Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری آریا-کارشناس بازار سرمایه با اشاره به مزیت عرضه خودرو در بورس کالا گفت: تجربه نشان داد که عرضه خودرو در بورس کالا باعث کاهش قیمت در بازار آزاد شده بود.
به گزارش خبرگزاری آریا به نقل از خبرگزاری صداوسیما، سیاوش وکیلی اقدام وزارت صمت برای عدم ورود خودرو به بورس کالا را تصمیمی اشتباه دانست و تصریح کرد: این اقدام موجب کم شدن اعتماد و اقبال مردم به بازار سرمایه می‌شود و آسیب جدی را به این بازار وارد می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی افزود: بعد از ماه‌ها و حتی سال‌ها کشمکش در رابطه با عرضه خودرو در بورس کالا و پس از عرضه چند صد دستگاه خودرو کارا در بازار سرمایه که عملاً تجربه موفقی بود و موجب کاهش قیمت خودرو در بازار آزاد شد؛ این امر توانست اختلاف قیمت بین درب کارخانه با بازار آزاد را موجب شود که هم به نفع مصرف کننده و هم به نفع تولید کننده باشد.
وکیلی لغو عرضه دو خودرو در بورس کالا از سوی وزارت صمت را قوت گرفتن شائبه جریان مخالفت در عرضه خودرو به بورس بیان کرد و اظهارداشت: در حالی که پس از اعلام قطعی قبلی قرار بود حدود 700 تا 800 دستگاه خودرو سواری دو خودروساز بخش خصوصی در بورس کالا عرضه شود وحتی بسیاری از مردم، بخشی از پیش پرداخت را در حساب مخصوص بلوکه کرده بودند، درست چند ساعت قبل از عرضه، این عرضه توسط وزارت صمت لغو شد و این شائبه قوت گرفت که جریانی مخالف عرضه خودرو در بورس کالاست.
وی تصریح کرد: عمده استدلالی که در رابطه با این اقدام مطرح شد، دو استدلال بود؛ نخست آنکه برخی از متولیان اعتقاد داشتند که خودرو‌های پر تیراژ دو خودروساز بزرگ کشور در این عرصه وجود ندارند و بخش دیگر نیز بر این باورند که با عرضه خودرو خودروساز‌های بخش خصوصی در بورس کالا عملا به قیمت بالاتر از قیمت مصوب رسمیت داده می‌شود.
وکیلی در ادامه افزود: آنچه قابل ذکر است این است که اول آنکه این مرحله آزمایشی بود و به تدریج می‌توانست دو خودروساز بزرگ کشور هم بخشی از عرضه‌های خود را در بورس کالا انجام دهند و دوم آنکه در هر صورت مکانیسم قیمت همیشه در بازار‌ها تعیین کننده است و خود بازار صلاح خود را تشخیص می‌دهد و تجربه قبلی نشان داده بود که اقدام عرضه خودرو در بورس کالا باعث کاهش قیمت در بازار آزاد شده بود. تنها در اثر این اقدام اعتماد عمومی نسبت به این تصمیم میتواند آسیب شدیدی به بازار سرمایه بزند.
وی خاطرنشان کرد: امید است که متولیان امر از این تصمیم اشتباه خود برگشته و مجدد نسبت به عرضه مجدد خودرو در بورس کالا اقدام کنند.

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: بورس عرضه خودرو در بورس کالا بازار سرمایه دو خودرو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۳۰۵۶۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سیگنال عجیب دلار به قیمت مسکن/ قیمت‌ جدید خانه‌های پایتخت را ببینید (+ جدول)

به باور کارشناسان، بازار مسکن با فاصله‌ از افزایش نرخ دلار اثر می‌پذیرد و اثر رشد نرخ دلار را پس از گذشت مدتی در این بازار می‌توان مشاهده کرد.

به گزارش ایلنا، بازار مسکن از بازارهای سنتی محبوب است که مردم همواره آن را به عنوان کالای سرمایه‌ای مطمئن می‌شناسند. مسکن از جمله کالاهایی است که حتی اگر تقاضایی در قبال عرضه وجود نداشته باشد، امکان افزایش قیمت آن و ایجاد رکود تورمی در این بازار وجود دارد. حالتی که برخی از کارشناسان اقتصادی معتقدند با ادامه افزایش نرخ دلار، امکان تکرار آن در بازار مسکن وجود دارد.

از یک دهه گذشته فاصله قیمت مسکن و درآمد مردم هر روز بیشتر شد به‌طوریکه امروز به یک شکاف تبدیل شده و همین امر عامل رکود بازار مسکن شده، چراکه قدرت خرید مردم به خرید خانه‌ای با قیمت میانگین ۶۰ تا ۷۰ میلیون تومان (در شهر تهران) نمی‌رسد.

اما در حالی که مشتری برای خانه‌های عرضه شده بازار وجود ندارد و در شرایط طبیعی در مقابل افزایش عرضه و کاهش تقاضا قیمت کالا باید کاهش پیدا کند اما مسکن با تاثیرپذیری از سایر عوامل به ویژه نرخ دلار گران‌تر می‌شود.

در شرایطی که قیمت مسکن در ۸ ماه اول سال گذشته کنترل شد و بازار از نوسانات قیمتی در امان بود اما با رشد قیمت ارز، بازار مسکن هم خیز صعودی را برداشت. کارشناسان مسکن می‌گویند بازار مسکن با فاصله‌ای از افزایش نرخ دلار اثر می‌پذیرد و اثر رشد نرخ دلار را پس از گذشت مدتی در این بازار می‌توان دید.

همزمان با شروع سال جدید اعلام نرخ تورم خود عامل اثرگذار در قیمت‌گذاری در بازار مسکن است و می‌دانیم که در کشورمان همواره بین عرضه و تقاضای واقعی فاصله‌ای وجود دارد اما عامل مهمی که اجازه رشد افسارگسیخته قیمت‌ها را در بازار مسکن نمی‌دهد، درآمد خانوار و قدرت ضعیف خرید در جامعه است بطوریکه طبق گفته دبیر اتحادیه مشاوران املاک تهران میزان قرارداد خرید اولی‌ها در بازار به حداقل ممکن رسیده‌است.

باید دید در ابتدای سال جدید کفه ترازوی کدام عامل سنگین‌تر است و کدام عامل بیشترین اثرگذاری را در تعیین قیمت‌ها در بازار مسکن خواهد داشت.

از آنجایی که مرجع قیمت‌گذاری‌ها بازار مسکن، پایتخت است و تغییرات قیمتی از بازار مسکن تهران به سایر شهرها سرایت می‌کند در جدول زیر قیمت خانه در محله‌های مختلف تهران بررسی می‌شود.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • بازرسی ۱۱ هزار و ۹۱۹ واحد صنفی در کهگیلویه و بویراحمد انجام شد
  • راه اندازی شبکه نظام‌مند توزیع کالا‌های اساسی در قم با شناسایی ۲۵۰ کاسب امین 
  • بیگانی : پیش بینی بازاری داغ برای فعالان بورس در تابستان 1403 / صندوقهای طلا، کالا و بعضی سهامی، برندگان سال 1402 بازار سرمایه / حضور ترامپ در انتخابات تمام بازارهای مالی ایران را تحت تاثیر قرار می دهد
  • افزایش قیمت دلار بازار مسکن را به کدام سو می‌برد؟
  • پیش‌بینی مهم نرخ ارز در ۱۴۰۳؛ تغییر قیمت دلار تا پایان سال
  • سیگنال عجیب دلار به قیمت مسکن/ قیمت‌ جدید خانه‌های پایتخت را ببینید (+ جدول)
  • یک پیش‌بینی مهم درباره نرخ ارز در سال ۱۴۰۳/ سمیعی: قیمت دلار تا پایان سال چه تغییری می‌کند؟
  • تداوم نظارت بر بازار کالا و خدمات در مهاباد
  • افزایش قیمت خودرو در سال ۱۴۰۳
  • توفان بورس و ابهام در بازار ارز / در خرید دلار و سکه احتیاط کنید!