Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-04-19@17:17:50 GMT

طراحی و تولید خودروی مشترک ایرانی- روسی- ترکی

تاریخ انتشار: ۱۲ تیر ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۳۹۱۷۱۰

طراحی و تولید خودروی مشترک ایرانی- روسی- ترکی

رییس انجمن صنایع همگن نیرو محرکه و قطعه‌سازان خودروی کشور از علاقه‌مندی برای طراحی و تولید خودروی مشترک ایرانی- روسی- ترکیه از سوی فعالان صنعتی سه کشور خبر داد.

به گزارش مشرق، در سال‌های گذشته همکاری‌های سه‌جانبه نزدیک سیاسی و اقتصادی ایران، روسیه و ترکیه، مطرح شدن مباحثی همچون استفاده از ارز رایج سه کشور در مبادلات پولی، استفاده از پیام‌رسان بانکی بومی به‌جای سوئیفت بین ایران و روسیه و مواجهه این دو کشور با تحریم‌ها، زمزمه‌هایی در برخی محافل مبنی بر تعریف یک برند خودرویی بین این کشورها ایجاد کرد، اما در عمل به جایی نرسید و مسوولان توجهی به آن نشان ندادند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بیشتر بخوانید:

ورود خودروهای اقتصادی از سال آینده به بازار

با این حال، برافروخته شدن جنگ بین روسیه و اوکراین و در ادامه خروج برندهای خودروی خارجی از این کشور، نیاز روسیه به تامین بازار داخلی خود، همچنین سابقه تولید خودروی ال۹۰ در هر دو کشور ایران و روسیه که امروز خط تولید آن در هر دو کشور با توقف همراه شده، سبب شده تا در ماه‌های گذشته شاهد تماس‌های مکرر روس‌ها با خودروسازان و قطعه‌سازان ایرانی باشیم.

بر این اساس، ایده طراحی و ساخت خودرو یا خودروهای مشترک بین ایران، روسیه و ترکیه بیش از گذشته می‌تواند شکل عملیاتی و اجرایی به خود بگیرد.

پیشنهاد ترک‌ها  برای طراحی و تولید خودرو

در این زمینه، «محمدرضا نجفی‌منش» رییس انجمن صنایع همگن نیرومحرکه و قطعه‌سازان خودروی کشور  افزود: نخستین بار انجمن خودروسازی و قطعه‌سازی کشور ترکیه پیشنهاد تشکیل کنسرسیوم سه‌جانبه با حضور صنعتگران ایرانی، روسی و ترک به‌منظور طراحی و تولید خودرو ارائه داد.

وی بیان داشت: این پیشنهاد به مسوولان صنعت کشور ارائه شده و معتقدیم ظرفیت و توان بالایی در صنعتگران سه کشور برای تحقق این مهم وجود دارد.

این مقام صنفی ادامه داد: این سه کشور با جمعیت حدود ۴۰۰ میلیون نفر و همچنین بازاری حداقل ۸۰۰ میلیون نفری که در پیرامون خود دارند، می‌توانند بازاری مناسب برای محصول یا محصولات تولیدی خود داشته باشند و اکنون با جنگ روسیه و اوکراین و نیاز بیشتر صنعت خودروسازی و قطعه‌سازی روسیه به ایران، این مساله می‌تواند سر و شکل اجرایی به خود بگیرد.

وی خاطرنشان کرد: در این صورت برخلاف گذشته که برای انجام صادرات خودرو مجبور به کسب اجازه از طرف‌های خارجی همچون شرکت‌ها رنو و پژو بودیم، می‌توانیم خودروی مناسب طراحی کرده و بسازیم و قطعات را بین صنعتگران سه کشور مطابق با توانمندی‌ها و ظرفیت‌هایشان تقسیم کنیم.

نجفی‌منش گفت: ساخت همه قطعات این خودرو با توان و پتانسیل این سه کشور، نیاز نداشتن تامین قطعات به تبادل پول و وجود بازارهای مناسب صادراتی، از جمله مزایای چنین پروژه‌ای است که ترک‌ها پیشنهاددهنده آن بودند و روس‌ها نیز به آن تمایل دارند.

وی یادآوری کرد: ترکیه با صادرات سالیانه بیش از ۱۲ میلیارد دلاری قطعه، از پتانسیل بسیار خوبی در صنعت قطعه‌سازی برخوردار است، روس‌ها توانایی فنی و فنّاوری بالایی به‌ویژه در خودروهای سنگین دارند و وجود کارخانه‌های و خطوط تولید و مونتاژ مختلف خودرو و قطعه در ایران همراه با توانایی طراحی، از جمله مواردی است که می‌توان برای تبدیل این ایده به پروژه اجرایی دلگرم‌کننده باشد.

طراحی و تولید خودروی مشترک ایرانی- روسی- ترکی

به گفته کارشناسان، ترک‌ها سیاست خاص خودشان را در خودروسازی دنبال می‌کنند و در سال‌های گذشته به مونتاژکار تولیدات اروپایی و ژاپنی تبدیل شدند، اما در صنعت قطعه‌سازی رشد خوبی داشته‌اند، به‌طوری که امروز بسیاری قطعات خودرویی را مونتاژ و صادر می‌کنند.

ایران نیز توانمندی‌ها و پتانسیل‌های خوبی در خطوط تولید، خطوط رنگ، طراحی و غیره دارد و به نظر می‌رسد در یک فضای رقابتی با ترک‌ها، آنها بتوانند به ما کمک کنند.

هرچند تا همین چند ماه قبل بسیاری شرکت‌های خودروساز اروپایی در روسیه فعال بودند و شرکتی نظیر رنو همان برنامه‌ای که در ایران دنبال می‌کرد را در روسیه پیاده کرده بود، اما با بروز جنگ شاهد خروج این شرکت‌ها از بازار روسیه هستیم.

به اعتقاد کارشناسان، هرچند از نظر سیاسی، مواضع هر سه کشور به هم نزدیک است، اما برای همکاری خودرویی به‌شرط ارائه یک برنامه راهبردی و بلندمدت و پیش‌بینی تمهیداتی در بخش‌های سیاسی و کلان اقتصادی، شاید بتوان پروژه‌هایی تعریف کرد.

منبع: ایرنا

منبع: مشرق

کلیدواژه: بازار خودرو تحولات اوکراین قیمت خودرو خودروی روسی ایرانی صنعت خودروسازی خودروسازی واردات خودرو خودرو قیمت های روز در یک نگاه حوادث سلامت طراحی و تولید خودرو تولید خودروی قطعه سازی سه کشور ترک ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۳۹۱۷۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

محصولات فناورانه ایران در نمایشگاه روسیه

به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ چهار شرکت دانش‌بنیان ایرانی، تازه‌ترین محصولات فناورانه در حوزه محصولات کربنی، کانالیست‌ها و مواد تصفیه نفت و گاز را در بیست و سومین نمایشگاه بین‌المللی صنعت نفت، گاز و پتروشیمی روسیه عرضه کردند.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

 
به گزارش خبرگزاری صداوسیما از مسکو، نمایشگاه بین‌المللی صنعت نفت، گاز و پتروشیمی روسیه به‌عنوان یکی از بزرگترین رویداد‌های حوزه انرژی در جهان، امسال در حالی بیست و سومین دوره خود را پشت سر گذاشت که بیش از یک‌هزار و هشتصد شرکت از ۱۹ کشور در آن حضور یافتند.
در نمایشگاه امسال، چهار شرکت دانش‌بنیان ایرانی به همت خانه نوآوری و فناوری ایران در روسیه، در یک مجموعه گردآمدند و محصولات فناورانه خود در زمینه صنایع پتروشیمی، از جمله محصولات کربنی، کاتالیست‌ها و مواد تصفیه نفت و گاز را عرضه کردند.
دیلم صالحی، مدیر خانه نوآوری و فناوری ایران در روسیه با بیان اینکه همه شرکت‌های ایرانی حاضر در مجموعه کشورمان، جزء شرکت‌های دانش‌بنیان هستند افزود: توسعه بازار صادراتی این شرکت‌ها به فدراسیون روسیه از اهداف برپایی مجموعه ایران در این نمایشگاه است.
از دوسال پیش و با از خروج بسیاری از شرکت‌های غربی از روسیه، بسیاری از شرکت‌های بزرگ روسی همکاری‌های خود را با شرکت‌های ایرانی گسترش داده و هم‌اکنون حجم صادرات محصولات پتروشیمی، خدمات فنی و مهندسی در صنعت نفت و گاز و نیز تجهیزات ایرانی به روسیه در حال افزایش است.
شرکت‌های ایرانی محصولاتی با خود به نمایشگاه آورده بودند که از نیاز‌های اصلی صنعت نفت، گاز و پتروشیمی روسیه به شمار می‌رود.
دیمیتری بوریسوویچ، مدیرعامل شرکت کاسپین اینترنشنال روسیه، در گفتگو با خبرگزاری صداوسیما با بیان اینکه کیفیت محصولات پتروشیمی ایران، در سطح جهانی است افزود: این محصولات کاربرد‌های بسیار. یادی در تمام صنایع دارند.
وی گفت: سال گذشته میلادی قرارداد‌هایی با چند شرکت ایرانی امضاء کرده ایم که براساس آن، ذغال سنگ و مواد خام را به ایران ارسال می‌کنیم و محصول نهایی را دریافت کنیم.
در حاشیه برگزاری این نمایشگاه بین‌المللی نیز همایشی با عنوان: ایران و روسیه، مشارکت راهبردی در صنعت نفت و گاز برگزار شد.
معاون وزیر انرژی روسیه، مدیرعامل شرکت صنایع پتروشیمی ایران، سفیر کشورمان در روسیه و دیگر شرکت کنندگان در این همایش، با اشاره به اینکه دو کشور دارای بیشترین ذخایر اثبات شده گاز و نفت در جهان هستند، بر ضرورت تعمیق و توسعه بیش از پیش همکاری‌های دو کشور و استفاده بهینه از ظرفیت‌های عظیم به منظور ارتقاء جایگاه و تاثیرگذاری بر معادلات جهانی تاکید کردند.
———-
مصاحبه ها:
۱- دیلم صالحی - مدیر خانه نوآوری و فناوری ایران در روسیه
۲- نماینده شرکت دانش‌بنیان ایرانی
۲-نماینده شرکت دانش‌بنیان ایرانی
۳-نماینده شرکت دانش‌بنیان ایرانی
۴- دیمیتری بوریسوویچ - مدیرعامل شرکت کاسپین اینترنشنال روسیه

دیگر خبرها

  • یک بمب افکن روسی اوکراین را بمباران کرد و سرنگون شد
  • محصولات فناورانه ایران در نمایشگاه روسیه
  • رتبه نخست گیلان در تولید مرغ اجداد در کشور
  • کشف یک بدافزار روسی توسط شرکت امنیتی در فنلاند
  • سوخو-24 در نمایی متفاوت (عکس)
  • رزمایش مشترک روسیه و تاجیکستان در امتداد مرز افغانستان
  • عروسی بازیگر مشهور ایرانی و همسر فرانسوی اش
  • بایدن ورود کشتی‌های روسی به بنادر آمریکا را برای یک سال دیگر ممنوع کرد
  • بایدن ورود کشتی های روسی به بنادر آمریکا را برای یک سال دیگر ممنوع کرد
  • روسیه به دنبال اشغال «چاسیو یار»؛ چرا این شهر اوکراینی مهم است؟