Web Analytics Made Easy - Statcounter

روح الله ایزدخواه در گفتگو با خبرنگار مهر، با بیان اینکه قانون انتخابات مجلس باید اصلاح شود، اظهار داشت: در حال حاضر رویکردهای مختلف و بعضاً متضادی درباره اصلاح قانون انتخابات مجلس مطرح می‌شود و باید ببینیم قانون انتخابات باید از چه منظری اصلاح شود.

انتخابات حزبی، استانی یا تناسبی؟

وی بیان کرد: برخی می‌گویند انتخابات مجلس باید مانند بسیاری از کشورهای دنیا حزبی شود و کرسی‌های مجلس باید بین احزاب تقسیم شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همچنین برخی معتقدند انتخابات مجلس باید استانی شود و برخی هم بحث تناسبی شدن انتخابات مجلس را مطرح می‌کنند.

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: در حال حاضر انتخابات مجلس محلی و شهرستانی است و این آسیب را می‌زند که نماینده همیشه باید به فکر شهر خودش باشد و مسائل ملی را رها کند. این مسئله باعث می‌شود قانون‌گذاری در سطح ملی ضعیف شود و سهم خواهی و کشمکش بین شهرها و استان‌ها رخ دهد که در همه دوره‌های مجلس شاهد این وضعیت هستیم. برای مثال در زمان بررسی لایحه بودجه، کشمکش و سهم‌خواهی در مجلس بسیار زیاد دیده می‌شود.

ایزدخواه ادامه داد: از سوی دیگر زمانی که ساختار انتخابات مجلس محلی و شهرستانی است، وقت نماینده هم عمدتاً صرف رفع مشکلات روزمره منطقه و شهر خودش می‌شود، در حالی که این مسائل و مشکلات باید از سوی شوراهای شهر و روستا، فرمانداری‌ها و مدیران کل ادارات استان‌ها پیگیری شود.

نماینده نباید درگیر لوله‌کشی باشد

عضو هیئت رئیسه کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی گفت: اگر در جایی به صورت ساختاری ایراد و فسادی وجود داشته باشد، نماینده باید آن را حل کند اما اینکه نماینده درگیر لوله کشی و آب‌رسانی روستاها باشد، به مجلس ضربه وارد می‌شود و نقش ملی نماینده به شدت تضعیف می‌شود. رویه فعلی یعنی انتخابات محلی و شهرستانی باید اصلاح شود. باید انتخابات مجلس به نحوی اصلاح شود که نماینده برای آنکه در دوره‌های بعدی انتخابات بتواند رأی بیاورد، کمتر نیاز پیدا کند تا مطالبات شهر و ناحیه خودش را رفع کند.

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: معمولاً در انتخابات مجلس و در شهری مانند تهران، به صورت لیستی رأی گیری می‌شود و در دوره‌های مختلف دیده‌ایم اعضای یک لیست رأی می‌آورند. این در حالی است که نماینده مجلس باید نماینده کل ملت باشد و چرا نباید احزاب و لیست‌های دیگر حتی به صورت اقلیت در مجلس حضور داشته باشند؟

جناح‌های مختلف باید در مجلس حضور یابند

وی افزود: نگاهی که می‌گوید ما باید به سمت حزبی شدن انتخابات حرکت کنیم، قابل دفاع است. باید احزاب و صداهای مختلف در مجلس شورای اسلامی حضور داشته باشند چرا که قرار است در مجلس برای کل مملکت تصمیم گیری شود. ما در اصلاح قانون انتخابات مجلس باید به سمت سازوکارهایی برویم که اجازه دهد جناح‌های سیاسی مختلف بتوانند حداقلی از کرسی‌های مجلس را در هر دوره داشته باشند.

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: بنده مخالف انتخابات لیستی نیستم اما معتقدم در سهمیه‌بندی کرسی‌ها باید به گونه‌ای تقسیم‌بندی شود که به طور نسبی برای هر حزبی حداقل مقیاسی برای حضور در مجلس تضمین شود.

ایزدخواه درباره افزایش تعداد نمایندگان، گفت: طبق قانون، تقریباً ۴۰ نفر باید به تعداد نمایندگان مجلس شورای اسلامی اضافه شود. معیار اضافه شدن تعداد نمایندگان مجلس شورای اسلامی کاملاً مشخص است و با معیارهایی چون جمعیت و وسعت می‌توان در این مورد تصمیم گیری کرد. وزارت کشور می‌تواند پیشنهاد این موضوع را بیاورد و در نهایت مجلس شورای اسلامی در این زمینه تصمیم گیری می‌کند. طرح افزایش تعداد نمایندگان مجلس تدوین شده و در سامانه مجلس برای دریافت پیشنهادات نمایندگان وجود دارد.

وی ادامه داد: در برخی از مناطق باید تعداد نمایندگان مجلس افزایش پیدا کند. برای مثال نماینده‌ای داریم که در حوزه انتخابیه وی ۹ فرمانداری وجود دارد که طبعاً این نماینده نمی‌تواند به همه شهرهای حوزه انتخابیه خود رسیدگی کند.

حوزه انتخابیه تهران منطقه‌ای شود

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: همچنین مدل فعلی که ۳۰ نفر نماینده تهران باشند، کارآمد نیست و باید تغییر کند. برای مثال، برخی کارشناسان می‌گویند حوزه انتخابیه تهران منطقه‌ای و تبدیل به ۲۲ منطقه شود و هر منطقه یک نماینده داشته باشد یا اینکه حاشیه‌های تهران و شهرستان‌هایی مانند ری، اسلامشهر و شمیرانات جدا و از تهران مستقل شوند.

ایزدخواه گفت: هر منطقه تهران به طور نسبی به اندازه یک شهرستان و بیش از ۲۰۰ هزار نفر جمعیت دارد و اگر به صورت جمعیتی هم نگاه کنیم، هر منطقه تهران حداقل کشش یک نماینده را دارد. در مجلس درباره ضرورت اصلاح قانون انتخابات مجلس مباحث زیادی مطرح می‌شود اما باید ببینیم که آیا هیئت رئیسه مجلس این موضوع را در دستور کار مجلس قرار می‌دهد یا خیر.

کد خبر 5528480 زهرا علیدادی

منبع: مهر

کلیدواژه: انتخابات مجلس قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی روح الله ایزدخواه وزارت کشور مجلس شورای اسلامی صحن مجلس حسین امیرعبداللهیان سیدابراهیم رئیسی جمهوری اسلامی ایران ایران علی بهادری جهرمی وزارت امور خارجه دولت سیزدهم قوه قضاییه محمد باقر قالیباف هیئت دولت سوریه محمد مخبر نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی تعداد نمایندگان مجلس قانون انتخابات مجلس انتخابات مجلس حوزه انتخابیه اصلاح شود

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۳۸۹۴۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جدول زمان‌بندی مرحله دوم انتخابات مجلس منتشر شد

به گزارش خبرگزاری مهر، ستاد انتخابات کشور کلیات جدول برنامه زمان‌بندی مرحله دوم انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی را منتشر کرد.

کلیات برنامه زمان‌بندی مرحله دوم انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی

ردیف

موضوع برنامه

مهلت اجرا به روز

تاریخ اجرای برنامه

۱

تعیین تعداد و محل استقرار شعب اخذ رأی

۷ روز

۱۴۰۳.۰۱.۲۱ تا ۱۴۰۳.۰۱.۲۷

۲

صدور دستور تجدید انتخاب معتمدین هیأت اجرایی

۱ روز

۱۴۰۳.۰۱.۲۸

۳

اطلاع رسانی فهرست امکانات، تسهیلات و برنامه زمانبندی، هزینه استفاده از آنها و نحوه مراجعه نامزدها توسط هیأت بررسی تبلیغات استان

حداکثر دو هفته قبل از شروع تبلیغات

۱۴۰۳.۰۱.۳۰

۴

انتخاب اعضای شعب ثبت نام و اخذ رأی توسط هیأت اجرایی و معرفی به فرماندار یا بخشدار جهت صدور حکم

۱۰ روز

۱۴۰۳.۰۱.۲۹ تا ۱۴۰۳.۰۲.۰۷

۵

انتشار آگهی اسامی نامزدهایی که به مرحله دوم راه یافته‌اند در سراسر حوزه انتخابیه توسط فرمانداران مراکز حوزه‌های انتخابیه مربوطه (اطلاع رسانی عمومی از طریق رسانه‌های عمومی و صداوسیمای مرکز استان)

۱ روز

۱۴۰۳.۰۲.۱۱

۶

انتشار آگهی انتخابات در سراسر حوزه‌های انتخابیه ای مرحله دوم توسط هیأت‌های اجرایی مراکز حوزه انتخابیه مربوطه (اطلاع رسانی عمومی از طریق رسانه‌های عمومی و صداوسیمای مرکز استان)

۱ روز

۱۴۰۳.۰۲.۱۱

۷

صدور احکام اعضای شعب اخذ رأی مرحله دوم و دعوت از آنان جهت شرکت در جلسه توجیهی

۱۰ روز

۱۴۰۳.۰۲.۱۱ تا ۱۴۰۳.۰۲.۲۰

۸

تبلیغات انتخاباتی نامزدها و طرفداران آنان (از ساعت ۰۰:۰۰ روز پنجشنبه ۱۳/۰۲/۱۴۰۳ تا ۰۸:۰۰ صبح روز پنجشنبه مورخ ۲۰/‏۰۲/‏۱۴۰۳‬

۷ روز

۱۴۰۳.۰۲.۱۳ تا ۱۴۰۳.۰۲.۲۰

۹

ثبت کلیه فرآیندها و امکانات الکترونیکی برای برگزاری انتخابات کاملاً الکترونیکی و تأیید شورای نگهبان

یک هفته قبل از روز اخذ رأی

۱۴۰۳.۰۲.۱۴

۱۰

صدور کارت جهت حضور نمایندگان نامزدها در شعب اخذ رأی از سوی هیات نظارت مربوطه

۳ روز

۱۴۰۳.۰۲.۱۸ تا ۱۴۰۳.۰۲.۲۰

۱۱

ممنوعیت تبلیغات انتخاباتی نامزدها و طرفداران آنان (ممنوعیت از ساعت ۰۸:۰۰ صبح روز پنجشنبه مورخ ۲۰/‏۰۲/‏۱۴۰۳‬ آغاز می‌شود.)

۱ روز

۱۴۰۳.۰۲.۲۰

۱۲

اخذ رأی از واجدین شرایط

۱ روز

۱۴۰۳.۰۲.۲۱

کد خبر 6080021

دیگر خبرها

  • زمان‌بندی مرحله دوم انتخابات مجلس دوازدهم شورای اسلامی
  • جدول زمان‌بندی مرحله دوم انتخابات مجلس دوازدهم
  • جدول زمان‌بندی مرحله دوم انتخابات مجلس منتشر شد
  • جدول زمان‌بندی مرحله دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی منتشر شد+ جزئیات
  • انصراف نمایندگان از طرح سوال وزیر کار
  • اولویت مجلس دوازدهم معیشت و اقتصاد خواهد بود
  • دور دوم انتخابات مجلس در دو حوزه خوزستان برگزار می‌شود
  • تعداد شعب انتخابات‌ دور دوم در حوزه‌های خوزستان‌، کاهش نمی‌یابد
  • انتخابات مجلس دوازدهم عبور از قوم‌گرایی و خوش مدگویی به شایسته سالاری بود
  • گرم‌ شدن دوباره تنور انتخابات در زنجان