Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار مهر، محمود حکمت نیا عضو کارگروه حقوق سیزدهمین دوره جشنواره بین‌المللی فارابی، درباره دستاورهای علمی فارابی گفت: جشنواره فارابی در وهله اول به‌دلیل کسب اعتبار علمی در داخل و خارج از کشور مورد توجه نهادهای معتبر بین‌المللی قرار گرفته و در وهله دوم با فعالیت در حوزه علوم انسانی موجب ایجاد ظرفیت مطلوب در این حوزه و ابزاری جهت ارائه و عرضه دیدگاه‌ها و نظریه‌ها برگزیده شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: جشنواره به لحاظ عملکرد، با توجه به سبقه‌ای که از دوره‌های پیش به جا گذاشته، نشان داده از تمام ظرفیت‌های موجود استفاده کرده و به طور مطلوب و مقبول عمل کرده است؛ البته برای اینکه فارابی در مسیر رو به جلوتری قدم بردارد، باید برنامه‌های وسیع و گسترده‌تری برای این جشنواره لحاظ شود.

حکمت نیا درباره اقداماتی که جشنواره فارابی باید در آینده انجام بدهد، خاطرنشان کرد: جشنواره فارابی چهره‌های برجسته در حوزه علوم انسانی را معرفی و حمایت می‌کند؛ که این عمل جای تقدیر و تشکر دارد، اما باید فعالیت خود را گسترده‌تر کند، برای مثال جشنواره قسمتی مربوط به درج آثار در حوزه مقالات ندارد.

وی در همین رابطه اظهار کرد: جشنواره باید نظریه‌های بومی و کاربردی را به‌ویژه در حوزه علوم انسانی تقویت کند و محورهای اختصاصی و کاربردی‌تری را در این حوزه معرفی نماید. در مجموع فارابی در طول این سال‌ها توانسته یک جشنواره در سطح جمهوری اسلامی ایران باشد و برای خود در حوزه بین‌المللی اعتبار بخرد، البته هنوز راه برای مطلوب و مقبول شدن بیشتر وجود دارد.

حکمت نیا، به نقش‌دانشگاه ها و فضاهای علمی در زمینه تحول در علوم انسانی اشاره کرد و درباره کمک مجامع علمی به فارابی گفت: جشنواره از یک ساختار منسجم برخوردار است که شامل افرادی که آثار خود را عرضه می‌کنند و افرادی که این آثار را مورد پالایش و ارزیابی قرار می‌دهند؛ می‌شوند.

وی تصریح کرد: جشنواره باید با نگاه حداکثری به پذیرش و ارزیابی آثار توجه کند و از فضاهای علمی، پژوهشی و دانشگاه‌ها بیش از پیش استفاده بکند. زمانی‌که یک اثر علمی در جشنواره بررسی و معرفی می‌شود؛ باید متولی و مسؤلان جشنواره برنامه‌ای جهت ترویج و مورد توجه قرار دادن آن اثر در جامعه به‌ویژه جامعه علمی داشته باشند؛ که جشنواره فارابی در این حوزه نتوانسته آنطور که باید عمل کند.

عضو کارگروه حقوق سیزدهمین دوره جشنواره بین‌المللی فارابی در ادامه افزود: جشنواره می‌تواند موضوع مورد بحث مجامع علمی قرار بگیرد. دانشگاه برای ارائه راهکار بهتر و رقابتی‌تر کردن این فرآیند و رو به جلو حرکت کردن جشنواره در این حوزه، می‌تواند نقش مثمرثمری را ایفا کنند. در واقع جشنواره فارابی باید با حضور خود در مجامع علمی به‌صورت هدفمند و سیستماتیک اقدام کند و به‌عنوان یک فرآیند، آثار علمی را دریافت، انتخاب و به یک محرک تشویق در این حوزه بدل شود.

حکمت نیا در پایان خاطرنشان کرد: حضور جشنواره فارابی در مجامع علمی سبب پیشبرد امور می‌شود و این موضوع باید به‌طور ویژه موردتوجه قرار بگیرد؛ زمانی‌که یک اثر علمی در فضاهای پژوهشی و دانشگاهی پذیرفته می‌شود، اقدامات بعدی در راستای عملی شدن این پروژه علمی صورت نمی‌گیرد. در واقع یک اثر برگزیده در ابتدای مسیر به آخر کار می‌رسد، درحالیکه جشنواره فارابی بصورت اختصاصی می‌تواند در این خصوص فعالیت کند و این امر سبب می‌شود تا فارابی در محافل و نهادهای علمی بیش‌ازپیش مورد توجه قرار بگیرد.

کد خبر 5528456 زهرا سیفی

منبع: مهر

کلیدواژه: جشنواره فارابی فارابی کنکور 1401 سازمان سنجش آزمون دستیاری دانشگاه های علوم پزشکی وزارت علوم شورای عالی انقلاب فرهنگی عبدالرسول پورعباس علوم انسانی مرکز سنجش آموزش پزشکی علوم ریاضی و فنی ترم تابستان جشنواره فارابی دانشگاه آزاد اسلامی جشنواره فارابی علوم انسانی بین المللی مجامع علمی حکمت نیا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۳۸۱۹۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

داوران جشنواره ملی طنز و رسانه ( طنز پهلو) معرفی شدند

به‌گزارش قدس آنلاین به نقل از روابط‌عمومی معاونت امور رسانه‌ای و تبلیغات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، امید مهدی‌نژاد و سعید سلیمانپور در بخش شعر و داوود امیریان، رضا ساکی در بخش داستان، امیر اسماعیلی و مهدی واقفی در بخش چندرسانه‌ای، احمد عربانی و مجید خسرو انجم در بخش کاریکاتور و محسن فراهانی، علی‌اکبر قاضی‌زاده در بخش نثر، مجموع آثار رسیده به این جشنواره ملی طنز پهلو را ارزیابی می‌کنند.

به گفته دبیرخانه حشنواره ملی طنز پهلو؛ در این جشنواره به ۱۵ نفر از برگزیدگان در ۵ بخش داستان کوتاه طنز، شعر طنز، نثر طنز، طنز چندرسانه‌ای، کاریکاتور و کارتون جوایزی ارزنده اهدا خواهد شد.

دبیر خانه حشنواره ملی طنز پهلو پیشتر اعلام کرده بود  متقاضیان تا روز یکشنبه 31 فروردین ۱۴۰۳ فرصت دارند آثار خود را با موضوعات انتخابات، یک بام و دو هوای حمایت غرب از مردم غزه، بسته شدن پنجره جمعیتی در آینده نزدیک و پیر شدن ایران، توهمات اپوزوسیون جمهوری اسلامی ایران، ورزش به ویژه فوتبال، گرانی خودرو، مصائب اینترنت، گرانی خانه و کرایه خانه، آفت‌های فضای مجازی (اعتیاد به گوشی، فودبلاگرها، بلاگرهای بی‌سواد، فیک‌نیوزها و…)، جهان‌گردی ایرانی‌ها و ایران گردی جهانیان،صرفه‌جویی در مصرف آب و انرژی، بروکراسی اداری و آزاد به دبیرخانه جشنواره ارسال کنند.

بنابر این گزارش، دارندگان رسانه‌های شخصی در شبکه‌های اجتماعی نیز می‌توانند در این جشنواره شرکت کنند و روزنامه‌نگاران، نویسندگان‌، شاعران، طنزپردازان و هنرمندان می‌توانند با ورود به سامانه جشنواره و ثبت مشخصات به نشانی الکترونیکی http://tanz.pressfestival.ir  آثار منتشر شده خود را ارسال کنند.

گفتنی است؛ آیین پایانی هشتمین جشنواره ملی طنز پهلو به همت معاونت امور رسانه‌ای و تبلیغات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و اداره کل وزارت فرهنگ و ارشاد استان گیلان 11 اردیبهشت ماه در استان گیلان، شهر فومن (زادگاه گل‌آقا) برگزار خواهد شد.

دیگر خبرها

  • پرورش میگو در ۸ هزار هکتار اراضی ساحلی بوشهر/تولید افزایش می‌یابد
  • حوزه فرهنگ نیازمند طراحی‌های کاربردی برای مقابله با شرایط انحرافی دشمن است
  • داوران جشنواره ملی طنز و رسانه ( طنز پهلو) معرفی شدند
  • زمان نام‌نویسی وام شهریه دانشجویی دانشگاه علمی کاربردی اعلام شد
  • یافته‌های علمی و تحقیقاتی حوزه علوم شناختی تبادل می‌شود
  • زمان ثبت نام وام شهریه دانشجویی دانشگاه علمی کاربردی اعلام شد
  • آغاز ثبت نام وام شهریه دانشجویی دانشگاه جامع علمی کاربردی از اول اردیبهشت
  • از طرح‌های کاربردی در حوزه حکمرانی فرهنگی حمایت می‌شود
  • «محمد دوستار» سرپرست دانشگاه گیلان شد
  • آزادنویسی در علوم انسانی؛ همه راه‌ها به پژوهش ختم می‌شود