Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2023-06-01@01:18:19 GMT

کشف ۳ دوره معماری در حوضه سد چم‌‌شیر گچساران

تاریخ انتشار: ۸ تیر ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۳۶۰۳۹۲

کشف ۳ دوره معماری در حوضه سد چم‌‌شیر گچساران

سه دوره معماری، قطعاتی از سفال‌، شیشه، مهره‌های سنگی، هاون سنگی و صدف تراش‌خورده در کاوش نجات‌بخشی محوطه ۱۰۶ حوضه سد چم‌‌شیر گچساران، شناسایی شد و با توجه به احتمال مغروق شدن محوطه پس از آبگیری سد، مستندنگاری دقیقی از یافته‌های کاوش انجام شد. - اخبار اجتماعی -

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم؛ سعید امیرحاجلو سرپرست کاوش از کشف سه دوره معماری، قطعاتی از سفال‌، شیشه، مهره‌های سنگی، هاون سنگی و صدف تراش‌خورده در کاوش نجات‌بخشی محوطه 106 حوضه سد چم‌‌شیر گچساران خبر داد و گفت: کاوش نجات‌بخشی محوطه 106 حوضه سد چم‌شیر گچساران با مجوز پژوهشگاه و به منظور مطالعات علمی باستان‌شناسی در حوضه سد چم‌شیر به انجام رسید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: هیئتی متشکل از 4 متخصص باستان‌شناسی به مدت 34 روز بدون وقفه به مطالعات باستان‌شناسی در این محوطه پرداختند و با ایجاد 5 کارگاه کاوش، 162 مترمربع از این محوطه خواناسازی شد.

حاجلو همچنین بیان کرد: در این کاوش علمی، 3 دوره معماری، قطعاتی از سفال‌، شیشه، مهره‌های سنگی، هاون سنگی و صدف تراش‌خورده شناسایی و با توجه به احتمال مغروق شدن محوطه پس از آبگیری سد، تلاش شد مستندنگاری دقیقی از یافته‌های کاوش انجام شود.

مطابق با صحبت‌های این باستان‌شناس، با توجه به وجود دو استودان در صخره‌های مشرف به این محوطه تاریخی، گونه‌های سفال شاخص و شیوه معماری برخی از دیوارها، به نظر می‌رسد استقرار و سکونت جوامع انسانی در این محوطه دست کم از دوره ساسانیان آغاز شده است.

وی خاطرنشان کرد: همچنین، چشم‌انداز و توانمندی‌های طبیعی منطقه و نزدیکی به رودخانه زهره سبب شده استقرار و سکونت در این محوطه در یک بازه زمانی تقریباً هزار ساله، تا سده‌های میانی اسلامی تداوم یابد.

کشف مجموعه‌ای از گچبری‌های دوره ساسانی در روستای هورکشف شواهدی از هزاره پنجم تا هزاره دوم قبل از میلاد در تل قلعه مرودشت

انتهای پیام/

صرافی ارز دیجیتال

منبع: تسنیم

کلیدواژه: آثار باستانی وزارت میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی آثار باستانی وزارت میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی شیر گچساران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۳۶۰۳۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عملیات فصل اول کاوش در تپه کلاته یاور بجنورد

به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان شمالی ؛ علی مستوفیان گفت: چندی پیش به صورت تصادفی و حین اجرای برنامه‌های عمرانی و ساخت منازل مسکونی، در تپه باستانی کلاته یاور بقایای تدفین‌های عصر مفرغ و شواهد استقراری باستانی در این محوطه تاریخی پیدا شده بود که قدمت زیست در این منطقه از بجنورد را به بیش از ۴ هزار سال مربوط به عصر مفرغ (مفرغ میانی - جدید) می‌رساند.
وی افزود: فصل اول کاوش در تپه باستانی کلاته یاور با اعتباری بالغ بر ۵ میلیارد ریال از اوایل خردادماه امسال آغاز شده است.
مستوفیان گفت: با توجه به گستردگی محوطه باستانی و تداخل آن با بافت مسکونی روستا، کاوش باستان‌شناسی از طریق انجام بررسی آرکئوژئوفیزیک با روش مغناطیس‌سنجی تا پایان خردادماه امسال ادامه خواهد داشت.

دیگر خبرها

  • پایان فصل دوم کاوش‌های باستان شناسی در سد چپرآباد اشنویه
  • عملیات فصل اول کاوش در تپه کلاته یاور بجنورد
  • عکس| کشف غافلگیرکننده یک خانه
  • کشف غافلگیرکننده یک خانه باستانی در یونان
  • کشف غافلگیرکننده قدیمی‌ترین خانه عصر آهن یونان +عکس
  • شایعه تا واقعیت کشف بزرگترین آرامگاه‌های خانوادگی سنگی ۲۰۰۰ ساله در ایذه
  • دولمن‌ها یادگاران دوران عصر آهن
  • کشف «هواپیما» در جریان یک کاوش باستان‌شناسی!
  • (ویدئو) کشف بزرگترین آرامگاه‌های خانوادگی سنگی ۲۰۰۰ ساله در ایذه
  • قیطریه؛ گورستان باستانی