ایران قدرت ۲۲ دنیا در تجارت دریایی شناخته شد
تاریخ انتشار: ۲ تیر ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۳۰۴۶۸۸
به گزارش ایرنا، کنفرانس تجارت و توسعه سازمان ملل (آنکتاد) در گزارشی از وضعیت صنعت حملونقل دریایی جهان، کل تعداد کشتیهای تجاری اعم از نفتکش ها، کشتیهای کانتینری و کشتیهای فله بر در پایان سال ۲۰۲۱ را ۹۹ هزار و ۸۰۰ فروند اعلام کرد.
ظرفیت حمل بار این کشتیها بالغ بر ۲ میلیارد و ۱۳۴ میلیون و ۶۴۰ هزار تن برآورد شده است که این رقم نسبت به سال قبل رشد ۳ درصدی داشته است.
در سال پیش از آن ظرفیت حمل بار ناوگان کشتیرانی دنیا ۲ میلیارد و ۷۱ میلیون و ۶۳۸ هزار تن برآورد شده بود.اضافه شدن ۸ فروند کشتی به ناوگان کشتیرانی ایران
آنکتاد در بخش دیگری از گزارش خود کل کشتیهای ایران را ۲۵۴ فروند اعلام کرد. در سال ۲۰۲۱ تعداد ۸ فروند کشتی جدید به ناوگان تجارت دریایی ایران افزوده شده است. در سال پیش از آن تعداد کشتیهای ایران ۲۴۶ فروند اعلام شده بود.
به همین ترتیب ظرفیت حمل بار ناوگان کشتیرانی ایران در سال ۲۰۲۱ حدود ۵.۵ درصد افزایش یافته است و به ۱۹ میلیون و ۲۵۱ هزار تن رسیده است. در سال ۲۰۲۰ ظرفیت حمل بار کشتیهای ایران ۱۸ میلیون و ۲۴۵ هزار تن محاسبه شده بود.
ناوگان کشتیرانی ایران بزرگتر از ۳ عضو گروه هفت
مقایسه ایران با سایر کشورها نشان میدهد این کشور از نظر ظرفیت حمل بار دریایی در رتبه ۲۲ جهان قرار دارد. رتبه ایران نسبت به سال قبل تغییری نداشته است. ظرفیت ناوگان کشتیرانی ایران حتی از سه عضو گروه هفت کشور صنعتی یعنی فرانسه، ایتالیا و کانادا بیشتر است. کشورهایی مثل هلند، عربستان، برزیل، سوئد، ویتنام، عمان، مالزی، قطر و نیجریه نیز ناوگان کشتیرانی کوچکتری نسبت به ایران دارند.
برخورداری از یک ناوگان دریایی بزرگ و متنوع یکی از نقاط قوت ایران در مقابله با تحریمهای آمریکا بوده است و ایران با بهرهگیری از این ناوگان بزرگ توانسته است تحریمهای اقتصادی علیه خود را تا حد زیادی خنثی کند.
بزرگترین ناوگان کشتیرانی جهان در اختیار یونان است
بر اساس گزارش آنکتاد، یونان بزرگترین ناوگان دریایی جهان از نظر ظرفیت حمل بار را داراست. ظرفیت حمل بار کل کشتیهای یونانی ۳۷۳ میلیون و ۴۱۷ هزار تن اعلام شده است. تعداد کل کشتیهای یونان ۴۷۰۵ فروند برآورد شده است.
چین با ناوگانی با ظرفیت حمل بار ۲۴۴ میلیون و ۵۵۵ هزار تن در رتبه دوم و ژاپن با ۲۴۱ میلیون و ۸۴۸ هزار تن در رتبه سوم از این نظر قرار گرفتهاند. کشورهای سنگاپور، هنگکنگ، آلمان، کره جنوبی، نروژ، برمودا و انگلیس به ترتیب رتبههای چهارم تا دهم را از این نظر به خود اختصاص دادهاند.
آمریکا با ناوگان ۱۸۱۰ فروندی و ظرفیت حمل بار ۵۴ میلیون و ۹۷۱ هزار تنی در رتبه یازدهم جهان قرار گرفته است. سهم ایران از کل ظرفیت حمل بار دریایی جهان ۰.۹۱ درصد برآورد شده است.

تبلیغات در خبربان
منبع: ایرنا
کلیدواژه: شرکت ملی نفتکش ایران کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران دولت سیزدهم شرکت ملی نفتکش ایران کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران دولت سیزدهم ناوگان کشتیرانی ایران ظرفیت حمل بار برآورد شده هزار تن
درخواست حذف خبر:
«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را بهطور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کردهاست، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۳۰۴۶۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۰۰۲۲۱۰۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتیکه در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.
فهرستی از ایمیلهای مشتریان اپن سی لو رفته است؛...
فروش کفش
اجاره کلبه چوبی
خبر هوشمند فهام
کتاب صوتی
معرفی و تحلیل 10 فیلم برتر آنجلینا جولی از...
با انواع دستگاه های ذخیره سازی اطلاعات آشنا شوید...
تفاوت کولر گازی و آبی
آیامیدانید دمایمناسب برایپکیج در زمستان چقدراست؟
تنها 11 درصد از سرمایه گذاران بازار رمزارزها را...
افزایش دوباره قیمت مسکن در تهران
بهترین راهکار ذخیره سازی اطلاعات کدام است؟
دومان سهند
یرآلماکبابی، گیزاتما و گوزلمه؛ فست فودهای پرطرفدار ارومیه
آزمایشگاه تشخیصطبی پیوند
کولر گازی 36000 گری
دوره دیجیتال مارکتینگ
در دوران کرونا از کولر آبی استفاده کنیم یا...
خیار تدلیس در معامله + شرایط تحقق خیار تدلیس
کارتریج را شارژ کنیم یا تعویض
دریافت درگاه پرداخت فقط در چند دقیقه
تهیه غذا
بهترین برند کولر چیست؟
افزودنی های بتن چیست؟
چطور بلیط لحظه آخری بخریم؟ دیجی چارتر 1401
ورود به خانه هوشمند با دستگیره دیجیتال فیلتا
اخبار فناوری
تعمیر فوری گوشی شیائومی
معرفی بهترین اپلیکیشن رزرو هتل 1401
اولین پلتفرم خدمات آنلاین داربست
کلینیک بتن ایران
سایت مذهبی فطرت
داربست
شرکت «سرو ونگ»
آیا میدانید چه مواردی در تلویزیون قابل تعمیر است؟
فعلاً کارت گرافیک دست دوم نخرید!
خبر بعدی:
سفارش ساخت چهار فروند شناور اقیانوس پیما به تولیدکنندگان داخل
به گزارش خبرگزاری فارس محمدرضا مدرس خیابانی بعد از ظهر امروز در مراسم روز جهانی دریانوردی بیان کرد: حضور کشتیرانی ایران در اقصینقاط دنیا نشان از اقتدار ایران دارد و امروز با افتخار میگوییم در همه دنیا حضور و تردد داریم.
وی افزود: شرکت کشتیرانی در بخش کانتینری چهاردهمین خط بزرگ دنیا و در خاورمیانه نیز بزرگترین خط کشتیرانی است و در حمل فله، محموله کانتینری و بانکرینگ فعالیت داریم.
مدیرعامل شرکت کشتیرانی جمهوری اسلامی گفت: سال گذشته رکوردهای تاریخی را ثبت کردیم و توانستیم ۲۷ میلیون تن کالا را جابهجا کنیم که رشد ۴۷ درصدی نسبت به سال قبل داشت.
مدرس خیابانی توضیح داد: تا دو سال پیش حدود ۶۷۹ دریانورد فعال بر روی کشتیهای ایران، خارجی بودند اما امروز همه دریانوردان بر روی کشتیهای ما ایرانی هستند و افتخار ناوبری و راهبری کشتیهای ما را دارند.
وی اظهار کرد:۸۰۰ جوان علاقهمند به دریانوردی را در سال اخیر جذب کردیم و توانستیم حضور کارکنان خارجی را روی کشتیهای ایران را حذف کنیم.
مدیرعامل شرکت کشتیرانی جمهوری اسلامی گفت: با کاهش بسزای کرونا امکانی فراهم شده تا خانواده دریانوردان روی کشتی مستقر شوند و اکنون شرایط پذیرش خانوادههای دریابانان وجود دارد.
مدرس خیابانی اضافه کرد: به دلیل محدودیت تامین شناور از خارج، با مشکلات زیادی مواجهیم، اما رویکرد ما استفاده از توانمندیهای ساخت داخل برای تامین شناور است.
وی اظهار کرد: برای کشتیرانی در دریای خزر قرارداد ۴ فروند شناور با سازندگان داخلی منعقد و امضا شده است، همچنین تا ۲ سال آینده ۱۶ درصد ظرفیت کشتیرانی خزر اضافه خواهد شد.
مدیرعامل شرکت کشتیرانی جمهوری اسلامی گفت: اگر معطل خرید خارجی بمانیم، فرصت را از دست میدادیم اما با ساخت این ۴ فروند تا ۲ سال آینده ۱۶ درصد به ظرفیت ناوگان کشتیرانی در شمال اضافه میشود و همزمان ماموریت حملونقل در کریدور شمال - جنوب افزایش خواهد یافت.
مدرس خیابانی گفت: برای کشتیرانی جنوب هم برنامه ساخت تا ۴ فروند شناور اقیانوسپیما را برنامه ریزی کردیم.
وی تصریح کرد: با حضور جوانان دانش بنیانی در شرکت کشتیرانی اخیراً از یک حمله سایبری جلوگیری شده است.
انتهای پیام/