Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری‌آنلاین، نشست هیأت دولت چهارشنبه این هفته در حالی برگزار شد که آیت‌الله «سید ابراهیم رئیسی» برای حضور در نشست سران کشورهای حاشیه دریای خزر به ترکمنستان سفر کرده است و حضور اعضای کابینه دولت سیزدهم امروز برخلاف هفته‌های گذشته دیرتر و در اوج گرما برگزار شد و به عبارتی این گرما تلفن همراه برخی خبرنگاران را در حین گفت‌وگو با اعضای دولت خاموش کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

«سید احسان خاندوزی» وزیر اقتصاد و دارایی، «علی بهادری جهرمی» سخنگوی دولت، «سیدمحمد حسینی» معاون پارلمانی رئیس جمهور، «سیدصولت مرتضوی» معاون اجرایی رئیس‌جمهور، «سیدمسعود میرکاظمی» رئیس سازمان برنامه و بودجه، «بهرام عین اللهی» وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی پاسخگوی پرسش خبرنگاران بودند.

واکسیناسیون در مدت زمان کوتاه و حجم زیاد، دلیل موفقیت مقابله با کرونا بود

«بهرام عین‌اللهی» در جمع خبرنگاران، یکی از بزرگ‌ترین موفقیت‌های جمهوری اسلامی را مقابله با بیماری کرونا با اتکا به توانمندی داخلی دانست و گفت: دلیل موفقیت این بود که واکسیناسیون در حجم وسیع و در کوتاه‌ترین زمان ممکن انجام شد.

وزیر بهداشت افزود: ورود واکسن به کشور از شهریور پارسال آغاز و تا امروز ۱۵۰ میلیون دُز واکسن وارد کشور شده است.

عین اللهی این نکته را هم توضیح داد که «واردات واکسن به کشور از دی ماه سال گذشته متوقف شده و تمرکز بر روی تولید داخلی صورت گرفت که ۶ مرکز کار تولید واکسن را در کشور بر عهده داشتند».

وی خاطرنشان کرد: امروز در تولید واکسن کرونا به خودکفایی رسیده‌ایم.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در پاسخ به ایرنا درباره حفره‌های شبکه تامین دارو که به گفته لنکرانی وزیر اسبق بهداشت منجر به فساد و جنایت شده است و برنامه دولت برای مقابله با این وضعیت، اظهار داشت: وزارت بهداشت یکی از اولویت‌های خود را تامین دارو قرار داده و در خود سازمان غذا و دارو هم تغییرات زیادی اعمال شده است.

عین‌اللهی تاکید کرد که اکنون کنترل خوبی در این زمینه ایجاد شده است و  در مرحله‌ای هستیم که منتظریم بیمه‌ها آمادگی پیدا کنند و از این رو یکی از برنامه‌های دولت تقویت بیمه‌هاست.

وی تصریح کرد: ما برای نخستین بار تمام مردم را بیمه کردیم و ۵ میلیون و ۶۰۰ هزار نفر بیمه شدند و تعداد بسیار کمی هستند که بیمه ندارند، البته افرادی که وسع مالی خوبی دارند را نمی‌توانیم بیمه کنیم اما کسانی که در سه دهک پایین قرار دارند، با کد ملی می‌توانند خدمات بیمه دریافت کنند.

وزیر بهداشت تاکید کرد: همزمان با تقویت بیمه‌ها باید بتوانند پوشش دارویی را ایجاد کنند. اکنون سامانه تی تک هم تقویت شده و کنترل دارو را انجام می‌دهد.

وی از نظارت وسیع در این زمینه خبر داد و گفت: در شرکت‌های توزیع کننده و داروخانه‌ها این نظارت وجود دارد.

عین‌اللهی در خصوص برخورد و مقابله با شبکه مافیای دارو گفت: طبق قانون با این شبکه برخورد خواهد شد.

عملکرد دستگاه‌های اجرایی در مصوبات استانی بررسی می شود

معاون اجرایی رئیس‌ جمهور دیگر عضو کابینه، درباره سفرهای استانی رئیس جمهور، گفت: تاکنون ۲۶ سفر استانی انجام شده و بقیه هم در در هفته‌های آتی برگزار می‌شود.

«سیدصولت مرتضوی» افزود: کارگروهی برای بررسی روند اجرایی و نتایج مصوبات سفرهای استانی تشکیل شده و نحوه انجام دور دوم سفرهای استانی نیز در دست بررسی و برنامه‌ریزی است.

معاون اجرایی رئیس جمهور درباره دور دوم سفرهای استانی رئیس جمهور گفت: دور اول سفرهای استانی به بررسی مسائل و مشکلات و نیازهای نقاط مختلف کشور و مصوبات اختصاص داشت و دور دوم سفرها برای نظارت و پیگیری روند اجرای مصوبات است.

مرتضوی خاطرنشان کرد: عملکرد همه دستگاه‌های اجرایی در زمینه اجرای مصوبات دور نخست سفرهای استانی رئیس جمهور بررسی و ارزیابی می‌شود.

رتبه بندی معلمان باید افزایش ارتقای کیفیت را به همراه داشته باشد

رئیس سازمان برنامه و بودجه در واکنش به انتقاد برخی نمایندگان مجلس پیرامون اجرای طرح رتبه‌بندی معلمان، گفت: بر اساس آنچه در قانون تصریح شده، رتبه‌بندی باید منجر به ارتقای کیفیت آموزشی شود و نباید صرفاً به چشم ترمیم حقوق به آن نگاه شود.

«سیدمسعود میرکاظمی» افزود: همکاران ما در تلاش هستند تا آیین‌نامه اجرایی این قانون هرچه‌سریع‌تر تکمیل شود تا اجرای رتبه‌بندی معلمان در کنار تأمین معیشت این عزیزان، منجر به ارتقای کیفیت نظام آموزشی هم بشود.

رئیس سازمان برنامه و بودجه خاطرنشان کرد: به محض این‌که احکام این قانون آماده شود، پرداخت‌ها شروع خواهد شد.

میرکاظمی در توضیح برنامه دولت برای افزایش تسهیلات مسکن روستایی هم گفت: در ابتدای سال گذشته بر اساس مصوبه دولت ۵۰ میلیون تومان وام با نرخ ۵ درصد به روستائیان تخصیص داده شد که در مرحله بعد این مبلغ به ۱۰۰ میلیون تومان رسید و به بانک‌ها ابلاغ و وام‌هایی هم پرداخت شد.

وی ادامه داد: درخواست بنیاد مسکن افزایش این مبلغ به ۲۰۰ میلیون تومان با سود ۵ درصد است که بار مالی سنگینی به همراه خواهد داشت. 

میرکاظمی با بیان این‌که برای رفع این معضل دو راه وجود دارد، توضیح داد: راه اول این است که این مبلغ را به عنوان بدهی دولت به بانک‌ها قرار دهیم که پایه پولی را بالا برده و به صورت وحشتناک تورم را افزایش خواهد داد. یکی از ریشه‌های تورم در سال‌های گذشته بدهی دولت به بانک‌ها بوده است. 

وی افزود: راه حل دوم پرداخت این مبلغ از محل صندوق مسکن است تا مابه‌التفاوت این مبالغ به صورت یارانه پرداخت شود. در عرض ۲۰ سالی که این وام پرداخت خواهد شد، هشتاد هزار میلیارد تومان بار مالی دارد که باید از محل دیگری پرداخت شود. 

رئیس سازمان برنامه و بودجه با اشاره به این‌که منابع صندوق مسکن هنوز تأمین نشده است، اظهار داشت: بخشی از این منابع از محل مالیات‌هاست که وصول آن معمولا از مرداد ماه شروع می‌شود و بخش دیگر باید از محل فروش دارایی و منابع عمومی با ورود دولت تأمین شود و این منابع هم از همان برج چهار و پنج وصول می‌شود. 

وی با تأکید بر این‌که تلاش دولت این است که پایه پولی افزایش نیابد، افزود: این‌که برای تأمین مسکن ارزان برای ۱۰۰ هزار نفر برای سایر اقشار جامعه تورم ایجاد شود منطقی نیست و ما تا منابع موثق تأمین نشود، نمی‌توانیم مبلغ ۱۰۰ میلیون تومان کنونی را به ۲۰۰ میلیون افزایش دهیم.

میرکاظمی با بیان این‌که در نامه‌ای به رئیس جمهور اعلام کردیم اگر تشخیص ایشان افزایش پایه پولی باشد ما انجام می‌دهیم، تصریح کرد: وزارت راه هم معتقد است که نظارتی بر این وام‌ها ندارد و اگر این یارانه از محل صندوق این وزارتخانه پرداخت خواهد شد، پس وزارت راه حق دارد که بر پرداخت و بارگشت آن نظارت کند. 

وی خاطرنشان کرد: دولت اگر نخواهد خلق پول کند، از مرداد ماه به بعد می‌تواند منابع را تأمین کند و عهد دولت هم این است که پایه پولی را کنترل کند وگرنه با یک نامه می‌توان این مبلغ را به عنوان بدهی دولت به بانک‌ها اعلام کرد و پایه پولی را افزایش داد.

رئیس سازمان برنامه و بودجه با خوب توصیف کردن وضعیت بودجه کشور گفت: بخش قابل توجهی از درآمدهای دولت درآمدهای مالیاتی است و از مرداد ماه وضعیت بهتر می شود.

میرکاظمی افزود: تلاش ما این است که حقوق و هزینه‌های اجتناب‌ناپذیر را مدیریت و پرداخت کنیم و تخصیص بودجه عمرانی را هم به صورت اوراق و نقدی آغاز کردیم تا خلق پول نشود.

وی از انباشت نقدینگی به عنوان یکی از چالش های نخستین ماه‌های فعالیت دولت سیزدهم یاد کرد و گفت: دولت منابع و مصارف را به شدت کنترل کرده اما در ۶ ماه گذشته بانک‌ها اقدام به خلق پول کرده‌اند که رئیس کل بانک مرکزی قول داد با این مسأله برخورد و آن را کنترل کند.

دیدار اعضای کمیسیون اصل ۹۰ با رئیس جمهور

معاون پارلمانی رئیس جمهور هم با قدردانی از نمایندگان مجلس به‌خاطر انصراف از استیضاح وزیر صمت گفت: روز پنجشنبه اعضای کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی با رئیس جمهور دیدار می‌کنند.  

«سیدمحمد حسینی» درباره طرح تشکیل وزارت بازرگانی اظهار داشت: طرح تشکیل وزارت تجارت و خدمات بازرگانی در مجلس قبل از این دولت تصویب شده بود اما شورای نگهبان اشکالاتی به آن گرفته بود.

حسینی با بیان این‌که با توجه به التهابات بازار و نوسانات قیمت‌ها، جدایی بخش بازرگانی از وزارت صنعت، معدن و تجارت و تشکیل وزارت بازرگانی ضرورت است، افزود: این طرح اکنون در کمیسیون اجتماعی دولت در دست بررسی است و معاونت پارلمانی هم نظر خود را در این زمینه ارائه کرد و توافق انجام شد.

معاون پارلمانی رئیس جمهور اظهار داشت: در مجلس این بحث شد که دولت خودش لایحه بدهد تا مجلس آن را در اولویت قرار دهد.

سخنان رئیس‌جمهور تحریف شد

وزیر امور اقتصاد و دارایی در واکنش به تحریف سخنان رئیس جمهور در برخی رسانه ها گفت: از جایگاه سخنگوی اقتصادی دولت عرض می کنم که در روزهای اخیر برخی رسانه‌ها به شکل شیطنت‌آمیزی در تحریف سخنان رئیس جمهور در گفت‌وگوی تلویزیونی با مردم این‌گونه القا کردند که گویا یک تورم بالاتری در سال آینده وجود خواهد داشت.

«سید احسان خاندوزی» افزود: این یک تحلیل شیطنت‌آمیز و غیرمنصفانه است و نکته‌ مدنظر رئیس جمهور این بود که دولت در نظر دارد برخی احکام قانونی مثل افزایش نرخ ارز مبنای محاسبه حقوق قانونی گمرکی از ۴۲۰۰ تومان به نیمایی را با توجه به این‌که اجرای سیاست عادلانه کردن توزیع یارانه‌ها موجب افزایش موقت قیمت در کالاهای اساسی شده، با اجازه قانونگذار در سال ۱۴۰۱ اجرایی نکند.

خاندوزی ادامه داد: دولت در این خصوص لایحه دو فوریتی تنظیم و به مجلس ارسال کرده است ک امیدواریم نمایندگان مجلس با دو فوریت و اصل لایحه موافقت کنند تا اجرای احکام مورد نظر به سال ۱۴۰۲ موکول شود.

سخنگوی اقتصادی دولت خاطرنشان کرد: توصیه‌ام به رسانه‌ها این است که الآن اساساً کار اخلاقی نیست که با اهداف خاص سیاسی برای مردمی که این همه در اجرای طرح اصلاح نظام پرداخت یارانه‌ها همراهی کرده‌اند، تنش ایجاد شود.

خاندوزی درباره راه‌اندازی سامانه مودیان مالیاتی، عنوان کرد: طبق قانون دولت مکلف به فعال‌سازی این سامانه در اول خرداد ۱۴۰۰ بود که تا پایان دولت قبل این اتفاق نیفتاد، اما این موضوع یکی از تاکیدات جدی هم در دولت و هم در مجلس است.

وزیر امور اقتصادی و دارایی گفت: تست‌های گرم و سرد این سامانه در پایانه‌های فروشگاهی انجام شد که الحمدالله بدون خطر و با امنیت کامل انجام شد. امیدواریم تا ۲۰ تیرماه یعنی هفته امور مالیاتی این سامانه را بتوانیم راه‌اندازی کنیم.

وی همچنین در پاسخ به سوالی درباره برنامه دولت برای کنترل تورم ناشی از سیاست‌های اصلاح اقتصادی، تصریح کرد: تقریبا تمام گزارشات کارشناسی که داریم درباره اثرات سیاست‌های اقتصادی دولت همه موید این است که این سیاست‌ها در یکی دو ماه ابتدای اجرای خود جهش قیمتی در پی خواهد داشت که ما شاهد آن بودیم و در تیرماه با سطح پایین‌تری کنترل خواهد شد، اما در بلند مدت عواملی که بر پایه تورم اثرگذار هست، همان مساله بی‌انضباطی شبکه بانکی کشور و بی انضباطی و کسری بودجه دولت‌ها بوده که با کنترل کردن این دو عامل این مسیر بلندمدت طی خواهد شد.

امیدواریم آمریکا در مذاکرات دوحه با عبور از شیوه ترامپ، دستیابی به توافق مثبت و قابل قبول را محقق کند 

سخنگوی دولت درباره مصوبات امروز هیأت دولت گفت: یکی از مصوبات امروز اختصاص اعتبار برای جبران خسارت‌های زلزله استان خراسان رضوی و خراسان شمالی، وقوع تندباد در غرب استان گیلان بود.

وی افزود: در این جلسه همچنین لایحه‌ای به‌منظور امضای موافقت‌نامه دوجانبه بین جمهوری اسلامی ایران و عراق برای اجتناب از اخذ مالیات مضاعف از شوی وزیر اقتصاد ارائه شده بود که دولت با قید یک فوریت با این لایحه موافقت کرد.

«علی بهادری جهرمی» همچنین درباره طرحی در مجلس برای تبدیل وضعیت و ساماندهی نیروهای طرف قرارداد با شرکت‌های پیمانکاری نیروی انسانی گفت که با توجه به این‌که پیش از این هم رئیس جمهور دستوری به سازمان امور اداری و استخدامی برای ساماندهی وضعیت این نیروها داد و طرحی در این سازمان آماده شده بود که با همان طرح بتوان وضعیت این عزیزان را ساماندهی کرد و در جلسه امروز دولت این سازمان به عنوان نماینده دولت تعیین شد تا با همکاری نمایندگان مجلس تدبیر مشترکی برای ساماندهی وضعیت این نیروها داشته باشند.

وی ادامه داد:‌ هزینه‌کرد برخی درآمدهای حاصل از مالیات و عوارض صادراتی و حقوق ورودی در حوزه تکمیل زنجیره ارزش و همچنین حوزه‌های فناورانه و دانش‌بنیان نیز به تصویب هیأت وزیران رسید تا گامی جهت تحقق هرچه‌سریع‌تر شعار سال و اجرای دستورات مقام معظم رهبری در زمینه تولید و اشتغال با اولویت حوزه‌های دانش‌بنیان باشد.

رئیس شورای اطلاع‌رسانی دولت درباره اجلاس سران کشورهای حاشیه خزر گفت: این ششمین اجلاس است که امروز با حضور سران کشورهای ساحلی خزر برگزار می شود که محورهای آن مسایل پیرامون دریای خزر زیست محیطی و حمایت از دریای خزر با مدیریت کشورهای ساحلی خزر و جلوگیری از مداخله سایر کشورها که در منطقه وجود ندارند است. تداوم مسایل تجاری ترانزیت دریایی و حمل و نقل که از جمله اولویت های دیپلماسی منطقه ایی دولت هم بوده از دیگر مباحث در این جلاس و دیدارهای دوجانبه حاشیه نشست است.

وی ادامه داد: این اجلاس موقعیت و شرایط مناسبی را به‌منظور تقویت و تسریع پیشرفت دیپلماسی همسایگی و منطقه‌ای دولت به ویژه بهره‌برداری مناسب از ظرفیت‌های تجاری و اقتصادی منطقه خواهد داشت و آثار آن در این روزها با مثبت شدن تراز تجاری مشاهده می کنیم.

بهادری جهرمی درباره این‌که مجلس مصوبه افزایش حقوق بازنشستگان را مغایر دانسته، توضیح داد: در خصوص حقوق بازنشستگان قانون‌گذار سازوکار را شفاف تشریح کرده است.

وی افزود: پیش از این در لایحه بودجه ۱۴۰۱ افزایش ۱۰ درصدی برای افزایش حقوق درنظر گرفته بود اما با تدبیر سازمان تأمین اجتماعی افزایش حقوق بیش از این در نظر گرفته شده تا هم قدرت خرید حفظ شود، هم در سقف توان تأمین این میزان باشد.

بهادری جهرمی ادامه داد: در این مصوبه هیأت تطبیق نقطه نظر و سؤالات و ابهاماتی را بیان کرد که دولت پاسخ آنها را تقدیم این هیأت کرده است.

سفر دوحه و مذاکرات قطر در راستای استمرار مذاکرات است

سخنگوی دولت درباره سفر «جوزف بورل» به ایران گفت: ایران همواره رویکرد فعال و ابتکارات خود برای حل تحریم ها را در پیش داشته و سفر بورل به ایران در این راستا بود.

بهادری جهرمی با اشاره به مذاکرات قطر افزود: سفر دوحه در راستای استمرار مذاکرات است تا ایران مانند گذشته به صورت مستقیم با اتحادیه اروپا مذاکرات را در پیش خواهد گرفت.

وی با بیان این‌که تداوم مذاکرات برای حل تحریم های یکجانبه ظالمانه برای هر دوطرف پذیرفته شده بود، اظهار داشت: امیدواریم با عبور دولت جدید آمریکا از شیوه ترامپ، بتوان به تغییرات مثبت و توافق قابل قبول در این مسیر دست یافت. تشکیل وزارت بازرگانی لایحه دولت سیزدهم‌ نیست.

سخنگوی دولت در بخش دیگری از سخنانش با اشاره بحث‌های مربوط به جدایی بخش بازرگانی و تجارت از وزارت صنعت، معدن و تجارت و تشکیل وزارت بازرگانی توضیح داد: تشکیل وزارت بازرگانی لایحه دولت نیست بلکه طرحی است که سال ۹۷ در مجلس اعلام وصول شده بود.

وی افزود: طرح مذکور پس از تصویب مجلس وقت مورد ایراد شورای نگهبان قرار گرفت و حتی در نامه کمیسیون اجتماعی مجلس هم به این نکات اشاره شده است اما در نهایت دولت سیزدهم با کلیات آن موافقت کرد ولی باید دید مجلس همین نظر را در تشکیل وزارت بازرگانی دارد یا خیر.

بهادری جهرمی در خصوص این‌که چه میزان از مصوبات استانی به طرح‌های آموزشی اختصاص داشته است، گفت: یکی از محورهای مصوبات در سفرهای استانی ناظر به تقویت زیرساخت‌های آموزش و پرورش است و مطابق آمار معاونت اجرایی رئیس‌ جمهور تاکنون در جریان سفرهای استانی ۲۶ هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان برای تکمیل پروژه‌های آموزش و پرورش مصوب شده که از این میزان، ۷ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان آن تأمین و تخصیص داده شده است.

دبیر هیأت دولت یادآور شد: در قانون بودجه ۱۴۰۱ هم منابع خوبی از محل فروش املاک و اموال مازاد به ویژه در حوزه آموزش و پرورش پیش‌بینی شده است.  

حمایت دولت از مشاغل خُرد و خانگی
رئیس شورای اطلاع‌رسانی دولت درباره افزایش تعرفه محصولات پستی هم بیان کرد: یکی از اولویت‌های دولت حمایت از مشاغل خُرد و خانگی و کسب‌وکارهای اینترنتی است و در همین راستا دولت کارگروه ویژه کسب و کارهای خانگی را تشکیل داد و برای اولین بار شاهد ورود کسب‌وکارهای خُرد در بورس بودیم.

وی در خصوص رقم بدهی دولت به سازمان بازنشستگی و سازمان تأمین اجتماعی گفت: سازمان تأمین اجتماعی یک مجموعه خودگردان است که تأمین منابع و پرداخت هم باید از سوی خود آنها انجام شود.

بهادری جهرمی ادامه داد: این سازمان پیش‌بینی هایی ارائه می دهد که باید صحت‌سنجی شوند و هیأت وزیران پیشنهاد تأمین اجتماعی را بررسی کرده و روش پلکانی معکوس بر همین اساس طراحی شده است.

وی  در پاسخ به سؤالی درباره زمان معرفی وزیر جدید تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت که این کار ظرف موعد قانونی خود انجام خواهد شد.

سخنگوی دولت در خصوص برنامه‌ها و اقدامات دولت برای مقابله با قاچاق اظهار داشت: تکمیل سامانه تجارت یکی از راه‌های پیشگیری ورود قاچاق کالاست که دولت در حال پیگیری جدی این موضوع است و در همین ۱۰ ماه فعالیت دولت با تسریع امور، شاهد پیشرفت ۱۴ درصدی کار هستیم.

وی همچنین درباره اجرای کامل قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت، گفت که رئیس جمهور به صورت مستمر پیگیر این قانون است.

رئیس شورای اطلاع‌رسانی دولت، توسعه و تقویت نظام بیمه و پرداخت یارانه‌ها را نیز از سیاست‌های عمومی دولت مردمی دانست که با جدیت پیگیری می‌شود.

بهادری جهرمی درباره جابجایی یکی از مدیران وزارت جهاد گفت: ناظر به مسایل قبلی بود و ارتباط مستقیمی با این حوزه ندارد مسایلی پیش از این مطرح شده بود که وزیر جهاد یک ماه قبل گزینه جایگزین را معرفی کرده بود.

وی درباره اقداماتی در حوزه کسب و کار دیجیتال هم گفت: یکی از اقدامات دولت تشکیل کارگروه حمایت از کسب و کارهای دیجیتال بود که  بسیاری  از موانع را از پیش روی آنها برداشت. ما شاهد اولین ورود این کسب و کار ها در مجموعه بورس بودیم که در تامین منابع مالی کمک می کند.

سخنگوی دولت گفت: دولت همزمان باید از همه بخش های مختلف زنجیره ای بازار حمایت موثری داشته باشد و به طور طبیعی شرکت ورشکسته پست امکان خدمت رسانی مناسب هم به مردم و هم به کسب کارهای خانگی را نخواهد داشت.

کد خبر 687065 منبع: ایرنا برچسب‌ها مذاکرات قطر هسته‌ای - برجام هیات دولت كرونا در ايران سید ابراهیم رئیسی رتبه‌بندي معلمان

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: مذاکرات قطر هسته ای برجام هیات دولت كرونا در ايران سید ابراهیم رئیسی رتبه بندي معلمان رئیس سازمان برنامه و بودجه تشکیل وزارت بازرگانی سخنان رئیس جمهور نمایندگان مجلس سخنگوی دولت سفرهای استانی تأمین اجتماعی میلیون تومان بهادری جهرمی بدهی دولت دولت درباره وزیر بهداشت اجرایی رئیس دولت سیزدهم بانک ها پایه پولی عین اللهی رتبه بندی کسب و کار سیاست ها رسانه ها خواهد شد انجام شد دولت هم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۳۶۳۹۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واکنش گسترده سینماگران به سخنان توهین آمیز مدیر نماوا

شامگاه یکشنبه ـ دوم اردیبهشت ماه ـ بخش کوتاهی از یک گفتگوی ویدیویی با محمدحسن شانه‌ساززاده ـ نایب رییس هیات‌مدیره پلتفرم وی‌اودی نماوا ـ در شبکه‌های اجتماعی منتشر شد که در آن با لحنی که به مذاق جمع گسترده‌ای از اهالی سینما خوش نیامده، درباره سینما و نمایش خانگی سخن می‌گفت.

به گزارش ایسنا، او در بخشی از سخنانش در این برنامه گفته بود: همه بازیگر‌ها و تهیه‌کننده‌ها بی‌اخلاقی‌های خاص خودشان را دارند؛ نه به قرارداد و نه به حرفشان متعهدند. من در چند صنعت مختلف بوده‌ام و به بی‌اخلاقیِ این‌ها هیچ‌جا ندیده‌ام. اسمشان هم هنرمند، فرهیخته و فرهنگی است، ولی بسیار بی‌اخلاقند.

این مدیر نمایش خانگی در پاسخ به این پرسش که از بابت تحریم هنرمندان نگرانی ندارد، با خنده پاسخ داده بود: برای آن‌ها اول و آخرش پول است. شما پول بده، هر کاری می‌کنند.

حالا این صحبت‌ها موجی از واکنش‌ها را در میان سینماگران به راه انداخته است. عده زیادی در صفحات اینستاگرام خود نسبت به این سخنان واکنش انتقادی نشان دادند و خواهان عذرخواهی وی شدند.

در این میان چند واکنش ویدیویی نیز بیشتر دیده شد که در رأس آن‌ها واکنش خالقان دو مجموعه «خسوف» و «شریک جرم» ـ محصول پلتفرم مذکور ـ قرار گرفت.

همایون اسعدیان، کارگردان و تهیه‌کننده سینما که پیشتر تهیه‌کنندگی این دو مجموعه را بر عهده داشت، با انتشار ویدیویی گفت: آقای شانه‌ساززاده مدیرعامل قبلی و یکی از مدیران ارشد فعلی نماوا با حرف‌هایی که بیشتر زیبنده خودشان است، بازیگران و تهیه‌کنندگان سینمای ایران را مورد نوازش قرار دادند. من در ۴۰ سال گذشته، این میزان وقاحت در بیان الفاظ را به یاد ندارم و به نظرم بی‌سابقه است.

او در بخش دیگری با اشاره به جمله آخر شانه‌ساززاده تاکید کرد: قیاس به نفس می‌فرمایید جناب شانه‌ساز! حداقل برای منی که در یکی دو پروژه، یکی دو سال با شما کار کردم و چیز‌های بسیاری از شما دیدم، باعث تاسف است. جناب شانه‌ساز! برای حفظ حرمت سینمای ایران و برای حفظ حرمت و شأن بازیگران و تهیه‌کنندگان سینمای ایران، من همایون اسعدیان عضو کوچک این سینما تا زمانی که شما در این مجموعه (نماوا) حضور داشته باشید، در هیچ سمتی و به هیچ عنوان با این مجموعه همکاری نخواهم داشت.

اما مازیار میری، کارگردان دو سریال یادشده نیز در ویدیویی کوتاه گفته است: روز گذشته جناب آقای شانه‌ساز از مدیران ارشد پلتفرم نماوا فرمایشاتی فرمودند که واقعا باعث تاسف است. البته از نظر من تاسف بزرگتر جایی است که مدیران فرهنگی کشور شرایطی را به وجود می‌آورند که افراد کاسبکاری، چون ایشان عهده‌دار تصمیم‌گیری در امور فرهنگی می‌شوند که واقعا باعث تاسف است. از آن جایی که به خلاف نظر ایشان معتقدم اخلاق و شرافت بیشتر از هر حرفه‌ای نزد اهالی سینماست، تا زمانی که ایشان رسما از اهالی سینما عذرخواهی نکنند، از تمام پروژه‌هایی که قرار به همکاری با این پلتفرم داشتم، رسما انصراف می‌دهم.

هوشنگ گلمکانی، منتقد سینما دیگر فردی است که واکنش نشان داده و این‌طور نوشته است: در جبهه «قدرت و سرمایه»، اغلب بی‌اخلاقی و بی‌تعهدی، با ستم و فساد مالی و رانت‌خواری و حق‌کشی نیز همراه است.‌ای کاش کسانی هم از بی‌اخلاقی جبهه «قدرت و سرمایه» بگویند؛ کسانی که خود درگیر آن بوده‌اند. ولی ما به عنوان اهل رسانه، فقط یک قلم از بی‌اخلاقی را در کسب درآمد بی‌قرارداد از فیلم‌ها و سریال‌های خارجی می‌توانیم یادآوری کنیم. استفاده غیرمجاز از تولیدات صاحبان آثار و پول گرفتن از کاربران برای تماشای آن‌ها.

در واکنش به سخنان محمدحسن شانه‌ساززاده، محمدحسین فرحبخش، تهیه‌کننده سینما با اشاره به پخش بدون مجوز فیلم او در پلتفرم نماوا، مدیران این پلتفرم را بی‌اخلاق خواند و نوشت: اگر یک فرد لمپن و باج‌خور تحت عنوان تهیه‌کننده کاری کرده، ربطی به جامعه تهیه‌کنندگان ندارد. به این مدیر پلتفرم توصیه می‌کنم به سراغ فروش سرامیک برود و عرصه هنر را برای اهالی هنر بگذارد. شأن خود را باید خودتان حفظ می‌کردید و با افراد معتبر هنرمندان کار می‌کردید، چون بخش عمده اهالی سینما افراد باشخصیت هستند، حتی آن آبدارچی صحنه. پس بهتر است هرچه زودتر از اهالی هنر بابت این ادعا‌ها عذرخواهی کنید.

از میان هنرمندانی که محصولی در حال انتشار در پلتفرم نماوا دارند، اسماعیل عفیفه، تهیه‌کننده سریال «جنگل آسفالت» نیز به سخنان مدیر این پلتفرم واکنش نشان داد. او در بخشی از یادداشت خود نوشت: ما به اندازه جناب شانه‌ساززاده درگیر پول نیستیم که به خاطرش هر کاری بکنیم. ما مانند ایشان ابوالمشاغل نیستیم و شغل و میزان درآمد و سابقه و سطح زندگی ما چیز پنهانی ندارد.

او افزود: تهمت‌های ایشان قابل پیگرد قانونی است، اما در حال حاضر تیم ما و مجموعه نماوا فصل مشترکی به نام «جنگل آسفالت» دارد، پس ما مانند ایشان مصداق این بیت سعدی نمی‌شویم که یکی بر سر ِشاخ بُن می‌برید ....

همچنین مهدی امینی، دوبلور و مدیر استودیو کوالیما که همکار پلتفرم نماوا در دوبله و صداگذاری محصولات سینمایی است، با انتشار ویدیویی خطاب به شانه‌ساززاده گفت: عدم آگاهی شما نسبت به سینما و هنر باعث شد مجموعه‌هایی که با شما تعامل و همکاری دارند، آسیب‌های جدی ببینند. در طی ۲۰ سال فعالیتم در حوزه سینما، مدیری به ناآگاهی شما ندیدم و تا زمانی که افرادی از نوع و تفکر شما در مجموعه نماوا باشند، اعلام می‌کنم که همکاری مجموعه کوالیما و بنده با آن مجموعه قطع خواهد شد.

در کنار این سینماگران، انجمن تهیه‌کنندگان مستقل سینمای ایران هم در بیانیه‌ای ضمن اعلام آمادگی برای بررسی موارد نمایش بی‌مجوز محصولات خارجی و گاه ایرانی در نماوا، نوشت: انجمن تهیه‌کنندگان مستقل سینمای ایران مراتب تاسف و انزجار خود را از اظهارات توهین‌آمیز نایب‌رییس پلتفرم نمایش خانگی نماوا اعلام می‌دارد. اظهارات توهین‌آمیز این مدیر پلتفرم نشان از عدم شناخت، عدم توانایی در این عرصه، مدیریت غلط و عدم شناخت روش‌های تولید حرفه‌ای دارد.

در واکنش به سخنان این مدیر پلتفرم نماوا، روابط عمومی خانه سینما (جامعه اصناف سینمای ایران) هم اعلام کرد هیئت‌رییسه این نهاد، بررسی موضوع سخنان محمدحسن شانه‌ساززاده را به شورای صیانت خانه سینمای ایران ارجاع داده و در این شورا، درباره آن تصمیم‌گیری خواهد شد.

روابط عمومی انجمن صنفی بازیگران سینما نیز با صدور اطلاعیه‌ای، ضمن محفوظ دانستن حق اقدام حقوقی علیه این اظهارات نوشت: این نگاه ناعادلانه قیم‌مآبانه از بالا به پایین نسبت به کسانی که موجودیت همان پلتفرم از وجود آن‌ها شکل گرفته، نشانگر چیست؟ توجیه سوءمدیریت‌های غیرمتخصصانه با تهمت‌زدن‌های بی‌ادبانه بیش از هر چیز زیر سوال بردن هویت تشکیلاتی است که متاسفانه با عنوان فرهنگی و هنری، اخلاق و ادب را قربانی اهداف اقتصادی خود می‌کند.

اما با گذشت حدود ۲۴ ساعت از انتشار سخنان محمدحسن شانه‌ساززاده و در حالی که این مدیر نمایش خانگی، شخصا از اهالی هنر عذرخواهی نکرده است، روابط عمومی پلتفرم نماوا در اطلاعیه‌ای رسمی، نسبت به این سخنان توضیح داد و بابت آن عذرخواهی کرد.

در بخشی از این اطلاعیه آمده است: مجموعه نماوا ضمن پوزش از هنرمندان شریف و نجیب و جامعه اصناف سینمای ایران تاکید دارد که تداوم رابطه مودت‌آمیز و محترمانه با سرمایه‌های گران‌سنگ سینمای ایران هم‌چنان مهم‌ترین سرمایه او خواهد بود.

در بخش دیگری از این اطلاعیه، این توضیح آمده است: هرچند که در جریان ساخت و نمایش برخی مجموعه‌های نمایشی مشکلاتی با برخی از همکاران پدید آمده باشد و مجموعه‌ای علی‌رغم صرف هزینه‌های گزاف، با بدعهدی به پخش نرسیده باشد، اما بدیهی است که چنین مشکلاتی عمومیت ندارند و مصاحبه اخیر نایب رئیس هیئت‌مدیره نماوا را می‌باید صرفا واکنشی به موردی مشخص تلقی کرد.

دیگر خبرها

  • (ویدیو) واکنش دستیار رئیس جمهور به رفتار‌های تند در مواجهه با بی‌حجابی
  • اولین واکنش رئیس فدراسیون والیبال به انصراف محمد موسوی از تیم ملی +فیلم
  • اشراقی: ملاک اندیشه‌های امام، رهبر انقلاب هستند
  • خطیر: بعد از قهرمانی آسیا، امروز بزرگ‌ترین اتفاق برای باشگاه استقلال افتاد
  • مرتضی اشراقی: اندیشه‌های امام به‌طور هدفمند تحریف می‌شود/ شاخص و ملاک حقیقت اندیشه حضرت امام، رهبر معظم انقلاب هستند/ یکی از وظایف مهم مورخ، جهاد تببین است/ امروز مردم غزه تاریخ ساز یک حماسه عظیم هستند
  • حاشیه های پررنگ تر از متن سفر رئیسی به پاکستان؛ از استقبال سرد در فرودگاه تا غیبت آجودان
  • واکنش گسترده سینماگران به سخنان جنجالی مدیر پلتفرم نماوا
  • واکنش گسترده سینماگران به سخنان توهین آمیز مدیر نماوا
  • واکنش سینماگران به سخنان جنجالی مدیر یک پلتفرم و عذرخواهی نماوا
  • واکنش گسترده سینماگران به سخنان جنجالی مدیر یک پلتفرم