زنان «بیوه»؛ نیازمند نگاه حمایتی بیشتر دولت
تاریخ انتشار: ۲ تیر ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۳۰۷۵۵۸
یک حقوقدان و فعال حقوق زنان با اشاره به بند ۴ اصل ۲۱ قانون اساسی مبنی بر " بیمه خاص بیوگان و زنان سالخورده و بیسرپرست"، گفت: گر چه برخی زنان بیسرپرست و خودسرپرست برای بیمه خویشفرما اقدام میکنند، اما اغلب زنان از این امکان بیبهرهاند و پس از دست دادن همسر و یا جدایی با مشکلات عدیدهای مواجه میشوند و ضروریست دولت نگاه حمایتی جدیتر و بیشتری به زنان بیوه داشته باشد.
عبدالصمد خرمشاهی در گفتوگو با ایسنا، همزمان با روز جهانی زنان بیوه، با اشاره به بند ۴ اصل ۲۱ قانون اساسی، اظهار کرد: در این اصل اشاره شده است که "دولت موظف است حقوق زن را در تمام جهات با رعایت موازین اسلامی تضمین نماید" و در بند ۴ آن به ایجاد بیمه خاص بیوگان و زنان سالخورده و بیسرپرست تصریح میشود.
این فعال حوزه حقوق زنان با اشاره به فعالیت سازمانهای حمایتگر اعم از بهزیستی و کمیته امداد در راستای بهبود وضعیت زنان بیسرپرست و بیوه با هدف ایجاد اطمینان خاطر برای این زنان، در عین حال ادامه داد: علیرغم اینکه تعداد زیادی از زنان بیوه و بیسرپرست تحت پوشش نهادهای حمایتی قرار دارند اما به نظر میرسد با توجه به افزایش آمار طلاق و سایر مشکلات این چنینی، سازمانهای حمایتگر نتوانسته باشند تعداد قابل ملاحظهای از این زنان را تحت پوشش خود قرار دهند و مشکلات زنان بیوه همچنان پا بر جاست.
وی در ادامه درباره آسیبهای اجتماعی که زنان بیوه با آن مواجه میشوند، توضیح داد: بخشی از این زنان بیوه و حتی زنانی که از همسر خود جدا میشوند متاسفانه گرفتار آسیب های اجتماعی نظیر اعتیاد و ... میشوند، چراکه جایی برای زندگی و توان اداره زندگی و سرمایهای برای اشتغال ندارند.
خرمشاهی در بخش دیگر سخنان خود با اشاره به مشکلات حقوقی زنان خود سرپرست، افزود: به طور کلی قانون مدون و مشخصی برای حمایت از حقوق زنان بیوه نداریم و اگر هم وجود دارد توجه چندانی به آن نمیشود.
به گفته وی ، گرچه برخی زنان بیسرپرست و خودسرپرست برای بیمه خویشفرما اقدام میکنند، اما اغلب زنان از این امکان بیبهرهاند و پس از دست دادن همسر و یا جدایی با مشکلات عدیدهای مواجه میشوند، سرمایهای برای اداره زندگی خود ندارد و نمیتوانند به راحتی مشغول به کار شوند.
این حقوقدان با اشاره به لایحه حفظ کرامت و حمایت از زنان در برابر خشونت، تصریح کرد: حتی اگر فرض را بر این بگذاریم که ۳۰ درصد زنان پس از جدایی و یا از دست دادن همسر خود ازدواج مجدد می کنند، تکلیف ۷۰ درصد باقی مانده چه میشود؟. آیا برای این زنان فکری میشود؟ متاسفانه اغلب این زنان به دلیل مشکلات عدیده دچار افسردگی روحی میشوند.
وی در پایان سخنان خود حمایت از حقوق زنان بیوه و خود سرپرست را از جمله مسائل ضروری و مهم جامعه دانست و تصریح کرد: از ضروری ترین و مهم ترین وظایف دولت این است که نگاه حمایتی جدیتر و بیشتری به زنان بیوه داشته باشد، چرا که آسیب هایی که از این طریق به جامعه منتقل میشود، قابل جبران نخواهد بود. گرچه طی تمام این سالها حمایتهایی از زنان بیوه و خود سرپرست شده است؛ اما اقدامات انجام شده کفایت نمیکند.
انتهای پیام

تبلیغات در خبربان
منبع: ایسنا
کلیدواژه: زنان حقوق زنان زنان بیوه بی سرپرست حقوق زنان زنان بی
درخواست حذف خبر:
«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را بهطور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کردهاست، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۳۰۷۵۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۰۰۲۲۱۰۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتیکه در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.
فروش کفش
چطور بلیط لحظه آخری بخریم؟ دیجی چارتر 1401
خیار تدلیس در معامله + شرایط تحقق خیار تدلیس
تعمیر فوری گوشی شیائومی
داربست
معرفی و تحلیل 10 فیلم برتر آنجلینا جولی از...
بهترین راهکار ذخیره سازی اطلاعات کدام است؟
شرکت «سرو ونگ»
آیامیدانید دمایمناسب برایپکیج در زمستان چقدراست؟
تفاوت کولر گازی و آبی
تنها 11 درصد از سرمایه گذاران بازار رمزارزها را...
افزودنی های بتن چیست؟
در دوران کرونا از کولر آبی استفاده کنیم یا...
فهرستی از ایمیلهای مشتریان اپن سی لو رفته است؛...
یرآلماکبابی، گیزاتما و گوزلمه؛ فست فودهای پرطرفدار ارومیه
فعلاً کارت گرافیک دست دوم نخرید!
خبر هوشمند فهام
کولر گازی 36000 گری
دریافت درگاه پرداخت فقط در چند دقیقه
بهترین برند کولر چیست؟
آیا میدانید چه مواردی در تلویزیون قابل تعمیر است؟
افزایش دوباره قیمت مسکن در تهران
کلینیک بتن ایران
کارتریج را شارژ کنیم یا تعویض
سایت مذهبی فطرت
دوره دیجیتال مارکتینگ
آزمایشگاه تشخیصطبی پیوند
ورود به خانه هوشمند با دستگیره دیجیتال فیلتا
اولین پلتفرم خدمات آنلاین داربست
معرفی بهترین اپلیکیشن رزرو هتل 1401
اجاره کلبه چوبی
دومان سهند
اخبار فناوری
کتاب صوتی
تهیه غذا
با انواع دستگاه های ذخیره سازی اطلاعات آشنا شوید...
خبر بعدی:
تشکيل شوراي فقهي حقوقي براي رفع خلاهاي قانوني حوزه زنان
به گزارش خبرگزاری آریا، انسیه خزعلی در دیدار با آیتالله علیرضا اعرافی مدیر حوزههای علمیه، افزود: یکی از برنامههای معاونت زنان سیاستگذاری و نظارت است.
وی تصریح کرد: نگاه فراتر از سنتی و مقابل الگوی غربی به زن نگاهی است که رهبر معظم انقلاب از ما انتظار دارد، چرا که نگاه اسلام به زنان و الگوی اجتماعی آنان متفاوت از نگاه غربی و نگاه ابزاری به زن است، از این رو امروز نیازمند برنامهای عملیاتی و قابل اجرا هستیم.
خزعلی اضافه کرد: یکی از کارهایی که تلاش کردیم آن را انجام دهیم، فراخوان ایدهها و ابداعات و نظراتی است که دختران جوان از آینده دارند، هدف از این فراخوان رشد ایدههای دختران است.
معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده با اشاره به اینکه تمایل به همکاری با بانوان طلبه در دولت وجود دارد، گفت: در مسایل فقهی و در مسایل قانونی طلاب خانم میتوانند راهکارهای خوبی را ارایه دهند و قرار است، شورای فقهی حقوقی در این معاونت با نظارت آیت الله اعرافی تشکیل شود تا خلاها و مشکلات قانونی زنان را برطرف کنیم.
وی تصریح کرد: بخشی از سرمایههای معنوی در جمعیت است، اما جمعیت کیفی مهمتر است تا جوانهای ما معنویت را از دست ندهند و به مهاجرت فکر نکنند.
خزعلی اضافه کرد: از روز اول کار پیگیر ایجاد و تشکیل نهاد فراقوهای برای زنان بودهایم، ولی هنوز به نتیجه نرسیده ایم، البته دو جایگاه حقوقی زنان در شورای عالی انقلاب فرهنگی با درایت مقام معظم رهبری حفظ شده است.
وی خاطرنشان کرد: درخواست رییس جمهور این بوده است که در حوزه زنان کارهای تکراری انجام ندهیم، برای همین طرحهای موازی که منجر به عمل و اقدام نمیشود را، کنار گذاشته ایم.
معاون رییسجمهور ازدواج نکردن و بالا رفتن سن ازدواج را از معضلات جدی دانست و گفت: عدم مسئولیت پذیری، فردگرایی و فساد، تشکیل خانواده را به تاخیر انداخته است و در این بین بیشتر خانمها ضرر میکنند.
مدیر حوزههای علمیه هم، در این دیدار، با اشاره به اهمیت راهاندازی شورای فقهی و حقوقی زنان افزود: با توجه به ابواب مختلف فقهی، دفتر فقه معاصر حوزه در دوره جدید با رویکرد بررسی مباحث جدید راهاندازی و بسیاری از این مباحث امروز در کتابهای درسی حوزه وارد شده است و مورد مطالعه قرار میگیرد.
وی افزود: برای اینکه بتوانیم در راه اندازی شورای فقهی و حقوقی زنان به صورت عالمانه و با دقت نظر وارد شویم مستلزم آن است که کارگروههای علمی بر حسب موضوعاتی که از سوی معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری مطرح میشود، تشکیل شود تا مسایل به صورت دقیق، متقن و عالمانه مورد بررسی قرار بگیرد تا به آن هدف مورد نیاز نزدیک شود.