Web Analytics Made Easy - Statcounter

رزمایش بزرگ چندجانبه دریایی به رهبری نیروی دریایی آمریکا در منطقه اقیانوسیه با حضور ۲۵ کشور در میانه افزایش تنش‌های آمریکا با چین انجام می شود.

به گزارش روز یکشنبه ایران اکونومیست از پایگاه خبری «کیودو نیوز»، براساس اطلاعات نیروی دریایی آمریکا، متحدان این کشور در منطقه هند-اقیانوسیه از جمله ژاپن، کره جنوبی، استرالیا، نیوزیلند و فیلیپین در رزمایش نظامی دوسالانه «ریم » RIM منطقه اقیانوسیه که به عنوان بزرگ‌ترین عملیات دریایی دنیا شناخته می‌شود از روز چهارشنبه آغاز کرده اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

این رزمایش که به «ریم پک» RIMPAC معروف است، زمانی شروع شد که چین فشار نظامی را بر تایوان افزایش داد. پکن همواره تایوان را بخشی از خاک خود می‌داند و بر سر حق حاکمیت دریای چین جنوبی با کشورهای این منطقه نزاع‌هایی دارد. هر یک از کشورهای منطقه از جمله مالزی، تایوان، فیلیپین و چین این دریا را بخشی از تمامیت ارضی خود می دانند. 

از سوی دیگر کنگره آمریکا «جو بایدن» رئیس جمهوری این کشور را ترغیب کرد تا از تایوان برای شرکت در این رزمایش در قالب "اقدام مجوز داده شده برای دفاع ملی" در سپتامبر ۲۰۲۲ که اواخر دسامبر سال گذشته تصویب شده بود، دعوت کند. اما وی آشکارا از این اقدام برای جلوگیری از افزایش تنش‌ها با چین پرهیز کرد. 

چین در سال‌های  ۲۰۱۴و ۲۰۱۶ به عنوان بخشی از رزمایش «ریم پک» RIMPAC شرکت کرده بود، اما از سال ۲۰۱۸ و در دولت «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری سابق آمریکا که روابط میان دو کشور چین و آمریکا تیره و تار شد، دیگر در این رزمایش شرکت نکرده است. 

در این میان برخی کشورهای اروپایی از جمله انگلیس، فرانسه و آلمان نیز در میان شرکت کنندگان این رزمایش دیده می شوند. از چندی پیش این کشورها شروع به توسعه روابط با کشورهای هند-اقیانوسیه کردند.

در حالی که حمله نظامی روسیه به اوکراین کشورهای اروپایی را متحدتر از پیش کرده است، سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) برای نخستین بار از چین به عنوان چالشی در دستورکار سیاست هایش یاد کرد. 

نیروی دریایی آمریکا با انتشار بیانیه ای اعلام کرد در این رزمایش که تا ۴ اوت ( ۱۳ مرداد) ادامه دارد، ۳۸ کشتی، ۴ زیردریایی، ۹ گردان نیروی زمینی ملی، بیش از ۳۰ سیستم غیرانسانی، حدود ۱۷۰ جنگنده و بیش از ۲۵ هزار سرباز در اطراف جزایر هاوایی و جنوب کالیفرنیا به تمرین و آموزش می پردازند. 

در سال ۲۰۲۰ که رزمایش پیشین بود تنها ۱۰ کشور از جمله ژاپن  به دلیل محدودیت های ناشی از همه گیری ویروس کرونا شرکت کرده بودند.

 

  منبع: خبرگزاری ایرنا برچسب ها: اقیانوسیه

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: اقیانوسیه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۳۹۳۸۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ندیمی در گفت و گو با قدس: دیپلماسی انرژی فعال در منطقه به ما کمک کرد که از گستردگی تحریم ها جلوگیری کنیم

فروش نفت و گاز مانند هر تجارت دیگری نیاز به بازاریابی و تلاش برای حفظ بازارهای فعلی دارد. این امر در شرایط تحریم از پیچیدگی های بیشتری برخوردار می شود. طی سال های اخیر صنایع نفت و گاز کشور تحت تحریم های شدید قرار گرفت.

وزارت نفت به دنبال راهکارهایی برای خنثی سازی تحریم ها برآمد تا بتواند نفت و گاز کشور را بفروشد. در حوزه فروش نفت از سیاست هایی همچون استفاده حداکثری از توان دانش بنیانی کشور و افزایش تولید، صدور خدمات فنی و مهندسی، سهامداری در پالایشگاه های فراسرزمینی و فروش نفت به مینی ریفاینفری ها در شرق آسیا استفاده کردیم.

از آنجائیکه عمده فروش گاز کشور از طریق خط لوله و به همسایگان است، وزارت نفت سیاست به اجرا گذاشتن دیپلماسی فعال انرژی را مدنظر قرار داده است. در همین راستا شاهد هستیم که تلاش هایی در راستای احیای خط لوله صلح و احیای روابط با عراق صورت گرفته است. تمامی تلاش هایی که در بالا به آن ها اشاره شد، در نهایت به ما کمک کرد که فروش نفت کشور را تا حد قابل قبولی افزایش دهیم و فروش گاز را هم فراتر از زمان غیرتحریمی پیش ببریم.

تاثیر سفر اخیر رئیس جمهور به پاکستان و رایزنی در مورد خط لوله صلح 

ایرج ندیمی، نماینده ادوار مجلس در خصوص دیپلماسی فعال انرژی کشورمان در منطقه و افزایش روابط با همسایگان از جمله سفر اخیر رئیس جمهور به پاکستان و رایزنی در مورد خط لوله صلح (ایران-پاکستان-هندوستان) تصریح کرد: هر اقدام دولت که در راستای ایجاد بازارهای جدید و افزایش روابط با همسایگان باشد، مثبت ارزیابی می شود. مسائل اقتصادی ایجاب می کند که در شرایط فعلی فعالیت بیشتری در حوزه اقتصاد انرژی داشته باشیم. از این منظر می توان گفت که دولت سیزدهم و وزارت نفت به درستی دیپلماسی فعال انرژی را به اجرا گذاشته اند.

وی ادامه داد: بهبود روابط با کشورهای همسایه و پیش بردن طرح های مربوط به مبادلات انرژی در منطقه می تواند به افزایش ارزآوری برای کشورمان منجر شود. از سوی دیگر، بر اثر دیپلماسی فعال انرژی که در منطقه به اجرا گذاشته ایم می توانیم از این موضوع جلوگیری کنیم که بازارهای فعلی از دست برود.

نماینده ادوار مجلس خاطرنشان کرد: در کنار افزایش مبادلات در حوزه انرژی با کشورهای منطقه باید به برقراری روابط حداکثری با کشورهای توسعه یافته، در حال توسعه و نوظهور مانند چین و هند نیز توجه داشته باشیم.

افزایش روابط با کشورهای بزرگ به ما کمک می کند که از  حمایت آنها بهره مند شویم

ندیمی گفت: افزایش روابط با کشورهای همسایه و دیپلماسی انرژی فعال در منطقه به ما کمک کرده است که از گستردگی تحریم ها جلوگیری کنیم و بر آن ها فائق آییم. افزایش روابط با کشورهای بزرگ مانند چین نیز به ما کمک می کند که از رأی و حمایت آن ها در عرصه بین المللی بهره مند شویم. به علاوه، افزایش روابط با دیگر کشورها در شرایط تحریمی به ما کمک می کند که در زمینه هایی مانند اکتشاف، استخراج و... نیز فرصت هایی برای همکاری با دیگران داشته باشیم.

وی ادامه داد: با توجه به تمامی مسائلی که در بالا گفته شد، بنده موافق تلاش های دولت فعلی در زمینه انرژی در راستای افزایش روابط با همسایگان و کشورهای دیگر هستم.

 هوشمندی ایران در بازطراحی تجارت انرژی کشور زمینه ساز افزایش درآمدهای ارزی

نماینده ادوار مجلس خاطرنشان کرد: عراق نیز از دیگر کشورهایی است که در همسایگی ما قرار دارد. ما با این کشور مراوداتی در حوزه انرژی داریم. حفظ این مراودات در وضعیت تحریمی کشور از اهمیت بالایی برخوردار است. در ارتباط با این کشور نیز به درستی وزارت نفت سیاست بهبود روابط را به اجرا گذاشته است.

ندیمی در پایان تأکید کرد: عملکرد خوبی در زمینه بازارسازی برای فروش نفت و بهبود روابط با کشورهای همسایه شاهد بودیم. همین تلاش ها بسترساز فروش نفت و گاز کشور در شرایط تحریمی شد. به نحوی که توانستیم فروش نفت خام کشور را به حد قابل قبولی برسانیم. در این ارتباط، سیاست هایی مانند سهامداری در پالایشگاه های فراسرزمینی به کمک مان آمد و هوشمندی ایران در بازطراحی تجارت انرژی کشور زمینه ساز افزایش درآمدهای ارزی خواهد شد

زهرا طوسی

دیگر خبرها

  • واکنش روسیه به مانور نظامی ناتو در نزدیکی مرز روسیه
  • فصل تازه همکاری های امنیتی تهران - اسلام آباد
  • ارتش روسیه به سامانه ضدهوایی اس-۵۰۰ مجهز می شود
  • ادعای جدید گروسی درباره نزدیک بودن ایران به ساخت بمب اتم/ برگزاری رزمایش «ماشه هسته‌ای» کره شمالی/ ازسرگیری مذاکرات برای برقراری صلح در یمن/ آغاز رزمایش «پرچم صحرای ۹» در امارات با مشارکت ۱۰ کشور
  • آغاز رزمایش چندملیتی «پرچم صحرای ۹» در امارات
  • آغاز رزمایش چندملیتی «پرچم صحرای ۹» در امارات با مشارکت ۱۰ کشور
  • ندیمی در گفت و گو با قدس: دیپلماسی انرژی فعال در منطقه به ما کمک کرد که از گستردگی تحریم ها جلوگیری کنیم
  • آغاز رزمایش دریایی آمریکا-فیلیپین با حضور ۱۷ هزار نیروی نظامی
  • بزرگترین رزمایش نظامی آمریکا و فیلیپین آغاز شد
  • آغاز رزمایش نظامی آمریکا و فیلیپین