Web Analytics Made Easy - Statcounter

رییس سازمان نظام پزشکی کشور با بیان اینکه رشد قیمت‌ها در حوزه سلامت، چندین برابر تورم معمول است، در عین حال بر لزوم حذف رابطه مالی میان پزشک و بیمار تاکید کرد و گفت: زمانیکه در بحث تعرفه فریاد می‌زنیم که قیمت‌های خدمات پزشکی را نیز واقعی لحاظ کنید، برای دفاع از حقوق مردم است و همچنین برای این است که اعتماد بین مردم و جامعه پزشکی تخریب نشود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دکتر محمد رییس‌زاده در گفت‌وگو با ایران اکونومیست، درباره وضعیت تورم در حوزه سلامت و هزینه‌های بخش خصوصی درمان گفت: ما در حوزه تجهیزات پزشکی در سال ۱۴۰۱ نسبت به ۱۴۰۰ بالای ۲۰۰ درصد رشد داشتیم، در تجهیزات مصرفی بالای ۱۳۷ درصد رشد داشتیم و در هزینه‌های پرسنلی بالای ۵۷ درصد رشد داشتیم. میانگین این‌ها تقریبا سه برابر عدد تورمی اعلامی بانک مرکزی است. یک دستگاه تصویربرداری که ۴۰۰ میلیون تومان بوده، اکنون سه میلیارد تومان است. بسیاری از این تجهیزات وارداتی هستند و ارز ترجیحی‌ برایشان حذف شده و وضعیت را دشوار کرده است. در زمینه کیت‌های آزمایشگاهی یا تولید دارو و ... نیز همینطور بوده است. رشد قیمت‌ها در حوزه سلامت، چندین برابر تورم معمول است. از طرفی هم در بحث تعرفه‌های پزشکی برخلاف قانون، نه قیمت واقعی لحاظ می‌شود و نه زمان اعلام تعرفه‌ها طبق قانون رعایت می‌شود. از یک طرف افزایش قیمت‌ها چندین برابر نرم جامعه است و از طرفی افزایش تعرفه‌ها کمتر از حدی است که قانون تعیین کرده و این موضوع مشکلات جامعه پزشکی و حوزه سلامت را مضاعف کرده است.

چالش تعرفه‌های غیرواقعی

رییس‌زاده با تاکید بر لزوم حذف رابطه مالی میان بیمار و پزشک، افزود: زمانیکه در بحث تعرفه فریاد می‌زنیم که قیمت‌های واقعی را لحاظ کنید، برای دفاع از حقوق مردم است و همچنین برای این است که اعتماد بین مردم و جامعه پزشکی تخریب نشود. بنابراین ما اولین مطالبه‌گر اصلاح روابط مالی بین پزشک و بیمار هستیم. زیرا مهمترین سرمایه جامعه پزشکی اعتماد مردم است. در ذهن مردم جامعه پزشکی قداستی دارد. در مطالعات جامعه‌شناسی باز هم جامعه پزشکی جزو یکی از سه قشر مرجع و مورد اعتماد مردم است. در مجموع در هر صنفی ممکن است تخلفاتی وجود داشته باشد، اما مردم می‌دانند که بالای ۹۵ درصد همکاران ما  دارند با همین وضع موجود در مراکز دولتی و خصوصی به مردم خدمت ارائه می‌دهند.

ارائه سالانه بیش از ۹۰۰ میلیون نفر خدمت در کشور 

وی با بیان اینکه سالانه بالای ۹۰۰ میلیون نفر خدمت در کشور ارائه می‌شود، گفت: حجم تخلفات در مقابل این میزان ارائه خدمت، از نظر آماری صفر است، اما به هر دلیلی برجسته‌سازی می‌شود. البته اعتراضات و اشکالات هم وجود دارد، اما در مقایسه با حجم خدمات از نظر آماری عدد آن صفر است و به همین دلیل هنوز هم جامعه پزشکی جزو اقشار مورد احترام مردم است و حفظ این سرمایه برایمان بسیار اهمیت دارد. چیزی که به این سرمایه آسیب می‌زند، روابط مالی بین مردم و حوزه سلامت است. ما به عنوان جامعه پزشکی و نظام پزشکی اولین مطالبه‌گر اصلاح این رفتارها و روابط  مالی هستیم. ما از همه بیشتر آسیب می‌بینیم و از همه بیشتر دل‌مان می‌خواهد این مشلات رفع شود.

رییس‌زاده گفت: اگر تلاش و پیگیری می‌کنیم که تعرفه‌ها واقعی شود، به این معناست که سازمان‌های بیمه‌گر تعهدات‌شان را بهتر انجام دهند تا به مردم فشاری وارد نشود. از طرفی هم رفتار همکاران ما اصلاح خواهد شد. ریشه رفع همه اینها در رعایت قانون است و قانون هم مشخص کرده که سازمان‌های بیمه‌گر باید نقش خودشان را بر اساس قیمت واقعی و منابع و مصارف لحاظ کنند و قبل از پایان سال و قبل از قانون بودجه تعرفه را اعلام کنند تا بودجه را متناسب با افزایش تعرفه برای سازمان‌های بیمه‌گر ببینند. نه اینکه منابع سازمان‌های بیمه‌گر در قانون بودجه مصوب شود و از مجلس هم بیرون بیاید و بعد بخواهیم متناسب با بودجه، تعرفه‌ها را به صورت دستوری لحاظ کنیم. این سیکل معیوبی است که هر سال اتفاق می‌افتد و ضررش هم متوجه مردم و هم متوجه جامعه پزشکی است.

آدرس غلط دادن در تعرفه‌گذاری‌

وی با بیان اینکه مردم و جامعه پزشکی باید در کنار هم باشند، گفت: سازمان‌های بیمه‌گر باید تعهدات‌شان را خوب ایفا کنند تا روابط مردم و جامعه پزشکی به هم نخورد و به هیچ یک ظلم نشود. در این زمینه مقداری با بی مسئولیتی و آدرس غلط دادن مواجهیم که در برخی رسانه‌ها هم این موضوع وجود دارد. یعنی به جای اینکه رابطه را حفظ کنند، به اشتباه مردم و جامعه پزشکی را رودرروی هم قرار می‌دهند و آن کسی که وظیفه دارد، قِسر درمی‌رود. این موضوع باید اصلاح شود.

۷۰ درصد مراجعات سرپایی مردم در بخش خصوصی است

رییس‌زاده درباره افزایش‌ پوشش‌های بیمه‌ای در حوزه بستری و سرپایی در بخش دولتی، گفت: اولا باید توجه کرد که بالای ۷۰ درصد مراجعات مردم در حوزه سرپایی در بخش خصوصی است و این است که به چشم مردم می‌آید. در بخش خصوصی قانون هدفمندی یارانه‌ها مشخص کرده و راهکارش را هم دیده است که سازمان‌های بیمه‌گر تعهدات‌شان را بیشتر کنند تا بتوانند خدمات را پوشش دهند تا پرداخت از جیب مردم در بخش خصوصی کاهش یابد. باید این موارد اصلاح شود که به مردم فشار وارد نشود.

تاخیر ۵ تا ۷ ماهه پرداخت‌های بیمه‌ای به بیمارستان‌های خصوصی 

وی درباره پرداخت‌های بیمه‌ها به بیمارستان‌های خصوصی نیز به ایران اکونومیست، گفت: طبق آخرین آمار پنج تا هفت ماه تاخیر در پرداخت‌های بیمه‌ها را داریم. البته وضعیت بیمه سلامت بهتر است، اما باز هم تاخیرهایی دارند، اما در بیمه تامین اجتماعی حتی تا ۹ ماه هم تاخیر در پرداخت‌ها را داریم.

رییس‌زاده تاکید کرد: ساختارهای بیمه‌ای ما فرسوده و از کار افتاده است. بیمه‌ها نقش نظارتی خودشان را از دست داده‌اند و تبدیل به سیستم پرداخت شده‌اند. در بخش خصوصی که ۱۸ هزار تخت داریم و کمک موثری به درمان کشور است، ‌حتما و حتما با این روند بیمارستان‌های بخش خصوصی دچار مشکلات جدی خواهند شد. همین الان هم به سختی خودشان را اداره می‌کنند.

سهم ۷۰ درصدی مردم در پرداخت هزینه‌های درمانی

وی با بیان اینکه در حال حاضر ۷۰ درصد هزینه‌های درمانی را مردم می‌پردازند و ۳۰ درصد را بیمه‌ها تقبل می‌کنند، گفت: در حالی که در قانون برعکس است و باید ۷۰ درصد هزینه تحت پوشش بیمه‌ای باشد و پرداخت از جیب مردم هم ۳۰ درصد باشد.

وی در ادامه درباره بحث شهید خدمت محسوب شدن شهدای مدافع سلامت، گفت: جلساتی را با بنیاد شهید در این زمینه داشتیم تا پرونده‌ها تعیین تکلیف شود. نماینده‌ای هم برای پیگیری این پرونده‌ها قرار دادیم. خیلی‌ها کارشان انجام شده است. در تعیین مصداق‌ها مقداری اختلاف نظر وجود دارد. بسیاری از همکاران ما در جریان خدمت به مردم جان‌شان را از دست دادند. تعیین مصداق‌ها در جاهایی که اختلاف نظر وجود دارد، ‌کار دشواری است، اما بنیاد شهید، نظام پزشکی و وزارت بهداشت به طور جدی پیگیرند.

 

منبع: خبرگزاری ایسنا برچسب ها: سازمان نظام پزشکی ، وزارت بهداشت

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: سازمان نظام پزشکی وزارت بهداشت مردم و جامعه پزشکی سازمان های بیمه گر بخش خصوصی حوزه سلامت نظام پزشکی رییس زاده پرداخت ها تعرفه ها بیمه ای ۷۰ درصد بیمه ها قیمت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۳۵۶۸۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پرداخت هزینه‌های خدماتی و درمانی بیماران سرطانی توسط دولت، به زودی

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز مهاباد، تامین هزینه و خدمات درمانی بیماران سرطانی و بهره برداری از تصفیه خانه فاضلاب شهرک صنعتی و راه اندازی مجدد درمانگاه هلال احمر خبرهای مطرح شده در نخستین جلسه کارگروه سلامت و امنیت غذایی شهرستان مهاباد در قالب کارگروه اجتماعی، فرهنگی، سلامت و زنان و خانواده بود.

فرماندار ویژه مهاباد با اعلام این خبر در نشست کارگروه سلامت و امنیت غذایی شهرستان از راه‌اندازی مجدد درمانگاه هلال احمر در هفته‌های آتی هم خبر داد.

حسن عباسی افزود: در حال حاضر حدود 80 درصد از هزینه های خدمات و درمان بیماران سرطانی که مراحل شیمی درمانی را طی می کنند پرداخت می شود.

او اضافه کرد: هر چند این امر برای نیازمندان به صورت کامل پرداخت می شود اما دولت در حال برنامه ریزی است تا  این هزینه ها را به صورت کامل برای همه بیماران سرطانی پرداخت و نیازهای دارویی آنها را تامین کند.

فرماندار ویژه مهاباد گفت: همچنین تصفیه خانه فاضلاب شهرک صنعتی که یکی از نیازهای منطقه بود در حال اتمام و بهره برداری است.درمانگاه هلال احمر که مدت ها راکد بود قرار است به زودی راه اندازی و دوباره فعال شود.

درادامه این نشست از ویژه برنامه های هفته سلامت با الگوگیری از شعار سال گفته شد.

 علیزاده آذر رئیس مرکز بهداشت مهاباد گفت: گلباران مزار شهدای مدافع سلامت، زنگ سلامت، راه اندازی کلینیک سیار دندانپزشکی به مدت سه روز، ویزیت رایگان در قالب بسیج جامعه پزشکی در مناطق کمتر برخوردار، برپایی ایستگاه سلامت در حاشیه برپایی نماز جمعه، آموزش مردم با محور حفظ و ارتقای سلامت در پایگاه های سلامت توسط مراقبین سلامت از ویژه برنامه های هفته سلامت در شهرستان مهاباد است.

تشدید نظارت ها بر نحوه عملکرد رستوران ها و غذاخوری ها، ارایه برنامه های ادارات در مسیر حفظ و ارتقای سلامت عمومی، فراهم کردن بستر فرهنگ سلامت اجتماعی  با استفاده از ظرفیت رسانه ملی و فضای مجازی و تجلیل از فعالان حوزه سلامت از دیگر برنامه‌ها و محورهای مهم این جلسه بود.

 

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیگر خبرها

  • پرداخت هزینه‌های خدماتی و درمانی بیماران سرطانی توسط دولت، به زودی
  • بهره مندی ۶۵ درصدی جمعیت خراسان جنوبی از بیمه سلامت
  • لزوم تدبیر جدی برای پرداخت مطالبات پزشکان خانواده
  • حـذف کودکان مهاجر از سلامت
  • پرداخت بیش از ۱۲ هزار و ۷۳۰ میلیارد ریال به مراکز درمانی
  • ۳ مرکز جامع سلامت خانواده در همدان کلنگ‌زنی و افتتاح شد
  • هزینه ۱۳ میلیارد ریالی درمان بیمه شدگان کرمانشاهی طی سال گذشته
  • طلب ۶۹۶ میلیارد تومانی تامین اجتماعی از کارفرمایان قمی
  • نشان‌دار شدن بیش از ۲ هزار زوج نابارور در استان کرمانشاه
  • قرارگیری ۱۴ هزار نفر از مردم محلات کم برخوردار بام ایران زیرپوشش بیمه سلامت