Web Analytics Made Easy - Statcounter

سران کشورهای ساحلی دریای خزر در بیانیه پایانی اجلاس خود بر عدم حضور نیروهای مسلح بیگانه در دریای خزر تأکید کردند.

به گزارش مشرق، ششمین اجلاس سران کشورهای ساحلی دریای خزر با انتشار بیانیه‌ پایانی که در بر دارنده مهمترین موضوعات همکاری پنج جانبه و مورد علاقه طرفین است، به کار خود پایان داد.

در این بیانیه با اشاره به اینکه سران کشورهای ایران، ترکمنستان، روسیه، آذربایجان و قزاقستان در فضایی دوستانه و آکنده از اعتماد، مهمترین موضوعات همکاری پنج جانبه در دریای خزر و همچنین مسائل مبرم منطقه‌ای و بین‌المللی مورد علاقه طرفین را مورد بررسی قرار دادند، آمده است: روسای جمهور بر اهمیت تصمیمات اجلاس‌های سران خزر که در عشق آباد (سال ۲۰۰۲)، تهران (سال ۲۰۰۷)، باکو (سال ۲۰۱۰)، آستراخان (سال ۲۰۱۴) و آکتائو (سال ۲۰۱۸) و لزوم اجرای موثر آنها تاکید کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

روسای جمهور اهمیت امضای کنوانسیون وضعیت حقوقی دریای خزر مورخ ۱۲ آگوست ۲۰۱۸ را مهم ارزیابی کردند.

روسای جمهور ضمن تایید پایبندی به اصول و موازین منشور سازمان ملل متحد و حقوق بین‌الملل، با توجه به نقش فزاینده منطقه دریای خزر در جهان، برای حفظ امنیت و ثبات منطقه ای، تقویت همکاری‌های اقتصادی سودمند متقابل، تامین امنیت محیط زیست، توسعه روابط فرهنگی، بشردوستانه و علمی و سایر همکاری‌ها ابراز آمادگی کردند.

روسای جمهور بار دیگر تایید کردند که فعالیت کشورهای ساحلی در دریای خزر بر اساس اصول‌ی ۱۷ گانه از جمله ۱- احترام به حاکمیت، تمامیت ارضی، استقلال و برابری حاکمیت دولت‌ها، عدم توسل به زور یا تهدید به زور، احترام متقابل، همکاری و عدم مداخله در امور داخلی یکدیگر، ۲- استفاده از دریای خزر برای مقاصد صلح‌آمیز، تبدیل آن به منطقه صلح، حسن همجواری، دوستی و همکاری و حل کلیه مسائل مرتبط با دریای خزر از طرق مسالمت‌آمیز، ۳- تضمین امنیت و ثبات در منطقه دریای خزر، ۴- تضمین موازنه پایدار تسلیحات کشورهای ساحلی در دریای خزر و توسعه توانایی‌های نظامی در حدود کفاف معقول با توجه به منافع همه کشورهای ساحلی، بدون لطمه به امنیت یکدیگر، ۵- عدم حضور نیروهای مسلح بیگانه در دریای خزر، ۶- در اختیار قرار ندادن قلمرو خود توسط هریک از کشور ساحلی به سایر دولت‌ها برای ارتکاب تجاوز و انجام سایر اقدامات نظامی علیه هر کدام از کشور ساحلی، ۷- اعمال موازین و قواعد مورد توافق مربوط به تکثیر و تنظیم استفاده از منابع زنده آبی مشترک، مسئولیت کشور ساحلی آلوده کننده در قبال خسارت وارده به سامانه بوم‌ زیستی دریای خزر و ۸- حمایت از محیط ‌زیست دریای خزر، حفاظت، احیاء و استفاده معقول از منابع زنده آن انجام شود.

بر اساس این بیانیه وظیفه اولویت‌دار روند مذاکرات خزر، توافق هر چه سریع‌تر پیش نویس موافقتنامه روش تعیین خطوط مبداء مستقیم در دریای خزر در قالب پنج جانبه می باشد.

روسای جمهور از فرآیند شکل گیری مبانی حقوقی همکاری کشورهای حاشیه خزر ابراز رضایت کردند و ضرورت ادامه فعالیت در این مسیر را خاطر نشان کردند.

روسای جمهور بر اهمیت تسریع فرایند توافق پیش نویس اسناد پنج جانبه در حال تدوین فعلی در جهت توسعه مبانی حقوقی همکاری در خزر و همچنین ادامه رایزنی ها در خصوص بررسی مسائل مرتبط با اجرای موافقتنامه های امضاء شده قبلی اشاره کردند.

بر اساس این بیانیه پایانی،‌ روسای جمهور نظر واحد دارند که یکی از وظایف مهم کشورهای حاشیه خزر در مرحله فعلی، انسجام روزافزون تلاش‌ها برای پیشگیری از وضعیت اضطراری بهداشتی و اپیدمیولوژیک و واکنش به شیوع بیماریهای عفونی است. درهمین راستا، با رضایت عنوان شد، کشورهای حاشیه خزر در شرایط سخت ناشی از پاندمی کرونا ابراز همبستگی می نمایند.

همچنین نظر به اهمیت تقویت روابط اقتصادی و فناورانه بین کشورهای حاشیه دریای خزر، با اشاره به اولین همایش اقتصادی خزر که در ۱۲-۱۱ اگوست سال ۲۰۱۹ در ترکمن‌باشی برگزار و بستر مهمی برای بررسی مسایل اقتصادی با مشارکت گسترده دولت ها، نهادهای بین‌المللی، محافل تجاری و جوامع علمی شد، .پیشنهاد برگزاری دومین همایش اقتصادی خزر در فدراسیون روسیه مورد حمایت اعضا قرار گرفت.

روسای جمهور علاقمندی به گسترش تعامل کشورهای حاشیه خزر در بخش انرژی را تائید نمودند.

روسای جمهور از لازم الاجرا شدن موافقتنامه همکاری بین دولت های کشورهای حاشیه خزر در زمینه حمل و نقل منعقده در تاریخ ۱۲ اگوست سال ۲۰۱۸ در آکتائو استقبال کردند.  

روسای جمهور خاطر نشان کردند که دریای خزر دریای صلح، توافق، حسن همجواری و همکاری ثمربخش بین المللی است و بر اهمیت تعامل در زمینه نظامی در دریای خزر اشاره شد.

اعضا با اشاره به اینکه برگزاری منظم اجلاس سران خزر امکان تعیین اولویت‌های همکاری در دریای خزر، توسعه منطقه‌ای و تدوین رویکردهای مشترک در جهت تحقق اهداف مورد نظر را فراهم می‌کند، از عرف برگزاری منظم این جلسات حمایت کرده و ضمن تشکر از برگزاری اجلاس عشق‌آباد در سطح عالی توافق کردند که هفتمین اجلاس سران خزر در زمان توافق شده در جمهوری اسلامی ایران برگزار شود.

منبع: فارس

منبع: مشرق

کلیدواژه: بازار خودرو تحولات اوکراین قیمت روسای جمهور ساحلی بیانیه اجلاس سران خزر خودرو قیمت های روز در یک نگاه حوادث سلامت کشورهای حاشیه خزر کشورهای ساحلی دریای خزر دریای خزر روسای جمهور پنج جانبه دولت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۳۶۶۳۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سایه درگیری‌های جهانی بر سر نشست اقتصادی اروپا

در حالی سران اتحادیه اروپا برای رفع مشکلات اقتصادی و تجاری اتحادیه اروپا امروز در بروکسل گرد هم می‌آیند که سایه جنگ‌ها و درگیری‌های جهانی بر سر این نشست سنگینی کرده و به کشیده شدن بحث‌های اقتصادی به سمت و سوی حل این بحران‌ها منجر می‌شود. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، روزنامه "تاگس شاو" در مطلبی نوشت: در نشست امروز اتحادیه اروپا، آخرین تحولات در مناطق بحرانی جهان دوباره مورد بحث و بررسی قرار خواهد گرفت. تمرکز اصلی در بروکسل البته باید بر سیاست اقتصادی و مسئله رقابت پذیری اروپا باشد.

در ادامه این مطلب آمده است: برای سه دهه، بازار داخلی اروپا رونق فزاینده‌ای را در کشورهای عضو اتحادیه اروپا تضمین کرده است. این یکی از بزرگترین دستاوردهای اتحادیه اروپا محسوب می شود.

برای اینکه وضعیت به همین شکل باقی بماند، چیزهای زیادی باید تغییر کند: همه‌گیری کرونا نشان داده است که زنجیره‌های تامین در اروپا چقدر آسیب‌پذیر هستند. جنگ روسیه در اوکراین باعث شد اتحادیه اروپا از وابستگی خود به منابع انرژی خارجی آگاه شود. از طرفی چین، رقیب سیستم اروپا رقابت را با یارانه های عظیم مخدوش می کند. از منظر اتحادیه اروپا، حتی شریک بروکسل یعنی ایالات متحده آمریکا، شرکت‌های اروپایی را در رقابت برای فناوری‌های سبز با برنامه تأمین مالی خود مورد تبعیض قرار می دهد.

به طور خلاصه، اتحادیه اروپا وقتی پای رشد، بهره‌وری و نوآوری به میان می‌آید، خود را تحت فشار شرکا و رقبا می بیند یا حتی از آنها عقب می‌ماند.

به همین دلیل است که این تشکل می‌خواهد بازار داخلی را از طریق یک توافق جدید در زمینه رقابت، ضد بحران و آینده‌نگر کند. برای انجام این کار، کشورهای عضو باید موانع را از بین ببرند و مقررات موجود را بهتر اجرا کنند. این باید به ارائه خدمات آسان تر در سراسر مرزهای اتحادیه اروپا کمک کند و به سرمایه اجازه کار بدهد.

با این حال، در سال های اخیر، کشورهای عضو همیشه مایل به کاهش موانع قانونی و بوروکراتیک برای ارائه دهندگان خدمات و کارمندان کشورهای شریک نبوده اند. انریکو لتا، نخست‌وزیر سابق ایتالیا ماه‌ها بر روی گزارشی در این مورد کار کرد و اکنون در حال ارائه آن به سران کشورها و دولت‌ها است.

بازسازی پایدار اقتصاد اروپا صدها میلیارد یورو در سال هزینه دارد. علاوه بر این، دولت های اتحادیه اروپا می خواهند با توجه به تهدید روسیه، خود را به طور گسترده مسلح کنند. اما کشورهای عضو نمی توانند به تنهایی سرمایه گذاری های لازم در این راستا را انجام دهند.

اروپاییان برای جمع آوری وجوه خصوصی اضافی، می خواهند بازار سرمایه را هماهنگ کنند، یعنی مقررات ملی را همسو کنند. این امر در مورد بورس اوراق بهادار و قانون ورشکستگی و همچنین مالیات شرکت‌ها و سود سهام اعمال می شود. کارشناسان سال ها بدون هیچ پیشرفت ملموسی روی این موضوع کار می کنند. این دقیقا همان چیزی است که نشست سران اتحادیه اروپا در پایان مارس خواستار آن شد و اعضای اتحادیه اروپا این بار هم در مورد آن بحث می کنند.

اولاف شولتز، صدراعظم آلمان اتحادیه بازارهای سرمایه را "منبع اساسی برای رشد آینده" می نامد. او اصلاحاتی را در قانون ورشکستگی و مالیات شرکت ها پیشنهاد می کند. شولز شکایت دارد که پول از اروپا به مراکز جمع آوری سرمایه آمریکا سرازیر می شود قبل از اینکه دوباره از آنجا در استارت آپ های اروپایی سرمایه گذاری شود.

چندین کشور عضو همچنین خواستار ایجاد بازار اروپایی برای اوراق بهادار برای آزادسازی سرمایه هستند.

البته از آخر هفته گذشته، این اجلاس اقتصادی موضوع جدیدی پیدا کرده و آن تشدید مناقشات بین ایران و رژیم صهیونیستی است که این نگرانی را ایجاد کرده است که جنگ در خاورمیانه ممکن است به یک آتش سوزی تبدیل شود. این موضوع احتمالاً بیانیه نهایی اجلاس را نیز مشخص می کند.

سایه جنگ اوکراین نیز بر سر این نشست خواهد بود. مسکو از هواپیماهای بدون سرنشین در جنگ خود علیه اوکراین استفاده می کند. وضعیت در این منطقه نیز از منظر غرب نگران کننده است و در این اجلاس مورد بحث قرار خواهد گرفت. ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین، انتظار دارد ارتش روسیه در پایان ماه می یا اوایل ژوئن عملیات تهاجمی را آغاز کند.

وی فوراً از اتحادیه اروپا و ایالات متحده آمریکا درخواست کمک نظامی بیشتر - به ویژه در قالب سیستم های ضد هوایی "پاتریوت"، توپخانه و مهمات اضافی را دارد. این اقدام می تواند تا حدی از درآمدهای بهره از دارایی های مسدود شده روسیه در اتحادیه اروپا پرداخت شود. به گفته یک دیپلمات اتحادیه اروپا، اولین درآمد از این دارایی های بلوکه شده ممکن است در اوایل ماه ژوئن به جریان بیفتد.

الکساندر دو کرو، نخست وزیر بلژیک در نشست سران همچنین می خواهد به این سوء ظن مبنی بر رشوه دادن مسکو به نمایندگان پارلمان اروپا رسیدگی کند. د کرو، توضیح داد که بلژیک به عنوان مقر نهادهای اتحادیه اروپا، با توجه به انتخابات اروپا در ماه ژوئن، مسئولیت حفاظت از حق هر شهروند برای رای دادن آزادانه و ایمن را دارد.

اتحادیه اروپا نقض تحریم توسط کشورهای عضو را جرم‌انگاری کردمسکو:عضویت اوکراین، پایان اتحادیه اروپا است

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • سایه درگیری‌های جهانی بر سر نشست اقتصادی اروپا
  • مراسم رژه روز ارتش با حضور رئیس جمهور و فرماندهان نیروهای مسلح
  • ادای احترام رییس جمهور به جانبازان در مراسم رژه نیروهای مسلح
  • رئیس جمهور: کشورهای منطقه به نیروهای نظامی ایران تکیه کنند
  • فیلم/ رژه نیروهای مسلح در روز ارتش مقابل رئیس جمهور
  • پیام ابراهیم رئیسی به کشورهای منطقه/ عملیات وعده صادق اقدامی محدود بود نه فراگیر
  • مکالمه تلفنی روسای جمهور ایران و روسیه درباره عملیات «وعده صادق»
  • تهدید آمریکا، انگلیس، فرانسه و آلمان توسط سخنگوی نیروهای مسلح ایران
  • سخنگوی ارشد نیروهای مسلح: هرکس پایش را از گلیمش درازتر کند، پاهایش را قطع خواهیم کرد/ توصیه می‌کنیم به جای محکومیت اقدام مشروع و قانونی ایران اسلامی، عاقل باشید و از رژیم نامشروع، احمق و تروریست صهیونیستی حمایت نکنید
  • هشدار سخنگوی نیروهای مسلح ایران به غرب : عاقل باشید و از اسرائیل حمایت نکنید