Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/قزوین این روزها برخی باورهای غلط فرهنگی موجب شده با وجود گذشت بیش از ۱۴۰۰ سال از عصر پیامبر(ص) هنوز هم برخی به‌دنبال سقط جنین دختر باشند تا فرزند پسری به دنیا بیاورند که ادامه‌دهنده نسل آنان باشد، در حالی که پیامبر(ص) تنها با یک فرزند دختر و فرزندان او، هدایت‌کننده نسل بشریت شد.

سقط جنین یکی از مسائلی است که مادران باردار به دلایل مختلف ممکن است انجام دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از جمله این دلایل می‌توان به بارداری ناخواسته، مشکلات اقتصادی و احساس عدم توانایی در نگهداری فرزند، جنسیت جنین، امکان عدم سلامت جنین و بارداری غیرمشروع اشاره کرد. بررسی‌ها نشان می‌دهد مهم‌ترین دلایل سقط همان مشکلات اقتصادی و جنسیت جنین است، برای مثال برخی مادران که با مشکلات اقتصادی دست و پنجه نرم می‌کنند، اگر دچار بارداری‌های ناخواسته شوند در نهایت بدون توجه به پیامدهای آن، تصمیم به سقط می‌گیرند. برخی خانواده‌ها نیز کماکان غرق در باورهای غلط فرهنگی هستند و تصور می‌کنند تنها فرزند پسر می‌تواند ادامه‌دهنده نسل آنان باشد و به اصطلاح «دخترزا» بودن را کسرشأن می‌دانند که این مسئله ریشه در فقر فرهنگی دارد.

۹۵ درصد از مراجعین پسر می‌خواهند!

در استان قزوین نیز مانند دیگر استان‌ها برخی پزشکان وجود دارند که با استفاده از تغذیه و داروهای خاص برای مادرانی که قصد فرزندآوری دارند، تعیین جنسیت می‌کنند تا جنسیت جنین آن‌ها مطابق میلشان باشد، معتبرترین آن‌ها مرکز درمان ناباروری جهاد دانشگاهی است که موفقیت چشمگیری در عرصه درمان زوج‌های نابارور و همچنین در حوزه تعیین جنسیت داشته است. نکته حائز اهمیت اینکه این مرکز برای کسانی که می‌خواهند فرزند اولشان را به دنیا بیاورند، ارائه خدمات تعیین جنسیت نمی‌کند.

زینب مشایخ، مدیر مرکز درمان ناباروری جهاد دانشگاهی استان قزوین در گفت‌وگو با ایسنا می‌گوید: اغلب مراجعین از روستاهای اطراف استان جهت تعیین جنسیت به مرکز ما مراجعه می‌کنند و ۹۵ درصد آن‌ها پسر می‌خواهند، ممکن است از هر ۱۰۰ نفر، پنج نفر دختر بخواهند. هزینه هر بار IUI یک میلیون و ۵۰۰ هزار تومان است، به این معنا که ممکن است یک بار جوابگو نباشد و نیاز به انجام مجدد IUI باشد.

«یکی از بانوان جوانی که در کار فروش قرص‌های سقط جنین است، در پاسخ به این سؤال که این قرص‌ها را از کجا تهیه می‌کنید، می‌گوید: فقط کافی است در داروخانه آشنا داشته باشی، به راحتی قرص‌ها را در اختیارت قرار می‌دهند. چندین پزشک را هم می‌شناسم که در مطب‌شان هم با دستگاه و هم با قرص، سقط جنین انجام می‌دهند. می‌پرسم کدام روش بیشتر طرفدار دارد؟ می‌گوید: سقط با دستگاه چند میلیون هزینه دارد، اغلب افراد به دنبال قرص هستند. می‌گویم مگر هزینه قرص‌ها چقدر است؟ پاسخ می‌دهد: هر قرص ۱۵۰ هزار تومان است، برای سقط جنین نیاز است ۶-۵ تا قرص استفاده کنی، البته قرص‌های فیک هم در بازار هستند که با نصف این مبلغ به فروش می‌رسند، اما تأثیرگذاری ندارند. می‌پرسم بیشتر مراجعین‌تان به چه دلیل می‌خواهند سقط کنند؟ اظهار می‌کند: دلیلشان دو مسئله است، یا اوضاع اقتصادی‌شان مناسب نیست، یا به دنبال جنسیت خاصی بوده‌اند که محقق نشده و ترجیح می‌دهند او را به دنیا نیاورند. ادامه می‌دهد: البته این را هم بگویم قرص‌هایی که ما می‌دهیم فقط برای بارداری‌های زیر سه ماه جواب می‌دهد. می‌گویم: خب جنسیت جنین را که زیر ۳ ماه به‌طور قطعی نمی‌توان تشخیص داد! پاسخ می‌دهد: صد در صد که نه، اما کسانی که صرفاً به‌دنبال فرزند پسر هستند، همین که احتمال می‌دهند فرزندشان پسر نیست اقدام به سقط می‌کنند. می‌پرسم با سقط مشکلی برای مادر پیش نمی‌آید؟ جواب می‌دهد کسی که سراغ این کار می‌آید باید پیه هر چیزی را به تنش بمالد، اما در حالت کلی اگر مادر بیماری نداشته باشد یا بارداری‌اش خارج از رحم نباشد، معمولاً آن لحظه مشکل خاصی برایش ‌پیش نمی‌آید.»

سقط جنین عمدی، خطر مرگ مادر را به‌دنبال دارد

آنچه مطالعه کردید بخش‌هایی از گزارش مربوط به سقط جنین عمدی برخی والدین بود، متأسفانه رفته رفته فضای جامعه به سمتی پیش می‌رود که سقط جنین یک امر عادی و ساده تلقی شده و ابزار آن به راحتی و با هزینه‌ای اندک در دسترس همگان قرار می‌گیرد، اما کمتر مادری است که از عوارض این کار و خطراتی که پس از این عمل، سلامت او را تهدید می‌کند آگاه باشد.

مشایخ به ایسنا می‌گوید: سقط جنین عوارض کوتاه‌مدت و بلندمدت بسیاری دارد که بر سلامت روح و جسم و همچنین بر باروری‌های آتی بانوان تأثیرات منفی خواهد داشت. سقط جنین ناقص یعنی سقطی که به‌طور کامل انجام نشده و نیاز به جراحی ثانویه دارد.

وی بیان می‌کند: سوراخ شدن رحم یا به اصطلاح پارگی دیواره رحم می‌تواند منجر به عفونت یا زخم درون رحم شود که ممکن است در بارداری‌های آینده مادر تأثیر منفی داشته باشد. شوک عفونی یعنی ورود باکتری‌ها به رحم در هنگام سقط که موجب ورود عفونت به خون می‌شود و باعث افت شدید فشار خون و نارسایی‌های قلبی و تنفسی خواهد شد و خطر مرگ را برای مادر به‌دنبال دارد. خونریزی بسیار شدید از دیگر تبعات سقط جنین است که می‌تواند ناشی از عدم انقباض دهانه رحم پس از سقط و یا پارگی دهانه رحم باشد.

این کارشناس ارشد مامایی ادامه می‌دهد: از جمله عوارض بلندمدت سقط جنین عمدی نیز می‌توان به بارداری خارج از رحم، احتمال سقط در بارداری‌های بعدی، احتمال زایمان زودرس در بارداری‌های آتی، ناباروری و سرطان سینه اشاره کرد.

وی اظهار می‌کند: سقط جنین عمدی علاوه بر تأثیرات منفی بر سلامت جسمی فرد، بر سلامت روان مادر نیز تأثیرات مخربی بر جای می‌گذارد که از آن جمله می‌توان به اضطراب، افسردگی، احتمال مصرف مواد مخدر و حتی خودکشی اشاره کرد. بانوانی که خودسرانه و به دلایل واهی اقدام به سقط جنین با انواع و اقسام روش‌ها می‌کنند باید پیش از این اقدام از عوارض آن آگاه باشند تا به این وسیله بتوانند تصمیم منطقی‌تر و عاقلانه‌تری بگیرند.

زنانی که از مردان زمانه خود پیشی گرفتند

به گزارش ایسنا، یکی از دلایل سقط جنین علی‌الخصوص در برخی مناطق، باورهای غلط فرهنگی مبنی بر ادامه‌دهنده بودن نسل خانواده توسط پسر است که موجب می‌شود برخی مادران جنین دختر را سقط کنند.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین سید شمس‌الدین موسوی‌شالی، کارشناس مذهبی و فعال فرهنگی به ایسنا می‌گوید: قرآن انسان‌ها را با کرامت خوانده است، خدای متعال نعمت‌هایی مانند اختیار به انسان داده که آن‌ها را به غیرانسان نداده است، انسان تنها موجودی است که ۲ مسیر عقلانیت و هواهای نفسانی را پیش‌رو دارد و قادر به انتخاب است، این دلالت بر عظمت او دارد، وقتی ما متوجه این موضوع شویم که انسان‌ها اعم از مرد و زن موجودات کریم و باشرافتی هستند برای انسانیت ارزش خواهیم شد، نه برای جنسیت.

وی ادامه می‌دهد: در طول تاریخ برخی بانوان به مقامی رسیده‌اند که در آن عصر یا مردی به مقام آنان نرسیده یا کمتر مردی به آن مقام رسیده است، مانند حضرت آسیه (س) که در زمان فرعون از نظر عبودیت و بندگی خدا به مقامی رسید که غیر از حضرت موسی(ع) و جناب هارون کسی در آن دوران به آن مقام نرسید، یا مانند حضرت مریم(س)، یا حضرت زهرا(س) که به مقامی رسید که فقط پیامبر(ص)، امیرالمؤمنین(ع) و ائمه اطهار(ع) می‌توانند مقام ایشان را درک کنند.

این کارشناس مذهبی اظهار می‌کند: کدام اولاد برای والدین پر خیر و برکت است، دختر یا پسر؟ حدیثی از امام صادق(ع) نقل شده که دختر رحمت است و پسر نعمت، از نعمات بازخواست می‌شود و به رحمت‌ها پاداش می‌دهند. این یک امتیاز برای دختردارها محسوب می‌شود، از یک جهت هم مردم یک دید مادی دارند که فرزند پسر می‌تواند دست ما را بگیرد و نسل ما را ادامه دهد، این دید مادی هم شاید درست باشد، اما نکته‌ای وجود دارد که معلوم نیست در آینده پسر خیرخواه پدر و مادر است یا دختر، چون آن کسی که تقوای بیشتری دارد خیرخواهی می‌کند.

خداوند به برکت دختر، ابواب رزق را می‌گشاید

حجت‌الاسلام‌والمسلمین موسوی‌شالی خاطرنشان می‌کند: در روایات داریم شخصی به اولاد علاقه‌ای نداشت، در ایام حج دید فرزندی چنان برای پدر و مادرش دعا می‌کند و از خدا برای آن‌ها طلب مغفرت می‌کند که با دیدن این فرزند صالح و دلسوز علاقه‌مند شد فرزنددار شود، نکته حائز اهمیت اینجاست دختری که اکنون خداوند به ما داده و ما می‌خواهیم به دلایل مختلف اعم از فقر یا دختر بودن او را نابود کنیم و مرتکب قتل نفس شویم، چه بسا همین دختر در آینده بیشترین خیرخواهی را در دوران حیات ما نسبت به ما داشته باشد و پس از مرگ ما نیز به‌خاطر اقدامات صالحانه او تخفیف عذاب‌ ما در قیامت به وجود بیاید.

وی افزود: لذا این نگاه نیز می‌تواند کمک کند تا این گوهری که خدای متعال به انسان می‌دهد را حفظ کند حتی اگر در شرایط سخت اقتصادی است، چه بسا به برکت او خداوند رزق و روزی را زیاد کند، چون از نگاه دین تلاش و کار یک بخشی از جلب رزق است، برخی شاید صبح تا شب تلاش کنند، اما رزق کمی داشته باشند، آنکه رازق است و می‌تواند ابوابی غیر قابل تصور را به روی ما باز کند ذات اقدس الهی است، خداوند می‌فرماید کسی که تقوا پیشه کند خدا به او روزی می‌دهد، یکی از مصادیق تقوا همین دانستن قدر گوهری است که پروردگار به انسان هدیه کرده است.

این فعال فرهنگی در پایان عنوان می‌کند: سوره کوثر نیز بهترین دلیل است که خداوند می‌فرماید دشمنان پیغمبر که پسرهای فراوان و امکانات مادی زیادی داشتند اکنون یادی از آن‌ها نیست اما پیغمبر که خداوند به او یک دختر عطا کرد این‌گونه نسل او گسترش یافت و میلیون‌ها نفر هستند که شجره آن‌ها به رسول‌الله بر می‌گردد.

گزارش از معصومه امینی

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی فرهنگی و هنری قزوين سقط جنين شهادت حضرت زهرا س سقط جنین عمدی تعیین جنسیت جنسیت جنین فرزند پسر قرص ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۳۵۸۵۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۱۰ شگرد رسانه‌ای برای اثرگذاری بر باورهای مخاطب

این تاثیرات همواره آن طور که به نظر می‌رسد مثبت نیست. در ادامه این مطلب قصد داریم به برخی از ترفند‌های این رسانه‌ها برای داشتن بیشترین اثر بر روی مخاطب اشاره نماییم:

۱. ایجاد انحراف

ایجاد انحراف مطلوب‌ترین و پُر استفاده‌ترین روش رسانه‌ها برای تحت تاثیر قرار دادن باور‌ها و عقاید مخاطبان است. در واقع یک خبر بزرگ و قابل توجه در میان تعداد زیادی از داستان‌های کوچک‌تر و کم اهمیت‌تر گم خواهد شد. اگر چه این استراتژی به طور ویژه در رسانه‌های خبری مورد استفاده قرار می‌گیرد، اما ورود رسانه‌های آزاد و اینترنت نیز نتوانسته این مشکل را حل کند، زیرا اگر چه می‌توانیم اطلاعاتی که می‌خواهیم از دریافت آنها دوری کنیم را فیلتر نماییم، اما در هر صورت گرایش به جوک، تصاویر و داستان‌های مضحک و خنده‌دار توجه ما را از واقعیات مهم‌تر و جدی‌تر زندگی دور نگه داشته است.

۲. بزرگنمایی مسئله

گاهی اوقات یک مسئله خیالی یا بزرگنمایی شده عکس العمل‌های شدیدی را از جانب مخاطبان در پی خواهد داشت. در سال ۲۰۱۶، سازمان ناسا مقاله‌ای منتشر کرد که در آن ادعا شده بود اگر طالع بینی علمی می‌بود بدون شک برج‌های فلکی موقعیت خود را همواره تغییر می‌دادند؛ برای مثال برج سنبله به برج اسد تبدیل می‌شد. رسانه‌ای از این کشف به عنوان کشفی علمی یاد کرده و ادعا کرد که بیش از ۸۰ درصد از مردم باید برج فلکی خود را تغییر دهند. این مقاله چنان سروصدا کرد که ناسا مجبور شد از اظهارات خود عقب نشینی کند.

۳. سیاست تدریجی

برای شکل دادن به یک باور خاص، رسانه‌ها از انتشار مطالبی به صورت تدریجی و مداوم در مورد یک موضوع خاص استفاده می‌کنند. این استراتژی برای شکل دادن به تصویر یک شخص، یک محصول و یا یک واقعه خاص به کار برده می‌شود. برای مثال در برخی از رسانه‌های کشور‌های مختلف تنها از برند‌های خاصی حمایت می‌شود یا در حوزه سیاسی برای بدنام کردن یک شخص، گروه یا یک اتفاق و یا بزرگنمایی در مورد یک شخصیت، جریان یا یک باور سیاسی/مذهبی به طور مکرر در مورد موضوعی خاص خوراک رسانه‌ای تولید می‌شود که مصرف آن توسط مخاطبان در طول یک برهه زمانی باعث شکل گیری یک ذهنیت جدید مطلوب رسانه‌ها و یا تغییر باور‌های نامطلوب آنها می‌شود. یکی از بهترین نمونه‌های این استراتژی مرسوم کردن سیگار کشیدن در اواسط قرن بیستم بود.

۴. سیاست به تعویق انداختن

برای وادار کردن مخاطبان برای گرفتن تصمیم‌های سخت یا غیرمعمول، رسانه‌ها این تصمیم‌ها را سخت و دردناک، اما شدیداً ضروری و حیاتی به تصویر می‌کشند. حتی گفته می‌شود که این تصمیمات باید فردا اتخاذ شوند و نه امروز. فداکاری در آینده (فردا) بسیار آسان‌تر از فداکاری است که شما باید در زمان کنونی انجام دهید. از نمونه‌های رایج این استراتژی می‌توان به همه پرسی‌های استقلال یا دیکتاتوری در کشور‌های در حال توسعه اشاره کرد که بر اساس پروپاگاندا و یکجانبه گرایی و تمامیت خواهی انجام می‌گیرد.

۵. دایه مهربانتر از مادر بودن

برخی از تبلیغات رسانه‌ای از زبان، بحث‌ها، نماد‌ها و کلام آهنگین برای تحت تاثیر قرار دادن کودکان استفاده می‌کنند. چنین سبکی از تعامل باعث می‌شود که احتمال انتقاد مخاطبان به شدت کاهش یابد. برای مثال برند‌های تجاری از سبک گفتاری دستوری استفاده می‌کنند و ساده.‌ترین احساسات و انگیزه‌ها را مورد هدف قرار می‌دهند. رسانه معمولاً لحنی سرپرستانه و ریاستی به خود می‌گیرد و به مخاطب القا می‌کند که بیشتر از او دانسته و بیش از خود او در مورد منافعش حساسیت دارد.

۶. احساسات بیشتر، تفکر کمتر

اخبار بدون احساسات تاثیرگذاری چندانی ندارد و این دو همیشه در کنار هم قرار دارند تا عملکرد مناسب و مطلوبی داشته باشند و البته هیچ نکته مثبتی در این ارتباط وجود ندارد. احساسات باعث می‌شود که مخاطب نتواند واقعیات را با تفکر انتقادی و عینی درک نماید. در واقع احساساتی شدن بخش منطقی مغز را متوقف می‌سازد که در اکثر موارد به تحریف واقعیت منجر می‌شود. به همین دلیل است که عبارت «جنگ اطلاعاتی» هیچگاه از ذهن دور نشده و همواره مورد استفاده قرار می‌گیرد.

۷. بی‌خبر نگه داشتن مخاطبان

رسانه‌ها و دولت‌های حاکم در صورتی که مخاطبان تکنیک‌ها و استراتژی‌های آنان را درک نکنند می‌توانند باور‌ها و عقاید آنها را تحت تاثیر قرار دهند و این موضوع بدیل عدم آموزش صحیح رخ می‌دهد. دسترسی نخبگان و افراد عادی به اطلاعات بسیار متفاوت است. در واقع اخباری که بدست افراد عادی جامعه می‌رسد از فیلتر نخبگان رسانه‌ای و حکومتی رد شده و علاوه بر حذف برخی خبر‌ها و بزرگ نمایی یا کم اهمیت جلوه دادن خبر‌های دیگر، برخی خبر‌های چالش برانگیز نیز بزک شده و با ظاهری متفاوت برای مخاطبان از همه جا بی‌خبر سرو می‌شود. البته دسترسی به اینترنت و دنیای تبادلات آزاد اطلاعاتی تا حدودی این مشکل را مرتفع کرده است.

۸. تشویق مخاطبان به دوست داشتن محصولات متوسط

رسانه در تلاش است که به مخاطبان القا کند که احمق بودن، بی‌پروایی، بی‌ادبی و بی‌ملاحظگی بسیار هم مطلوب و دوست داشتنی است. در واقع تنها هدف رسانه‌ها از این کار خلق هنر و بدیع سازی نیست بلکه در بسیاری از موارد، هدف رسانه به منحرف کردن اذهان عمومی از مشکلات و مسائل مهم‌تر اجتماعی، سیاسی، اقتصادی و فرهنگی خلاصه می‌شود.

۹. ایجاد حس گناه در مخاطبان

هدف از این استراتژی این است که مخاطبان به خاطر مشکلات محلی و جهانی خود را سرزنش کنند. مردم خود را به خاطر جنگ‌هایی که باعث و بانی شروع آن دولت‌ها بوده‌اند سرزنش کرده و بدین ترتیب سعی می‌کنند در حل آن مشکل (ظاهراً) مشارکت کنند. در سال ۲۰۱۴ تصویری از یک پسربچه که بین قبر پدر و مادرش خوابیده بود در رسانه‌های اجتماعی رد و بدل شد که گفته می‌شد در یک منطقه جنگی گرفته شده است. در واقع این تصویر بخشی از یک پروژه عکاسی برای نشان دادن علاقه به بستگان بود. کسی که این عکس را گرفته و مسئول پروژه تبلیغاتی مربوط به آن بود از این تفسیر‌های احساسی و زودباورانه شگفت زده شده بود.

۱۰. بیشتر دانستن در مورد مخاطبان، حتی بیشتر از خودشان

رسانه‌ها همواره سعی می‌کنند که همه چیز را در مورد همه افراد جامعه بدانند، اما اغلب از این نیز فراتر می‌روند. در سال ۲۰۰۵ مشخص شد که یک رسانه بریتانیایی به استراق سمع تماس‌های سلبریتیها، سیاستمداران و حتی برخی از اعضای خانواده سلطنتی دست زده است. چنین شرایطی در مورد رسانه‌های غیرمستقل و حکومتی بسیار بدتر است. در واقع از اطلاعاتی که بدین طریق بدست می‌آید برای تولید برنامه‌های خاص استفاده می‌شود تا تعداد بینندگان به شدت افزایش پیدا کند.

منبع: فارس

باشگاه خبرنگاران جوان وب‌گردی وبگردی

دیگر خبرها

  • تفال به حافظ شنبه ۱ اردیبهشت ۱۴۰۳؛ چراغ روی تو را شمع گشت پروانه.....
  • چرا جیمی کرگر به پیروزی و صعود بایرن مونیخ مقابل آرسنال باور داشت؟ (زیرنویس فارسی)
  • ۱۰ شگرد رسانه‌ای برای اثرگذاری بر باورهای مخاطب
  • بشریت به حقانیت موضع ایران در دفاع از فلسطین پی برده است
  • عبور باور نکردنی یک خودرو از خیابان آب گرفته در شهر دبی (فیلم)
  • حامیان هدیه‌های خدا
  • آرتتا: درد شکست امشب هرگز از بین نمی‌رود
  • باور کنید این قاب شگفت‌انگیز در خوزستان است!
  • ارتش در کنار مردم است/ خط بطلان ارتش بر همه ادعاهای دشمن
  • ۱۰ خاصیت شگفت انگیز اسفناج در بارداری