Web Analytics Made Easy - Statcounter

وزیر نفت با اشاره به لزوم ۱۶۰ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری در بخش‌های بالادستی و پایین‌دستی کشور طی هشت سال آینده، گفت: بخش عمده‌ای از سرمایه‌گذاری ۷ میلیارد دلاری برای طرح توسعه میدان آزادگان را می‌توانیم از بانک‌ها، شرکت‌های توسعه‌ای و صندوق توسعه ملی تأمین کنیم.

به گزارش خبرنگار شانا، جواد اوجی روز شنبه (۱۱ تیر ماه) در نشست ارائه فرصت‌های سرمایه‌پذیری و سازوکار اجرایی مشارکت‌ بانک‌ها در طرح‌های بالادستی کلان صنعت با اولویت مگاپروژه توسعه یکپارچه میدان مشترک نفتی آزادگان با بیان این که نبود سرمایه‌گذاری در سال‌های اخیر به‌دلیل تحریم، مشکلات زیادی را در زمینه ظرفیت تولید نفت و گاز، پالایش و محصولات پتروشیمی برای کشور به وجود آورده است، گفت: متأسفانه به‌صورت جدی در سال‌های اخیر نتوانسته‌ایم از ظرفیت‌های مالی داخل کشور برای استفاده در صنعت نفت بهره گیریم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با یادآوری این که ایران پارسال در اوج فصل سرما با کسری ۲۵۰ میلیون مترمکعبی گاز روبه‌رو بود، گفت: این در حالی است که کشور ما دومین ذخایر گازی جهان را در اختیار دارد، ضمن آن که در بخش تأمین فرآورده‌های نفتی نیز با توجه به رشد مصرف شاهد برابری مقدار مصرف و تولید در کشور هستیم، از این رو باید به فکر افزایش ظرفیت تولید فرآورده‌های نفتی در کشور باشیم.

اوجی خطاب به مدیران بانک‌ها و مؤسسه‌های مالی کشور تأکید کرد: بی‌شک اگر در سال‌های اخیر سرمایه‌گذاری مناسبی در حوزه نفت و گاز کشور می‌شد، وضع اقتصادی و معیشتی کشور و مردم به شکل کنونی نبود، از سوی دیگر اگر بتوانیم با سرمایه‌گذاری در پروژه‌های پالایشی کشور، نفت خام را به محصولاتی با ارزش افزوده بالاتر تبدیل کنیم می‌توانیم به‌صورت کامل از خام فروشی جلوگیری کنیم.

وی به سهولت صادرات فرآورده‌های نفتی و پتروشیمی و حتی پیش فروش این محصولات اشاره کرد و افزود: اگر در سال‌های اخیر در این دو حوزه سرمایه‌گذاری بهتری می‌شد، کشور منفعت بیشتری می‌داشت.

وزیر نفت تأکید کرد: یکی از اهداف و دغدغه‌های بزرگ دولت سیزدهم هم‌افزایی ظرفیت‌های فنی و اقتصادی داخلی برای پیشبرد طرح‌های راهبردی در صنعت نفت است، در این زمینه پارسال تفاهم‌نامه و قرارداد ۴۵ پروژه در بخش‌های بالادست و پایین‌دست به ارزش ۱۶ میلیارد دلار بیشتر با استفاده از منابع داخلی امضا شد؛ امسال نیز پروژه‌های نیمه‌کاره صنعت نفت کشور به ارزش ۱۳ میلیارد دلار طبق یک برنامه زمانبدی مشخص با استفاده از منابع داخلی و کنسرسیوم بانک‌های داخلی به بهره‌برداری خواهد رسید.

جذب ۴.۵ میلیارد دلار سرمایه خارجی 

اوجی به جذب ۴.۵ میلیارد دلار سرمایه خارجی در پروژه‌های صنعت نفت و گاز کشور در سال ۱۴۰۰ اشاره کرد و گفت: دو بسته سرمایه‌گذاری جذاب در بخش‌های بالادستی و پایین‌دستی برای سرمایه‌گذاران خارجی آماده شده است که امیدواریم به‌زودی منجر به قرارداد شود.

وی با اشاره به علاقه دولت مردمی برای سهیم کردن سرمایه‌های مردم در پروژه‌های جذاب نفت و گاز کشور تصریح کرد: هم‌اکنون بهترین و شیرین‌ترین مکان برای سرمایه‌گذاری مردم و بانک‌های داخلی صنعت نفت است.

وزیر نفت گفت: در سال‌های اخیر الگوی قراردادهای نفتی در کشور برای جذب بیشتر سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی تغییرات مهمی داشته است، گفت: هم‌اکنون پروژه‌های نفت و گاز کشور اولویت‌بندی شده است؛ برای نمونه اگر ما در سال‌های آینده در بخش پالایش و پتروپالایش سرمایه گذاری نکنیم به واردکننده فرآورده‌های نفتی تبدیل خواهیم شد.

استفاده از توان مالی غول‌های اقتصادی کشور

اوجی با تأکید بر این که برای تامین امنیت انرژی کشور بایستی هرچه زودتر سرمایه‌گذاری در پروژه‌های نفت و گاز کشور متحول شود، گفت: بر اساس هماهنگی‌های صورت گرفته با مجموعه‌های اقتصادی دولت قصد داریم از توان مالی غول‌های اقتصادی کشور (هلدینگ‌ها)، بانک‌های داخلی و مشارکت‌های مردمی برای پیشبرد طرح‌های نفت و گاز کشور بهره ببریم.

وی ادامه داد: قرار نیست همه‌ ۱۶۰ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری مورد نیاز در بخش‌های بالادستی و پایین‌دستی طی هشت سال آینده را از منابع داخلی تامین کنیم، اما حداقل بخش عمده‌ای از این سرمایه‌گذاری را می‌توان از ظرفیت‌های داخلی تأمین کرد.

وزیر نفت به میدان مشترک نفتی آزادگان ( شمالی و جنوبی) به عنوان بزرگترین میدان نفتی مشترک ایران با کشور عراق اشاره کرد و گفت: هم اکنون عراق با بهره‌گیری از توان شرکت‌های همچون بی‌پی و شل در حال توسعه و تولید از این میدان در طرف خود است، در حالی که ما در مجموع از این میدان حدود ۱۹۰ هزار بشکه نفت برداشت می‌کنیم.

اولویت صنعت نفت، میدان مشترک نفتی آزادگان 

اوجی افزود: هم‌اکنون شرکت ملی نفت ایران با استفاده از داده‌ها و مطالعات شرکت‌های داخلی و خارجی توانسته است طرح توسعع جامع خوبی برای توسعه فازهای تازه میدان آزادگان شمالی وجنوبی تهیه کند، گفت: به عنوان یک کارشناس مخازن نفتی و گازی می‌گویم که با توجه به ظرفیت بالای این میدان، تولید از آن بیش از ۵۹۰ هزار بشکه در روز واقع‌بینانه است.

وی با اشاره به مذاکره شرکت ملی نفت ایران با ۵ یا ۶ شرکت و بانک بزرگ داخلی و نیز صندوق توسعه ملی برای سرمایه‌گذاری ۷ میلیارد دلاری در میدان آزادگان گفت: بر اساس برنامه‌ریزی انجام شده قرار است چاه‌های زیادی در این میدان حفاری شود.

وزیر نفت اظهار کرد: در بخش توسعه میدان‌های دریایی به خصوص میدان مشترک پارس جنوبی نیز ایران هم اکنون شرکت‌های توانمند بزرگی دارد؛ نظام جمهوری اسلامی ایران با همکاری شرکت‌ها و بانک‌های داخلی در سال‌های اخیر ۱۵۰ میلیارد دلار در این حوزه سرمایه گذاری کرده که هم اکنون از صفر تا ۱۰۰ عملیات از دریا تا خشکی در آن به دست توانمند پرسنل ایرانی انجام می شود.

سود قابل توجه سرمایه گذاری در میدان‌های نفتی و گازی 

اوجی تصریح کرد: بنده سال‌ها تجریه توسعه و سرمایه‌گذاری در میدان‌های نفت و گاز کشور را دارم و با تکیه به این تجربه با اطمینان‌خاطر عرض می‌کنم که ایران توان فنی و مالی توسعه منابع هیدروکربوری خود را دارد؛ بر اساس فرمت و برنامه‌ریزی در شرکت ملی نفت ایران و سازمان برنامه و بودجه کشور، شرکت‌های اکتشاف و تولید، بانک‌ها و پیمانکاران داخلی در قالب یک شرکت سهامی پروژه‌های نفت و گاز همچون میدان مشترک آزادگان را به‌صورت ۲۰ ساله توسعه خواهند داد و بنده به‌عنوان وزیر نفت این قول را می‌دهم که سود این الگو از پروژه‌های نفت و گاز شیرین‌تر از الگوی جدید قراردادهای نفتی باشد.

وی درباره وضع برنامه‌ریزی برای ساخت پتروپالایشگاه شهید سردار قاسم سلیمانی گفت: خوشبختانه ساخت این پالایشگاه با بودجه ۱۰ میلیارد دلاری در بودجه امسال تصویب شد، در این پتروپالایشگاه کنسرسیومی از پنج شرکت و هلدینگ کشور همچون ستاد اجرایی فرمان امام (ره)، صندوق توسعه ملی، صندوق سرمایه‌گذاری صنعت نفت، هلدینگ پتروشیمی خلیج فارس، شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی و سهامداران مردمی مشارکت خواهند داشت.

مجوز تنفس خوراک برای سهامداران و سرمایه‌گذاران پتروپالایشگاه های

وزیر نفت گفت: هم‌اکنون برای پتروپالایشگاه‌های جدید کشور مجوز تنفس خوراک از سوی دولت صادر شده است، این موضوع کمک بسیار خوبی برای سهامداران و سرمایه‌گذاران هشت پتروپالایشگاه جدید کشور خواهد بود، از سوی دیگر فازبندی این طرح‌های جدید برای راه‌اندازی، می‌تواند مشوق خوبی برای سرمایه گذاران و بازگشت سرمایه آنها باشد.

اوجی با تأکید بر اینکه امروز محصولات پتروشیمی و فرآورده‌های نفتی ایران قابل تحریم نیست، گفت: توسعه صنایع پایین‌دستی امنیت انرژی، اشتغال‌زایی و ارزش افزوده زیادی برای کشور به همراه خواهد داشت، ما در فروش فرآورده‌های نفتی و محصولات پتروشیمی هیچ مشکلی نداریم و کشورهای غربی هرچه می‌توانند تلاش خود را برای تحریم این مصولات در سال‌های اخیر کرده‌اند اما نیاز جهان به این محصولات سبب شده است آنها به اهداف خود نرسند.

منبع: شانا

کلیدواژه: جواد اوجی آزادگان جنوبی پتروپالایشگاه میلیارد دلار سرمایه پروژه های نفت و گاز نفت و گاز کشور فرآورده های نفتی سرمایه گذاری سال های اخیر بانک های داخلی سرمایه گذاران میدان آزادگان میلیارد دلاری برای سرمایه میدان مشترک پایین دستی وزیر نفت صنعت نفت شرکت ملی هم اکنون شرکت ها بانک ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.shana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۳۹۶۲۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ریاض و اسلام آباد در مسیر توسعه روابط همه جانبه

به گزارش­ سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما از اسلام آباد؛ وزیر امور خارجه عربستان سعودی در دیدار با مقامات پاکستانی برای سرمایه گذاری در بخش‌های مختلف این کشور از جمله روند خصوصی سازی هواپیمایی ملی و فرودگاه‌ها و همچنین بخش گردشگری پاکستان اعلام آمادگی کرد.
سایت خبری «رادیو پاکستان» اعلام کرد «فیصل بن فرحان» وزیر امور خارجه عربستان سعودی که در راس یک هیئت بلندپایه سیاسی - اقتصادی به پاکستان سفر کرده است امروز (سه شنبه) با مقامات این کشور از جمله «شهباز شریف» نخست وزیر و «آصف زرداری» رئیس جمهور این کشور بصورت مجزا دیدار و گفت و گو کرد.
به گفته منابع خبری طرفین در این دیدار‌ها درباره مرحله اول طرح سرمایه گذاری چند ده میلیارد دلاری عربستان سعودی در بخش‌های مختلف پاکستان بحث و تبادل نظر کردند.
در جریان مذاکرات دوجانبه پاکستان و عربستان سعودی که با حضور وزرای ارشد دو کشور برگزار شد، دولت اسلام آباد پیشنهاداتی مربوط به سرمایه گذاری در بخش‌های خصوصی سازی هواپیمایی ملی و فرودگاه‌های پاکستان، پروژه‌های تولید برق خورشیدی، بخش معدن و گردشگری این کشور را به طرف سعودی ارائه کرد که مورد استقبال مقامات ریاض قرار گرفت.
به گفته منابع در جریان این دیدار‌ها سرمایه‌گذاری در زمینه احداث شهرک‌های بهداشتی و همچنین بخش پالایشگاه‌های نفت در پاکستان نیز از سوی مقامات دولت اسلام آباد به طرف سعودی پیشنهاد شد.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی


وزرای امور خارجه، دارایی، برنامه ریزی، صنعت پاکستان نیز در جریان دیدار نخست وزیر پاکستان با وزیر امور خارجه سعودی حضور داشتند.
وزیر امور خارجه عربستان همچنین در دیدار با «آصف زرداری» رئیس جمهور پاکستان ضمن بررسی موضوعات مورد علاقه دوجانبه بر تلاش مشترک جهت تبدیل روابط دوستانه به پیوند‌های استراتژیک و اقتصادی فی مابین تاکید کرد.
مقامات پاکستان و عربستان سعودی همچنین در زمینه تحولات مهم امنیتی منطقه از جمله بحران در سرزمین‌های اشغالی فلسطین گفت و گو کرده و آتش بس فوری را در غزه خواستار شدند.
بنابر اعلام رسانه‌های پاکستانی سفر وزیر امور خارجه سعودی به اسلام آباد به منظور بررسی فرصت‌های سرمایه گذاری دوجانبه انجام شده که تفاهم‌نامه‌ها و قرارداد‌های مرتبط با آن در جریان سفر آتی «محمد بن سلمان» ولیعهد عربستان سعودی به پاکستان در ماه می ۲۰۲۴ به امضا خواهد رسید.
لازم به ذکر است عربستان سعودی به منظور حمایت‌های اقتصادی از پاکستان پیشتر از برنامه خود در مسیر سرمایه گذاری ۲۵ میلیارد دلاری در بخش‌های مختلف پاکستان در چند سال آینده خبر داده است.

دیگر خبرها

  • هدفگذاری تجارت ۷۰۰ میلیون دلاری بین ایران و تاجیکستان
  • ریاض و اسلام آباد در مسیر توسعه روابط همه جانبه
  • دانش‌ بنیان شدن کشاورزی در گرو باور به نقش محوری روستاها است
  • برون‌رفت از مشکلات کشاورزی در گرو توسعه عملیات گلخانه‌ای
  • برون رفت از مشکلات کشاورزی در گرو توسعه عملیات گلخانه‌ای
  • آغاز سرمایه‌گذاری صندوق توسعه ملی در میدان‌های نفت و گاز
  • بلعیدن جهان به سبک چینی
  • آغاز سرمایه‌گذاری صندوق توسعه ملی در میادین نفت و گاز با سهم ۴۵درصدی در توسعه یک میدان
  • اولین سرمایه‌گذاری مستقیم صندوق توسعه ملی در صنعت نفت
  • چرا صنعت نفت برای سرمایه گذاری خارجی با وجود تحریم ها جذاب بود؟