Web Analytics Made Easy - Statcounter

نمایشگاه تصویرسازی «قصه‌های خوب برای بچه‌های خوب» با یاری انجمن تصویرگران ایران و به یاد زنده‌یاد مهدی آذریزدی از ۱۰ الی ۲۰ تیرماه در گالری‌های استاد ممیز، زمستان و سالن استاد شهناز خانه هنرمندان ایران برگزار می‌شود.

به گزارش خبرنگار تجسمی ایران اکونومیست، آیین افتتاحیه نمایشگاه تصویرسازی «قصه‌های خوب برای بچه‌های خوب» روز جمعه ـ ۱۰ تیر ماه ـ ساعت ۱۷ الی ۲۰ در سالن استاد شهناز خانه هنرمندان برپا شد و با معرفی برگزیدگان بخش مسابقه همراه بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مراسم افتتاحیه این نمایشگاه با سرود ملی آغاز شد و سپس علی بوذری، مدیرعامل انجمن تصویرسازی و داور این مسابقه با خاطره‌ای از دوران کودکی‌ خود یاد آذریزدی‌ را زنده کرد.

او یادآور شد: «تابستان‌ها، خانه مادربزرگ می‌ماندم و همیشه بعد از خرید به انتشارات امیرکبیر در خیابان خواجه‌نصیر می‌رفتیم. او برایم کتاب «قصه‌های خوب برای بچه‌های خوب» می‌خرید. الان نشانی از مادربزرگ، خانه و کتاب‌فروشی نیست، از ۹ شعبه انتشارات امیرکبیر تنها چهار شعبه در تهران باقی مانده و تاسف‌برانگیز است، اما آن کتاب‌ها و تاثیرش، هنوز وجود دارد. همچنین مرتضی ممیز، علی‌اکبر صادقی، محمد بهرامی و دیگر عزیزان در تصویرسازی این کتاب‌ها بسیار تاثیر گذاشته‌اند. تصاویری آوانگارد و خلاق که انگار دیروز خلق شدند و تاثیر ماندگارشان که ما هنوز شاهد آن هستیم.»

او در ادامه از همکاری «شورای کتاب کودک» قدردانی کرد و گفت: «جای تاسف دارد که نماینده ای از انتشارات امیرکبیر در این مراسم حضور ندارد.»

در ادامه مراسم، طی یک پیام صوتی از جانب نوش‌آفرین انصاری، دبیر شورای کتاب کودک که برای حاضران پخش شد، او به علی بوذری در انجمن تصویرگران و شورای کتاب کودک تبریک گفت و چنین اظهار کرد: «حضور تصویرگران از نسل‌های جدید مایه افتخار ماست.»

انصاری در بخشی از این پیام صوتی اظهار کرد: «مورخان تاریخ ادبیات کودکان باید به میانه دهه ۳۰ توجه کنند زیرا زمان تولد اندیشه قصه‌ها و ادامه ادبیات تعلیمی ماست.»

او تجدید چاپ «قصه‌های خوب برای بچه‌های خوب» با استفاده از تصاویر جدید را اتفاق مثبتی دانست و اضافه کرد: «این اتفاق، باعث حضور نسل‌های جدیدتر در این حوزه می‌شود.»

در ادامه فروغ‌الزمان جمالی، کارشناس ادبیات کودک ضمن قدردانی از انجمن برای بزرگداشت آذریزدی گفت: «همه می‌دانیم که آذر یک نویسنده بازنویس است و روش فردوسی بزرگ را برگزید. واژه «امروز» در کلمات آذر بسیار وجود داشت؛ به این معنا که بعضی کلمات و مفاهیم در زندگی امروز به کار نمی‌آید پس ویژگی دیگر آذر، نوجویی است.»

او مهدی آذریزدی را «فرزند زمان» دانست و اضافه کرد: «آذر در زمان می‌گردد و اگر ما با او و زمان همراه شویم با دهه عجیبی روبه‌رو خواهیم شد. دهه‌ای پر از تلاطم و شور.»

همچنین جمالی از مهدی آذریزدی به عنوان نماد «جست‌وجوی هویت در ادبیات» یاد کرد و مقاله دکتر حبیبی در ارتباط با این موضوع را بهترین مقاله موجود دانست.

در آخر مقداد صادقی، دبیر فراخوان نمایشگاه تصویرسازی «قصه‌های خوب برای بچه‌های خوب»، روند شکل‌گیری این رویداد را توضیح داد. او شکل‌گیری این نمایشگاه را حاصل شش ماه تلاش بی‌وقفه دانست.

مقداد صادقی در حاشیه این مراسم در گفت‌وگویی با ایران اکونومیست شرکت کرد و در توضیحات تکمیلی در این زمینه اظهار کرد: «آثار در بخش‌های اصلی و ویژه، فراخوان داشتند. بخش اصلی، بخش داستانی این نمایشگاه را شامل می‌شود که از هشت داستان آذریزدی الهام گرفته شده است. بخش ویژه هم به شخصیت خود مهدی آذریزدی می‌پردازد.»

او در ارتباط با قرارگرفتن تصاویر این نمایشگاه در کتاب و چاپ مجدد آن گفت: «این نمایشگاه تنها جنبه مسابقه‌ای داشته اما ممکن است در آینده، ناشری تصمیم به استفاده از تصاویر بگیرد.»

در این مراسم، خانم ها مرکزی و محمدی و علی بوذری داورهای این مسابقه بودند.

در بخش اصلی، پدرام کازرونی، نیلوفر عطایی‌فرد و آروین فولادی‌فر تندیس مسابقه را دریافت کردند و آرمین فتحی، زهرا ایمنی و سحر خراسانی شایسته دریافت لوح تقدیر شدند.

در بخش نگاه ویژه که به شخصیت و فعالیت‌های ادبی مهدی آذریزدی می‌پردازد، حنانه ملک‌پور شایسته تقدیر شد. تندیس و لوح تقدیر این بخش به نجلا مهدوی تعلق گرفت.

منبع: خبرگزاری ایسنا

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: قصه های خوب برای بچه های خوب مهدی آذریزدی قصه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۳۷۸۸۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لازم است تلویزیون در طول سال کنار کتاب باشد نه چند روز خاص!

تلویزیون در حالی امسال به استقبال نمایشگاه کتاب می‌رود که در دو سال اخیر ویژه‌هایی را تعریف می‌کند و همچون سال گذشته چندین ساعت برنامه زنده را به این نمایشگاه اختصاص می‌دهد. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، محسن برمهانی معاون سیما اعلام کرد که برنامه‌هایی را به طور ویژه برای سی و پنجمین نمایشگاه کتاب تهران تدارک دیده‌اند. چرا که او این نمایشگاه را بزرگترین رویداد فرهنگی کشور می‌داند همچون که در دو سال گذشته سازمان صداوسیما یک نگاه ویژه‌ای به این نمایشگاه داشته است.

به تعبیر برمهانی رویداد فرهنگی همچون نمایشگاه کتاب وجود ندارد که چهار میلیون بازدیدکننده داشته باشد. او به ضبط دو هزار آیتم برنامه در طول برگزاری دوره سی و چهارم نمایشگاه کتاب اشاره کرد که  تمام این تولیدات در طول سال از رسانه ملی پخش شده‌اند. برای هر شبکه در نمایشگاه جایگاه ویژه ایجاد شد تا متناسب با مخاطبان بتواند برنامه خاص و ویژه تولید کنند.

اما او از تدارک ویژه برنامه‌های تلویزیونی برای سی و پنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران که از 19 اردیبهشت‌ماه به مدت 10 روز کار خودش را در مصلی امام خمینی(ره) آغاز می‌کند خبر می‌دهد. برمهانی می‌گوید: «امسال کارویژه‌هایی برای تمام شبکه‌های تلویزیونی تعریف شده تا خروجی ویژه با محوریت کتاب و نمایشگاه کتاب تهران برای مخاطبان با سلیقه‌های متفاوت تولید شود.»

66 درصد مردم ایران همراه با تلویزیون و «نون‌خ» صدرنشین

معاون سیما همچنین به برنامه‌سازی تلویزیونی از نمایشگاه کتاب اشاره دارد که این موضوع را در رونق صنعت نشر مؤثر می‌داند.او در این باره گفت: «برنامه‌سازی و فعالیت‌های رسانه‌ای حتما در رونق صنعت چاپ و تیراژ کتاب نقش خواهد داشت. اتفاقی مثل نمایشگاه کتاب که پرحجم در رسانه ملی تبلیغ می‌شود، حتمأ مخاطب توجه ویژه‌ای به آن خواهد داشت.»

این در حالی است که سال گذشته روزانه 12 ساعت پخش زنده «نمایشگاه کتاب تهران» در تلویزیون در دستور کار قرار گرفته بود. به طور مثال شبکه یک برنامه «کتاب اول»، شبکه دو «باغ کتاب» دو شبکه سه با دوربین‌هایش به شبستان مصلی امام خمینی(ره) می‌آمدند و ویژه‌هایی را تدارک می‌دیدند. این اتفاق در دیگر شبکه‌ها هم برقرار بود. حتی «کودک‌شو» هم یک ویژه طنزی را برای خانواده‌ها و فرزندان در مصلی امام خمینی(ره) اجرا کرد.

همچنین رئیس صداوسیما هم بارها به توجه برنامه‌سازان به کتاب و ساخت سریال‌های تلویزیونی از طریق اقتباس تأکید کرده است. همان‌طور که برمهانی و مسئولین در سیما به این نکته اشاره کرده‌اند فیلمنامه‌هایی اقتباسی حول محورِ کتاب‌های جذاب و جدید به دست شورای فیلمنامه رسیده و در حال بازنگری و تصویب است.

اما در عین حال برای فرهنگسازی کتابخوانی و بالا بردن سرانه مطالعه در کشور همچون گذشته نیازمند ساخت سریال‌هایی با موضوع «کتاب» هستیم؛ روزگاری که امثالِ سریال‌هایی تحت عنوان «کتابفروشی هدهد» ساخته می‌شدند. بنابراین علی‌رغم توجه صداوسیما به موضوع کتاب در ایام نمایشگاه کتاب لازم است در طول سال با ساخت برنامه‌های جذاب و سریال‌های ویژه کتاب و یا حتی اقتباس‌گونه، تلویزیون در کنار کتاب باشد نه چند روزِ خاص.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تازه‌ترین اخبار کتاب معرفی شد
  • شعار نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران انتخاب شد
  • «بخوانیم و بسازیم» شعار سی‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران
  • شعار سی‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران انتخاب شد
  • «بخوانیم و بسازیم» شعار سی‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران شد
  • «بخوانیم و بسازیم» شعار نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران شد
  • شعار نمایشگاه کتاب امسال اعلام شد
  • آغاز واریز وجه ناشران برای حضور در نمایشگاه کتاب تهران
  • آغاز مرحله واریز وجه ناشران برای حضور در نمایشگاه کتاب
  • لازم است تلویزیون در طول سال کنار کتاب باشد نه چند روز خاص!