کاهش سرعت و اختلال در اینترنت صدای کاربران را درآورد
تاریخ انتشار: ۵ تیر ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۳۳۰۹۵۶
با وجود اینکه آمار جهانی از رشد سرعت اینترنت در کشور خبر میدهد، اما تجربه کاربران ایرانی از سرعت اینترنت رضایتبخش نیست.
به گزارش ایران اکونومیست، مدتی است طی تماسهایی که با تحریریه ایران اکونومیست گرفته میشود، مردم از نارضایتی در حوزه دسترسی به اینترنت صحبت میکنند.
با توجه به عقبماندگی که در حوزه اینترنت ثابت وجود دارد، تمام بار ترافیکی کاربران به سمت شبکه سیار رفته است.
بیشتر بخوانید:
اخبار روز خبربان
اقدامات انجام شده، اما کافی نیست
پاسخ وزیر ارتباطات به گلایه کاربران در خصوص کندی اینترنت این است که برنامهریزیهای کوتاهمدت، میانمدت و بلندمدت برای توسعه اینترنت در حال انجام است تا بتوان بهواسطه آن سرعت اینترنت را افزایش داد، اما واقعیت این است که تجربه کاربران این روزها تجربه خوشایندی نیست. اختلال، کندی، قطع و وصل شدن ارتباط از محتملترین اتفاقاتی است که برای کاربر در زمان اتصال به اینترنت رخ میدهد.
بیش از پنج هزار شکایت از سرعت اینترنت در یک ماه
آخرین آماری که سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی کشور از تعداد شکایتهای حوزه اینترنت در یک ماه گذشته منتشر کرده نیز نشان میدهد، میزان نارضایتی کاربر از سرعت اینترنت، اندک نیست. در بازه زمانی یکماهه بیش از پنج هزار و ۴۰۰ شکایت در حوزه اینترنت به ثبت رسیده که از این تعداد شکایت ۷۲ درصد آن مختومه شده است.
اینترنت کند است
در اوایل دهه ۹۰ تنها چهار میلیون نفر از جمعیت ایران به اینترنت دسترسی داشتند که ۸۰ هزار نفر از آنها کاربر فعال اینترنت تلفن همراه بودند. سال ۹۳، تعداد مشترکین ADSL (خط مشترک دیجیتال نامتقارن) در کل کشور چیزی حدود چهار میلیون نفر و ظرفیت سرویسی که برای اینترنت موبایل ایجاد شد، کلاً ۳۰۰ هزار نفر را پوشش میداد که از این ظرفیت فقط ۸۰ هزار نفر کاربر فعال بهحساب میآمدند؛ آنهم فقط نسل سوم اینترنت همراه.
در آن زمان شاید دسترسی محدود به اینترنت در حد وبگردی و عضویت در پیامرسانهای نسل اول، میتوانست نیاز مخاطب را تامین کند اما از چند سال قبل که توسعه اینترنت در کشور شدت گرفت، کاربران دیگر آن نسل ابتدایی مصرفکننده اینترنت نبودند و نیاز به زیرساختی داشتند که بتوانند از دیگر قابلیتهای فضای مجازی نیز استفاده کنند.
این زیرساخت در اینترنت سیار مهیا شد و ورود نسل سوم، چهارم و پنجم اینترنت، کاربران را به سمت استفاده از این فنّاوری سوق داد. چند سالی است که بار ترافیکی اینترنت سیار به همین واسطه افزایش پیدا کرده و حتی اختصاص باند فرکانسی ۲۳۰۰ به اپراتورهای سیار نیز هنوز نتوانسته مشکل کندی اینترنت را رفع کند.
اپراتورها اکنون در مرحله تهیه و تأمین تجهیزات قرار دارند و بخشی از تجهیزات هم در نقاطی با ترافیک بالاتر نصب شدهاند و در جاهایی هم کیفیت اینترنت بهتر شده است اما کفایت نمیکند.
مشکلات مالی یا تجهیزات؟
با توجه به اینکه ملاحظاتی از سوی مسئولین درباره تعرفههای اینترنت همراه و سیار وجود دارد، آنها هیچگاه با جزئیات به شرح افزایش تعرفهها نمیپردازند، اما ماجرا این است که سالها است تعرفه اینترنت افزایش نداشته و تجهیزاتی که فنّاوری آن قدیمی شده، دیگر قابلیت این را ندارند که رضایت کاربر را جلب کنند. اصلاح تعرفهها و ارائه تسهیلات به اپراتورها از جمله کارهایی است که میتواند فرصت سرمایهگذاری در این حوزه را فراهم کند.
مسئله دیگر حرکت به سمت فنّاوریهایی است که دسترسی به اینترنت با سرعت بالا را فراهم میکند. تکنولوژیهای قدیمی مانند ADSL میتواند سرعت حداکثر ۱۶مگابیت بر ثانیه را برای کاربر مهیا کند، برای دستیابی به سرعتهای بالا باید به سمت جایگزینی ADSL با VDSL پیش برویم و تمام دستگاهها برای اجرایی کردن پروژه ملی فیبرنوری پای کار بیایند.
منبع: خبرگزاری ایرنا برچسب ها: اینترنت ، تاکسیهای اینترنتی ، ارتباطات
منبع: ایران اکونومیست
کلیدواژه: اینترنت تاکسی های اینترنتی ارتباطات سرعت اینترنت فن اوری
درخواست حذف خبر:
«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را بهطور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کردهاست، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۳۳۰۹۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۰۰۲۲۱۰۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتیکه در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.
خبر بعدی:
رشد حجم ترافیک دیتا تا ۳ سال آینده
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، دکتر سید محمد رضوی زاده با اشاره به اهمیت سرعت دسترسی به شبکههای موبایلی در کشور عنوان کرد: اینکه چه مقدار سرعت در شبکههای موبایلی مورد نیاز هر فرد است، در اصل به کاربردها و سرویسهای ارایه شده و نیاز کاربران بستگی دارد.
وی همچنین عنوان کرد: دنیای امروز بیش از هر زمان دیگری به سرعت بالای دیتا در شبکههای موبایلی نیاز دارد، به عنوان مثال، یکی از حوزههایی که سرعت بالایی نیاز دارد بحث خودروهای خودران است که در این حوزه نیازمند سرعت حداقل ۵ گیگابیت بر ثانیه خواهیم بود و همچنین در بحث فناوری متاورس حداقل سرعت لازم ۳ گیگابیت بر ثانیه است.
آقای رضوی زاده در ادامه سخنرانی خود با بیان آماری از مصرف دیتا در سالهای اخیر، خاطرنشان کرد: امروز میانگین مصرف دیتای شبکههای سیار در جهان به ازای هر فرد حدود ۲۰ گیگ در ماه است، این درحالی است که در آینده حجم ترافیک دیتا رشد خواهد کرد به صورتی که در سه سال آینده این مقدار به ۳۵ گیگ در هر ماه خواهد رسید.
رییس پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به اهمیت افزایش تعداد کاربران شبکههای موبایل در سالهای اخیر، بیان کرد: یکی دیگر از مواردی که نیازمندی ما را به سرعت شبکه مشخص میکند، تعداد کاربران در شبکه است. در ۱۰ سال گذشته از ۶ میلیارد کاربر در جهان به ۸ میلیارد مشترک رسیده ایم. این در حالی است که امروز دیگر تنها کاربران موبایل، افراد و گوشیهای هوشمند در اختیار ایشان نیستند، بلکه دستگاههای دیگری هستند که به دسترسی شبکه پرسرعت نیاز دارند که از آنها به عنوان اینترنت اشیا یاد میشود.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: به غیر از بحث نرخ داده و ظرفیت کاربری، پارامترهای دیگری هم در ارزیابی شبکههای موبایل دخیل هستند که از جمله آن میتوان به تاخیر، قابلیت اطمینان ارتباط با شبکه، بهره وری انرژی، بازدهی طیفی، امنیت و پوشش شبکه در شبکه اشاره کرد.
رضوی زاده در پایان با اشاره به وضعیت فعلی شبکه نسل ششم، اظهار کرد: در تعریف ۶ G، چند گام اساسی از جمله ایجاد چشم انداز، معرفی راه حلها و تکنیک ها، استانداردسازی، راه اندازی شبکههای آزمایشی و شبکههای تجاری باید برداشته شود تا این نسل از شبکه به تکامل برسد و در حال حاضر با توجه به فعالیت شرکتهای معتبر، تحقیقات دانشگاهها و مراکز علمی جهان، در مرحله ایجاد چشم انداز قرار داریم و پیش بینی میشود که این مراحل تا قبل از سال ۲۰۳۰ به نتیجه برسد.