Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، منابع خبری گزارش دادند در پی اعلام وزارت نفت عراق، سه شرکت بزرگ نفتی آمریکا از منطقه کردستان عراق خارج شده‌اند.

وزارت نفت عراق اخیرا با تعیین ضرب‌الاجلی سه ماهه در پیامی به شرکت ملی نفت این کشور به تمام پیماکاران فعال در این کشور هشدار داد که تا پایان زمان اعلام شده قرارداد خود را با منطقه کردستان عراق به اتمام برسانند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

طبق گزارش رسانه‌های عراقی، وزارت نفت این کشور هشدار داده است شرکت‌های خاطی را در صورت عدم پایبندی به این دستور در لیست سیاه خود قرار خواهد داد.

 مابع عراقی از جمله روزنامه عراقی «الصباح» اخیرا گزارش دادند که در پی صدور این دستور، سومین شرکت بزرگ نفتی آمریکا به نام‌های «بیکر هیوز»، «شلومبرژه» و «هالیبرتون» توقف فعالیت‌ خود را در منطقه کردستان عراق و خروج از آن را اعلام کرده‌اند.

سه شرکت یادشده در حالی توقف فعالیت خود را اعلام کردند که در نیمه ماه فوریه گذشته، دادگاه فدرال عراق تأکید کرد «صادرات نفت از منطقه کردستان» به علت «عدم هماهنگی و عدم کسب اجازه از دولت مرکزی عراق» غیرقانونی است.

دادگاه فدرال عراق، عالی‌ترین نهاد قضایی در این کشور، اعلام کرده بود قانون سال ۲۰۰۷ پارلمان کردستان در خصوص سازماندهی حوزه نفت و گاز مخالف قانون‌اساسی این کشور است.

این نهاد قضایی دولت منطقه کردستان را ملزم کرده بود تا تمامی تولیدات نفتی خود را به دولت فدرال یا به عبارتی به وزارت نفت فدرال تحویل دهد.

با این حال، دستگاه قضایی منطقه کردستان عراق در اوایل ماه ژوئن حکم دادگاه عالی فدرال را نپذیرفت و شورای قضایی این منطقه در بیانیه‌ای اعلام کرد: «دادگاه فدرال اختیار صدور دستور لغو قانون نفت و گاز در منطقه کردستان صادره در سال ۲۰۰۷ را ندارد.» در ادامه این بیانیه آمده بود: «قانون نفت و گاز دولت منطقه کردستان همچنان جاری خواهد ماند.»

در سال‌های ۲۰۱۲ و ۲۰۱۴، بغداد از کشور مجاور یعنی ترکیه نیز به علت پالایش نفت صادراتی از منطقه کردستان انتقاد کرده بود.

شبکه «رووداو»، روز گذشته، خبر داد که «مسرور بارزانی» نخست‌وزیر منطقه کردستان عراق در دیدار با «مارک پرایسون ریچاردسون» سفیر انگلیس در عراق به اختلاف بغداد و اربیل پرداخته است.

طبق این گزارش، مسرور بارزانی تأکید کرد که «دولت فدرال باید با منطقه کردستان به عنوان یک موجودیت فدرال تعامل کند.»

رووداو همچنین اشاره کرد که «دوید هانت» سرکنسول انگلیس نیز در این دیدار حضور داشته و دو طرف درباره آخرین تحولات عراق و تقویت روابط لندن و اربیل گفت‌و‌گو کرده‌اند.

براساس بیانیه دولت منطقه کردستان عراق، دو طرف بر «اهمیت حل مشکلات حل‌نشده میان منطقه کردستان و دولت فدرال به‌ویژه در ارتباط با مسئله گاز و نفت طبق قانون اساسی» تأکید کردند.

مسرور بارزانی اظهار داشت: «منطقه کردستان به تعهدات خود در چارچوب قانون اساسی پایبند بوده است.» و «دولت فدرال باید به حقوق قانونی این منطقه احترام بگذارد و با منطقه کردستان به عنوان یک موجودیت فدرال رفتار کند.»

بارزانی همچنین «برای گفت‌و‌گو و دست‌یابی به یک توافق که حقوق قانونی منطقه کردستان را تضمین کند و به نفع تمام شهروندان عراقی باشد،» اعلام آمادگی کرد.

عراق دومین صادرکننده بزرگ نفت در سازمان «اوپک» به شمار می‌رود و روزانه، حدود ۳.۵ بشکه نفت به فروش می‌رساند. این مقدار حدود ۹۰ درصد بودجه دولت عراق را تأمین می‌کند.

اما در مقابل، منطقه کردستان عراق ۴۰۰ هزار بشکه نفت در روز می‌فروشد و متعهد شده است به‌ازای پرداخت حقوق مقامات کُرد و نیروهای پیشمرگه، ۲۵۰ هزار بشکه نفت در روز به دولت مرکزی بغداد بدهد.

انتهای پیام/م

منبع: فارس

کلیدواژه: تنش در روابط بغداد و اربیل دولت فدرال عراق منطقه کردستان عراق دولت فدرال وزارت نفت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۳۷۵۲۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

درخواست پنتاگون از دولت عراق درباره نیروهای آمریکایی

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از الجزیره، کاخ سفید اعلام کرده است که ما نسبت به هرگونه تهدید علیه نیروهای خود به ویژه در عراق و سوریه آگاه هستیم.

وزارت دفاع آمریکا موسوم به پنتاگون نیز اعلام کرده است که گروه‌‎های متحد با ایران روز گذشته برای اولین بار از ۴ فوریه دو حمله به نیروهای ما در عراق و سوریه انجام دادند. پنتاگون ادعا کرده که این حملات نافرجام بوده است.

پنتاگون همچنین افزود: ما از دولت عراق می‌خواهیم تمام اقدامات را برای تضمین امنیت نیروهای آمریکایی در برابر حملات گروه‌های مسلح انجام دهد.

ادعاهای پنتاگون در حالی مطرح شده است که دو روز پیش، نیروهای مقاومت عراق اعلام کردند که عملیات‌های خود علیه نیروهای آمریکایی را باردیگر آغاز می‌کنند.

در همین ارتباط نیز گردان‌های حزب‌الله عراق در بیانیه‌ای اعلام کردند که گروه‌های مسلح عراق به دلیل عدم پیشرفت در زمینه خروج آمریکا، عملیات خود را علیه نیروهای آمریکایی از سر خواهند گرفت.

به گفته گردان‌های حزب الله عراق، از سرگیری عملیات علیه آمریکایی‌ها در نتیجه عدم پیشرفت مذاکرات در زمینه خروج نیروهای آمریکایی از عراق در سفر «شیاع السودانی»، نخست وزیر به واشنگتن صورت می‌گیرد.

هفته گذشته محمد شیاع السودانی، نخست‌وزیر عراق در جریان سفر خود به ایالات متحده با «جو بایدن» رئیس جمهور آمریکا در کاخ سفید دیدار کرده بود. در این دیدار السودانی با اشاره به مساله خروج نیروهای آمریکایی از عراق گفته بود: ما پیرامون مشارکت پایدار بر اساس توافق چارچوب راهبردی رایزنی خواهیم کرد. ما به مصوبات کمیته عالی هماهنگی میان عراق و آمریکا پایبند خواهیم بود. دولت من در اجرای این توافق جدیت دارد.

چند ماه پیش نیز، یک رسانه شاخص آمریکایی در تحلیلی با اشاره به حملات فزاینده گروه‌های مقاومت عراقی به پایگاه نظامیان آمریکایی در پی تجاوز نظامی رژیم صهیونیستی به غزه نوشت: افزایش تلفات نظامی و شمار بالای مجروحان آمریکایی در عراق، واشنگتن را بر آن داشته که درباره چالش پرمخاطره حضور نظامی نیروهایش در خاک عراق وارد مذاکرات اولیه با مقامات عراقی شود.

روزنامه واشنگتن تایمز با اشاره به زمزمه آغاز مذاکرات میان مقامات بغداد و واشنگتن درباره خروج احتمالی دست‌کم ۲۵۰۰ نظامی آمریکایی از خاک عراق افزود: با شدت گرفتن جنگ در غزه و حملات پی‌درپی گروه‌های مقاومت عراقی به پایگاه‌های نظامی آمریکا در منطقه طی ۳ ماه گذشته، اکنون در پارلمان عراق نیز مطالبات برای خروج آمریکا از خاک این کشور افزایش یافته است.

این گزارش افزوده بود: «طبق اظهارات مقامات وزارت خارجه آمریکا، مذاکرات برای کاهش تدریجی و حساب شده مستشاران نظامی آمریکا و هم‌پیمانانش در عراق با هدف پایان دادن به مأموریت نظامی نیروهای ائتلاف بین المللی در عراق به زودی آغاز خواهد شد.»

به نوشته واشنگتن تایمز، مقامات آمریکایی با اذعان به ده‌ها مجروح و آسیب مغزی نیروهای نظامی تحت امر خود به دنبال حملات گروه‌های مقاومت عراقی به محل استقرار نظامیانش فاش ساختند که از زمان آغاز حملات از سه ماه گذشته تاکنون، برخی از نیروها نیز دارای جراحت عمیق و وضعیت وخیمی دارند.

از سوی دیگر، «سابرینا سینگ»، سخنگوی وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) در بهمن ماه گذشته در سخنانی با اذعان به شدت یافتن دامنه حملات به نیروهای آمریکایی مستقر در عراق طی ماه‌های جاری در مقایسه با ۱۰ سال گذشته با فرافکنی آشکار درباره موضوع کاهش حضور نیروهای این کشور در عراق مدعی شده بود که مسئله خروج آمریکا به میزان آمادگی نیروهای نظامی عراق در دفاع از حاکمیت ملی و سرزمینی در برابر تهدیدها بستگی دارد.

این روزنامه مطرح آمریکایی در بخش دیگری از گزارش خود درباره چالش آینده حضور نظامی آمریکا در عراق با استناد به ادعاهای دولتمردان آمریکایی که تاکنون درخواست رسمی از سوی بغداد برای ترک این کشور دریافت نکرده‌اند؛ افزود: «اما نیروهای آمریکایی احتمالاً در اقلیم نیمه خودمختار شمال کردستان که دولت آن روابط نزدیک‌تری با واشنگتن دارد، باقی خواهند ماند.»

کد خبر 6087135

دیگر خبرها

  • این پست عجیب اردوغان به زبان عربی جنجال به پا کرده
  • آماده همکاری در پروژه‌های پتروشیمی و نفتی هرمزگان هستیم
  • هر آنچه که کاربران «تیک تاک» باید درباره ممنوعیت آن در آمریکا بدانند
  • ازسرگیری صادرات نفت کردستان
  •  توصیف اردوغان از بغداد جنجال به پا کرد + عکس
  • اولین تصاویر از محل وقوع تیراندازی و حریق در اربیل + فیلم
  • درخواست پنتاگون از دولت عراق درباره نیروهای آمریکایی
  • درخواست اوپک از عراق برای ازسرگیری صادرات نفت اقلیم کردستان
  • مذاکرات بغداد و اربیل برای از سرگیری صادرات نفت شمال
  • جزئیات دیدار اردوغان با مقامات اقلیم کردستان عراق