Web Analytics Made Easy - Statcounter

رییس کمیسیون کشاورزی مجلس که امروز به همراه جمعی ازاعضای این کمیسیون و ۵ نفر از معاونان وزارتخانه‌های جهاد کشاورزی، نیرو و سازمان حفاظت محیط زیست که برای بررسی ظرفیت‌ها و چالش‌های منابع آبی و تولیدات کشاورزی گیلان به استان سفر کرده بودند، عصرامروز در نشستی با استاندار و مدیران استان راهکار‌های مهار تنش آبی در حوزه‌های آب شرب و کشاورزی و نحوه‌ی تقویت تولید محصولات کشاورزی استان را بررسی کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

استاندار گیلان در این نشست بر ضرورت تعامل و مجموعه‌ی عوامل استانی و ملی مرتبط با تولید در بخش کشاورزی تاکید و گفت: علاوه بر اتخاذ راهبرد‌های موثر برای تامین و تضمین آب کشاورزی باید از ظرفیت‌های بخش تحقیقات و فن آوری‌های نوین نیز برای ارتقاء کمی و کیفی محصولات کشاورزی در استان بهره برد.

به گفته اسدالله عباسی، گیلان با تولید سالانه حدود ۳ میلیون تن انواع محصولات زراعی و باغی از استان‌های مهم و اثر گذار در امنیت غذایی کشور است و از مجموع ۷۰ نوع محصولی که در حوزه‌ی کشاورزی در گیلان تولید می‌شود، ۲۰ نوع از این محصول مهم و استراتژیک است که تاثیر بسزایی در حفظ و ارتقاء امنیت غذایی کشور دارد.

تنش‌های آبی در فصل زراعی امسال، تشکیل قرارگاه جهادی پیشگیری از بروز بحران آب در استان یکی از راهکار‌های اثرگذار برای تضمین تولید برنج است و احیای آب بندانها، اتمام سریع سد‌های لاستیکی و سد‌های نیمه کاره‌ی شفارود و پلرود می‌تواند در رفع مشکلات آبی استان موثر باشد.

محمد جواد عسکری، رییس کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی نیز در این نشست به ۱۴ مصوبه برای مقابله با تهدیدات این دو حوزه‌ی کشاورزی و منابع طبیعی در بستر بهره گیری از دانش و فن آوری و مکانیزاسیون زمین‌ها و ادوات کشاورزی استان خبر داد و گفت: این مصوبات دارای ضمانت اجراییست و باید اثرات خود را از سال آینده در روند بهبود فعالیت‌های بخش کشاورزی و ارتقاء کمی و کیفی صادرات نشان دهد.

ابراهیم نجفی، نماینده‌ی مردم آستانه‌ی اشرفیه در مجلس شورای اسلامی و عضو کمیسیون کشاورزی مجلس هم از اجرای توافقنامه‌ی وزارت جهاد کشاورزی با ستاد اجرایی فرمان امام برای اجرای طرح کشت دوم برای ۳۰ درصد از اراضی شالیکاری استان که نیاز به زهکشی ندارد، خبر داد و گفت: خرید تضمینی کشت دوم در بستر همین تفاهم نامه عملیاتی می‌شود.

در این نشست معاون باغبانی ُ معاون زراعت وزیر جهاد کشاورزی، معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفا؛ رییس سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور؛ معاون محیط زیست دریایی و تالاب‌های سازمان حفاظت محیط زیست کشور؛ نماینده‌ی تهران و رییس فراکسیون محیط زیست مجلس شورای اسلامی، نماینده مردم رشت و خمام، نماینده‌ی بندرانزلی؛ نماینده‌ی مردم فومن و شفت در مجلس شورای اسلامی و رییس سازمان جهاد کشاورزی و مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای گیلان در خصوص لزوم تسریع در روند مکانیزاسیون اراضی و ادوات کشاورزی، ارتقاء بهره وری در تولید محصولات، کاهش هزینه‌های کاشت، داشت و برداشت؛ بازنگری در تعیین حریم تالاب ها، مقابله با آفات گیاهی و تهدیدات محیط زیستی تالاب انزلی، لزوم بهره گیری هر چه بیشتر از مراکز تحقیقات حوزه‌ی کشاورزی در گیلان و تولید و بکارگیری ارقام جدید و مقاوم برنج در راستای تحقق خودکفایی کشور در تولید این محصول استراتژیک دیدگاه‌ها و نظرات خود را بیان کردند.

باشگاه خبرنگاران جوان گیلان رشت

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: استاندارگیلان کمیسیون کشاورزی مجلس مجلس شورای اسلامی جهاد کشاورزی نماینده ی محیط زیست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۳۷۳۳۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۳۱ پروژه تحقیقاتی در مرکز پردیس آموزش و تحقیقات کشاورزی بروجرد در حال اجرا است

محمد شاهوردی با اشاره به روز ملی گندم و پنجاهمین سال تاسیس سازمان تات، اظهار کرد: در سال جاری ۳۱ پروژه تحقیقاتی در زمینه‌های غلات، حبوبات، علوفه، دانه‌های روغنی، چغندر قند، علوم دامی و گیاه‌پزشکی و پنبه در حال اجرا است.
به گفته وی ۱۱۰ هکتار از اراضی مرکز تحقیقات پردیس به کشت تولید بذور ارقام گندم و جو، کلزا، گلرنگ، چغندر علوفه‌ای، شبدر، نخود و عدس در طبقات مختلف بذری جهت پاسخگویی به نیاز‌های منطقه استان و حتی کشور اختصاص پیدا کرده است.
مدیر پردیس آموزش و تحقیقات کشاورزی بروجرد با اشاره به اینکه اصل اجرای پروژه‌های تحقیقاتی از ابتدای فعالیت ۳۰ ساله معرفی یا مشارکت در معرفی بیش از ۵۰ رقم از محصولات بوده است، گفت: سالانه به بیش از ده هزار نفر روز آموزش به طیف وسیعی از فراگیران آموزش داده می‌شود.
شاهوردی بیان کرد: آموزش دانش‌آموزی، آموزش عشایر دامنه‌های الشتران کوه، مهارت سنجی به سربازان نیرو‌های مسلح، زندانیان، آموزش بهره‌برداران و کارشناسان در قالب برگزاری کارگاه‌های هفتگی انتقال یافته‌ها، روز مزرعه دوره‌های مجازی بصورت وبینار، رسانه‌ها، حضور در عرصه در قالب طرح محقق معین و یاوران تولید در قالب این آموزش‌ها برگزار می‌شود.
وی با اشاره به وجه تمایز این آموزش‌ها نسبت به آموزش‌های کلاسیک و اکادمیک، گفت: سرعت نفوذ و اثر‌گذاری و بکارگیری سریع در عرصه و همچنین اشتغال‌زا بودن وجه تمایز آموزش‌ها نسبت به آموزش‌های کلاسیک و آکادمیک است، تا آنجا که حتی فارغ التحصیلان دانشگاهی هم در این دوره‌ها شرکت می‌کنند.
مدیر پردیس آموزش و تحقیقات کشاورزی بروجرد بیان کرد: اگر بخواهیم نقدی بر پنجاه سال فعالیت تات داشته باشیم بایستی به این نکته اشاره شود که در این مدت‌و به تبع در انقلاب اول و دوم کشاورزی که تنها بر تولید حداکثری بدون توجه به عواقب مخرب زیست محیطی تکیه داشت در کشور ما و بسیاری نقاط دنیا این تفکر موجب فشار بیش از حد توان اکولوژیکی بر منابع آب، خاک و منابع طبیعی شد، این فشار‌ها شکنندگی اکوسیستم‌های کشاورزی و طبیعی را به دنبال داشته است.
شاهوردی تاکید کرد: در پنجاه سال پیش روی سازمان شعار امنیت غذایی باید با در نظرگیری مخاطرات جانبی زیست محیطی باشد و این امکان پذیر نیست مگر اینکه اقتصاد و اشتغال روستا با حداقل وابستگی به منابع ذکر شده پیوند داده شود.
وی با بیان اینکه در نگاه اول تامین امنیت غذایی با در نظر گرفتن مخاطرات جانبی زیست محیطی تا حدودی بعید به نظر می‌رسد، گفت:، اما با برنامه‌ریزی، استعداد سنجی، آموزش و پژوهش جهت دار این اتفاق امکان پذیر خواهد بود، به دو نمونه از این برنامه‌ها در استان لرستان می‌توان اشاره کرد.
 مدیر پردیس آموزش و تحقیقات کشاورزی بروجرد با اشاره به اینکه در برخی روستا‌های این منطقه به طور سنتی علاقه و استعداد خاصی در زمینه تولید ادوات کشاورزی وجود دارد، تاکید کرد: در صورت فراهم کردن زیر ساخت‌ها می‌توان ضمن کاهش وابستگی به منابع آب و خاک زمینه تولید و صادرات این محصولات را فراهم ساخت.
شاهوردی گفت: در استان صنایعی مانند نساجی و دارو سازی از جایگاه خوبی برخوردار هستند و غالباً مواد اولیه مورد نیاز آنان از خارج وارد می‌شود، در همین استان بالای ۷ هزار هکتار برنج کشت می‌شود در صورتی که این اراضی به کشت محصولات تولید کننده مواد اولیه این کارخانجات اختصاص پیدا کند ضمن کاهش وابستگی به منابع آب می‌توان اقتصاد و اشتغال روستا را نیز سامان بخشید.

باشگاه خبرنگاران جوان لرستان خرم آباد

دیگر خبرها

  • ۳۵۹ دشت کشور در چالش بحران فرونشست | حفر ۱۱۷هزار حلقه چاه در دشت‌های با نرخ فرونشست
  • ۳۱ پروژه تحقیقاتی در مرکز پردیس آموزش و تحقیقات کشاورزی بروجرد در حال اجرا است
  • چالش تولید زعفران در سرزمین طلای سرخ
  • لایروبی بیش از نیمی از انهار کشاورزی شهرستان رشت
  • قالیباف: پیش از تصویب جداول تخصیص‌های بودجه‌ای علی‌الحساب است
  • تامین امنیت غذایی با منابع پایه فراسرزمینی
  • پیش از تصویب جداول، تخصیص‌های بودجه‌ای علی‌الحساب است
  • نماینده کارگران ساختمانی : بیمه ۴۰۰ هزار نفر در دولت رئیسی قطع شد
  • دارویار ۱۲۰ همت بودجه نیاز دارد/ ممکن است دچار چالش شویم
  • معرفی مدیر عامل جدید امور شعب بانک ملی استان ایلام