‌های تجاری سینمای اروپا در گزارش سالانه خود در سال ۲۰۲۲ به بررسی تأثیر تعطیلی اجباری سینماها در طول قرنطینه و منع آمد و شد در اروپا پرداخته و اعلام کرده که درآمدهای حاصل از گیشه سینما در اروپا در سال ۲۰۲۰ میلادی ۶.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

۲ میلیاد و در سال ۲۰۲۱ هم ۵.۱ میلیارد دلار کمتر از پیش از آغاز کرونا در سال ۲۰۱۹ بوده است.

اتحادیه بین‌المللی سینماها (UNIC) همچنین خاطرنشان کرد که اپراتورهای سینما هزینه‌های ثابت قابل‌توجهی را در زمان تعطیلی پرداخت می‌کردند از جمله اجاره، قبض انرژی و غرامت مرخصی موقت، که بالغ بر صدها میلیون یورو در هفته می‌شود.

 

نشانه‌های از بهبود

آخرین گزارش سالانه «UNIC» حاکی از آن است که سینما در اروپا در سال ۲۰۲۱ در مقایسه با سال ۲۰۲۰ بهبود یافته و میزان حضور مخاطبان در سینما با ۳۶.۴ درصد افزایش به سالانه با ۵۸۹ میلیون بازدید در سراسر منطقه اروپا رسیده است.

مجموع فروش گیشه سینمای اروپا به ۳.۷ میلیارد یورو رسیده که نسبت به سال قبل ۴۰.۸ درصد افزایش داشته است. این در حالی بود که اکثر سالن‌های سینما در شش ماه نخست سال ۲۰۲۱ بسته بودند و در ادامه سال نیز با شمار کارمندان محدود و محدودیت‌های اضافی کار می‌کردند. به طور متوسط، سینماها در سراسر منطقه اروپا در سال ۲۰۲۱ حداقل برای ۱۰۰ روز به طور کامل بسته شدند که این عدد در سطح اتحادیه اروپا به ۱۲۰ روز افزایش یافت.

با این حال، تأثیر همه‌گیری کووید-۱۹ بر صنعت سینمای اروپا همچنان قابل توجه است و میزان حضور مخاطبان در سال ۲۰۲۱ با سال قبل از همه‌گیری یعنی ۲۰۱۹، با ۵۶.۳ درصد ریزش مواجه بوده است در حالی که فروش گیشه نیز ۵۷.۳ درصد کاهش داشته است.

در سطح اتحادیه اروپا، از جمله بریتانیا، میزان حضور مخاطبان در سینما ۶۰.۴ درصد و فروش گیشه ۵۹.۱ درصد کمتر از سطوح قبل از همه گیری بوده است.

همچنین تعداد فیلم‌های بسیار کمتری در طول سال در دسترس سینماها بود. در سال ۲۰۲۱ به طور متوسط ۲۷۰ فیلم جدید در سراسر اروپا اکران شد، در مقایسه با ۲۵۰ tdgl در سال ۲۰۲۰ و ۴۸۰ فیلم در سال ۲۰۱۹.

مناطق اصلی اکران آثار سینمایی مانند بریتانیا شاهد اکران ۵۰۳ فیلم جدید در سال ۲۰۲۱ بودند، این در حالی است که در سال ۲۰۱۹ و پیش از آغاز کرونا این عدد ۸۹۶ فیلم بود. در همین دوره زمانی در فرانسه که یکی از بازارهای مهم سینمای اروپا محسوب می‌شود شمار فیلم‌های اکران شده از ۷۴۶ به ۴۵۵ رسیده است و در آلمان نیز از ۶۰۶ عنوان فیلم به ۴۲۹ نزول یافته است.

اتحادیه بین‌المللی سینماها با توجه به تعویق افتادن اکران عمده آثار استودیوهای آمریکایی، به اهمیت اکران فیلم‌های داخلی کشورهای اروپایی در طول همه گیری کرونا اشاره کرد و اعلام کرد در سال ۲۰۱۹ به طور میانگین ۱۳۰ عنوان فیلم آمریکایی در بازارهای اروپایی منتشر شد، اما این رقم در سال ۲۰۲۱ به ۹۵ عنوان کاهش یافت.

فرانسه با ۴۰.۶ درصد، جمهوری چک با ۳۸.۳ درصد، صربستان و دانمارک با ۳۷ درصد و نروژ با ۲۸.۱ درصد، بیشترین سهم سینمای داخلی را در اکران سالانه خود داشته‌اند.

تماشاخانه ببینید| حیواناتی که بچه‌های شما را بیمار می‌کنند/ از فروش غیر اصولی حیوانات تا بیماری‌های واگیردار ببینید| حمله نادر شیرهای گرسنه به زرافه/ رهبر شیرها تنها شانس پیروزی آن‌هاست فیلم های دیگر

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: سینمای اروپا سال ۲۰۱۹ سال ۲۰۲۱ همه گیری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۲۹۹۷۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تجارت خارجی ۶۰.۸ میلیارد دلاری ایران با ۱۵ کشور دنیا

محمود نجفی عرب با اشاره به شعار سال گفت: مقام معظم رهبری شعار امسال را جهش تولید با مشارکت مردم انتخاب کردند به طوری که در سال‌های قبل ایشان از رشد تولید نام برده بودند و این بار جهش تولید را انتخاب کردند و جهش معنی بسیار متفاوتی با رشد دارد. مشارکت مردم هم نکته بسیار مهمی است که نشان می‌دهد رهبری برای توسعه اقتصاد کشور مبنا را مردم و بخش خصوصی می‌دانند.

او ادامه داد: جهش تولید با تکیه بر مشارکت مردم، باید‌ها و نباید‌هایی دارد و به همین دلیل در همان ابتدای سال و بعد از اعلام شعار سال از دبیرکل محترم اتاق درخواست کردم که کارگروهی برای تحقق شعار سال تشکیل دهیم و باید‌ها و نباید‌ها را در حوزه حکمرانی و بخش خصوصی مشخص کنیم. خوشبختانه این کارگروه تشکیل شده و تا انتهای این هفته جمع‌بندی اولیه که با مشارکت همکاران انجام شده است، تدوین خواهد شد و در مرحله بعد به هیات رئیسه و هیات نمایندگان ارائه می‌شود تا نظرات اصلاحی اعمال شود و در نهایت بخش مطالبه‌گری اتاق را در سال جدید بر این محور استوار خواهیم کرد و موضوعات را پیگیری می‌کنیم.

نجفی عرب گفت:اعضای کمیسیون استدلال کرده‌اند که نظر دولت هم تعطیلی پنجشنبه و جمعه است و احتمالاً ظرف چند روز آینده این موضوع به صحن علنی مجلس برای رای‌گیری و تصویب نهایی می‌رود. از همه اعضای هیات نمایندگان می‌خواهم به هر شکلی که با مجلس و نمایندگان ارتباط دارند این موضوع را پیگیر شوند که روز‌های تعطیل پایان هفته به جمعه و شنبه تغییر کند. اتاق تهران هم از تمامی مسیر‌های موجود پیگیر این مساله است.

او افزود: تعطیلی روز پنجشنبه و فاصله بیشتر ما با اقتصاد جهانی، مبانی اقتصادی کشور را در این شرایط بحرانی و آن هم در سالی که جهش تولید مدنظر قرار گرفته، بر هم خواهد زد.

رئیس اتاق تهران با اشاره به قطع سامانه جامع تجارت هم اشاره کرد و گفت: در کشور ۳۲ سامانه راه‌اندازی شده که هدف اولیه ایجاد آنها تسهیلگری بوده است، اما اکنون هر کدام از این سامانه‌ها خود به یک معضل جدی بدل شده‌اند. برای مثال در اسفند ماه سامانه جامع تامین اجتماعی دچار اختلال بود و از ابتدای سال تا به امروز هم سامانه جامع تجارت قطع بوده است. تا جایی که می‌دانم در بیشتر‌های کشور‌های جهان یک سامانه جامع وجود دارد و همه بخش‌ها باید به آن وصل باشند نه اینکه هر وزارتخانه و نهادی خودش یک یا چند سامانه داشته باشد. 

او بیان کرد: اتاق تهران و به طور مشخص کمیسیون حکمرانی اتاق روی این موضوع کار کرده‌اند که از آنها تشکر می‌کنم و امیدوارم در سال جاری در این خصوص بتوانیم کار مشخص و فایده‌مندی انجام دهیم.

نجفی عرب گفت: در سال گذشته مجموع صادرات کشور معادل ۸۶.۹ میلیارد دلار بوده است. صادرات غیرنفتی معادل ۴۹.۴ میلیارد دلار بوده که با ۸.۹ درصد کاهش نسبت به سال قبل رو‌به‌رو شده و نشان می‌دهد تراز بازرگانی کشور اینجا منفی شده است. صادرات نفتی هم معادل ۳۵.۹ میلیارد دلار بوده که نسبت به سال قبل ۸.۶ درصد افزایش یافته است. همچنین صادرات خدمات فنی و مهندسی بالغ بر ۱.۳ میلیارد دلار بوده که نسبت به سال قبل تغییر نکرده است. صادرات چمدانی هم ۳۰۰ میلیون دلار بوده که ۹۰ درصد رشد داشته است.

 نجفی عرب ادامه داد: در سال ۱۴۰۲ معادل ۱۹.۴ میلیارد دلار محصولات پتروشیمی صادر شده که ارزش صادرات محصولات مذکور ۲۸.۶ درصد نسبت به سال قبل کاهش داشته است که ناشی از کاهش قیمت متوسط هر تن اقلام صادراتی این گروه بوده است؛ در واقع از ۴۹۶ دلار در هر تن به ۳۹۸ دلار در هر تن رسیده که کاهش معناداری است. علاوه براین مجموع واردات کشور هم ۶۶.۳ میلیارد دلار بوده که ۱.۹ میلیارد دلار آن ناشی از واردات ۳۰ تن شمش طلا از محل وجوه حاصل از صادرات بوده است. متوسط ارزش هر تن کالای صادراتی ۳۶۲ دلار بوده که نسبت به سال قبل ۱۷ درصد کاهش داشته و متوسط ارزش هر تن کالای وارداتی هم ۱۶۹۷ دلار بوده که نسبت به سال قبل ۵ دلار افزایش پیدا کرده است.

او افزود: مجموع تجارت با ۱۵ کشور همسایه در سال گذشته به حدود ۶۰.۸ میلیارد دلار بالغ شده که رشدی معادل ۱.۴ درصد نسبت به سال ۱۴۰۱ داشته است که شامل ۲۸.۳ میلیارد دلار صادرات به ۱۵ کشور و ۳۲.۵ میلیارد دلار واردات از این کشور‌ها می‌شود و نشان می‌دهد تراز تجاری ما با این ۱۵ کشور همسایه منفی است.

به گفته او، مرکز آمار ایران تورم سال ۱۴۰۲ را معادل ۴۰.۷ درصد اعلام کرده که نسبت به سال ۱۴۰۱ معادل ۵ درصد کاهش یافته است. بانک مرکزی هم دلایل این کاهش را کنترل و کاهش رشد نقدینگی از ۳۱.۱ درصد در پایان سال ۱۴۰۱ به ۲۴.۲ درصد در پایان سال ۱۴۰۲ عنوان کرده است.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی صنعت ، تجارت و کشاورزی

دیگر خبرها

  • صادرات ۷.۶ میلیارد دلاری زنجیره فولاد در سال ۱۴۰۲
  • پشت پرده فروش ۱۲۰۰ میلیارد تومانی سینمای ایران! آیا رواست که سرمایه‌ها این‌گونه از کشور خارج شوند؟
  • فیلم‌های ایرانی برای اکران به «سارایوو» می‌روند
  • تیم فوتبال اولسان سهمیه جام باشگاه‌های جهان را کسب کرد
  • واردات ۸۰۰ میلیون دلاری قطعات موتورسیکلت با رشد ۴۰ درصدی
  • اکران فیلم کوتاه؛ رفع تکلیف یا ضرورت؟!
  • صادرات ۳۶۰ میلیون دلاری محصولات کشاورزی از آذربایجان شرقی
  • اکران آنلاین غیرمنصفانه و ناعادلانه است/ چرا «کاپیتان» قربانی شد؟
  • تجارت خارجی ۶۰.۸ میلیارد دلاری ایران با ۱۵ کشور دنیا
  • ارزش دلاری صادرات گمرک لرستان ۱۵۴ درصد افزایش یافت